![]() |
#31 |
Konto usunięte
|
Dot.: Idiotyczne zachowania klientów ;)
Gdy pracowałam w pizzerii często zdarzały mi się sytuacje typu:
Klient pyta ile będzie musiał czekać na pizze z dowozem do domu ponieważ jest duży ruch mowie ze ok 1.5 godziny na to on "Dlaczego tak długo" JA "bo mamy duży ruch" Klient "a nie da się szybciej?" Ja " niestety nie" Klient "a może da się coś zrobić? jestem stałym klientem" Ja " raczej nie inni ludzie tez czekają" Klient rozłącza sie po to by za chwile zadzwonić i jednak pizze zamówić! Czy ludzie nie rozumieją jak sie do nich mówi? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ojala,ojala ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Nic tylko otworzyć punkt "rozmienianie pieniędzy" ![]() ![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;5005109]Płaci się wtedy, kiedy masz np. 10zł po 50gr i chcesz to na papierek zamienić No wiem, głupota :P[/quote] Czyli lepiej na bieżąco ,w sklepie,wydawać te maniaki ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
jeszcze żeby to ręcznie robili, ale mają od tego maszyny
![]()
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
zapytałam się mojej mamy (ktora pracuje na kasie w banku) jak to jest z tą opłatą za rozmienianie kasy i jest to płatne, ale nie więcej niż 4zł od całej kwoty. w sumie sie nie dziwie, przyjdzie ktos z workiem grosikow i trzeba to przeliczyc,a jest to mozolna robota i czasochlonna, jak jest duzo ludzi to cie robi tłok. a pieniadze nie ida dla osoby, ktora to liczyla, tylko dla banku. i zaloze sie, ze wiele kasjerek wolaloby już olać to 4zł niż bawic sie w liczenie gory grosikow
![]() maciek, nie w kazdym banku są maszyny do liczenia bilonu. pozatym kasjerki i tak muszą pieniądze przeliczac "ręcznie". jezeli chodzi o banknoty to maszyna moze przypadkiem dwa na raz przerzucić. a za braki w kasie odpowiada kasjer.
![]() |
#35 |
Wtajemniczenie
|
jakis czas temu mialam taka klientke.
K: Poprosze czarny eyeliner ja: niestety nie mam juz eyelinerow w sprzedazy (kiedys byly) K: Jak to? ja: Po prostu nie ma, wycofali. K: ale dlaczego, jak to? ja:po prostu nie prowadzimy juz eyelinerow K: aha, czyli teraz nie ma, ale ogolnie to beda ja: nie juz nie bedzie K: ale o co chodzi ja: (juz zdenerwowana na maksa) o nic nie chodzi po prostu wycofali i nie bedzie. K: heh (szyderczy usmiech) a ja specjalnie po to przyjechalam (tak jakby mnie to interesowalo...;/) Pracuje w sklepie z kosmetykami...w hipermarkecie...i wnetrze jest zbudowane z takich jakby metalowych prostokatow scianek..pomiedzy ktorymi sa male przerwy - taka zabudowa - przypomina troche jakby takie ogromne metalowe rolety... Przychodzi klientka i pyta K: Dzien dobry czy ja moge sobie tym (i pokazuje na te metalowe prostokaty) odzielic pokoj od pokoju? Ja: (akurat robilam inwentaryzacje i bylam rozkojarzona) ale o co chodzi, czym? K: no tym (i pokazuje mi ta zabudowe) Ja: (zdziwiona maksymalnie) nie rozumiem K: A to nie jest na sprzedaz? Ja: nie ![]()
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() i dziewczyna na stoisku z kosmetykami ziaji. wisiał plakat jak byk. przy zakupie (nie wiem czy mogę napisać) ... gratis. kupiłam jeden produkt objęty promocją, zapłaciłam, dostałam towar w siateczce, zaglądam-gratisa brak ![]() mimo wszystko: wszystkim sprzedającym żelaznych nerwów i anielskiej cierpliwości ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Ups
![]() ![]() ![]() Zdania na temat pobierania opłaty za rozmienianie są różne. Wniosek nasuwa się jeden-co bank,to obyczaj ![]()
![]() |
#38 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
"Pracuje w sklepie z kosmetykami...w hipermarkecie...i wnetrze jest zbudowane z takich jakby metalowych prostokatow scianek..pomiedzy ktorymi sa male przerwy - taka zabudowa - przypomina troche jakby takie ogromne metalowe rolety...
Przychodzi klientka i pyta K: Dzien dobry czy ja moge sobie tym (i pokazuje na te metalowe prostokaty) odzielic pokoj od pokoju? Ja: (akurat robilam inwentaryzacje i bylam rozkojarzona) ale o co chodzi, czym? K: no tym (i pokazuje mi ta zabudowe) Ja: (zdziwiona maksymalnie) nie rozumiem K: A to nie jest na sprzedaz? Ja: nie ![]() ![]() jak ty zareagowalas na to , bo ja bym chyba nie wytrzymala i jej w twarz sie rozesmiala. o plizku... tym bardziej ze pracujesz w sklepie kosmetycznym,co ona myslala ze w ikei jest? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Rozeznanie
|
Pracowałam kiedys na stacji benzynowej, w nocy prawie nikt nie tankował, wszyscy właściwie tylko po alkohol. Wiadomo, pełno pijaków i innych dziwaków toteż zamykałyśmy drzwi i obsługiwałysmy ich przez okienko. Raz jakims dziewczynom zabrakło pieniędzy do iluś tam piw, no to dalej na nas, takich przeklenstw to chyba nawet więźniowie nie używaja, jakich musiałyśmy wtedy wysłuchać. W koncu jedna z nich zaproponowała mi, żebym wyszła na zewnątrz- chciały się bić
![]() Innym razem, zanim zamknęłyśmy na noc drzwi, wszedł facet w kominiarce na twarzy - dodam, że nie było wtedy mrozu i byłam w tym momencie sama- kiedy wyszedł, myslałam, że popłaczę sie z nerwów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No wlasnie rozesmialam sie dopiero jak wyszla. Bo poczatkowo nie mogla zalapac...bylam zajeta liczeniem towaru ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
chyba i za to i za to. ale wątpię,zeby pobierali kasę, poniewaz chcę 100zł rozmienić na pół. tu chyba chodzi o to,że jak rozmieniasz na bardzo drobne lub bardzo drobne chcesz na papierki.
![]() |
#43 | |
Zadomowienie
|
Kiedyś pracowałam jako wolontariuszka przy pakowaniu zakupów w carrefourze.
![]() Stałam sobie ładnie z koleżanką przy tej kasie, nagle podjezdza taka babinka (koło 90 wyglądała) z wózkiem pełnym zupek chińskich...:shocked: Kasjerka policzyła je wszystkie i mówi że jest ich 99, na co staruszka. Cytat:
![]() Ludzie są straszni.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Temat, o klientach, ale sprzedawców tez obsmarowywujemy ;D. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Ja kiedyś kupowałam w Biedronce coś tam z drobiazgów-rachunek do zapłacenia raptem niecałe 2,oo zł. Daję kasjerce 10,oo zł ta mi się pyta
"czy nie mam drobiniej?" mówię do niej grzecznie "nie, nie mam" (naprawdę nie miałam), a ta mi z buzią wyskakuje, że: "dość człowiek siedzi na kasie 8 godzin, to jeszcze myślec musi." A ja do niej "ale co mnie to obchodzi?" A ona mi mówi tak "bo pani się śmieje", pytam ją więc: "a co mam płakać?" ![]() Dla ścisłości nie śmiałam się, tylko uśmiechałam-po prostu normalnie, bez podtekstów. No idiotka, nie wiem o co jej chodziło.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Jak pracowałam w auchan jako sprzedawca na bazarku to nie było chyba dnia, w którym nie było jakiś śmiesznych lub wrednych klientów. Zdarzali się klienci (szczególnie kobiety po 50+), które chciały zrobić bez kolejki i wmawiały nam, że przecież one stały i podeszły w to miejsce abyśmy nie latały (taaaaaaa jasne
![]() Z tej serii pamiętam jak obsługiwałam jakąś klientkę. Ta dość powoli wybierała cukierki, więc kolejka zaczeła się tworzyć. W pewnym momencie za klientką zaczeła chodzić jakaś kobieta. Spytała czy może spróbować jakiegoś cukierka, dałam jej. Posmakowało, więc już zaczyna zamawiać. Ja mówię, że jest kolejka, poza tym obsługuję klientkę. I zaczyna mi wmawiać, że jak ona podeszła to nie było żadnej kolejki (jasne ![]() Zdarzały się też erotomani, którzy wciskali wizytówki, bo chcieli aby jakaś dziewczyna została jego muzą lub zaczeli chwalić walory ciała poszczególnych dziewczyn. Jeden gość przychodził codziennie po zakupy i przy okazji próbować umówić się z jedną dziewczyną na randkę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zadomowienie
|
miałem raz wątpliwą przyjemność być świadkiem sytuacji, gdy jeden ze stałych i bardzo bogatych klientów naszej kancelarii przy pisuarze wyjął z kieszeni telefon i zaczął rozmawiać ze swoją asystentką w trakcie "jedyneczki", dodam że tragicznie głośnej.. no co jak co, ale te 10 sekund mógł się ciul powstrzymać... wcześniej nawet gościa darzyłem sympatią, ale to se ne vrati.
![]() |
#49 |
BAN stały
|
Jeszcze w Polsce pracowalam w wytworni fonograficznej. Jeden pan dzwonil do mnie regularnie raz, dwa razy w tygodniu niemal blagajac czy nie moglabym jakos zorganizowac tego, zeby osobiscie poznal kapele Deep Purple. Powiedzialam Panu, ze srednio sama mam taka mozliwosc, wiec tymbardziej nie moge zalatwic jemu, Pan powiedzial:
eeeeeeeeee nie wierze pani Aneczko ( znal moje imie, bo odbierajac tel zawsze sie przedstawialam i podawalam nazwe firmy), ze nie ma tam pani zadnych wtykow. Niechby sie pani postarala a ja sie pieknie odwdziecze ![]() ![]() Dodam, ze pan byl starszy i naprawde zadreczal mnie tydzien w tydzien. Mimo to mial jakis taki urok, byl bardzo grzeczny i mily ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Ludzie tupetu nie mają.
Ja wczoraj robiłam zakupy w spożywczym, akurat trafił się niezwykły element, notabene - mój sasiad ![]() Kazał sobie zważyć jeden pomidorek, pół ogórka, jedną cebulę - wybierał z wagi te łuski co z niej opadły [sic!]. Podobno codziennie przychodzi po rzekomy jeden pomidor, jedno jabłko i jeden ogórek id. wszystko po jednym, acha, a ludzi w domu piątka ![]()
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
Super wątek
![]() W banku: przychodzi klient chcąc zrobić przelew na jakieś 70 tys. Wiadomo że trzeba najpierw wypełnić druczek przelewu (a do tego nie potrzeba wielkiej filozofii, taki druk jest prosty jak drut): - proszę pani, czy mogłaby mi pani powiedzieć jak ja mam to wypełnić? - moja koleżanka: pokazuje mu palcem gdzie ma wpisać nazwę firmy, nazwę odbiorcy i nr konta (dzieci w przedszkolu umieją czytać poszczególne rubryki ale no comments ![]() - facet daje przelew - proszę pana, ale nie ma wpisanej kwoty jaką chce pan przelać - a to kwotę też trzeba wpisać? a gdzie? ![]() ![]() Normalnie ręce opadają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
Byłam świadkiem pewnego dziwnego (?) wydarzenia
Przychodzi mężczyzna do OBI i prosi sprzedawcę do siebie,a więc On mówi; - 'Witam,w czym mogę panu służyć?' ' -'W niczym,oglądam tylko' ''W takim razie,po co mnie pan tutaj prosił?' -'Dla reguły,po to chyba pan tutaj stoi,prawda?' ![]()
![]() |
#54 |
Rozeznanie
|
Przypomniało mi się też, jak któregoś dnia na tejże stacji, w trakcie obsługiwania jakiegos klienta, podszedł do mnie inny klient z niemowlakiem w wózku i podał mi jakis pomięty karteluszek. Kiedy odeszli klienci, sprawdziłam co było na tej kartce, a tam: Czy zostanie pani moją kochanką? z tyłu: nie mów o tym nikomu
![]() Echh, to była ciekawa praca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
Ja pracuję w sklepie obuwniczym,gdzie często spotyka się różnych,dziwnych klientów
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
Z tego co wiem monety daja na wage i waza.
Edytowane przez Rena Czas edycji: 2007-08-15 o 10:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
Z tym rozmienianiem pieniędzy w banku to mój wujek miał taką sytuację, że wypłacał swoim pracownikom pieniądze "do ręki", i nie miał drobnych na końcówki, więc wysłam jednego do banku, żeby rozmienił chyba 100zł, a ten po paru minutach dzwoni i pyta, czy na pewno ma rozmieniać, bo pani w kasie chce za to 10zł :|
A z dziwnych sytuacji, to w zeszłym roku pracowałam w restauracji jako kelnerka, i stwierdzam, że bezczelność ludzka nie zna granic ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ----- Sprzedawcy. Kilka lat temu kserowałam obrazek (właściwie bardziej jak logo), był malutki, więc w powiększeniu. Powiększenie 200 % i potem jeszcze raz odbitkę na tej samej zasadzie, wzór był czarno-biały, nawet nie kolorowy. Na koniec pan z kiosku zażądał, abym mu mu zapłaciła ''4'' razy drożej (coś w ten deseń) za usługę bo przecież takie powiększanie wymaga więcej toneru (wszystko się wciąż mieściło w formacie A5). Myślałam, że padnę. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() Czasami jest to tez wina bankomatow,bo wydaja tylko na "grube " banknoty. Wystarczy byc miłym i z jednej i z drugiej storny.O. A z dziwnych sytuacji jakie mnie spotkały to np. Przychodzi kobieta w reku trzyma siatke z naszyjnikiem i bransoletka z masy koralowej. Widac było ze sa prawdziwe. Podchodzi do mnie i mowi ze chce wymienic,bo jej sie to nie podoba,wczoraj gdzies tu (wskazujac okreznym ruchem na wszelkie stoiska) kupiła. Ja: Ale nie moge Pani tego zamienic,to nie moj towar,nie kupowała Pani tego u mnie Ona: Ale to mi sie nie podoba Ja: Prosze Pani,ale to nie u mnie Pani kupowała,nie moge wymienic pani tej bransoletki Ona: Ale ma Pani Podobne (wskazywała na całkowicie rózne,podróby bransoletek dla dzieci) Ja: Nie, prosze Pani,to nie jest to samo. Nie moge Pani zamienic. Ona:Ale na nic? Ja: Nie. Ona: Ale dlaczego? Ja: Bo to nie jest moj towar,nie kupowała pani tego u mnie. Poza tym moze pani zwracac towar tylko przy okazaniu paragonu,kiedy towar nie nadaje sie do uzytku,jest uszkodzony ale przede wszystkim musi byc kupiony w tym miejscu w ktorym pani chce go zwrócic. Ona: Ale dlaczego? Ja: -_-' Ona: A na ta lampke? ( i chwyciła moj najdroższy towar i juz go sobie ładuje) Ja: Nie. NIE wymienie pani tego. Ona:Ale dlaczego tu nie ma paragonu? Ja: Na stoisku z pamiatkami nie trzeba miec kasy fiskalnej,kasa fiskalna jest wymagana np. przy sprzedawaniu srebra... Ona: Aha. Ja: Przykro mi,ale nie mogę. Ona: Ale... Ja: Chce Pani,tu jest szef obok,niech Pani z nim porozmawia. Odwraca sie na pięcie do kolejnego stoiska,gdzie były własnie takie naszyjniki jakie ona miała,ale CAłKOWICIE inne i nie kupowane tam. Znowu sie kłociła zeby to wymienic,choc nie pamieta gdzie to kupowała. Z wiekszych ciekawostek powiem ze probowała wymieniac jeszcze przy innych pamiatkach,stoisku z komorkami i (o boże!) w namiocie z przeceniona ksiazka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
Ka-Mila
![]() boska historia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:08.