Idiotyczne zachowania klientów ;) - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-08-14, 21:04   #31
4c2ea920fcf0cb3d39288a6c961f1efcc2286102_684b5c001d1f4
Konto usunięte

Dot.: Idiotyczne zachowania klientów ;)

Gdy pracowałam w pizzerii często zdarzały mi się sytuacje typu:
Klient pyta ile będzie musiał czekać na pizze z dowozem do domu ponieważ jest duży ruch mowie ze ok 1.5 godziny na to
on "Dlaczego tak długo"
JA "bo mamy duży ruch"
Klient "a nie da się szybciej?"
Ja " niestety nie"
Klient "a może da się coś zrobić? jestem stałym klientem"
Ja " raczej nie inni ludzie tez czekają"
Klient rozłącza sie po to by za chwile zadzwonić i jednak pizze zamówić!

Czy ludzie nie rozumieją jak sie do nich mówi?
4c2ea920fcf0cb3d39288a6c961f1efcc2286102_684b5c001d1f4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-14, 21:21   #32
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość
Nie wiem, ale tak słyszałam
A jak raz rozmieniłam babce kasę to się na mnie starsze koleżanki po fachu wydarły, że tak nie wolno, bo ludzie do nas przyłażą, bo w banku muszą płacić
Tak,jakby z własnej kieszenie rozmieniały .

Cytat:
Napisane przez Afra86 Pokaż wiadomość

ja tez cos takiego slyszalam.. ale moze to urban legends ;P
Ojala,ojala .

Cytat:
Napisane przez zizou Pokaż wiadomość
ano placi sie chyba 20% kwoty, ale byc moze to zalezy od banku. tak samo, jak chcesz zamienic drobne na jeden banknot [np miedziaki zamienic na calosc] - to sie andaje do watku o absurdach
20 procent ,to od 100 złotych daje 20 złotych ,za nic .
Nic tylko otworzyć punkt "rozmienianie pieniędzy" .

Cytat:
Napisane przez Alvesta Pokaż wiadomość
wydaje mi się że płaci się konkretnie za wymianę jakiejś sumy, np. bilonu w 1 groszówkach na banknot. Ale głowy nie daję
Z tymi groszówkami to jeszcze rozumiem,bo męczące to liczenie .

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;5005109]Płaci się wtedy, kiedy masz np. 10zł po 50gr i chcesz to na papierek zamienić No wiem, głupota :P[/quote]
Czyli lepiej na bieżąco ,w sklepie,wydawać te maniaki .

Cytat:
Napisane przez agatakomsa Pokaż wiadomość
To, że płaci się za rozmienienie pieniędzy to akurat autentyk. Sama byłam niegdyś świadkiem, jak w jednym z banków pan chciał rozmienić 100 zł. Pani z okienka odrzekła, że owszem, chętnie rozmienią, lecz skasują dla siebie 10 zł za tę drobną przysługę. Pan zrezygnował
I się nie dziwię,że zrezygnował .

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-14, 21:33   #33
maciek_k
Zadomowienie

GG do maciek_k

Cytat:
Napisane przez Fresa Pokaż wiadomość

Z tymi groszówkami to jeszcze rozumiem,bo męczące to liczenie .
jeszcze żeby to ręcznie robili, ale mają od tego maszyny
Stary 2007-08-14, 21:34   #34
sugar_kitty
Zakorzenienie

GG do sugar_kitty

zapytałam się mojej mamy (ktora pracuje na kasie w banku) jak to jest z tą opłatą za rozmienianie kasy i jest to płatne, ale nie więcej niż 4zł od całej kwoty. w sumie sie nie dziwie, przyjdzie ktos z workiem grosikow i trzeba to przeliczyc,a jest to mozolna robota i czasochlonna, jak jest duzo ludzi to cie robi tłok. a pieniadze nie ida dla osoby, ktora to liczyla, tylko dla banku. i zaloze sie, ze wiele kasjerek wolaloby już olać to 4zł niż bawic sie w liczenie gory grosikow ale klient nasz pan
maciek, nie w kazdym banku są maszyny do liczenia bilonu. pozatym kasjerki i tak muszą pieniądze przeliczac "ręcznie". jezeli chodzi o banknoty to maszyna moze przypadkiem dwa na raz przerzucić. a za braki w kasie odpowiada kasjer.
Stary 2007-08-14, 21:36   #35
elly2
Wtajemniczenie

jakis czas temu mialam taka klientke.

K: Poprosze czarny eyeliner
ja: niestety nie mam juz eyelinerow w sprzedazy (kiedys byly)
K: Jak to?
ja: Po prostu nie ma, wycofali.
K: ale dlaczego, jak to?
ja:po prostu nie prowadzimy juz eyelinerow
K: aha, czyli teraz nie ma, ale ogolnie to beda
ja: nie juz nie bedzie
K: ale o co chodzi
ja: (juz zdenerwowana na maksa) o nic nie chodzi po prostu wycofali i nie bedzie.
K: heh (szyderczy usmiech) a ja specjalnie po to przyjechalam
(tak jakby mnie to interesowalo...;/)

Pracuje w sklepie z kosmetykami...w hipermarkecie...i wnetrze jest zbudowane z takich jakby metalowych prostokatow scianek..pomiedzy ktorymi sa male przerwy - taka zabudowa - przypomina troche jakby takie ogromne metalowe rolety...

Przychodzi klientka i pyta

K: Dzien dobry czy ja moge sobie tym (i pokazuje na te metalowe prostokaty) odzielic pokoj od pokoju?
Ja: (akurat robilam inwentaryzacje i bylam rozkojarzona) ale o co chodzi, czym?
K: no tym (i pokazuje mi ta zabudowe)
Ja: (zdziwiona maksymalnie) nie rozumiem
K: A to nie jest na sprzedaz?
Ja: nie

elly2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-14, 21:40   #36
alufa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość
Nie ma nic gorszego niż klient kupujący coś za małą kwotę a płacący banknotem o dużym nominale
Jak pracowałam na poczcie to normą było kupowanie np. zwykłego znaczka za 1.35 zł i płacenie "stówką" bo "drobniej nie mam" i jeszcze nieraz teksty typu: "a chcę sobie przy okazji rozmienić pieniądze"
A poczta kurka to nie bank, żeby tak każdemu rozmieniać kase
Ile razy miałam taką sytuacje to miałam ochotę normalnie zastrzelić klienta
no tak. bo jak by klientowi brakowało 2 gr do tego durnego znaczka to byś nie sprzedała, ale jakby Tobie zbrakło 5 groszy to ok. "oddasz przy okazji" na mnie tak baba w biedronce wyskoczyła że nie mam drobnych. (miałam CAŁE 50zł a moje zakupy kosztowały 5 zł z groszami) kiedy nie dałam jej końcówki, bo po prostu nie miałam ona stwierdziła, że w spodniach na pewno coś bym znalazła i wydała mi z tej pięćdziesiąchy resztę. ale bez 10gr

i dziewczyna na stoisku z kosmetykami ziaji. wisiał plakat jak byk. przy zakupie (nie wiem czy mogę napisać) ... gratis. kupiłam jeden produkt objęty promocją, zapłaciłam, dostałam towar w siateczce, zaglądam-gratisa brak mówię GRZECZNIE co napisane jest na plakacie, na co dziewczę mówi : nie mamy już (tu nazwa gratisu). poprosiłam o zwrot pieniędzy. oddała z łachą i sapała coś po nosem. PRZEPRASZAM! czy ja w tym przypadku byłam wybrednym, wrednym klientem??

mimo wszystko: wszystkim sprzedającym żelaznych nerwów i anielskiej cierpliwości
alufa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-14, 21:41   #37
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maciek_k Pokaż wiadomość
Ups ,nie wiedziałam,bo nigdy nie dysponowałam taką zawrotną kwotą w groszówkach .

Zdania na temat pobierania opłaty za rozmienianie są różne.
Wniosek nasuwa się jeden-co bank,to obyczaj .

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-08-14, 21:42   #38
agatakomsa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sugar_kitty Pokaż wiadomość
zapytałam się mojej mamy (ktora pracuje na kasie w banku) jak to jest z tą opłatą za rozmienianie kasy i jest to płatne, ale nie więcej niż 4zł od całej kwoty. w sumie sie nie dziwie, przyjdzie ktos z workiem grosikow i trzeba to przeliczyc,a jest to mozolna robota i czasochlonna, jak jest duzo ludzi to cie robi tłok. a pieniadze nie ida dla osoby, ktora to liczyla, tylko dla banku. i zaloze sie, ze wiele kasjerek wolaloby już olać to 4zł niż bawic sie w liczenie gory grosikow ale klient nasz pan
maciek, nie w kazdym banku są maszyny do liczenia bilonu. pozatym kasjerki i tak muszą pieniądze przeliczac "ręcznie". jezeli chodzi o banknoty to maszyna moze przypadkiem dwa na raz przerzucić. a za braki w kasie odpowiada kasjer.
To w końcu za rozmienianie płaci się te 4zł czy za zamienianie na grubsze?
agatakomsa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-14, 21:43   #39
groshek
Raczkowanie

"Pracuje w sklepie z kosmetykami...w hipermarkecie...i wnetrze jest zbudowane z takich jakby metalowych prostokatow scianek..pomiedzy ktorymi sa male przerwy - taka zabudowa - przypomina troche jakby takie ogromne metalowe rolety...

Przychodzi klientka i pyta

K: Dzien dobry czy ja moge sobie tym (i pokazuje na te metalowe prostokaty) odzielic pokoj od pokoju?
Ja: (akurat robilam inwentaryzacje i bylam rozkojarzona) ale o co chodzi, czym?
K: no tym (i pokazuje mi ta zabudowe)
Ja: (zdziwiona maksymalnie) nie rozumiem
K: A to nie jest na sprzedaz?
Ja: nie

[/quote]"

oh my god!! babka przegiela. malo sie nie posikalam ze smiechu.
jak ty zareagowalas na to , bo ja bym chyba nie wytrzymala i jej w twarz sie rozesmiala. o plizku... tym bardziej ze pracujesz w sklepie kosmetycznym,co ona myslala ze w ikei jest?
groshek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-14, 21:46   #40
jolla11
Rozeznanie

Pracowałam kiedys na stacji benzynowej, w nocy prawie nikt nie tankował, wszyscy właściwie tylko po alkohol. Wiadomo, pełno pijaków i innych dziwaków toteż zamykałyśmy drzwi i obsługiwałysmy ich przez okienko. Raz jakims dziewczynom zabrakło pieniędzy do iluś tam piw, no to dalej na nas, takich przeklenstw to chyba nawet więźniowie nie używaja, jakich musiałyśmy wtedy wysłuchać. W koncu jedna z nich zaproponowała mi, żebym wyszła na zewnątrz- chciały się bić
Innym razem, zanim zamknęłyśmy na noc drzwi, wszedł facet w kominiarce na twarzy - dodam, że nie było wtedy mrozu i byłam w tym momencie sama- kiedy wyszedł, myslałam, że popłaczę sie z nerwów
jolla11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-14, 22:12   #41
elly2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez groshek Pokaż wiadomość
"
oh my god!! babka przegiela. malo sie nie posikalam ze smiechu.
jak ty zareagowalas na to , bo ja bym chyba nie wytrzymala i jej w twarz sie rozesmiala. o plizku... tym bardziej ze pracujesz w sklepie kosmetycznym,co ona myslala ze w ikei jest?

No wlasnie rozesmialam sie dopiero jak wyszla. Bo poczatkowo nie mogla zalapac...bylam zajeta liczeniem towaru Potem jak doszlam do siebie to myslalam, ze nie wytrzymam

elly2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-08-14, 22:17   #42
sugar_kitty
Zakorzenienie

GG do sugar_kitty

Cytat:
Napisane przez agatakomsa Pokaż wiadomość
To w końcu za rozmienianie płaci się te 4zł czy za zamienianie na grubsze?
chyba i za to i za to. ale wątpię,zeby pobierali kasę, poniewaz chcę 100zł rozmienić na pół. tu chyba chodzi o to,że jak rozmieniasz na bardzo drobne lub bardzo drobne chcesz na papierki.
Stary 2007-08-14, 22:19   #43
Lady Eileen
Zadomowienie

GG do Lady Eileen

Kiedyś pracowałam jako wolontariuszka przy pakowaniu zakupów w carrefourze.

Stałam sobie ładnie z koleżanką przy tej kasie, nagle podjezdza taka babinka (koło 90 wyglądała) z wózkiem pełnym zupek chińskich...:shocked:

Kasjerka policzyła je wszystkie i mówi że jest ich 99, na co staruszka.

Cytat:
To ja pójdę po jeszcze jedną, będzie sie lepiej liczyło..
No myślałam że tam padnę. Ale babcia była bardzo miła i nawet pozwoliła nam zapakowac sobie te zupki chińskie, bo niektórzy klienci byli strasznie niegrzeczni i opryskliwi. Nie wystarczyło powiedzieć "Dziękuję ale wolę sama zapakować swoje zakupy". Niektórzy wręcz wyrywali te siatki z rąk, alebo strasznie ubliżali.

Ludzie są straszni..

Mój flickr

Lady Eileen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-14, 22:23   #44
Nillette Flow
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alufa Pokaż wiadomość
i dziewczyna na stoisku z kosmetykami ziaji. wisiał plakat jak byk. przy zakupie (nie wiem czy mogę napisać) ... gratis. kupiłam jeden produkt objęty promocją, zapłaciłam, dostałam towar w siateczce, zaglądam-gratisa brak mówię GRZECZNIE co napisane jest na plakacie, na co dziewczę mówi : nie mamy już (tu nazwa gratisu). poprosiłam o zwrot pieniędzy. oddała z łachą i sapała coś po nosem. PRZEPRASZAM! czy ja w tym przypadku byłam wybrednym, wrednym klientem??

mimo wszystko: wszystkim sprzedającym żelaznych nerwów i anielskiej cierpliwości
W zeszłym roku czy dwa lata temu w jakiejś gazecie były próbki kremów NIVEA. Z tymi kremami był kupon na któryś z wakacyjnych kosmetyków tejże firmy, pod warunkiem, że kupiło sie przynajmniej dwa produkty z linii, którą reklamowały próbki. Idę do tego Rossmanna, biorę produkty z linii, które chciałam mieć, kieruje sie do kasy, dzień dobry, dzień dobry, daje babce w kasie kupon. Patrzy na mnie i mówi mi; że zapas im sie wyczerpał. Nie wspominam, że to był początek tej promocji. Patrzy tak na mnie przez chwilę i sięga po moje zakupy aby je skasować. Jak zobaczyła, że mam 5 produktów objetych promocją, to gratisowy produkt odrazu sie znalazł. Był zaraz obok jej nogi, pod biurkiem, w wielkim kartonie razem z dziesiątka innych,sobie podobnych. to, że miałam wtedy, powiedzmy, 14 lat, nie oznacza, że nie jestem pełnoprawną klientką.

Temat, o klientach, ale sprzedawców tez obsmarowywujemy ;D.
Nillette Flow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-14, 22:25   #45
Pomadka
Zakorzenienie

Ja kiedyś kupowałam w Biedronce coś tam z drobiazgów-rachunek do zapłacenia raptem niecałe 2,oo zł. Daję kasjerce 10,oo zł ta mi się pyta
"czy nie mam drobiniej?"
mówię do niej grzecznie "nie, nie mam" (naprawdę nie miałam), a ta mi z buzią wyskakuje, że:
"dość człowiek siedzi na kasie 8 godzin, to jeszcze myślec musi."
A ja do niej "ale co mnie to obchodzi?"
A ona mi mówi tak "bo pani się śmieje",
pytam ją więc: "a co mam płakać?"

Dla ścisłości nie śmiałam się, tylko uśmiechałam-po prostu normalnie, bez podtekstów.
No idiotka, nie wiem o co jej chodziło.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-08-14, 22:28   #46
Nillette Flow
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Pomadka Pokaż wiadomość
"dość człowiek siedzi na kasie 8 godzin, to jeszcze myślec musi."
O matko. Kompletna idiotka. Nie płaca jej za samo siedzenie tylko wykonanie konkretnego zadania. niektórzy ludzie...
Nillette Flow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-14, 22:59   #47
dziewczyna
Zakorzenienie

Jak pracowałam w auchan jako sprzedawca na bazarku to nie było chyba dnia, w którym nie było jakiś śmiesznych lub wrednych klientów. Zdarzali się klienci (szczególnie kobiety po 50+), które chciały zrobić bez kolejki i wmawiały nam, że przecież one stały i podeszły w to miejsce abyśmy nie latały (taaaaaaa jasne ) lub po prostu krzykiem wymuszały obsłużenie.
Z tej serii pamiętam jak obsługiwałam jakąś klientkę. Ta dość powoli wybierała cukierki, więc kolejka zaczeła się tworzyć. W pewnym momencie za klientką zaczeła chodzić jakaś kobieta. Spytała czy może spróbować jakiegoś cukierka, dałam jej. Posmakowało, więc już zaczyna zamawiać. Ja mówię, że jest kolejka, poza tym obsługuję klientkę. I zaczyna mi wmawiać, że jak ona podeszła to nie było żadnej kolejki (jasne ). Akurat koleżanaka, która pracowala razem ze mną wracała z powrotem do obsługi, bo z powodu braku ludzi poszła pomagać przy wykładaniu towaru innym pracownicom. Ta kobieta już otworzyła usta aby złożyć u niej zamówienie, bo była święcie przekonana, że podejdzie do niej a ta poszła obsługiwać kolejkę. Jak kobiecie kopara opadła to śmiać się chciało. Pózniej innej zrobiłą awanturę, że ona przecież stała w kolejce bla bla bla i tamta musiała ją obłużyć.
Zdarzały się też erotomani, którzy wciskali wizytówki, bo chcieli aby jakaś dziewczyna została jego muzą lub zaczeli chwalić walory ciała poszczególnych dziewczyn. Jeden gość przychodził codziennie po zakupy i przy okazji próbować umówić się z jedną dziewczyną na randkę.
dziewczyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-14, 23:07   #48
maciek_k
Zadomowienie

GG do maciek_k

miałem raz wątpliwą przyjemność być świadkiem sytuacji, gdy jeden ze stałych i bardzo bogatych klientów naszej kancelarii przy pisuarze wyjął z kieszeni telefon i zaczął rozmawiać ze swoją asystentką w trakcie "jedyneczki", dodam że tragicznie głośnej.. no co jak co, ale te 10 sekund mógł się ciul powstrzymać... wcześniej nawet gościa darzyłem sympatią, ale to se ne vrati.
Stary 2007-08-15, 01:04   #49
AniaWila
BAN stały

Jeszcze w Polsce pracowalam w wytworni fonograficznej. Jeden pan dzwonil do mnie regularnie raz, dwa razy w tygodniu niemal blagajac czy nie moglabym jakos zorganizowac tego, zeby osobiscie poznal kapele Deep Purple. Powiedzialam Panu, ze srednio sama mam taka mozliwosc, wiec tymbardziej nie moge zalatwic jemu, Pan powiedzial:

eeeeeeeeee nie wierze pani Aneczko ( znal moje imie, bo odbierajac tel zawsze sie przedstawialam i podawalam nazwe firmy), ze nie ma tam pani zadnych wtykow. Niechby sie pani postarala a ja sie pieknie odwdziecze <ciekawe co mial na mysli>

Dodam, ze pan byl starszy i naprawde zadreczal mnie tydzien w tydzien. Mimo to mial jakis taki urok, byl bardzo grzeczny i mily W tym samym roku moja firma organizowala koncert Deep Purple w katowickim Spodku. Postaralam sie o plakat z autografami i wyslalam temu panu Pan przyslal mi bukiet kwiatow i juz nigdy nie zadzwonil.....tzn nie wiem jak teraz, bo pracowalam tam juz tylko ok. pol roku i sie zwolnilam
AniaWila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-15, 05:58   #50
Bridget
Zakorzenienie

Cytat:
miałem raz wątpliwą przyjemność być świadkiem sytuacji, gdy jeden ze stałych i bardzo bogatych klientów naszej kancelarii przy pisuarze wyjął z kieszeni telefon i zaczął rozmawiać ze swoją asystentką w trakcie "jedyneczki", dodam że tragicznie głośnej.. no co jak co, ale te 10 sekund mógł się ciul powstrzymać... wcześniej nawet gościa darzyłem sympatią, ale to se ne vrati.
wyjątkowe bydlę!

Bridget jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-15, 06:42   #51
Sathi
Zakorzenienie

Ludzie tupetu nie mają.
Ja wczoraj robiłam zakupy w spożywczym, akurat trafił się niezwykły element, notabene - mój sasiad
Kazał sobie zważyć jeden pomidorek, pół ogórka, jedną cebulę - wybierał z wagi te łuski co z niej opadły [sic!].
Podobno codziennie przychodzi po rzekomy jeden pomidor, jedno jabłko i jeden ogórek id. wszystko po jednym, acha, a ludzi w domu piątka

MIŁEGO DNIA
Sathi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-15, 08:33   #52
MoniaK
Zakorzenienie

Super wątek
W banku: przychodzi klient chcąc zrobić przelew na jakieś 70 tys. Wiadomo że trzeba najpierw wypełnić druczek przelewu (a do tego nie potrzeba wielkiej filozofii, taki druk jest prosty jak drut):
- proszę pani, czy mogłaby mi pani powiedzieć jak ja mam to wypełnić?
- moja koleżanka: pokazuje mu palcem gdzie ma wpisać nazwę firmy, nazwę odbiorcy i nr konta (dzieci w przedszkolu umieją czytać poszczególne rubryki ale no comments )
- facet daje przelew
- proszę pana, ale nie ma wpisanej kwoty jaką chce pan przelać
- a to kwotę też trzeba wpisać? a gdzie?

Normalnie ręce opadają Dodam że facet prowadzi firmę i obraca dużą kasą.
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-15, 09:00   #53
LoLcIa123
Zakorzenienie

Byłam świadkiem pewnego dziwnego (?) wydarzenia
Przychodzi mężczyzna do OBI i prosi sprzedawcę do siebie,a więc On mówi;
- 'Witam,w czym mogę panu służyć?' '
-'W niczym,oglądam tylko'
''W takim razie,po co mnie pan tutaj prosił?'
-'Dla reguły,po to chyba pan tutaj stoi,prawda?'

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-15, 09:18   #54
jolla11
Rozeznanie

Przypomniało mi się też, jak któregoś dnia na tejże stacji, w trakcie obsługiwania jakiegos klienta, podszedł do mnie inny klient z niemowlakiem w wózku i podał mi jakis pomięty karteluszek. Kiedy odeszli klienci, sprawdziłam co było na tej kartce, a tam: Czy zostanie pani moją kochanką? z tyłu: nie mów o tym nikomu Oczywiście powiedziałam, pękałysmy poźniej z dziewczynami ze śmiechu, a ten facet nadal przychodził nieskrępowanie co najmniej 3 razy w tygodniu, do tego ma żonę i malutkie dziecko, współczuję im!
Echh, to była ciekawa praca
jolla11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-15, 09:38   #55
witch_18
Zakorzenienie

Ja pracuję w sklepie obuwniczym,gdzie często spotyka się różnych,dziwnych klientów Nieraz zdarza się,że klienci pytają o dany rozmiar,przy czym gdy okazuje się,że go nie ma to rzucają nim zdenerwowani na nas,jakby to była nasza wina,że ktoś już go kupił Wczoraj stojąc na kasie podeszła do mnie pani i płaciła za buty kartą,tyle że nie potrafiła wprowadzić swojego PINu,bo miała tak długie paznokcie Próbowała ze 4 razy,dałam jej nawet długopis,żeby było łatwiej wcisnąć cyferki i nic.Pani oczywiście zdenerwowała się na mnie,że u nas to tak zawsze jest i żebym jej uruchomiła drugą kasę,niby że na drugim PinPadzie na pewno wciśnie dobrze Pin Już miałam ochotę jej odpowiedzieć,że jakoś inni nie mają takiego problemu z Pinem bez względu na PnPad Takie przykłady można by mnożyć..
zapraszam
witch_18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-15, 09:54   #56
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Z tego co wiem monety daja na wage i waza.

Edytowane przez Rena
Czas edycji: 2007-08-15 o 10:41
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-15, 10:20   #57
Kasiek1987
Zakorzenienie

Z tym rozmienianiem pieniędzy w banku to mój wujek miał taką sytuację, że wypłacał swoim pracownikom pieniądze "do ręki", i nie miał drobnych na końcówki, więc wysłam jednego do banku, żeby rozmienił chyba 100zł, a ten po paru minutach dzwoni i pyta, czy na pewno ma rozmieniać, bo pani w kasie chce za to 10zł :|

A z dziwnych sytuacji, to w zeszłym roku pracowałam w restauracji jako kelnerka, i stwierdzam, że bezczelność ludzka nie zna granic W dobrym tonie jest kupić chociażby coś do picia, jeśli wchodzimy "z ulicy" tylko skorzystać z toalety, a przynajmniej grzecznie spytać o pozwolenie. A kiedyś tak sobie siedzimy, klientów zero, wchodzi jakaś wystrojona paniusia, kołysząc biodrami przemierza całą restaurację, a widząc nasze zdziwione miny mówi beztrosko "Ja tylko do toalety" Oczywiście tak samo beztrosko wyszła z restauracji

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post55596361
Kasiek1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-15, 11:13   #58
Aeterna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
Przychodzi mężczyzna do OBI i prosi sprzedawcę do siebie,a więc On mówi;
- 'Witam,w czym mogę panu służyć?' '
-'W niczym,oglądam tylko'
''W takim razie,po co mnie pan tutaj prosił?'
-'Dla reguły,po to chyba pan tutaj stoi,prawda?'
Aaaa
-----

Sprzedawcy. Kilka lat temu kserowałam obrazek (właściwie bardziej jak logo), był malutki, więc w powiększeniu. Powiększenie 200 % i potem jeszcze raz odbitkę na tej samej zasadzie, wzór był czarno-biały, nawet nie kolorowy. Na koniec pan z kiosku zażądał, abym mu mu zapłaciła ''4'' razy drożej (coś w ten deseń) za usługę bo przecież takie powiększanie wymaga więcej toneru (wszystko się wciąż mieściło w formacie A5). Myślałam, że padnę.
Aeterna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-15, 12:35   #59
Ka-Mila
Rozeznanie

GG do Ka-Mila
Talking Dot.: Idiotyczne zachowania klientów ;)

Są ludzie i parapety,prawda jest taka,ze warto sie zetknąć i z jedna stroną sytuacji (jako kupujacy) i z druga (jako sprzedajacy) wtedy wiecej zachowań sie rozumie i macha na nie po prostu ręka. Tak jest z wymienianiem pieniedzy,jak chce cos rozmienic i nikt nie jest w stanie mi ich rozmienic to dostaje białej gorączki,ale jak sama pracowałam przy pamiatkach i z rana ludzie kupowali najmniejsze duperele za 2 zł i dawali same 100 zł banknoty (w swoich miałam same 4*po 100zł) to nie wiedziałam jak wybrnąc z sytuacji ale ostatecznie i tak ten ktos znajdywał drobne.
Czasami jest to tez wina bankomatow,bo wydaja tylko na "grube " banknoty.
Wystarczy byc miłym i z jednej i z drugiej storny.O.

A z dziwnych sytuacji jakie mnie spotkały to np.
Przychodzi kobieta w reku trzyma siatke z naszyjnikiem i bransoletka z masy koralowej. Widac było ze sa prawdziwe. Podchodzi do mnie i mowi ze chce wymienic,bo jej sie to nie podoba,wczoraj gdzies tu (wskazujac okreznym ruchem na wszelkie stoiska) kupiła.
Ja: Ale nie moge Pani tego zamienic,to nie moj towar,nie kupowała Pani tego u mnie
Ona: Ale to mi sie nie podoba
Ja: Prosze Pani,ale to nie u mnie Pani kupowała,nie moge wymienic pani tej bransoletki
Ona: Ale ma Pani Podobne (wskazywała na całkowicie rózne,podróby bransoletek dla dzieci)
Ja: Nie, prosze Pani,to nie jest to samo. Nie moge Pani zamienic.
Ona:Ale na nic?
Ja: Nie.
Ona: Ale dlaczego?
Ja: Bo to nie jest moj towar,nie kupowała pani tego u mnie. Poza tym moze pani zwracac towar tylko przy okazaniu paragonu,kiedy towar nie nadaje sie do uzytku,jest uszkodzony ale przede wszystkim musi byc kupiony w tym miejscu w ktorym pani chce go zwrócic.
Ona: Ale dlaczego?
Ja: -_-'
Ona: A na ta lampke? ( i chwyciła moj najdroższy towar i juz go sobie ładuje)
Ja: Nie. NIE wymienie pani tego.
Ona:Ale dlaczego tu nie ma paragonu?
Ja: Na stoisku z pamiatkami nie trzeba miec kasy fiskalnej,kasa fiskalna jest wymagana np. przy sprzedawaniu srebra...
Ona: Aha.
Ja: Przykro mi,ale nie mogę.
Ona: Ale...
Ja: Chce Pani,tu jest szef obok,niech Pani z nim porozmawia.
Odwraca sie na pięcie do kolejnego stoiska,gdzie były własnie takie naszyjniki jakie ona miała,ale CAłKOWICIE inne i nie kupowane tam. Znowu sie kłociła zeby to wymienic,choc nie pamieta gdzie to kupowała. Z wiekszych ciekawostek powiem ze probowała wymieniac jeszcze przy innych pamiatkach,stoisku z komorkami i (o boże!) w namiocie z przeceniona ksiazka Była godzina ok. 12 kiedy przyszła,wieczorem ok. 16 przyszła powiedziała ze znalazła stoisko gdzie kupowała swoje rzeczy i Pani która sprzedawała UPRZEJMIE I CHETNIE wymieniła jej towar. No tak,alez byłam chamska...
Stary 2007-08-15, 12:47   #60
ewelkaw
Zakorzenienie

Ka-Mila

boska historia
ewelkaw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości