![]() |
#31 |
Rozeznanie
|
Dot.: Rumunia
o hiszpańskim nie wiem... ale młodsi po angielsku rozumieją, zresztą w większych miastach wydaje mi się że bezproblemowo, tak samo w tych bardziej na turystykę nastawionych
![]() ![]()
![]() |
#32 |
La Moderatoiure
|
Acha
![]() No tak, jak będę się wybierać to napewno z TŻtem, samochodem ( a on jest 'noga' do języków ) więc zakupię rozmówki rumuńskie i będę się uczyć ![]() Wygrzebałam właśnie stary artykuł z Voyage o Rumunii i coraz bardziej mnie ciągnie do tego kraju ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Rozeznanie
|
ciekawe są też domy Cyganów - hmm ciężko to określić ale takie "pałace" im większy bardziej widoczny, bardziej ozdobiony tym lepiej
![]() ![]() Przy samej granicy też nie jest najciekawiej - najlepiej szybko się zatrzymać załatwić co trzeba i jechać dalej bo okupują ją bardzo perfidne dzieci tychże Cyganów ![]() Baliśmy się że później będzie podobnie ale na szczęście nie ![]() Warto też do doliny Izy pojechać jeśli ktoś lubi pooglądać "skanseny" na żywo - warto bo mają niebanalną architekture (bramy fajne ) wkleje wieczorem kilka zdjęć ... i cerkwie - klimat prawdziwej modlitwy. No i ten Wesoły cmentarz - trafiliśmy tam o zachodzie słońca i było pięknie. Na wsiach i mniejszych sklepach ceny porównywalne do polskich więc jakiegoś szoku nie ma; pamiątki też drogie ale można trafić na okazyjne tanie rzeczy. Co do noclegów to się nie wypowiem bo myśmy nocowali w prowizorycznym własnym ![]() ![]() Nie pachajcie się samochodem w drogi zaznaczone na biało na mapie bo ską naprawdę kiepskie (nie warto samochodu psuć), po pewnym czasie mogą zniknąć lub zamienić się w polną po któej owce łażą ;D
![]() |
#34 | ||||
La Moderatoiure
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ponoć robi niezapomniane wrażenie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() My się tam dopiero wybieramy na wakacje ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Rozeznanie
|
obiecane zdjęcia
![]() trzy pierwsze robione w Sapancie ostatnie gdzieś w Dolinie Izy
![]() |
#36 |
La Moderatoiure
|
Super wygląda ten cmentarz
![]() Brama i chata też piękne, takie stare i swojskie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Rozeznanie
|
taaa a najlepiej to wyglada jeszcze pozarastane jakimiś powójkami i do tego antena satelitarna na dachu a obok pan prowadzi wóz zaprzężony w woły ! i to z tradycyjnym słowiańskim tym całym homontem.
![]() Żałuję że nie mamy zdjęć z Sibiu ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
La Moderatoiure
|
Hehehehe
![]() Co jak co, ale zazdroszczę podróży ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Rozeznanie
|
^^ no co do podróży to miałam bardzoo dużo szczęścia, że trafiłam w ogóle na nią i na takich ludzi
![]() Dzięki i też pozdrawiam ![]()
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, orientujecie się może czy jakieś biuro organizuje wycieczki do Rumunii samolotem, chodzi mi ogólnie o leżenie plackiem i opalanie + jakieś wycieczki fakultatywne, a nie o wycieczkę objazdową. Nie mogę sie niestety doszukać w necie. Może któaś z wizażanek była na takim wypoczynku?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
Zobacz tutaj: www.oskar.com.pl
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Przyczajenie
|
czy znacie może jakieś dobre biuro tłumaczeń, które tłumaczy na rumuński?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny!!
W te wakacje planujemy w 4 wybrać się samochodem do Rumunii i chcielibyśmy najpierw pooglądać i zasmakować w Rumunii, dotrzeć do ciekawych miejsc niekoniecznie tych opisanych w przewodnikach ![]() ![]() Myśleliśmy, żeby zatrzymywać się na campingach. Ma któraś z Was jakieś sprawdzone campingi, lub tanie noclegi?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Przyczajenie
|
Będąc w Rumunii koniecznie trzeba pojechać do Vama Veche (hipisowska wioska nad morzem): bary na plaży, parasole z liści palmowych, drinki z palemką
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Przyczajenie
|
Witam! Ja w tym roku wybieram się w Góry Rodniańskie czy ktoś nie orientuje się gdzie najtaniej można się zatrzymać? Myślałam o miejscowości Borsa. Chodzi mi o nocleg nie droższy niż 30zł.
A jak sytuacja powodziowa? Będę wdzięczna za odpowiedź |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
SPAMER
Nieopłacona reklama Zarejestrowany: 2011-02
|
tu jest cos o rumuni http://washandgo.wordpress.com/2011/...ertan-rumunia/
Edytowane przez areka Czas edycji: 2011-02-24 o 09:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:12.