![]() |
#31 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nawilżanie włosów
up up
![]() |
#32 |
Zadomowienie
|
up up
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
nafta kosmetyczna, maska z jajka i oliwy z oliwek z domowych sposobow.
a z drogeryjnych, to na kazdego każdy produkt działa inaczej, jestem w fazie testowania.
![]() |
#34 |
Zadomowienie
|
aha aha co do domowych sposobow to stosuje je na codzien,
interesuje mnie bardziej produkty drogeryjne
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ania09121983, na temat humektantów jest baaardzo dużo informacji na tym forum, szczególnie w dziale kręconowłosych. Nic tylko czytać. Humektanty to np. gliceryna, glikol propylenowy, aloes, miód, kwas hialuronowy. Poszukaj informacji o nich i o ich działaniu na podforum kręconowłosych w zamieszczonych tam artykułach. Tamten dział jest naprawdę świetnie zorganizowany i łatwo tam wyszukać to, co nas interesuje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zadomowienie
|
wiem, myslałam ze tu u nas tez mozna sie zorganizowac dltego pisałam w watku ktory juz ktos załozył. a nic ide wiec do kreciołkow a tam ciekawie to ja wiem
![]() dzieki
![]() |
#37 |
Zadomowienie
|
Z tego co wiem, najlepsze do nawilżania są kosmetyki Bumble & Bumble z serii kokosowej. Ich skład został zanalizowany na Wizażu. Niestety cena za 250 ml szamponu lub odżywki to ok. 120 zł ale podobno warte swojej ceny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zadomowienie
|
![]()
polecam olejki Alterra- mam ten z granatem i migdałowy, obaj świetnie nawilżają włosy, są zdrowsze, błyszczące, wygładzone,. olejki mają świetne składy min. olej sezamowy, rycynowy, migdałowy, z pestek winogron i jojoba i dodatkowo np. wyciąg z pestek granatu. Polecam spróbować, bo za cenę 13.29 naprawdę są świetne, moje włosy zaczynają w końcu wyglądać tak jak powinny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Wtajemniczenie
|
olejki nawilżają?????
ja kupiłam dziś maskę alterra aloes i granat - nawilżająca ![]() odświeżam wątek, fajnie żebyśmy coś zadziałały i stworzyły listę kosmetyków nawilżających. zapraszam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Nie, zatrzymują nawilżenie. Ale wiele osób stosuje taki skrót, bo też wiele osób uważa wygładzenie, uelastycznienie i zdyscyplinowanie włosów za nawilżenie, a to wcale nie musi być zasługa nawilżaczy.
Cytat:
NaturVital maska aloesowa, Dr Organic arganowa, Kemon Liding Life Thermo-Repair Mask. Całkiem dobre efekty dawała Isana niebieska z bawełną, ale użyta od przypadku do przypadku. Nie próbowałam jeszcze popularnej Bioetiki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Przyczajenie
|
bardzo dobra jest kuracja nawilżająca z firmy marion, stosowałam ją tak jak zaleca producent i byłam bardzo zadowolona.
na mega zniszczone włosy pomogła mi maska do włosów WAX rainforest - wcierałam ją w skórę głowy po każdym myciu, następnie zakładałam na głowę czepek (taki jak dają do farb do włosów), rozgrzewałam głowę (w czepku) suszarką, owijałam szybko ręcznikiem i tak trzymałam 30 minut (po dłuższym czasie piekła skóra). Następnie spłukać i najlepiej żeby włosy same wyschły, ewentualnie je lekko podsuszałam ale dopiero po kilkudziesięciu minutach. Maskę kupiłam w aptece za ponad 20zł, wystarczyła mi na 3 miesiące ![]() świetny jest też olejek arganowy (taki czysty bez żadnych dodatków zakupiony na allegro) wcierać we włosy np na cały dzień, obficie aż będą bardzo tłuste a wieczorem umyć ![]() Edytowane przez nena_d Czas edycji: 2014-06-27 o 00:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zadomowienie
|
Polecam Panthenol Plus 11% panthenolu+zioła firmy Herbamedicus.
Świetny zarówno na skórę głowy jak i włosy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Przyczajenie
|
Strzałem w dziesiątkę okazał się zakup nawilżającej fryzjerskiej maski z jedwabiem i wanilią Chantal. Od pierwszego użycia urzekła mnie miękkość włosów. Moje doświadczenia to uzależniający, słodki zapach i brak problemu z rozczesaniem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:29.