| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2009-05-12, 19:07 | #31 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2008-04 
				 | 

Dot.: Bond N9

Haarlem jest piękny, ale jak raz, dziś wąchnęłam w perfumerii, ze skropionego przez miłą sprzedawczynię bloterka Chinatown i ...niemal uciekłam ze strachu, że się zakocham na zabój ( moich dochodów). Coś pięknego - brzoskwinie, kwiaty, drewno i mnóstwo przypraw...  No nic, będzie to miłość platoniczna. 
				__________________ | 
|     |   | 
|  2009-05-12, 19:09 | #32 | 
| Zakorzenienie | 

Uwielbiam New Haarlem i Brodway Nite  - te ostatnie cudnie pudrowo-fiołkowe. Poezja.... Chomikuję próbkę jak mogę   
				__________________ "Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI | 
|     |   | 
|  2009-05-12, 19:56 | #33 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2007-08 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

| 
|     |   | 
|  2009-05-12, 20:18 | #34 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 

__________________ "Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI | |
|     |   | 
|  2010-11-28, 18:15 | #35 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-03 
				 | 

Moja ukochana mandarynka z wanilią - Little Italy.    
				__________________ Moje filmiki perfumowe https://www.youtube.com/watch?v=u58T0dvpxcs | 
|     |   | 
|  2011-03-28, 14:59 | #36 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2004-07 
				 | 

Odkopuje watek, bo chyba Bond nie cieszy sie u nas zbyt duza popularnoscia... Ciekawa jestem, czy mial ktos okazje poznac Lexington avenue, High line i Borooklyn? Ja niuchalam ostatnio Astor place (nowosc w Quality) i mam mieszane odczucia - zapach jest dosc prosty, z poczatku fioljowy, potem robi sie pudrowo-ogorkowy z naciskiem na ogorka. Znika slodycz, robi sie swiezo-kwiatowo, z tym paskudnym ogorkiem, ktory wszystko psuje. A flakonik taki cudny   | 
|     |   | 
|  2011-03-28, 15:43 | #37 | ||
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2008-09 Lokalizacja: Szczecin 
				 | 

Cytat: 
  i nic innego mi na mysl nie nachodzi innego, trwaly fajny ale pachniec jak guma? jest tyle ciekawszych zapachow  Cytat: 
 juz ciekawszy jest west side ale poczatkowe nuty moga troche odrzucic  , new york ciekawy ale trwaloscia nie grzeszy z innych Perfume Oud ale gdzie jest Oud??? sama roza Wall Street - ogorek z salata i glonami morskimi mocno przereklamowana marka wg mnie  jedyne ciekawsze to: new haarlem i bleecker street | ||
|     |   | 
|  2011-03-28, 23:45 | #38 | 
| gamma Orionis Zarejestrowany: 2006-08 
				 | 

Fakt, Chinatown jest trochę przesłodzony, ale osobiście uwielbiam w nim tę plastikowo-gumowo-pudrowo-kwiatową nutę. Pięknie się nosi i jest diablo trwały. Grafika na butelce pasuje do zawartości idealnie, podobnie jak to się ma z Lou Lou - jest tak szkaradnie suotka i kiczowata, że aż piękna   Astor Place = sałatka owocowo-kwiatowa. Brooklyn bardzo chimeryczny, raz słodki, raz bardziej ziołowo-ziemisty, raz suchy i kadzidlany. High Line - rzeczywiście dość trawiasty, soczysty, rześki. Nie mam szczęścia do serii Andy Warhol'a, choćbym nie wiem ile razy testowała, odrzuca mnie od tych zapachów jakaś świdrująco-ozonowa nuta. Pod tym względem Montauk i Silver Factory są najbardziej zabójcze. Niezmiennie od kilku dobrych lat uwielbiam New Haarlem [nic niezwykłego ;] oraz Fire Island, która kojarzy mi się z oliwką do opalania z lat dziecięcych. Puchata, kremowo-słoneczna. 
				__________________ Then, methought, the air grew denser, perfumed from an unseen censer  Swung by Seraphim whose foot-falls tinkled on the tufted floor... avatar: Edward Okuń "Noc" | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Perfumy | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:40.