|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#31 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: JPG Classique (edt)
dziekuje Ci dzika truskawo
jestem oczarowana zapachem uwielbiam Euphorie i czuje ,ze magnetism bedzie moim drugim numerem jeden
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, przypominam że to wątek o Classique JPG, a nie o Escadzie Magnetism.
Trzymajcie się proszę tematu, bo się robi straszny misz-masz.
|
|
#33 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest bardziej charakterna i ostrzejsza. Gdyby ktoś był zainteresowany, to o Classique można poczytać też tu: Classique JPG - różnice między edt i edp
|
|
|
|
#34 | |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
![]() I przepraszam z off top, ale po opisie wydało mi się, że Karinkaa wcale nie potrzebuje Classique, tylko czegoś innego...
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zadomowienie
|
Le Classique Gaultier-różnice EdP a EdT?
Witam! Mam pytanko do dziewczyn znających te dwie odmiany Le Classique. Czy jest jakaś różnica między EdP a EdT? Czy to kwestia tylko mocy zapachu czy też są one trochę (a może bardzo jak np. w przypadku Hot Couture EdP i EdT) różne?
Dzięki za uwagę i ewentualne odpowiedzi!
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Le Classique Gaultier-różnice EdP a EdT?
Różnią się. Edt otwiera świdrująca nuta rumu, której zupełnie brak w edp. Edt jest bardziej ostre, edp miękkie i spokojniejsze. Wydaje mi się, że także głębsze. Osobiście wolę edp, ale swojego czasu używałam obydwu wersji. Trwałość jest mniej więcej taka sama, czyli nie do zdarcia.
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Dot.: Le Classique Gaultier-różnice EdP a EdT?
Cytat:
![]() Wyszukiwarka nie gryzie
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 |
|
Zadomowienie
|
Le Classique EdP ROLL-ON - co to??
Czy te perfumy (roll on) są w formie kulki jak dajmy na to dezodoranty Nivea?? Zdziwił mnie ten napis na pudełku, co to jest?? To nie psika się nimi jak klasycznymi sprayami? Cholera, dużo kłopotu z tymi Classique JPG... A to edt a to edp, serie limitowane <summer> a na koniec jeszcze ten roll-on... no cóż. Pytanie do znawczyń - czy to w ogóle przypomina perfumy? Gdzie się tym maziać - pod pachami?
|
|
|
#39 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Le Classique EdP ROLL-ON - co to??
Ten roll-on kiedyś testowałam, pamietam, że całkiem mi się podobał
W miejcu gdzie normalnie mamy atomizer, jest malutka kulka, którą rozprowadzamy perfumy, tam gdzie zazwyczaj perfumami się psikamy nie pamietam, czy konsystencja ich czasem nie była bardziej oleista, niz zwykłych perfum, ale pamietam, że nawet przymierzałam sie do zakupu, bo 25 ml, to taka zgrabniutka buteleczka, a sam wynalazek tez wydał mi się fajny Nie kupiłam, tylko dlatego, że obawiałam się, że mogą byc mniej "ogoniaste" niż wersja w sprayu.
|
|
|
|
|
#40 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie, też się zastanawiałam nad kupnem, jednak chyba za bardzo lubię moment "psiku", stąd ta kuleczka... hm... tak średnio mi się podoba. I faktycznie, też wydaje mi się, że specyfik może być jakiś taki oleisty. Dziękuję za odpowiedź!
)) Wyjaśniła to moje zdziwienie!
|
|
|
#41 | |
|
spin doctor
|
Cytat:
Na pewno nie były oleiste, tzn nie zostawiały na skórze tłustych śladów, co do intensywności, czuć je było tak samo intensywnie jak normalne psikane perfumy |
|
|
|
|
|
#42 |
|
spin doctor
|
Dot.: Classique JPG - różnice między edt i edp
Podnoszę wątek, bo chciałam zapytać o nową wersję Classique X Collection-czy przypomina klasyka, czy to zupełnie inny zapach? Przyznam się, że mam ochotę na klik w ciemno
|
|
#43 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Classique JPG - różnice między edt i edp
Jeśli lubisz Classique Edp lub Edt (wersje podstawowe) to X Collection bardzo Cie rozczaruje. Chcąc najprościej opisać jak pachnie X Collection powiedziała bym,że w pierwszej fazie to Light Blue D&G a później jakieś miłe mydełko, po klasycznym Classique (lol) nie zostało nic ... niestety.
Edytowane przez joanna_mp Czas edycji: 2010-08-16 o 14:25 Powód: literówka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:59.

jestem oczarowana zapachem

nie pamietam, czy konsystencja ich czasem nie była bardziej oleista, niz zwykłych perfum, ale pamietam, że nawet przymierzałam sie do zakupu, bo 25 ml, to taka zgrabniutka buteleczka, a sam wynalazek tez wydał mi się fajny