|
|
#31 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy czerwiec-lipiec-sierpień 2007 II
No, krążek ściagniety ( nie było za fajnie, nawet brzuszek postawił się na maxa
Ale nie dziś, bo dyżur ma sam ordynator a to jest prawie dwumetrowy chłop z ręką jak grabie. Badanie w jego wykonaniu nie należy do przyjemnychSkończył mi się 38 tdzień - waga nieco spadł: 64,9 kg Obwód brzuszka - 98 cm. Nie dobijam do metra ![]() Lea - podeślij mi troszkę ciasta Zaraz znajdę jakiś przepis i chyba sobie upiekę A tak swoją drogą, niezły z Ciebie psycholog. Chciałabym mieć takie podejście do spraw "mężowo - rodziinych" jak Ty, ale ze mnie za duzy nerwus
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba dostane apopleksji zaraz... To mój ostatni dzień w domu. Siedzę cały dzień sama... TŻ pojechał odwieźć siostrę do domu jej faceta i pożyczył od niej samochód po to by jutro móc mnie zawieźć do szpitala. I co? I włąśnie zadzwonił, że miał małą stłuczkę. W sumie nic sie nie stało, ale reflektor i migacz do wymiany. Oczywiscie teraz tym autem nigdzie nie pojedziemy... Ja wymiękam normalnie. Jeszcze jakiś kutafon za sciana mi wierci. Dzień w dzień po 17 zaczyna pierdzieć w drewnie. Ja nie wiem, ale koleś chyba warsztat sobie cieślarski otworzył. Nie mam chwili spokoju normalnie. Dziadków chciałam odwiedzić dzisiaj zanim do szpitala pójdę i teraz nie wiem czy w ogóle do nich pojadę.
Niby mamy taksówką pojechać jutro do szpitala ale to sa kolejne wydatki, na dodatek TŻ będzie musiał zapłacić za naprawę auta, bo to z jego winy było. Ja w stresie przed operacja, teraz sama w domu siedzę i normalnie nie mogę no... Zaraz sie poryczę na maksa! ;(
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
Shem płacz
![]() Ty juz jutro masz zabieg czy pojutrze bo juz nie wiem PS. chciałam Wam się pochwalić, ze udało mi się wygrać ten ręczniczek z Oilatum
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ma zabieg w piatek, ale jutro rano jadę do szpitala i będą mnie przygotowywać do operacji. Pewnie zrobia mi badania, będe na jakiejś specjalnej diecie i wsadzą mnie po kroplówke czy cos.
Dla mnie to wszystko ogromny stres, a teraz jeszcze TO. Chciałąm spedzić z TŻ miły wieczór, ale już widzę jaki on będzie w****iony jak wróci. A ja od kilku dni sama jestem kłębkiem nerwów. Jeszcze tego brakuje żebyśmy sie o cos pokłócili...
|
#35 |
|
Konto usunięte
|
Jakoś ten świat tak dziwnie poukładany, że jak się wali to wszystko naraz.
Shem, już nie wiem jak Cię pocieszyć, Podrzemałam trochę na kanapie i znów jestem bogatsza w nowy zapas sił. Chyba jeszcze dzisiaj zacznę porządki w sypialce. ![]() izuniak, ciekawe czy nie wyprzedzisz Shem. Bo dzisiaj tak się wzbraniasz przed ordynatorem, że jutro to wszystko może puścić.
|
|
|
|
#36 |
|
Rzabbocop
|
Lea ja miałam 134 cm
![]() Shem jak będziesz miała jakies pytania, wątpliwości to wal ![]() Ja sobie radzę jakoś z dwójką dzieci a małż cały dzień w pracy a wieczorem przy kompie więc pomoc raczej tylko finansowa z jego strony. Nie jest to miłe ale da sie przeżyć |
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
TŻ wrócił, na szczescie nie jest w straszliwie podłym nastroju. Przywiózł mi zakupy od swojej mamy. Masa różnych ubranek dla Oskara i do tego dla mnie kiecuszka. Zrobiłam sobie nawet zdjęcia i wam wkleję.
Jakos mi sie humor poprawił, chociaż nie zobaczę sie z dziadkami przed porodem. Strasznie mi szkoda, bo nie widziałam ich już tydzień i bardzo chciałam ich odwiedzić zanim sie rozsypię. Jutro o 12 ma byc gotowy samochód siostry TŻ. Rano jedziemy taksówką do szpitala a potem TŻ już będzie miał auto na chodzie. Nie tak to sobie wszystko wyobrażałam, ale trudno... jakos mi dziwnie jechac z obcym facetem do szpitala i spędzać te ostatnie chwile razem przy kimś nieznajomym...No dobra. Idę spędzić z TŻ troche czasu, bo to ostatni nasz wieczór razem. Już nie wspomne o tym, że muszę wziąc prysznic i sie wyłożyć goła jak wieloryb na ręczniku żeby TŻ mógł mi ogolić górkę do operacji. Mam nadzieję, ze mnie ładnie wygoli. hehe
|
|
#38 |
|
Konto usunięte
|
No tak, nic lepiej nie poprawia kobiecie humoru, jak nowy ciuszek.
Dobrze, że już trochę odzyskałaś równowagę, Shem. Musisz być spokojna przed zabiegiem, po co dodatkowo Małego stresować, już samo wyjście z brzucha będzie dla niego wystarczającą nowością. 134cm w pasie!! Nawet nie umiem sobie wyobrazić siebie z takim obwodem. Przy moim wzroście - 156cm- to już by mi niewiele brakowało, żebym była grubsza niż wyższa. ![]() A tak na poważnie, to mógłby ten mój brzuchol jeszcze trochę urosnąć, bo jest cały czas strasznie napięty, Małemu pewnie bardzo ciasno w środku. Ciekawa jestem ile nasz chłopczyk już waży i mierzy, czy "gabarytami" poda się w mamusię czy w tatusia (mój TŻ dla odmiany ma 180cm wzrostu ). Wszystkiego powinnam się dowiedzieć w poniedziałek, mam umówione USG na godzinę 15:00.
|
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
a ja tam pierdziele i nic nie sprzatam. zle sie czuje i leze w lozku taki ze mnie len smierdzacy dzis![]() Lea naprawde ja tez jak czytam twoje posty to ty jestes aka oaza spokoju
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
No Lea... łatwiej by cie było przeskoczyc niz obejść...
A ja już po kąpiółce i wygolona. Chyba zatrudnie TŻ na stałe żeby mnie golił. Ide sobie jeszcze wszystko w torbie poukładać. Częśc rzeczy muszę przepakować do podrecznej torby. Ciekawa jestem jak jutro będzie w tym szpitalu i czy każą mi od razu wskakiwać w piżamkę czy bede mogła normalnie chodzic w ubraniu jeszcze. TŻ pojedzie sobie po godzinie, ale potem wróci i fajnie by było gdybym mogła po tych badaniach jeszcze z nim wyjść na spacer, bo szpital jest w zacisznym i zalesionym miejscu. Moglibysmy spokojnie sobie pogadać. Ciekawa jestem co oni jutro będą ze mną robić. No i czy mi zrobią np. lewatywę. hehe A wiecie, że w sumie ciekawa jestem jak to z tą lewatywa jest? To musi być nieźle oczyszczające. Kiedys sama chciałam sobie coś takiego zrobić. Ide znowu cos zjeść niezdrowego... moje ostatnie chwile z niedozwolonym żarciem. Niech żyją lody śmietankowo-krówkowe Algidy.
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
lody smietankowo krowkowe!!!!!!!!!! mniam..
jak urodze to sie narzre jak glupia lodow, i slodyczy!! bedzie cudownie.. nutella na sniadanie..
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
lea ja mialam w obwodzie brzuszka w 40tc - 110cm
![]() Shem kochana jak ty ladnie wygladasz
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za komplement.
To ja się już oficjalnie żegnam. Wrócę jak mamuśka... Nie będe mieć czasu jutro rano żeby wpaść na wizaz (chyba, że obudzę sie o 5 rano i nie bede mogła już zasnać ). Trzymajcie za mnie kciuki! Będę pisać smsy na bieżąco i wyślę fotkę jak już Oskarka wyciągną przez szyberdach. ![]() Buziaki!
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewuszki! Ja na chwilkę wpadłam jeszcze. Jakoś udało mi się zasnąć wczoraj całkiem szybko... dzisiaj z rana obudził mnie ból brzucha i odezwała sie wczorajsza niezwykła mieszanka jedzeniowa, a w szczególności wiaderko czereśni... No przynajmniej tę część mam na dzisiaj z głowy, ale zgagę mam taką, że prawie zwymiotowałam przy myciu zębów. Normalnie fuj fuj...
Za godzinę mamy taksówkę zamówioną, więc może lepiej zabiorę się za ostatnie pakowanie i jakiś lekki make-up sobie trzasnę. Ciekawa jestem bardzo co oni dzisiaj będą robić ze mną w tym szpitalu przez cały dzień. Wolałabym tam pojechać po południu. HEH... No to do zobaczenia!
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
trzymamy
![]() dziewczynki a tak swoja droga to jakie trzeba wziąc badania ze sobą do szpitala ?? Nie mowie tu o cesarówkach ale o naturalnych bo im pewnie się badań nie robi jak wpadna ze skurczami... |
|
|
|
#46 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Shem tryzmam kciuki, ja z rana przyjechałam do szpitala zbadali mnie KTG i na stół i o 13 synek był juz wyjęty, a w nocy przewieziono mnie już na normalna sale
|
|
|
|
|
#47 |
|
Zadomowienie
|
Shemreolin - bardzo bardzo mocno trzymam kciuki za Ciebie i Oskarka
Zobaczysz ze wszytsko bedzie dobrze
|
|
|
|
#48 |
|
Rozeznanie
|
Shem, trzymam kciuki
Aż mi się nie chce wierzy, jak to szybko minęło od proroczego szwa CZekamy na Ciebie i Oskarka
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
Nikitko tylkoze ja nie mam wizyt co tydzien ale co 4 tygodnie wiec teraz jak pojde 12.07 to pozniej juz w 38 tc i koniec wiec pewnie lekarz bedzie mi kazał zrobic jakies badanka na ta wizyte w 38 tc. Domyslam się, ze bedzie to mocz i morfologia ale czy cos jeszcze
grupe krwi mam zrobioną ale zastanawiam sie nad tym badaniem czystości pochwy ![]() właśnie byłam oddać siuski i wlazlam do sklepu na zakupy cos mnie tknęło i pomyslałam, ze kupie ten spirytus ![]() pewnie fajnie to wyglądało jak baba w zaawansowanej ciązy kupuje flaszke |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#50 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kancia ja mysle że w takim razie karta ciąży + ostatnio wykonywane badania wystarczą ![]() A co do tej flaszki to rzeczywiście wesoło musiało byc w sklepie i mieli ubaw albo przywykli do takich widoków w końcu pepowinke trzeba czymś przemywać
|
|
|
|
|
#51 |
|
Konto usunięte
|
Mocno trzymamy za Was kciuki Shem,
i oczekujemy Was niecierpliwie na odchowalni.Tak, ja właśnie tak mam, że wszytko sobie zawsze ładnie wytłumaczę, po co sie stresować, złość piękności szkodzi. Na wszystko staram się spojrzeć z praktycznego punktu widzenia, wtedy najprościej.
|
|
|
|
#52 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Shem - trzymam kciuki za Was ![]() :kciuk i:. Życzę szybkiego powrotu do formy![]() Kancia- gratulacje wygranej Lea - nie wyprzedzę Shem
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;4704177]Joanna, a która by już nie chciała mieć tego za sobą, co? Nie jesteś odosobniona,
Pędzę na kawkę i ciasto z wiśniami. Pychotka autorstwa teściowej. [/quote]a no racja to czekamy dalej |
|
|
|
#54 |
|
Zadomowienie
|
Shem - ja też oczywiście trzymam kciuki
no i życzę Ci żeby wszystko poszło szybko, sprawnie i bezboleśnie.Izuniak - a ja mam wizyty u gina co 3 tygodnie (wypisuje mi zwolnienie zawsze na 3 tygodnie i jak się kończy to mam przyjść). Powiedział że skoro wszystko jest w porządku (a prowadzi mi ciążę od początku) to nie ma potrzeby częstszych wizyt
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
Izuniak no własnie moj lekarz tez uwaza, ze jak jest ok to wystarczy co 4 tygodnie ale zawsze mowi, ze jakby sie cos działo to mam przyjsc
teraz ide 12.07 to bedzie 6 tygodni od ostatniej wizyty juz sie strasznie steskniłam za Apuśkiem i chciałabym go zobaczyc ![]() a tak przy okazji to wydaje mi sie, ze te 4 tygodnie to dlatego, ze chodze prywatnie i lipnie byłoby co tydzien płacic 70 zł
|
|
|
|
#57 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Placisz 70? a to Ci dobrze moj bierze rowna stowke a robisz co wizyte usg?
|
|
|
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
tak
|
|
|
|
#59 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Shem zleciła mi misję meldowania na forum tego, co mi przekażę smsowo. Nie odzywała się, więc ja odezwałam się do niej.
![]() Melduję, że Shem nie podoba się szpitalne jedzenie , siedzi w jedynce, marzy o laptopie, bo zdycha z nudów. No i zaraz miała iść na ktg. Nie wiem czym jest ktg, ale przekazuję ![]() Operacja jutro o 8. ![]() Edit, kolejny sms ![]() Dostała różowy pokój... Oj, ona nie lubi tego koloru ![]() No i stresuje się nieco... Przekażę jej trzymanie kciuków z forum, to może się jej poprawi
|
|
|
|
#60 |
|
Konto usunięte
|
Jak teraz byłam w Niemczech, to też miałam między wizytami 6 tygodni przerwy. Moja ginekolog (ta sama od początku ciąży) twierdzi, że jeśli nic sie nie dzieje, to nie ma potrzeby częstszych wizyt. Teraz byłam 29 czerwca, a następna umówiona wizyta na 20 lipca.
joanna, mi też już siara pociekła, zapaskudziłam jeden stanik i koszulę nocną. No bo za dnia to można w stanik coś włożyć, ale chyba nie będę spać w staniku. izuniak, punktualność to moja fobia normalnie, zawsze jestem na czas, i tego samego oczekuje od innych. Tym razem jednak o niczym innym nie myślę, jak tylko o nie dotrzymaniu terminu , żeby to wszystko było szybciej.lexie, spytaj Shem, czy zna kogoś, komu szpitalne jedzenie i wystrój wnętrz odpowiada. Dla mnie pobyt w szpitalu to też katastrofa po prostu. Ale oczywiście trzymamy kciuki za dzielną Shem i jej Maleństwo.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:34.

Ale nie dziś, bo dyżur ma sam ordynator a to jest prawie dwumetrowy chłop z ręką jak grabie. Badanie w jego wykonaniu nie należy do przyjemnych
Zaraz znajdę jakiś przepis i chyba sobie upiekę

Jakos mi sie humor poprawił, chociaż nie zobaczę sie z dziadkami przed porodem. 

Nawet nie umiem sobie wyobrazić siebie z takim obwodem. Przy moim wzroście - 156cm- to już by mi niewiele brakowało, żebym była grubsza niż wyższa.