![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zdjecia slubne-Czy drogo?
ceny z nóg zwalają...
![]() |
#32 |
Zadomowienie
|
Hmmmmm.... a ja zapłacę za plener, zdjęcia z kościoła i krótki reportaż z sali wraz z albumem 300 zł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Przyczajenie
|
Ja za zdjęcia płace 900 zł w tym jest kościoł plener i zabawa na sali do godziny 1.Fotograf jest z zakopca i robi super zdjęcia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zadomowienie
|
A my zapłacilismy 1000zł za całą imprezę + album duży(150 zdjec),4 małe (po 20 zdjęc) i płyta na której jest ok 1200 zdjęć
![]()
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
a my płacimy 900zł za 150 zdjęć w albumie... oraz ok 600-800 zdjęć na płytce... jeśli byśmy chcieli to jeszcze możemy wziąć do tego za 150zł dwa albumy dla rodziców za 150zł, gdzie będą zdjęcia w formacie 15X21 - po 10 szt.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
![]()
My natomiast płacimy 650 zł za 50 zdjęć. Jeżeli byśmy chcieli dokupić płytkę z całą serią zdjęć ok. 250 to musimy dopłacić 300 zł.Cena tej płyty jest zawyżona naszym zdaniem i jej poprostu nie wezmiemy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Przyczajenie
|
Witam
Ja za fotografa place 1500zl. W tym mam obsluge: od przygotowan(makijaz, fryzjer) do 1.00 w nocy, plener innego dnia z fotografem i jego asystentem trwajacy kolo 4godzin. W cene wliczone 100 odbitek reportaz 15x21 i 25odbitek plener w formacie 20x30. Zdjecia moim zdaniem cudne. pozdrawiam inka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dodam ze koszt calej sesji na dzien dzisiejszy to 1400zl, z czego otrzymujecie 200 zdjęć wywołanych w formacie 15x21 oraz wszystkie pozostale na plytce... Sesja obejmuje zarówno przygotowania, ślub, wesele jak i plener dzienny i nocny... Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
My płaciliśmy 700zł, ale mieliśmy wszystko wg życzenia, tzn. fotograf był z nami calusieńki dzień niemal od rana do późnej nocy (ok.2-3). Reportaż był z całego dnia i dodatkowo umawialiśmy się wcześniej, że plener zrobimy lub nie w zależności od czasu, pogody itd. W efekcie mamy przepiękny, bardzo orginalny album (około 100 zdjęć), niecałe 100 bez albumu i około 300 na płytce, do tego dostaliśmy jeszcze obraz z naszego pierwszego tańca
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Przyczajenie
|
Myśmy płacili 580 zł w tym było:
10 zdjęć album zdjęcie portretowe zdjęcia do dowodu płyta 20 zdjęć 10x15 "dla gości" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze jestem na etapie "liczenia się" z fotografem. Gość robi świetne zdjęcia, za pozę bierze 20 zł, ale robi od razu w trzech egzemplarzach (od razu dla rodziców), czyli wychodzi 60 zł. Jest nie do przejscia z tym, zeby nie robić w trzech egzemplarzach tylko np. w 1. Jak już będe miała zdjęcia wybrane to napiszę ile mnie to wszystko kosztowało. (Obiecywał rabat ;-))
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
my bedziemy mieli za 1600zl plener i kosciol = 50zdjec w albumie i 100 na cd.
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Pytałam mojego fotografa jaką miał najdroższą sesję. 5400
![]() ![]() W tym była sesja w Książu, a to miejscowośc oddalona od mojej o ok. 80 km. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
Wooooooooow ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Z tego co sie orientuje to zdjecia slubne tak mniej wiecej wynosza 1500zł My mielismy duze dylematy i ful pomysłow codziennie inna opcja ale wkacu bedziemy miec zdjecia koscioł+plener ok 80zdjec za 500zł wywołane i wszycho na płycie + znajomy ktory bedzie nam robił kosciol+wesele ale cene dogadamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
pamiejtajcie ze sa inne stawki za zdjecia studyjne i zdjecia plenerowe.
Plenerowe sa oczywiscie duzo tansze! Pozdrawiam ![]() Mam znajomych fotografow, zrobili mi 24 (!) zdjecia do dyplomu (6 ujec po 4 szt bo nie wiedzieli ktore ujecie wybrac) i musialam zaplacic za koszta wywolania, czyli.... 10zl (!!!) A ile normalnie placi sie za 4 zdjecia do dyplomu? 20zl? 30zl? I tak to jest ze zdjeciami slubnymi, przybitka jakich malo! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
BAN stały
|
My będziemy mieli zdjęcia za 850 zł, w tym:
- ok. 500 szt. zdjęć zapisanych na CD, - album welurowy "Pamiątka Ślubu" format 15x21 - 20 szt. zdjęć - album tradycyjny - wywołanie 150 szt. zdjęć format 10x15 - zdjęcie 20x30 (A4) w ramie drewnianej - zdjęcia zrobione w domu Państwa Młodych, Kościele, Plener, Wesele, dodatkowo płacimy 100 zł za 2 wielkie nasze zdjęcia ślubne w drewnianej ramie, które w tajemnicy zostaną wywołane podczas wesela przez fotografa i które wręczymy rodzicom w ramach podziękowań po oczepinach |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Wtajemniczenie
|
Ja mogę jako fotografa polecić mojego kolege, zreszta same sobie pooglądajcie jego zdjęcia
![]() www.immago.pl
![]() |
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko 850 zł za taki pakiet możliwości, naprawdę CI sie udało... ![]() Ja na razie znalazłam oferty za około 1000 zł gdzie oferują tylko Kośćiół i wesele (zdjęcia przez dwie pierwsze godziny) każda dodatkowa atrakcja np plener, zdjęcia na oczepinach to dodatkowy koszt.Masakra... gdzie ja mieszkam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
Moja siostra w zeszłym roku płaciła za fotografa 1300 zł. W tym było:
- około 1000 sztuk zdjęć na płycie DVD - 300 zdjęć wywołanych format 10x15 - piękny album na te wywołąne zdjecia + zdjecia zostały wczesniej wklejone - fotograf był od chwili błogosławieństwa do chwili po oczepinach czyli 8 godz. - w cenę wliczony były zdjęcia plenerowe Marto bardzo drogo jest u Ciebie.
Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem? Jesteś? A więc musisz minąć. Miniesz? A więc to jest piękne. "Inaczej serce żąda, inaczej myśl sądzi, inaczej świat spogląda, inaczej los rządzi" Jak zrozumieć sens słów, które nie padły, ze strachu, że mogą coś zepsuć...?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Mam nadzieje, że jeszcze znajde coś rozsądnego i przystępnego
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#52 |
Zadomowienie
|
ja miałam panią fotograf za 700zł, w tym album, 100 zdjęć, płytka dvd z 300 zdjęciami, pstrykała nas od przygotowań, poprzez ślub i całe wesele aż do końca, plus sesja plenerowa w innym dniu.
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
My płacimy 1.200 zł za cały dzień - przygotowania, kościól, plener, całe wesele. Mamy 500 zdjęć na płytce (jeśli spodoba nam się więcej to będziemu musieli dodatkowo trochę dopłacić) z tego wybieramy sobie 100 do wywołania, a resztę możemy wywołać ale we własnym zakresie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A co! Pochwalę się naszym fotografem, który zdobył tytuł "Fotografa bez granic" http://www.informator-weselny.pl/mai...rs/malczyk.htm
![]() |
![]() |
#55 |
Wtajemniczenie
|
U mnie są następujące ceny:
Zdjęcia studyjne: 300 zł - trzy ujęcia ( W sumie 9 zdjęć, bo każde ujęcie w 3 egzemplarzach ) ![]() Zdjęcia w plenerze: Sesja profesjonalna 500 zł plus 30 zł za każde zdjęcie. 500 zł za samo wynajęcie fotografa. Zdjęć w studio nie chcemy z moim przyszłym mężem, ponieważ wydają nam się sztuczne. Wybraliśmy zdjęcia w plenerze. Dogadaliśmy się tak: Bierzemy fotografa tylko na dosłownie kilka zdjęć i to na plaży koło hotelu, gdzie będzie przyjęcie weselne. I płacimy 100 zł za wynajęcie go i 30 zł za każde zdjęcie. I tylko dlatego płacimy 100 zł za wynajęcie, ze z tej samej firmy mamy kamerzystę.
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
![]()
My zmieniliśmy decyzje co do zdjęć i wybraliśmy ostatecznie Panią Beatę Szwabowicz- www.szwabowicz.pl .Postawiliśmy na jakość a nie na ilość zdjęć. Za sam plener płacimy 900 zł ( w tym jest album firmy Henzo).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
ja place za zdjecia 1500 zl. ok 30 zdjec na kazdym sa 2-4 ujecia wiec w sumie wyjdzie ok 60-80. do tego 3 odbitki, wszystko na plycie, albumy dla nas i dla rodzicow. zdjecia w studiu i takie sliczne ze mi szczeka opadla.
z przygotowan reportazu nie chcemy- takie zdjecia to moze nam ktos z rodziny zrobic lepszym sprzetem
![]() |
#58 |
Wtajemniczenie
|
Myszolinko!A znasz jakiś dokładniejszy cennik tej kobietki?
![]()
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
![]()
Za same zdjęcia w kościele biorą 700 zł w tym jest 20 stron w albumie (jest ogromny formatem), po 35 odbitek, jeśli życzysz sobie dodatkowo plener czy tzw. "studio inaczej" kolejne 900 zł. Trzeba umawiać się duuuuużo wcześniej na termin aby mieć zdjęcia podczas cermoni robione prez nich, gdyż mają zajete terminy z duzym wyprzedzeniem. Nasza data ślubu już niestety była zajęta i będziey mieć sam plener w połączeniu ze "studio inaczej".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zadomowienie
|
my bedziemy mies lysaka (juz ktos o nim wspomnil), moze nie jest najtanszy ale wart swojej ceny, moja siostra robila u niego zdjecia w zeszlym roku i wyszly rewelacyjnie
![]() my placimy 1000 zl za 20 pozaycji w albumie (beda 3 albumy), plener, gosc jest super, bo jak powiedzielismy mu ze mieszkamy w Budapeszcie, zaproponowal ze przyjedzie tu do nas i zrobi nam zdjecia ![]() jestesmy z tego bardzo zadowoleni, bo miasto jest bajeczne ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:33.