|
|
#31 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Co zrobić z kradzieżami avatarów?
Cytat:
i nikt mnie w zadnych randkach nie bedzie mial szansy umiescic ![]() ps: agabil a jak sie o tym dowiedzialas i czy przynajmiej mialas ''branie''??? edit: zmienilam...a co tam jak wymysle cos rozsadniejszego to zmienie ponownie
|
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#33 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
.Nie poznałam Cię i jeszcze nie mogę się przyzwyczaić .Cytat:
To już szczyt nad szczytami dowartościowywać się czyimś zdjęciem.
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
Niektórzy ludzie naprawdę nie mają inwencji twórczej
Ciekawe, gszie są moje zdjęcia :P
|
|
|
|
|
#35 |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
umieszczajac własne zdjęcia w sieci nawet w postaci małego avatara musimy liczyć się z tym że ktoś go może zapisać. Na szczęście, za każdym razem uczynne Wizażanki dają mi znak na PW że widziały tu i tu moja fotkę, ja piszę do administracji danej strony i zawsze szybko jest ona usuwana
Freso, Magdo |
|
|
|
|
#36 | |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#38 |
|
BAN stały
|
Fresa przyzwyczaisz sie
![]() z drugiej strony dziwi mnie, ze ktos o kradzierz avatara czy upublicznienie w sieci moze miec pretensje do Wizazu :/ |
|
|
|
|
#39 |
|
Zadomowienie
|
hmm nawet nie wiedziałam,że będzie taka afera o avatar.w każdym bądź razie jak już tłumaczyłam klaudynce i innym którzy dali mi baty poprzez wiadomości(dopiero dziś je odczytałam), że skopiowałam go dawno temu, a nie wiedziałam że ten owy posiadacz avatara jeszcze będzie się tak udzielał na wizażu-dlatego tez gdy zaczęlam częsciej bywać,a chciałąm ustawić sobie jakiś avatar(tak,tak,jest tyle stron,ja jednak mam jedną w linkach ale po prostu zapomniałam)padło akurat na ten.jak już mówiłam mam juz nowy avatar(co widać
)obiecuję że więcej nie skopiuję,naprawdę nie wiedziałam że powoduje to aż takie oburzenie,myślalam,że jest to taki av który jest na stronach,a nie samodzielnie wykonany przez klaudynke,dlatego też tym bardziej mi wstyd.co by tu jeszcze powiedzieć,mam nadzieje,że specjalnych,,kar"nie przewidujecie?nie chciałąbym być wyrzucona z wizażu .
|
|
#40 |
|
BAN stały
|
a ja w drodze ewolucji mojego avatara poczawszy od mojego oblicza skonczylam na moich nogach
mysle, ze to bezpieczniejsza opcja No i Fresa!!! masz co chcialas
|
|
|
|
|
#41 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.To jak?Komentować znaczy,tak? ![]() Ekhem,ekhem trochę dziwna poza .No i tak całkiem btw,czy to nie miał być szpagat ? Ale avatar podoba mi się- jest bardziej charakterystyczny/rzuca się w oczy niż poprzedni/z tańczącą parą .Cytat:
.Zobacz ile jest wyników dla zapytania "avatary" i "obrazki na bloga",na pewno można znaleźć sobie jakiś oryginalny: http://www.google.pl/search?hl=pl&q=avatary&lr http://www.google.pl/search?hl=pl&q=obrazki+na+bloga&lr
|
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
Ja proponuję rozwiązanie:
1. Jeśli ktoś zobaczy swojego avatara u kogoś innego - powinien wysłać PW do osoby, jaka skopiowała awatar (chyba że zainteresowanym to nie przeszkadza) 2. Jeśli osoba, która skopiowała awatar nie odpowiada na PW (a była w tym czasie na forum), powinna dostawać PW od moderatora z prośbą o zmianę awatara. Jeśli nie zmieni go np w ciągu 7 dni - powinna dostać pkt karny od administracji z PW o powodzie przyznania punktu. Jeśli dalej nie reaguje a bywa na forum, to należy potraktować taką osobę jak trolla. Mało kto chyba jednak wtedy bym awa nie zmienił. Wiele jest osób, które kopiuje awy ogólnodostępne (i ma do tego prawo) a o tym nie wie, że ktoś z nich korzysta. Do regulaminu powinno się dodać w takim razie punkt, np: Awatar (obrazek dodawany do profilu wizażanki) to nasza "forumowa twarz", dlatego też awatar już używany przez kogoś nie powinien być używany przez inne osoby. Dotyczy to awatarów ogólnodostępnych w sieci, jak i wykonanych samodzielnie przez wizażanki. Jeśli dostaniesz Prywatną Wiadomość od użytkowniczki forum, która miała już wcześniej wybrany przez Ciebie awatar - zmień proszę awatar na inny. Jeśli nie dokonasz zmiany na prośbę wizażanki, sprawa zostanie przekazana do Moderatora forum a w wypadku braku Twojej reakcji, do Administracji forum. Grozić to może punktem karnym lub w wypadku dalszego braku Twojej reakcji - usunięciem z forum. Pamiętaj proszę, że w ogólnodostępnych serwisach internetowych widnieją darmowe awatary. Co chyba rozwiązało by sprawę i wykonanych samodzielnie awaratów i awów z sieci, z których wizażanki korzystają już wiele lat czy miesięcy i są do nich przyzwyczajone (i my też). |
|
|
|
|
#43 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Co do starego, nowego avatara to nie byla tanczaca para!!!!!!!! -----> masz
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo obrazowe przedstawienie niektórych sytuacji na wizażu
|
|
|
|
|
#45 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
,bo szpagatu zrobić nie umiesz .Cytat:
|
|
|
#46 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#47 |
|
BAN stały
|
w koncu sie wydalo co?
a Ty tylko na to czekalas marta - Ty to masz zawsze jedno na mysli no chyba, ze biorac pod uwage to, jak sporadycznie nosze obcasy - jedyne co kusilam to los, zeby sobie gnaty polamac
|
|
|
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z wrażenia podpisałam mój awatar w międzyczasie
|
|
|
|
|
#49 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Klaudynko - fundamentem Twojego ava jest postac, ktorej nie stworzylas... oczywiscie zgadzam sie z tm, ze nie powinny byc wykorzystywane avatary, ktore poddane sa przez nas pewnej obrobce... ale mysle, ze to jest jednak nieco inna sprawa - niz w wypadku kradziezy zdjecia - np. Agabil - czy kradziezy avatarow, ktore sa w 100 % nasze
|
|
|
|
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
Ja za to spotkalam sie z sytuacja gdzie autor dostaje opeer, za to ze domaga sie wlasnych praw. Bo jesli wrzucil zdjecie do sieci to oczywistym jest, ze kazdy moze je sobie kopiowac ile chce i uzywac jak chce :/ To boli bardziej.
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
Podnoszę wątek - Złośliwcu, dałam propozycję - czy jest do do zrealizowania? Co na to wizażanki?
|
|
|
|
|
#53 | |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
|
#54 |
|
KWC
|
Punkty karne za takie same avatary? Nie no, bez sensu, już widzę te awantury o to, kto pierwszy miał taki obrazek i komu się nalezało a komu nie. Poza tym częśc userów używa avatarów-szablonów, których są całe setki w necie. Nie róbmy z wizażu, który jest bardzo przyjaznym portalem jakiegoś miejsca totalnej inwigilacji. Tu punkcik karny, tam punkcik karny.. Najlepiej wrzucać swoją buzię na tapetę, nie będzie wtedy wątpliwości co i kto
|
|
|
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
Nie każdy chce umieszczać w avie swoją twarz. Oby Spray ktoś nie podchwycił Twoich słów zbyt dosłownie i nie umieścił na awie buzi. Twojej buzi. I Twojego awatara
|
|
|
|
|
#56 |
|
Raczkowanie
|
W przypadku, gdy taki sam avatar pochodzi z ogólnodostępnego źródła (strony z awatarami czy np zdjęcie znanej osoby, itd) to nie ma sensu tego karać.
Natomiast jeśli łamie prawa autorskie (nie tylko gdy ktoś weźmie zdjęcie Twojego autorstwa, ale np ogólnodostępny obrazek który Ty przerobiłaś na swój użytek) to jestem za jakimś "odgórnym" usankcjonowaniem tego. Ehm... zadnej Ameryki tu nie odkrylam ale dolaczam swoj glos ;-)
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem ciekawa w jaki sposób osoba X ma udowonić, że jako pierwsza miała dany avatar? Przecież nikt tak naprawdę nie pamieta dokładnego dnia i godziny jego załadowania a własnie czas odgrywa tutaj znaczącą role.
|
|
|
#58 |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
dla mnie bez sensu karać za avatary ogólnodostępne w necie bo nikt nie ma do nich większych czy mniejszych praw. Co innnego gdy ktoś podbierze nam nasze osobiste ''dzieło'', zrobione od a do z przez nas samych
|
|
|
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
Raczej nie mamy prawa karac za kozystanie z ogolno dostepnych grafik. Ale za podebranie avatara czyjegos autorstwa powinna byc kartka.
|
|
#60 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Techniczne forum
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:21.

i nikt mnie w zadnych randkach nie bedzie mial szansy umiescic 

szczerze mowiac - robiac sobie takiego a nie inego avatara nie interpretowalam w ogole co mna kieruje. Wzielam jakas fotke w ktorej mialam odpowiedniej wielkosci leb < coby pojemnosciowo sie zgadzalo> wycielam i wrzucilam do kwadrata. 
Ciekawe, gszie są moje zdjęcia 

.
trochę dziwna poza

o rany