|
|
#31 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: jak spalić mięsnie ?!!! pomocy
wiec jak sie tak chwyce to jest to 6 cm
....wiem tłuszcz ale mimo wszystko z profilu z boku mam jakby taki pagórek, jak udko kurczaka to wygląda, bardzo nieestetycznie. i to jest wlasnie ten miesien co mnie denerwuje. tak samo łydki to juz wogole u mnie przesada . mam 40 cm w łydce, taka juz moja budowa chłopska ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Rzesa czyli że te ćwiczenia też zrobiłaś
-wyskok z głębokiego przysiadu (24 powtórzenia) - przeskoki z nogi na nogę w wykroku w przód (po 12 powtórzeń na nogę) i jeszcze mało ci było?
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
|
|
|
|
#33 |
|
Wtajemniczenie
|
Rzęsa - streching powiadasz? a mogłabyś coś więcej naświetlić jak to wygląda? oczywiście szukajkę też zaraz wykorzystam
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale niestety z malutkimi przerwami bo robiłam pierwszy raz i nie pamiętałam trza było w kartkę looknąć ![]() z części ze sztangą zrobiłam sobie ściągę wielgachną i postawiłam na regale ![]() a z tego finishera nie bo nie sądziłam że będę to robić
|
|
|
#35 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ewentualnie callanetics lub pilates
|
|
|
#36 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie też jest tego cała garść ale płakanie nie pomoże tylko za dietę i trening trzeba się wziąć trzymam za Ciebie kciuki
|
|
|
#37 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 | |
|
Rzabbocop
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
Konto usunięte
|
Im więcej się ma mięśni tym lepiej - brzmi banalnie wiem, ale zawsze mi to do głowy wbijano. W normalnych warunkach, przy normalnym, a może nawet bardziej "profesjonalnym" odżywianiu, przy typowym treningu siłowym, a nawet zaawansowanym i częstszym - nie można mieć za dużo mięśni. Tak naprawdę co oznacza za dużo? Ja teraz nałapać mięśni próbuje. To nie jest proste, a bardzo się do tego przykładam. Subiektywnie uważam, że dużo łatwiej jest schudnąć niż nabrać masy mięśniowej. Więc jak się ma mięśnie to trzeba się cieszyć i je pielęgnować
.Pozdrawiam. |
|
|
|
|
#40 |
|
Wtajemniczenie
|
wybacz, ale nie zgodzę się. zastanawiam się, czy nie wolałabym mieć nawet patyczków zamiast takich rozrośniętych łyd
co za dużo to też niezbyt dobrze. wstyd założyć sukienkę dużo bym dała, żeby mieć mięśnie normalne, a nie jak facet, czy zawodowy sportowiec:/ więc wszystko zależy od sytuacji - nie generalizuj
|
|
|
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
Rzesa z jednej strony gratulacje z drugiej trochę mnie to dziwi, ale widocznie masz mega kondycję
nie doczytałas jednej rzeczy - to nie ma być dodatek do treningu ten plan to ma być jedyne co robisz czuli raz w tygodniu silowy i raz sprinty Orenda masz rację!!!!!!!!!!!!!! Dziewczyny jak spalicie ten tłusz, który Wam na udach zalega to z Waszych nóg zostaną własnie patyki - mięsień zajmuje mało miejsca a tłuszcz duzo i spalając mięśnie, których napewno mie macie za dużo nie osiagniecie szczupłych nóg tylko grube galarety - ale to Wasz wybór
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
|
|
|
|
#42 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie twierdzę że było lekko ![]() styrać się - styrałam Cytat:
tylko tak jak napisałam i oprócz tego aeroby i interwały edit: ale w zasadzie pingwinku czemu Cię to dziwi? było napisane żeby sobie dobrać ciężar to tak dobrałam żeby zrobić a następnym razem zobaczymy jak mi pójdzie finisher bez żadnych przerw pewnie nie dam razdy bez zatrzymanki na kilka pełnych oddechów
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
bo finisher to bardzo cięzki trening
zbieraj kasę na nowe ciuchy, bo z finisherem nic nie da rady taki cytacik: Jest nawet taka metoda - propagatorem jej jest m.in. Alwyn Cosgrove Polega ona na niezmienianiu diety, natomiast zmienia się drastycznie program treningowy ćwicząc bardzo intensywnie. Efekty są doskonałe, problem w tym że wymagają od ćwiczącego bardzo dobrej kondycji i tolerancji wysiłku Dla przykładu - po normalnym, intensywnym treningu siłowym (z reguły full body lub split góra-dół) wykonuje się tzw. kompleksy, czyli cykl ćwiczeń ze sztangą bez zmiany ciężaru lub wypuszczania jej z rąk - 4-6 ćwiczeń po 6-8 powtórzeń bez przerwy pomiędzy nimi. Gdy to jest zakończone (i człowiek zdycha), wykonuje się na czas tzw. finisher - czyli zestaw ćwiczeń bez obciążenia, na przykład: 24 przysiady 24 wykroki 24 wykroki z podskokiem (z wykroku wyskok i zmiana nogi wykrocznej w powietrzu) 24 podskoki z siadu odpoczywa się 2 razy tyle ile zajęło wykonanie tego zestawu, po czym ... się go powtarza Wysiłek taki dla osoby niewytrenowanej jest gigantyczny. Polecam Wam w dzień wolny od ćwiczeń spróbować wykonać ... sam finisher, raz - i napisać ile czasu on Wam zajął, a w dobę później napiszcie jak się czują Wasze uda. Taką (lub podobną) metodą (jest ich wiele) można spalić tłuszcz bez specjalnej diety, ale jest to naprawdę mordercze. Nie polecam 99% zainteresowanych.
|
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
poprawka pingwinku
okazuje się, że sztanga waży 19,5 kg no i jutro spróbuję zrobić tak serio bez wgapiania się w kartkę i kombinacji ze sztangą (dopasowywalam ciężar) zabaczymy daruję sobie włażenie na krzesło przed finisherem najwyżej na koniec zrobię ani myślę wykonywać finisher drugi raz ![]() bynajmniej narazie ![]() jejku, mam nadzieję, że ro prawda co piszesz o tych ubraniach ![]() widziałam ostatnio świnki skarbonki w sklepie jedna była w sam raz dla Ciebie , z napisem "na waciki" ![]() sobie będę szukać z napisem "na mniejsze ciuchy"
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
Rzesa niech Ci dzieciaki napiszą na skarbonce, bo ci nie długo będzie bardzo potrzebna
![]() a ta na waciki genialna
|
|
|
|
#46 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od razu pomyślałam o Tobie
|
|
|
#47 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zaczyna mnie bawić, ale i w pewien sposób irytować przekonanie niektórych pań, iż mają mięśnie jak sportowcy. Skąd??? Dawajcie przepis!!! Na to trzeba lat, temu trzeba życie poświęcić i cały plan dnia ukierunkowywać w tę tylko stronę. Macie wielkie łydki? Stawiałabym na tłuszcz i uwarunkowania genetyczne powodujące jego gromadzenia się tam, a takie potoczne utożsamianie rozrośniętych ud, łydek czy nie wiadomo czego jeszcze z masą mięśniową to kpina. Pozdrawiam serdecznie. |
|
|
|
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
Święte słowa Orenda
tez tak uważam większość dziewczyn ta tym forum to nie ma tłuszczu tylko wielkie gigantyczne mięśnie np. od pilatesa:-D i zamiast zastanawiać sie jak spalić mięsnei to raczej weźcoe sie do roboty i spalcie ten tłuszcz, który jest właśnie powodem, ze nogi są potężne
|
|
|
|
#49 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() samo czytanie mnie przeraża ![]()
|
|
|
|
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
no zabija zabija
to jest strasznie ciezki trening, ale niesamowicie skuteczny
|
|
|
|
#51 | |
|
Rzabbocop
|
Cytat:
ja akurat należę do tych szczęściarzy, którym budowanie mięśni przychodzi dość łatwo a i tak walczę ciężko o każdy gram mięśni |
|
|
|
|
|
#52 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
,niestety ma też tendencję to przesadzania z tą intensywnością ![]() Chciałabym się tylko upewnić,że dobrze rozumiem jak to ma wyglądać ![]() Normalny trening siłowy,potem kompleks i na konću fisher,tak??
|
|
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
tak a potem leżysz, oj długo leżysz i zdychasz
![]() powodzenia niv taka uwaga: bardzo wazne sa tu posiłki okołotreningowe: szybkowchłanialne bialko po treningu oraz sporo ww o całości diety z naciskiem na kaloryczność już nie wspomnę łatwo tu przegiąć i spalić sporo mięsni
|
|
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
to może ja nie zrozumiałamja robię najpierw rozgrzewkę 5 minut potem bioderka w leżeniu 3 serie po 10 po 8 powtórzeń w 4 seriach ze sztangą - wiosłowanie - wyciskanie - przysiady - martwy potem finisher już bez sztangi po 24 powtórzenia: - wyskok - wykrok "skakany" - wykrok statyczny - przysiad dobrze?
|
|
#55 |
|
Przyczajenie
|
Witam Was serdecznie
Właściwie do tej pory obserwowałam forum, poszukując sposobu na wyszczuplenie swoich nóg. Sądzę, że wyobrażenie o gigantycznych mięśniach może być spowodowane twardością łydki podczas jej napięcia. Czy zbity tłuszcz też może być taki twardy?
|
|
|
|
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
zrobiłam tak jak napisałam
rozgrzewka na orbicie kilka ruchów a 'la wykrok na rozciągnięcie potem bioderka potem ze sztangą 19,5: 1 seria - idealnie 2 - idealnie 3 - wycisknęłam tylko 5 razy, reszta idealnie 4 - zaparłam się i wycisnęłam 6 razy , reszta idealnie między seriami były przerwy 1-1,5 minuty z tego zo zrozumiałam dopuszczalne są 2 minuty potem prawie 2 minuty przerwy przed finiszerem wyskok - 20 idealnie, potem kilka sapnięć i nieco wolniej kolejne 4 sztukiwykrok skakany 8 sztuk kilka sapnięć 8 sztuk kilka sapnięć 8 sztuk kilka sapnięć (góra 10 sekund, nie mam w pokoju sekundnika)wykrok statyczny idealnie przysiady - idealnie czy te moja odstępstwa są do przyjęcia czy też powinnam może zmniejszyć ciężar w 1 fazie treningu albo skrócić rozgrzewkę ? albo skombinować sekundnik i robić ciut dłuższe przerwy?
|
|
#57 |
|
♥
|
witam
widze ze rozmawiacie o cięzarach itp i mam pytanie cwiczyłam przez jakis okres z hantlami i w sumie cięzar ponad 14 kg( tzn 2 hantle po 10 kg ale zredukowałam troche bo zaciężkie było ) niestety hantle porzyczyłam i musiałam oddac i teraz nie wiem jak kontynuowac trening siłowy bo mam tylko w domu hantle po 2kg... chyba mi pozostało przestanie kontynuowania treningu siłowego ? i tylko cwiczyc aeroby i interwały ??
|
|
|
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
Rzesa super
, po prostu z treningu na trening rób wiecej i mniej pzrerw - progres to podstawa![]() anniaa: kupić hantle, wykorzystać butelki z woda lub obciążenie ciała
|
|
|
|
#59 |
|
♥
|
pingwin kupuje hantle ale dopiero w lipcu , no coz pozostało mi powrócic do treningu domowego który kiedys mi wysłałas....
|
|
|
|
|
#60 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
thanks ju aj lawju!
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:25.

....

to może ja nie zrozumiałam
aj lawju!