![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ile Mialyscie Latek...
a ja mam 17lat i mam juz narzeczonego
![]() ![]() ![]()
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Ja mam ślub 26.08.2006 i będę miała 26 lat.
![]() Dziewczyny mające po 20 lat może są dojrzałe, ale kochane dajcie czas na dojrzenie swym partnerom ;-). 5 lat temu też mi się wydawało, że mój mężczyzna jest dojrzały, świadomy swych słów, a okazało się, że jednak nie. Mężczyźni są inni niż my, my wcześnie marzymy o rodzienie a oni do tego muszą dorosnąć. Ślub to bardzo ważna decyzja, może lepiej najpierw zamieszkać razem i zmierzyć się z dorosłością. Pozdr serdecznie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
podpisuje sie czterema łapkami ![]()
![]() |
![]() |
#34 | |
BAN stały
|
Cytat:
Siedemnastolatka to niech się za nauke weźmie a nie myśli o ślubach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#36 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
popieram. mam 19 lat, jestem głęboko zakochana i przeświadczona, że to jest to, ale ślub w takim wieku..?? jakoś nie wyobrażam sobie, jak mogłabym starać się stworzyć atmosferę domowego ciepła w czasie sesji czy przed ciężkim kolokwium, kiedy przez pare dni nie sprzątam, nie zmywam i nie troszcze się absolutnie o nic poza poszerzaniem mojej wiedzy ![]() zresztą, 17-letnia osoba nie jest do końca dojrzała emocjonalnie, taka prawda z psychologicznego punktu widzenia...znaleźć taką to jak wygrać w lotto w czasie kumulacji. ponadto, skoro dwie osoby się kochają, to po co im papierkowe deklaracje? bez skończonej szkoły, bez zapewnionej pracy, bez przyszłosciowego podłoża, ale z podpisem na akcie ślubu? bądź co bądź- życzę szczęścia |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
BAN stały
|
Dlaczego zaraz bezczelny ? Jak uraziłem Twoje odczucie miłości to przepraszam i całuje w oburącz. Możliwe, że jestem niedorozwinięty. Nie trafiłem na drugą połowe ( miłostki na 5 min mnie nie interesują) więc możliwe, że gadam bezsensu ( prawdą jest natomiast to, że nie zaręczyłbym się z osobą poniżej 23 roku życia )
Jeden z głupszych tematów jakie widziałem na tym forum to: jaka jest wartość waszych pierścionków zaręczynowych ( od razu widać, że osoba, która wymyśliła taki temat jest materialistką i patrzy tylko przez pryzmat forsy) inna_ona ma 100 % racji ( najpierw trzeba zdobyć wykształcenie, prace, mieszkanie a potem dopiero myśleć o ślubach itp. ). Ps: Najłatwiej jest wziąć ślub, narobić dzieci nie mając pracy, mieszkania a później całe życie biedulić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Rozeznanie
|
Wiesz Mistrzu dziwią mnie Twoje wypowiedzi każda z nas ma swoje zdanie na ten temat ... i robi ze swoim życiem to na co ma ochote ... faceci od zawsze miewali odmienne zdania ....
PS. Ile miałyście latek ???? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
A ja znam osoby co jak ona 18 lat miała a on 22 i się pobrali, dziecko mieli jak miała 20 dzidziusia
![]() ![]()
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
za bardzo wrzucacie wszystkich do jednego worka.. bo nie zdajecie sobie sprawy ze nawet mlode osoby zaczynaja juz powaznie myslec o szarym zyciu i probowac robic cos by takie nie bylo. Ja mam w 80% zapewniona przyszlosc, i to nie dzieki rodzicom itd tylko jestem z moim narzeczonyczym prawie 3 lata i juz duzo sami wykombinowalismy, uzbieralismy..wydaje sie wam to niemozliwe a jednak. Jak sie chce byc ze soba to sie duzo rzeczy robi w tym kierunku.i co wam przeszkadza mlody wiek? niektorzy biora slub w wieku 20lat i sa ze soba do konca zycia a niektorzy okolo 30 i po 5/10latach sie rozwodza. Trzeba byc pewnym swoich uczuc i tego czy wytrzyma sie z partnerem. A wlasnie w tak mlodym wieku gdy przeszlo sie dojrzewanie razem ze soba,pierwsze klopoty, przetrwalo pierwsze i kolejne kryzysy wie sie w 100% ze damy rade zyc z ta osoba !! Bo przepraszam bardzo ale znam osoby w wieku 28-30 lat ktore znaja swojego partnera pol roku,moze rok.. wychodza za maz sa pewne swojej decyzji a tu nagle kryzys bo wychodzi na jaw ze partner lubi wypic(powazny problem), albo jakis wogole niepowazny, inny blachy problem. Wg mnie wiek nie ma nic do tego, tylko uczucia , znajomosc drugiej osoby i ta pewnosc. W polowie tez uwazam ze slub to tylko papierek..ale jednak tak to jest ze kazda z nas marzy o tym papierku.. a i nie zgadzam sie z przedmowczynia ze nie moglaby stworzyc ciepla domowego w czasie sesji (ja i tak ide na studia zaoczne-wiec to wyglada troche inaczej).. wychodze z zalozenia ze jak sie chce to sie potrafi!!
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
DLa mnie to paranoja. Ja mam skromny srebrny pierscionek ktory ejst dla mnie idealny i bardzo mi sie podoba ![]() Zreszta dla mnie to bez sensu by nosic na palcu pierscionek ktory jest wart 1/3 lub polowe sensownego samochodu !!
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Moniola i ANULKA28 - gratuluje serdecznie i zycze Wam szczescia !!
![]()
![]() |
#43 |
Zadomowienie
|
ja zaręczyłam się jak miałam 18 lat. Mój TŻ jest ode mnie starszy o 1,5 roku. O ślubie absolutnie nie myślimy. Obydwoje studiujemy (TŻ jeszcze pracuje), o ślubie pomyślimy jak będzie nas stać na własny kąt do mieszkania i utrzymanie go. Z tego powodu nie rozmawialiśmy o zaręczynach z naszymi rodzicami, bo oni zaczęliby narzekać, że po pierwsze jesteśmy za młodzi a po drugie zaczęliby planować wesele. (tak włąśnie było w przypadku siostry mojego TŻ, której oficjalne zaręczyny były wczoraj a we wrześniu 2006 ślub). Jeśli ktoś chce brać ślub w młodym wieku to proszę bardzo. Ja chcę najpierw pomieszkać z TŻ i zobaczyć jak będzie wyglądało nasze życie. Ale to tylko moja opinia
![]() |
#44 |
BAN stały
|
kto to jest ten TŻ ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
BAN stały
|
pfff ale skrót, ciekawe kto to wymyślił
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do tematu - mam 23 lata i parę miesięcy ![]()
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Gdy się zaręczaliśmy - ja 24, on - 26 lat. Ślub - ja 25, on 27.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Ja tez mam 19 i kocham mojego TŻ, ale uwazamy, ze najpierw studia a dopiero poznije cala reszta
![]() Jak kocha to poczeka ![]() ![]() ![]()
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
no jak się ma zapewniony start w życie to można i się pobierać w wieku 19 lat..miałam taką koleżanka małżeństwo całkiem szczęśliwe..fakt że dobrze się charakterami dobrali ale też prawdą jest to że kłopotów egzystencjonalnych zero tatuś i mamusia zapewnili wszystko i dom i samochód i niankę i po ukończeniu studiów pracę..są razem już jakieś 10 lat
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Wtajemniczenie
|
ja miałam 24 latka a ślub za 4 miesiące kiedy będę miec 26
![]() ![]() ![]() btw. mistrzu84, czego TY się chłopie tak czepiasz wszystkiego?? skrót Ci nie pasuje, wątki CI nie pasują. maruda straszna z Ciebie:P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
W stanie "zaręczenia" mozecie być przeciez jak długo chcecie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Przyczajenie
|
A ja sie zareczylam 25,05,2005r po bardzo krotkiej znajomosci
![]() ![]() Pozdrawiam wszystkie mlode wizazowe dziewczyny i te starsze a przedewszystkim wszystkie dojrzale ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Rozeznanie
|
ja też nie rozumiem co sie tak czepiacie co poniektorzy -wieku.jak ktos czuje ze kocha druga osobke i wie ze jest sie z nia szzesliwym i chce sie dzielic zycie.to dlaczego ma patrzec na wiek.ja zcazelam chodzic z moim TŻ gdy mialam 16 lata on 18 teraz mam prawie 20 a on 22 kochamy sie ponad wszystko,duzo przeszlismy ze soba nawet rozstanie a jednak jestesmy razem kochamy sie,znamy sie jak wlasna kieszen,palnujemy zareczyny na luty mialy byc teraz w swieta ale przelozylismy.mimo ze jestem mloda to jednak wiem ze TO JEST TO oddalabym zycie za niego i mysle ze odwrotnie.my tez nie planujemy slubu od razu dopiero jak beda na to warunki,ale bardzo bysmy chcieli juz. POZDRAWIAM WSZYSTKIE SZCZESLIWE I ZAKOCHANE
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja i mój TŻ zaręczyliśmy się 05.06.2005 roku, ślub już za niecałe pół roku, bo 03.06.2006. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Wtajemniczenie
|
ja zaręczyłam się 07.11.2004 roku mając niecałe 24 lata (mieszaliśmy razem juz od ponad roku ale same zaręczyny zrobiliśmy bardzo spontanicznie z czego sie bardzo cieszę bo za 2 tygodnie starcił mój TŻ ojca i gdyby nie nasza spontaniczna decyzja nie byłoby go z nami w tym dniu - to w sumie ostanie wspólne wspomnienia z nim mamy właśnie z dnia zaręczyn
![]() ![]()
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" ![]() "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" ![]() W i N -córeczki mamusi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Raczkowanie
|
Ja zaręczyłam się mają 25 lat a mój TŻ 30. Zaręczyliśmy się 14.02.2004 a pobraliśmy się 24.07.2005. Owszem mogliśmy zaręczyć się wcześniej ale jakoś nie było to dla nas ważne. Decyzję o ślubie podjęlismy spontanicznie (wcześnie o tym rozmawialiśmy ale było dużo powodów aby jeszcze poczekać) aż w końcu porzed nowym rokiem siedząc sobie w kafejce nad lodami stwierdziliśmy że chyba możemy już się pobrać, wyjełam z torebki kalendarzyk i zaczęliśmy radzić nad terminem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Rozeznanie
|
zareczylam sie kiedy mialam 23 lata (wigilia Bozego Narodzenia 2004), wyszlam za maz w 30 czerwca 2005 czyli majac 24 lata
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Raczkowanie
|
Zaręczyłam sie w tę wigilię. Za półtora miesiaca bede miala lat 19. Moj TŻ ma 21. Ślub planujemy dopiero wtedy, gdy obydwoje bedziemy całkowicie niezależni finansowo i mieszkaniowo. Wydaje mi sie, ze zaręczyny nie musza byc krokiem ku ślubowi. U nas jest to raczej potwierdzenie słów, ze ten związek to "juz na zawsze".
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:16.