3 tygodnie przed ślubem umarła mi babcia - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-11-03, 22:25   #31
Kakusia
Zakorzenienie

Dot.: 3 tygodnie przed ślubem umarła mi babcia

Cytat:
Napisane przez ewelins Pokaż wiadomość
Bradzo Ci wspulczuje
Ja rowniez przezylam cos podobnego w ubieglym roku. Moja babcia (od strony mamy) zmarla w grudniu na raka. Moj dziadek (od strony taty) zmarl w lipcu a maz mojej chrzestnej zmarl 3 tygodnie przed naszym slubem ktory byl we wrzesniu.
Powiem tak....
Na smierc babci bylismy w pewnym sensie przygotowani bo miala raka i kazdy wiedzial, ze jest to jedynie kwestia czasu Ja bylam z babcia bardzo mocno zwizana. Tylko ja bylam przy niej w ostatnich minutach zycia Jej ostatnie slowa kiedy trzymala mnie za reke: badz szczesliwa! Ja przez lzy mowilam, ze moje wesele... ze musi na nim byc! A babcia powiedziala: dziecko, ja bede z wami sie bawila.... Wszystko bedzie pieknie, zobaczysz.... I z taka miloscia na twarzy zasnela na zawsze...
Do dzis pamietam te slowa. Mialam je gleboko w sercu kiedy dwa 1,5 miesiaca przed slubem zmarl nagle dziadek a potem 3 tygodnie przed slubem wujek.
Rowniez pojawily sie pytania co zrobic?? 3 pogrzeby a potem slub i wesele?? Ja mialam serdecznie dosyc wszystkiego! Bylam zalamana wtedy kiedy powinnam byc szczesliwa.
Wtedy z pomoca przyszedl nam wujek - ksiadz. Powiedzial cos bardzo waznego. Cos co powiedziala mi rowniez babcia. A mianowicie, ze oni tam z gory beda nam blogoslawic w tym waznym dniu. Powiedzial, ze to wielkie szczesnie miec tam przy Panu najblizszych, ktorzy poblogoslawia nam na nowa droge zycia. Bliskich, ktorzy rowniez beda swietowac nasze szczesci. Nie tutaj na ziemskiej zbawie, ale tej niebieskiej.
Slub ii wesele odbylo sie tak jak zaplanowalismy. Wszyscy goscie zjawili sie. Wszyscy oprocz tych ktorych wezwal Pan...
Tu na ziemi zabawa trwala do rana. Mysle, ze i oni cieszyli sie naszym szczesciem.
Po slubie odwiedzilismy wszystkie 3 groby i zawiezlismy kwiaty.
Wiem, ze podjelismy wtedy dobra decyzje. Nasze rodziny rowniez. Kazdy z nas uszanowal smierc bliskich w odpowiedni sposob. Poprzez modlitwe ktorej najbardziej zmarli potrzebuja.
Glowa do gory!! Oni nad nami czuwaja!!
Az sie poplakalam

Ja tez sadze ze nie powinnas odwolywac tego wspanialego i zapewne od dawna planowanego Dnia.
Babcia chcialaby Cie zapewne widziec usmiechnieta i szczesliwa! Tymbardziej w tym dniu.
Obawiam sie ze u mnie moze byc podobnie... Moj slub za 10 miesiecy a z babcia to kwestia czasu (jest po udarze mozgu). Wiem ze to bedzie ciezka moralna decyzja ale tyle co juz zdarzylismy zalatwiac, tyle ile wysilku w to wkladamy - za duzo komplikacji bylo by gdybysmy odwolali...

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości