|
|
#31 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Prawidłowa Kosmetyczka Nastolatki
A ja zapytam:jaki krem nawilżająco matujący polecacie? Chcę go używać również na noc a ostatnio jakoś wszystko mnie zapycha...
Strefę T mam tłustą a policzki suchutkie. (i nie piszcie żebym przejrzała KWC bo wole takie opinie prosto w twarz )
|
|
|
|
|
#32 |
|
Wtajemniczenie
|
up
|
|
|
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
Odswieżam Wątek
|
|
#34 | |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawy wątek
Cytat:
Moim zdaniem sama musisz wypróbować i ocenić to. I jeszcze moja kosmetyczka( ostatnio kupiłam dużo nowych rzeczy): -korektor antybakteryjny z Flos Leku -tonik nagietkowy z Ziaji -żel do twarzy z Bielendy (Bielenda No more) -krem Iwostin Purritin -peeling wygładzający z Joanny(pomarańczowy) -balsam do ciała Cztery Pory Roku (ekstrakt z moreli lipidy) -basam do paznokci z Herbal Studio -pomadka Bebe Sun -krem do rąk Glicea -szampon Garniera( ale w kolejce czeka szampon z bursztynu) -żel pod prysznic Barwa Orientea(w kolejce czeka Ziaja) -antyperspirant Rexona Women (aloesowy) I jeszcze w kosmetyczce leży nieużywany Acnefan. No to chyba tyle
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny!! powiedzcie mi gdzie kupujecie kosmetyki z Bielendy??? ja nigdzie nie moge znaleźc
|
|
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do zapychania, to musisz zobaczyć, jakie składniki w kremach Cię zapychają(będziesz musiała zwracać uwagę na składy kosmetyków). Przydadzą Ci się analizy kosmetyków (klik!)(zanim poprosisz o analizę jakiegoś kosmetyku sprawdź tutaj czy przypadkiem nikt Cię nie ubiegł )A tak na temat, to sama jestem nastolatką(z mieszaną, naczynkową cerą w kierunku do suchej) i w mojej kosmetyczce(a raczej w całym domu ) mam takie kosmetyki:PIELĘGNACJA *Żel do mycia twarzy- żel myjący dla dzieci Rossmann'a, klik!. Bardzo fajny i delikatny *Tonik- Uroda Melisa z zieloną herbatą, klik!. Świetny zapach i działanie ![]() *Krem do twarzy- Nagietkowy, półtłusty Ziaji (nie ma go w KWC). Jak dla mnie idealny na noc, nawilża i odżywia moją skórę nie zapychając jej ![]() *Na wypryski- Benzacne, pasta cynkowa. *Peeling- na razie żaden, muszę poszukać jakiegoś enzymatycznego w KWC. A z makijażu to filtr, skrobia, tusz do rzęs, korektor, błyszczyk ![]() Pozdrawiam ![]()
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki za dopowiedź ale już nieaktualne
.Moja pielęgnacja: RANO: -mleczko i tonik Ziaja nagietkowe -krem Iwostin Nawilżający -krem tonujący Ziaja NUNO + skrobia WIECZOREM: -żel uniwersalny Babydream Rossman -tonik nagietkowy -krem AA YOUNG Antybakteryjny + Brevoxyl na czoło I jeszcze 2-3 razy w tyogdniu peeling morelowy przeciwtrądziwkowy St. ives i maseczka przeciwtrądzikwa Dermaglin Co myślicie? |
|
|
|
|
#39 |
|
Raczkowanie
|
ja mam pytanie : co to jest ta skrobia?
|
|
|
|
|
#40 |
|
Raczkowanie
|
tak czytam te wasze wypowiedzi ...i normalnie nie chce mi sie wierzyc że tylu kosmetyków używacie ... mnie sie nie chce nawet tonika używac rano
|
|
|
|
|
#41 |
|
Wtajemniczenie
|
Skrobia to mąka ziemniaczana. Ma działanie matujące(jest jak transparentny puder matujący).
Ja bym nie przeżyła z samym tonikiem ![]() PS:Nie pisz posta pod postem-edycja się kłania |
|
|
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
Ja również
. Teraz przechodze taki okres fascynacji kosmetykami.Kiedyś tak nie było.. ale to nie ważne.A tak wracając do kosmetyków to właśnie wypróbowałam kremu tonizującego Nuno z Ziaji (nałożyłam go już chyba z 2 i pół godziny temu). Napewno kupie całe opakowanie, jest ŚWIETNY! |
|
|
|
|
#43 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak NUNO jest genialny. I można spokojnei do szkoły używać bo taaaki delikatny.
Ja fascynajce kosmetykami mam już od baaaaaaaaardzo dawna i jakoś zamiast przechodzić coraz bardziej się pogłębia
|
|
|
|
|
#44 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój tata ostatnio mi oświadczył widząc tylko Acnefan, krem z Iwostinu , balsam do paznokci że mam tyle tych smarowideł że aż głowa boli. Dobrze ,że nie widział reszty.. ![]() A wracając do Nuno to nie mogłam się napatrzeć w lustrze na siebie po tym kremie.. Skóra ma taki śliczny odcień , wypryski mniej widoczne.Ach i och.. ![]() Ale ty przecież to wszystko wiesz...
|
|
|
|
|
|
#45 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasami się pozapomina, ale w końcu układa się taki ranny plan w głowie ![]() Dziewczyny, Wy się tak zachwycacie tym kremem NUNO, a dla mnie jest za ciemny :/ Uroki bycia bladolicą
|
|
|
#46 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do Nuno to może u mnie też mógłby być troszkę jaśniejszy , ale cóż poradzę...będe go stosować takim jakim jest. A ty się nie przejmuj! Za chwile na rynku pojawi się coś jeszcze lepszego i będzie w idealnym kolorze..
|
|
|
|
|
|
#47 |
|
Wtajemniczenie
|
Taaaak buzia po nim ma taki idealny odcień... Wygląda baardzo zdrowo(wiem co mówię, bo jestem przeziębiona i wogóle jakaś"nie teges" a cera promienieje
). Tylko szukam teraz jakiegoś fajnego korektora któy pasowałby do NUNO. Mam Excipial i jest OK ale NUNO jest brązowawy a Excipial różowy. Nie współgrają za bardzo te kolory . Możecie coś polecić?
|
|
|
|
|
#48 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam korektor z Flos Leku Nr 1 i pasuje do Nuno. Ale to i tak wszystko zależy od koloru cery. |
|
|
|
|
|
#49 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja się zastanawiam nad Dermacolem.... Teraz używam na czolo Brevoxylu i on mi wszystko "wywala"na wierzch. Także zawsze jakiś potworek się trafi...
A jeśli chodzi o ilość kosmetyków to ja macham łapą mechanicznie. O 6:30 rano jestem nieprzytomna ale co i jak z kosmetykami zawsze pamiętam
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#50 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja o 6:45 i też już mechanicznie. Ćwiczonko- antyperspirant(strasznie długo schnie wrednialec- Rexona Aloe Vera) mycie twarzy wodą, potem tonik , czaaasami aknemycin , korektor , pomadka i mycie zębów . Zawsze musze na końcu myć zęby..![]() No i do szkoły!
|
|
|
|
|
|
#51 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja robie tak:
-czasem szybki prysznic -antyperspirant -mycie ząbków -przecieram buzię mleczkiem i tonikiem -krem Iwostin Nawilżający -pociągam rzęsy tuszem Tutaj idę jeść śniadanie żeby krem się wchłonął Po jedzonku: -tonujący NUNO -skrobia Ojej ile tego . Cud, że udaje mi się wyjść o 7:10A wieczorem tak: -kąpiel ![]() -mycie buzi żelem -tonik -słynny kremik z AA Young ![]() -na czolo Brevoxyl |
|
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
No to zrobiłyśmy rozgrzeszenie..
...i odeszłyśmy od tematu.. Ja tam zawsze zęby myje po śniadaniu...nigdy przez (a apropo kupiłam dzisiaj paste 3D White Już idę..idę bo mam klasówke z gegry ale mi uczyć się nie chce
|
|
|
|
|
#53 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam 3 opakowanie 3d white i nie ma efektów
![]() I też idę się uczyć(również na geografie )
|
|
|
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie 15 letniej dziewczyny znajduje się:
lekarstwo przepisane przed dermatologa 3 peelingi maseczka do strefy T(oczyszczajaca) zel benzacne 2 kremy na blizny po tradziku delikatne mleczko do demakijazu tyle
|
|
|
|
|
#55 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#56 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny pomózci mi jakich mam używać kosmetyków mam cere tłusą i naczyńkową z skłonnościami do wyprysków i zaskórnikow próbowałam już wielu rzeczy ale raczej nie pomogły, piszcie jak mam jakis sposób na moją cere.
|
|
|
|
|
#57 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tam fachowiec nie jestem i powiem Ci tylko tyle, że skoro masz cerę naczynkową nie powinnaś używać mocnych kosmetyków antytrądzikowych. Teraz czekaj na kogoś kto się bardziej zna
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#58 |
|
Raczkowanie
|
18-stka mi stuknęła niedawno, ale za nastolatę jeszcze się uważam
![]() Moja pielęgnacja: Wieczorem: - żel Ziaja TinTin - tonik AA Young - Effaclar K / Iwostin nawilżający Rano: - hydrolat oczarowy - filtr Iwostin Solecrin Czasem peeling enzymatyczny (bo naczynkowiec ze mnie:-( ) albo maseczka z glinki. Na szczęście wypryski zdarzają się rzadko, a Effaclar stosuję dla wykurzenia zaskórników z nosa ;-) i lekkiego wygładzenia. Magdalenka : na wypryski i zaskórniki wybierz Effaclar K,to krem z kwasami BHA bezpiecznymi dla naczynek. Podczas 'kwaszenia' stosuj rano fotostabilny filtr. No i nawilżaj buźkę dobrze. A na same naczynka, to w aptece znajdziesz dużo preparatów. Myślałam o Dirosealu,ale to straszny tłuścioch podobno,więc chyba się obędę. Ale szukam nadal ;-)
|
|
|
#59 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Amen ![]()
17.12.2007- Walka o zdrowe i piękne mo-hery Moja pielęgnacja-> klik!Przewodnik po olejowaniu! Profil na Endo TF, CE, obwodówka- zrobione Bieganie + Turbo Ewy Ch. Edytowane przez Narek Czas edycji: 2007-09-28 o 13:26 Powód: Dopisek |
|||
|
|
|
|
#60 |
|
Zakorzenienie
|
A do mojej kolekcji dołączył krem Nuno..
![]() I dostałam 2 próbki kosmetyków z Ziaji(krem oliwkowy + żel do higieny intymnej (już mam 2 )
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:17.

)

.