|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: CELULITIS '-( masakra aż boli ;-( serio POMOCY!!!!!
Przy tak zaawansowanym cellulicie żaden krem nic nie da. Jesli rzeczywiście odczuwasz przez niego ból, to wybierz sie do lekarza, trzeba cellulit jakoś rozbić- seria masaży, dieta, ruch, naprzemienne natryski ciepłą i chłodna wodą, gruboziarniste peelingi /albo kawowy własnej roboty/. Kremy to tylko ułamek tego, co powinnaś robić.
Poszukaj innych odpowiedzi przez wyszukiwarkę.
|
|
#32 |
|
Rozeznanie
|
A ja myśle, ze szczypanie boli, bo nigdy wcześniej tego nie robilaś. A może akurat masz gorszy dzień i inny próg bólu?
Ja po ciaży mialam dość spory celulit (dość czyli taki, ze widać gloym okiem i nikt nie ma wątpliwości), do tego trochę przytylam w pupie i uda też skorzystaly... Pomogl mi bardzo niedrogi preparat, a raczej dwa: peeling i żel antycelulitowy firmy Ziaja. Oprócz tego, że celulit prawie calkiem zniknąl (prawie, moze dlatego, ze w pewnym momencie przestalam byc systematyczna - ale maly bobas nie zawsze pozwoli ), a do tego bardzo szybko (jak na takie preparaty, bo po niecalych dwoch tygodniach) zauwazylam znaczne wyszczuplenie w udach i pupa tez wrocila do swoich ksztaltow. Codziennie dwa razy stosowalam zel (rano i wieczorem) i do tego codziennie, ale juz tylko wieczorem, peeling. Fakt, trochę biegalam przy brzdacu ale bez przesady. |
|
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
masaze , sport, dieta, suplementy diety, masaż przy wprowadzaniu kosmetyków w skórę..
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zadomowienie
|
Kupilam dzisiaj oliwke do masazu antycellulitowego z Ziaji i rolki rowniez do masazu antycellulitowego i zobaczymy co z tego wyniknie. Poza tym uzywam caly czas, juz od dobrych 3 miesiecy codziennie balsamy ujedrniajacy i juz po nich moja skora lepiej wyglada, tyle ze na cellulit to one niebardzo pomagaja. No i bede starala sie jak najczesniej robic peeling kawowy. Mam nadzieje ze efekty beda, zwlaszcza ze w tej kwestii strama sie byc bardzo systematyczna
|
|
|
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
Cellulit na CALYM ciele :((((((((
Od zawsze mialam cellulit na pupie i udach a teraz widze, ze mam go chyba wszedzie... mam na udach - z przodu i z tylu, tylku, lydkach (!), REKACH (!) - widac jak scisne.... mam wrazenie ze zamieniam sie w gore cellulitu a mam dopiero 20 lat - do tego bialy tylek i nie moge sie opalac :/ chodze tylko w dlugich spodniach, wstydze sie chodzic w czyms co odslania moje nogi :/ beznadziejne geny... bralam kiedys nawet 3 opakowania CEALINU (cla) po rzad, ostatnio lykalam sobie bio-cla z zielona herbata, czasem smaruje sie czyms antycellulitowym - wiem, ze to za malo, ale mam wrazenie, ze po tych specyfikach moze byc jeszcze gorzej.. wydaje mi sie tez, ze moj cellulit moze powstawa bo mam slabe krazenie - wiecznie zimny nochal i stopy, kiedy nie mam skarpetek - nawet, gdy jestem w domu. Jest na to jakas rada? pasztet sie robi ze mnie
|
|
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Cellulit na CALYM ciele :((((((((
Oj, założe się, że przesadzasz
Wydaje mi się, że mnóstwo osób ma ten cały cellulit tam gdzie Ty Ja na przykład jak ścisnę skórę na łydkach, to też widzę cellulit A nie uważam się wcale za żaden pasztet, wyglądam (chyba ) normalnie. Także bez paniki. Najprawdopodobniej oprócz Ciebie nikt tego nie widzi. |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Cellulit na CALYM ciele :((((((((
wiesz co nie chce mi sie wierzyc ze w wieku 20 lat sie ma cellulit na calym ciele chyba troche przesadzasz.. ale coz.. moze idz najpierw do dermatologa czy kosmetyczki ktora stwierdzi to na pewno i stwierdzi stopien tqwojego cellulitu jesli go masz... i zaleci zabiegi badz leczenie... cellulitu niestety nie da sie zlikwidowac calkowicie w zaleznosci od fazy sa 4.... pierwsza to taka ktory widac po zmarszczeniou skory druga faza to taka gdzie przy an pieci miescni widac grudki 3 przy dotyku wyczuwac je a 4 to widoczne zmiany z bolacymi grudkami dwie pierwsze fazy jako tako da sie zlikwidowac.. poprzez systematyczne cwiczenia poniewaz to to rozbija tkanke tluszczowa np basen 3 razy w tyg.... plus masaze rozbijajace tkanke liczne drenaze i odpowiednie preparaty wcierajace w skore... a jeszcze dieta.. malo bogata w tluszcze bogata miedzy innymi w kawe... idz lepiej do dermatologa
|
|
#39 |
|
Przyczajenie
|
celulit;/
Siemka mam do was pytanQ mam 16 lat i mam celluti
![]()
|
|
|
|
|
#40 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: celulit;/
przejrzyj KWC, na pewno cos wybierzesz dla siebie. Poza tym krem to za mało. przejrzyj Fitness, poszukaj Cwiczeń na cellulit i odwiedź dietetyke. Poczytaj troche o sposobach odzywiania by go zlikwidowac a jeśli nie to chociaż zredukowac
"...Boże, daj mi cierpliwość, bym pogodził się z tym, czego zmienić nie jestem w stanie. Daj mi siłę, bym zmieniał to co zmienić mogę. I daj mi mądrość, bym odróżnił jedno od drugiego..." Marek Aureliusz
|
|
|
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
Polecam przeszukanie forum, o cellulicie rozmawiałyśmy setki razy; dobre jest serum Erisu plus masaże plus ćwiczenia pluas peeling kawowy
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#42 |
|
Raczkowanie
|
ja mam 24 lata i tez mam celulit a jestem bardzo szczupla,nie mam sobie niz do zarzucenia jesli chodzi o kilogramy a celulit jest...mysle ze to dlatego ze malo sie ruszam...praca przy komputerze no i jem duzo slodyczy a slyszalam ze one w duzej mierze powoduja powstawanie skorki pomaranczowej.mysle ze powinnas ograniczyc slodycze i przejsc na diete,duzo warzyw i owocow a malo kawy herbaty,tluszczow i cukru.oczywiscie nie obejdzie sie bez masarzy i wcierania dobrych kremow,przydala by sie jeszcze silownia i basen.mysle ze to wszystko powinno pomoc w walce z celulitem...ja niedlugo zaczynam.zycze powodzenia
|
|
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
ja radzi Estella poszukaj na forum bo tego jest troche, watek "rozstępy a opalanie" , tam o cellulicie też jest
|
|
|
|
|
#44 |
|
Raczkowanie
|
ja mam 23 lata i tez mialam te dolegliwosc mimo, iz jestem bardzo szczupla. Zaczealam cwiczyc, masowac cialo pod prysznicem specjalnym sprzetam, robie peeling kawowy. Dziala naprawde!!!!! cierpliwoscia i wytrwaloscia w cwiczeniach mozna naprawde osiagnac sukces
|
|
#45 |
|
Raczkowanie
|
ze swojej strony polecam perfect slim loreala-stosuję niezmiennie przez dobre kilka lat i zawsze do niego wracam
cena różna-jak trafisz..od 18 zł w promocji do 78 zł w najdrozszych sklepach,ale średnio jakieś 58 zł dieta i ruch-popieram-inaczej krem na nic się nie przyda
|
|
|
|
|
#46 |
|
Zadomowienie
|
duzo aerobicu ruchu
duzo nawilzania mniej slodyczy duzo wodyy
|
|
#47 |
|
Przyczajenie
|
Ja też mam problem z celulitem. mam 22 lata. nie mam nadwagi, bo przy wzroście 175 ważę 63 kilogramów.
Kiedyś używałam preparatów VICHY, ale w związku z tym, że zdażają mi się reakcje alergiczne, zaprzestałam, bo w tym przypadku też tak się stało. Teraz używam mleczko L'OREAL ujędrniające. Jest ok. Słyszałam, że teraz na rynek ma podobno wejść nowy preparat NIVEA antycelulit. W zasadzie NIVEA to dobra firma, nigdy nie miałam problemów po tych preparatach. |
|
|
|
|
#48 |
|
Raczkowanie
|
No cóż... ja uważam ze najlepszym lekarstwem na celulit jest ruch - sam krem nic tu nie poradzi nawet najdroższy. Ćwiczenia (pływanie bardzo dobrze robi) i masaże. No i prysznice na przemian ciepłe i zimne ... Sama zmagam się z tym problemem i już prawie wygrałam
|
|
|
|
|
#49 |
|
Przyczajenie
|
celulitis
Hmm...moim atutem zawsze byla moja skora....niestety po namowie p.ginekolog zgodzilam sie na branie hormonow.Niestety po zaledwie niecalych 3 miesiacach zazywania zaczelam cierpiec na nadwage!!!Po 5 miesiacach pojawil sie celulitis.Jest mi zle i przykro.Jestem osoba publiczna,calkiem atrakcyjna kobieta ,niestety teraz czuje sie z tym calkowicie bezradna.Moja dieta wysokotluszczowa bez weglowodanowa b. malo pomaga.Celulitis oszpecil moje uda tak,ze boje sie spogladac na wlasne nogi.Prosze, skorzystam z kazdego sprawdzonego sposobu aby pozbyc sie tego brzydkiego schorzenia,chetnie poslucham podszeptow na temat skutecznych diet.Czekam na rady
Edytowane przez amelina Czas edycji: 2007-01-16 o 23:50 |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#50 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: celulitis
Witam. Raczej cellulit (ang. PEFS) paniculopatia obrzekowo-włóknikowo-stwardnieniowa.
Cellulitis to stan zapalny skóry. Podstawą w terapii cellulit są zabiegi fizykalne, w tym na poczatku manualny drenaż limfatyczny, potem inne specjalistyczne masaże. Diety, zabiegi kosmetyczne ćwiczenia, owszem takze zabiegi z kręgu medycyny estetycznej, ale przede wszystkim specjalistyczne masażę. Swoją droga o tym co skuteczne, o tym wie kazdy dobry specjalista medycyny estetycznej. Powodzenia |
|
|
|
|
#51 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: celulitis- pomocy!!!
kurcze mam 25 lat jestem szczupla i tez mam z tym problem z jakiego powodu pojawia sie to swinstwo?jako nastolatka jadlam slodycze kilogramami i moje cialo bylo bardzo jedrne!a teraz?moge zapomniec o krutkich spodenkach czy sukieneczkach.Nawet przed mezem staram sie nie paradowac zupelnie naga nie to co kiedys moze zabrzmi to dziwnie,ale poprostu sie krepuje.
|
|
|
|
|
#52 |
|
Raczkowanie
|
Cellulit
Po wiośnie zauważyłam na nogach cellulit. Początek mojego problemu. Mam 17 lat i słyszałam, że to jest normalne, że po zimie pokazuje się coś takiego. Spowodowane jest to zmianą diety bądź tyciem. Chciałam podkreśli również to że zeszczuplałam bo nosze spodnie 2 rozmiary mniejsze. Kupiłam sobie balsam nawilżający i ujędrniający Garnier. Kobieta promująca ten produkt powiedziała że pomaga, bo używała, ale efekty są widoczne dopiero po 2- 3 tygodniach a nie po 7 dniach jak to było napisane na etykiecie. Rzeczywiście już powoli widze postępy. Narazie jest zimno, ale jak się ociepli chciałam jechać na plaże, ale z czymś takim to tak z leksza obciach się pokazywać. Tym bardziej że za tydzień wylatuje do Niemiec. Znacie może pewny sposób na pozbycie się cellulitu? Czy ktoś posiada ten sam produkt? Jestescie z niego zadowolone?
Z góry dzieki
|
|
|
|
|
#53 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Cellulit
Ja używam wspomnianego przez Ciebie mleczka Garnier i peelingu z tej samej serii. Z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że używane regularnie dają całkiem niezłe efekty. Bądź cierpliwa i nadal poddawaj się kuracji Garniera. Mleczko aplikuj na skórę podczas masażu. Postaraj się również ćwiczyć 30 minut dziennie. Możesz też chodzić na basen, jeździć na rowerze, biegać. W ten sposób, jeżeli dbasz również o dietę, na pewno uporasz się z cellulitem. Powodzenia
|
|
|
#54 |
|
Przyczajenie
|
cellulit co z nim zrobić!!!!!
Borykam się od dłuższego czasu z cellulitem,znajoma powiedziała mi,żebym kupiła sobie szorty na cellulit.Czy ktoś słyszał o takich produktach?Proszę o poradę
|
|
|
|
|
#55 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: cellulit co z nim zrobić!!!!!
wyszukiwarka
|
|
|
#56 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: celulitis- pomocy!!!
angelika24l Mam ten sam problem.Celulit pojawił się na pupie i na udach
![]() Lato bedzie koszmarem bo jak tu się rozebrać.Ratunkuu |
|
|
|
|
#57 |
|
Zadomowienie
|
Cellulit niewidoczny na zewnątrz?
Otóż ciekawa jestem czy da sie pozbawic cellulitu który jest niby w 1 stadium czyli widoczny jest tylko podczas sciskania skory? Uzywalam duzo specyfikow na cellulit, ale mam takie wrazenie ze one sa po to by wygladzic powierzchnie skory i pomagaja tym ktore maja jakiś widoczny cellulit. Czy komuś się udało pozbawić się cellulitu który był w takim początkowym stadium?
|
|
|
|
|
#58 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Cellulit niewidoczny na zewnątrz?
samymi kosmetykami wiele nie zdzialasz. musisz cwiczyc cwiczyc i jeszcze raz cwiczyc, no i masowac miejsca dotkniete cellulitem. ostatnio nasza kolezanka ujawnila swok cudowny sposob na cellulit --> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=256582
|
|
|
|
|
#59 |
|
Raczkowanie
|
Witam, w I i II stopniu Cellulitu (PEFS) najskuteczniejszy jest manualnu drenaż limfatyczny. Jesli chodzi o medyczny punkt widzenia to tyle na ten temat.
Powodzenia |
|
|
|
|
#60 |
|
Zakorzenienie
|
Ja uzywam baniek chinskich na taki cellulit. Mam wrazenie ze jest lepiej i skora jest bardziej napieta.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:11.