cellulit co z nim zrobić!!!!! - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki

Notka

Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-08-07, 13:54   #31
rzastin
Zakorzenienie

Dot.: CELULITIS '-( masakra aż boli ;-( serio POMOCY!!!!!

Przy tak zaawansowanym cellulicie żaden krem nic nie da. Jesli rzeczywiście odczuwasz przez niego ból, to wybierz sie do lekarza, trzeba cellulit jakoś rozbić- seria masaży, dieta, ruch, naprzemienne natryski ciepłą i chłodna wodą, gruboziarniste peelingi /albo kawowy własnej roboty/. Kremy to tylko ułamek tego, co powinnaś robić.
Poszukaj innych odpowiedzi przez wyszukiwarkę.

rzastin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-07, 15:14   #32
Apsik
Rozeznanie

GG do Apsik

A ja myśle, ze szczypanie boli, bo nigdy wcześniej tego nie robilaś. A może akurat masz gorszy dzień i inny próg bólu?

Ja po ciaży mialam dość spory celulit (dość czyli taki, ze widać gloym okiem i nikt nie ma wątpliwości), do tego trochę przytylam w pupie i uda też skorzystaly...
Pomogl mi bardzo niedrogi preparat, a raczej dwa: peeling i żel antycelulitowy firmy Ziaja. Oprócz tego, że celulit prawie calkiem zniknąl (prawie, moze dlatego, ze w pewnym momencie przestalam byc systematyczna - ale maly bobas nie zawsze pozwoli ), a do tego bardzo szybko (jak na takie preparaty, bo po niecalych dwoch tygodniach) zauwazylam znaczne wyszczuplenie w udach i pupa tez wrocila do swoich ksztaltow. Codziennie dwa razy stosowalam zel (rano i wieczorem) i do tego codziennie, ale juz tylko wieczorem, peeling. Fakt, trochę biegalam przy brzdacu ale bez przesady.
Apsik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-07, 18:18   #33
Maripossa
Zakorzenienie

http://www.wizaz.pl/forum/showthread...nie+cellulitis !!!!!!!!!!!
Maripossa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-07, 20:22   #34
Emilia1
Zakorzenienie

masaze , sport, dieta, suplementy diety, masaż przy wprowadzaniu kosmetyków w skórę..
Emilia1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-09, 14:00   #35
lily_of_the_valley
Zadomowienie

Kupilam dzisiaj oliwke do masazu antycellulitowego z Ziaji i rolki rowniez do masazu antycellulitowego i zobaczymy co z tego wyniknie. Poza tym uzywam caly czas, juz od dobrych 3 miesiecy codziennie balsamy ujedrniajacy i juz po nich moja skora lepiej wyglada, tyle ze na cellulit to one niebardzo pomagaja. No i bede starala sie jak najczesniej robic peeling kawowy. Mam nadzieje ze efekty beda, zwlaszcza ze w tej kwestii strama sie byc bardzo systematyczna
lily_of_the_valley jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-17, 23:38   #36
Austrajilka
Raczkowanie

Cellulit na CALYM ciele :((((((((

Od zawsze mialam cellulit na pupie i udach a teraz widze, ze mam go chyba wszedzie... mam na udach - z przodu i z tylu, tylku, lydkach (!), REKACH (!) - widac jak scisne.... mam wrazenie ze zamieniam sie w gore cellulitu a mam dopiero 20 lat - do tego bialy tylek i nie moge sie opalac :/ chodze tylko w dlugich spodniach, wstydze sie chodzic w czyms co odslania moje nogi :/ beznadziejne geny... bralam kiedys nawet 3 opakowania CEALINU (cla) po rzad, ostatnio lykalam sobie bio-cla z zielona herbata, czasem smaruje sie czyms antycellulitowym - wiem, ze to za malo, ale mam wrazenie, ze po tych specyfikach moze byc jeszcze gorzej.. wydaje mi sie tez, ze moj cellulit moze powstawa bo mam slabe krazenie - wiecznie zimny nochal i stopy, kiedy nie mam skarpetek - nawet, gdy jestem w domu. Jest na to jakas rada? pasztet sie robi ze mnie
Austrajilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-18, 00:20   #37
Joey
Zakorzenienie

Dot.: Cellulit na CALYM ciele :((((((((

Oj, założe się, że przesadzasz Wydaje mi się, że mnóstwo osób ma ten cały cellulit tam gdzie Ty Ja na przykład jak ścisnę skórę na łydkach, to też widzę cellulit I na rękach pewnie też przy odrobinie dobrej woli mogłabym się czegoś dopatrzyć A nie uważam się wcale za żaden pasztet, wyglądam (chyba ) normalnie.

Także bez paniki. Najprawdopodobniej oprócz Ciebie nikt tego nie widzi.
Joey jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-18, 12:16   #38
Ray
Zakorzenienie

Dot.: Cellulit na CALYM ciele :((((((((

wiesz co nie chce mi sie wierzyc ze w wieku 20 lat sie ma cellulit na calym ciele chyba troche przesadzasz.. ale coz.. moze idz najpierw do dermatologa czy kosmetyczki ktora stwierdzi to na pewno i stwierdzi stopien tqwojego cellulitu jesli go masz... i zaleci zabiegi badz leczenie... cellulitu niestety nie da sie zlikwidowac calkowicie w zaleznosci od fazy sa 4.... pierwsza to taka ktory widac po zmarszczeniou skory druga faza to taka gdzie przy an pieci miescni widac grudki 3 przy dotyku wyczuwac je a 4 to widoczne zmiany z bolacymi grudkami dwie pierwsze fazy jako tako da sie zlikwidowac.. poprzez systematyczne cwiczenia poniewaz to to rozbija tkanke tluszczowa np basen 3 razy w tyg.... plus masaze rozbijajace tkanke liczne drenaze i odpowiednie preparaty wcierajace w skore... a jeszcze dieta.. malo bogata w tluszcze bogata miedzy innymi w kawe... idz lepiej do dermatologa
Stary 2006-09-18, 14:21   #39
klaudynka009
Przyczajenie

celulit;/

Siemka mam do was pytanQ mam 16 lat i mam celluti ;/ niestety...Znacie jakies dobre kremy zeby sie tego pozbyc i wogole...prosze o napisanie jaka firma i mniej wiecej ile kosztuje buska wielka dla syskich pzdr
klaudynka009 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-18, 14:33   #40
k_rubia
Rozeznanie

Dot.: celulit;/

przejrzyj KWC, na pewno cos wybierzesz dla siebie. Poza tym krem to za mało. przejrzyj Fitness, poszukaj Cwiczeń na cellulit i odwiedź dietetyke. Poczytaj troche o sposobach odzywiania by go zlikwidowac a jeśli nie to chociaż zredukowac
Stary 2006-09-18, 14:48   #41
Estella
Zakorzenienie

Polecam przeszukanie forum, o cellulicie rozmawiałyśmy setki razy; dobre jest serum Erisu plus masaże plus ćwiczenia pluas peeling kawowy

Każde przeżyte życie po części składa się z tego, czego nie zrobiło się albo nie powiedziało w jedynym właściwym momencie.
Siegfried Obermeier
Estella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-18, 16:12   #42
dj-sweet
Raczkowanie

ja mam 24 lata i tez mam celulit a jestem bardzo szczupla,nie mam sobie niz do zarzucenia jesli chodzi o kilogramy a celulit jest...mysle ze to dlatego ze malo sie ruszam...praca przy komputerze no i jem duzo slodyczy a slyszalam ze one w duzej mierze powoduja powstawanie skorki pomaranczowej.mysle ze powinnas ograniczyc slodycze i przejsc na diete,duzo warzyw i owocow a malo kawy herbaty,tluszczow i cukru.oczywiscie nie obejdzie sie bez masarzy i wcierania dobrych kremow,przydala by sie jeszcze silownia i basen.mysle ze to wszystko powinno pomoc w walce z celulitem...ja niedlugo zaczynam.zycze powodzenia
dj-sweet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-18, 17:30   #43
Emilia1
Zakorzenienie

ja radzi Estella poszukaj na forum bo tego jest troche, watek "rozstępy a opalanie" , tam o cellulicie też jest
Emilia1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-18, 19:31   #44
San
Raczkowanie

GG do San

ja mam 23 lata i tez mialam te dolegliwosc mimo, iz jestem bardzo szczupla. Zaczealam cwiczyc, masowac cialo pod prysznicem specjalnym sprzetam, robie peeling kawowy. Dziala naprawde!!!!! cierpliwoscia i wytrwaloscia w cwiczeniach mozna naprawde osiagnac sukces

San jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-18, 23:42   #45
bąbelka2
Raczkowanie

GG do bąbelka2

ze swojej strony polecam perfect slim loreala-stosuję niezmiennie przez dobre kilka lat i zawsze do niego wracam
cena różna-jak trafisz..od 18 zł w promocji do 78 zł w najdrozszych sklepach,ale średnio jakieś 58 zł

dieta i ruch-popieram-inaczej krem na nic się nie przyda
bąbelka2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-19, 10:48   #46
izmonek
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to izmonek

duzo aerobicu ruchu
duzo nawilzania
mniej slodyczy
duzo wodyy
Stary 2006-12-15, 10:37   #47
annais84
Przyczajenie

Ja też mam problem z celulitem. mam 22 lata. nie mam nadwagi, bo przy wzroście 175 ważę 63 kilogramów.
Kiedyś używałam preparatów VICHY, ale w związku z tym, że zdażają mi się reakcje alergiczne, zaprzestałam, bo w tym przypadku też tak się stało. Teraz używam mleczko L'OREAL ujędrniające. Jest ok.
Słyszałam, że teraz na rynek ma podobno wejść nowy preparat NIVEA antycelulit. W zasadzie NIVEA to dobra firma, nigdy nie miałam problemów po tych preparatach.
annais84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-15, 12:47   #48
ka_tula
Raczkowanie

No cóż... ja uważam ze najlepszym lekarstwem na celulit jest ruch - sam krem nic tu nie poradzi nawet najdroższy. Ćwiczenia (pływanie bardzo dobrze robi) i masaże. No i prysznice na przemian ciepłe i zimne ... Sama zmagam się z tym problemem i już prawie wygrałam
ka_tula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-16, 21:56   #49
amelina
Przyczajenie

celulitis

Hmm...moim atutem zawsze byla moja skora....niestety po namowie p.ginekolog zgodzilam sie na branie hormonow.Niestety po zaledwie niecalych 3 miesiacach zazywania zaczelam cierpiec na nadwage!!!Po 5 miesiacach pojawil sie celulitis.Jest mi zle i przykro.Jestem osoba publiczna,calkiem atrakcyjna kobieta ,niestety teraz czuje sie z tym calkowicie bezradna.Moja dieta wysokotluszczowa bez weglowodanowa b. malo pomaga.Celulitis oszpecil moje uda tak,ze boje sie spogladac na wlasne nogi.Prosze, skorzystam z kazdego sprawdzonego sposobu aby pozbyc sie tego brzydkiego schorzenia,chetnie poslucham podszeptow na temat skutecznych diet.Czekam na rady

Edytowane przez amelina
Czas edycji: 2007-01-16 o 23:50
amelina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-18, 10:36   #50
Bodyworkers
Raczkowanie

Dot.: celulitis

Witam. Raczej cellulit (ang. PEFS) paniculopatia obrzekowo-włóknikowo-stwardnieniowa.

Cellulitis to stan zapalny skóry.

Podstawą w terapii cellulit są zabiegi fizykalne, w tym na poczatku manualny drenaż limfatyczny, potem inne specjalistyczne masaże.

Diety, zabiegi kosmetyczne ćwiczenia, owszem takze zabiegi z kręgu medycyny estetycznej, ale przede wszystkim specjalistyczne masażę.

Swoją droga o tym co skuteczne, o tym wie kazdy dobry specjalista medycyny estetycznej.

Powodzenia
Bodyworkers jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-18, 20:02   #51
angelika24l
Przyczajenie

Dot.: celulitis- pomocy!!!

kurcze mam 25 lat jestem szczupla i tez mam z tym problem z jakiego powodu pojawia sie to swinstwo?jako nastolatka jadlam slodycze kilogramami i moje cialo bylo bardzo jedrne!a teraz?moge zapomniec o krutkich spodenkach czy sukieneczkach.Nawet przed mezem staram sie nie paradowac zupelnie naga nie to co kiedys moze zabrzmi to dziwnie,ale poprostu sie krepuje.
angelika24l jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-30, 19:19   #52
oolik
Raczkowanie

Cellulit

Po wiośnie zauważyłam na nogach cellulit. Początek mojego problemu. Mam 17 lat i słyszałam, że to jest normalne, że po zimie pokazuje się coś takiego. Spowodowane jest to zmianą diety bądź tyciem. Chciałam podkreśli również to że zeszczuplałam bo nosze spodnie 2 rozmiary mniejsze. Kupiłam sobie balsam nawilżający i ujędrniający Garnier. Kobieta promująca ten produkt powiedziała że pomaga, bo używała, ale efekty są widoczne dopiero po 2- 3 tygodniach a nie po 7 dniach jak to było napisane na etykiecie. Rzeczywiście już powoli widze postępy. Narazie jest zimno, ale jak się ociepli chciałam jechać na plaże, ale z czymś takim to tak z leksza obciach się pokazywać. Tym bardziej że za tydzień wylatuje do Niemiec. Znacie może pewny sposób na pozbycie się cellulitu? Czy ktoś posiada ten sam produkt? Jestescie z niego zadowolone?

Z góry dzieki
oolik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-05, 11:23   #53
milajla
Raczkowanie

Dot.: Cellulit

Ja używam wspomnianego przez Ciebie mleczka Garnier i peelingu z tej samej serii. Z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że używane regularnie dają całkiem niezłe efekty. Bądź cierpliwa i nadal poddawaj się kuracji Garniera. Mleczko aplikuj na skórę podczas masażu. Postaraj się również ćwiczyć 30 minut dziennie. Możesz też chodzić na basen, jeździć na rowerze, biegać. W ten sposób, jeżeli dbasz również o dietę, na pewno uporasz się z cellulitem. Powodzenia
Stary 2007-08-01, 14:45   #54
onecik
Przyczajenie

cellulit co z nim zrobić!!!!!

Borykam się od dłuższego czasu z cellulitem,znajoma powiedziała mi,żebym kupiła sobie szorty na cellulit.Czy ktoś słyszał o takich produktach?Proszę o poradę
onecik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-01, 14:49   #55
italiaanka
Wtajemniczenie

GG do italiaanka
Dot.: cellulit co z nim zrobić!!!!!

wyszukiwarka
Stary 2008-02-20, 11:09   #56
cybercat11
Rozeznanie

Dot.: celulitis- pomocy!!!

angelika24l Mam ten sam problem.Celulit pojawił się na pupie i na udach
Lato bedzie koszmarem bo jak tu się rozebrać.Ratunkuu
cybercat11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-03, 20:32   #57
Dog-Rose
Zadomowienie

Cellulit niewidoczny na zewnątrz?

Otóż ciekawa jestem czy da sie pozbawic cellulitu który jest niby w 1 stadium czyli widoczny jest tylko podczas sciskania skory? Uzywalam duzo specyfikow na cellulit, ale mam takie wrazenie ze one sa po to by wygladzic powierzchnie skory i pomagaja tym ktore maja jakiś widoczny cellulit. Czy komuś się udało pozbawić się cellulitu który był w takim początkowym stadium?
Dog-Rose jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-03, 22:19   #58
MySzK@87
Przyczajenie

Dot.: Cellulit niewidoczny na zewnątrz?

samymi kosmetykami wiele nie zdzialasz. musisz cwiczyc cwiczyc i jeszcze raz cwiczyc, no i masowac miejsca dotkniete cellulitem. ostatnio nasza kolezanka ujawnila swok cudowny sposob na cellulit --> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=256582
MySzK@87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-04, 16:07   #59
Bodyworkers
Raczkowanie

Witam, w I i II stopniu Cellulitu (PEFS) najskuteczniejszy jest manualnu drenaż limfatyczny. Jesli chodzi o medyczny punkt widzenia to tyle na ten temat.

Powodzenia
Bodyworkers jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-05, 09:33   #60
Gwiazdeczka1978
Zakorzenienie

Ja uzywam baniek chinskich na taki cellulit. Mam wrazenie ze jest lepiej i skora jest bardziej napieta.
Gwiazdeczka1978 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości