|
|
#31 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Urozmaicenie mundurka (zdjęcia)
Cytat:
Takie coś nie ma prawa nazywac się mundurkiem . Ale nie martw się mój bart w swojej szkole dostał koszulkę polo , która z powodzeniem pasowała by rozmiarem na średniego wieloryba
|
|
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
oh my god.
to ma byc mundurek?? porazka totalna. ja bym sie w tym czula jak wiezniarka. co ja bym zrobila to: -pokombinowala z guzikami(przyszyla jakies ladniejsze,moze bardziej fikusne jakies) -sprobowala ta kamizelke dopasowac w talii -albo pokombinowala z szerokim paskiem w talii -przyszylabym do tych kieszonek kokardki takie male -albo w ogole przyszedl mi do glowy taki pomysl-mozecie je modyfikowac te kamizelki? bo ja bym sprobowala z niej zrobic cos na wzor takiej meskiej kamizelki, takiej co modne co tyle ze z materialu,ale to juz by trzeba bylo z krawcowa konsultowac i z dyrektorem bo nie wiem czy sie na takie radykalne zmiany w tym pozal sie boze mundurku zgodza.
|
|
|
|
|
#34 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Po zobaczeniu kamizelki powiedziałam tylko county jail
Niczego nawet z grubsza nie przypomina. Pocieszające jest tylko, że nie bedziesz sama w tym chodziła. Twój los będzie dzieliło mnóóóstwo osób. Ja szkołę skończyłam dośc dawno. Idea mundurków w miarę mi się podoba, ale takich zestawów kamizelka, koszula biała i spódniczka w kratę. Dobrze dziweczyny pisały, pasek szeroki, chustka powinna ratować sytuację. Trzymaj się
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
Jej,to jest mundurek do szkoły,a nie strój na wieczorny kotajl
.Nie ma co rozpaczać,bo mógł być gorszy. A ta kamizelka nie jest wcale taka zła. A odnośnie pytań,kto to wybierał i czy nie mogły być takie jak w amerykańskich filmach. Otóż mundurki wybierali rodzice-komitet rodzicielski. I na pewno wybrali najtańszy z możliwych. No,nie czarujmy się- mało kogo byłoby stać na kupno kompletnego mundurka składającego sie z : podkoszulek,sweter,bluza, spódniczka/spodnie,rajstopy/podkolanówki i buty ? Kamizelka jest chyba tańsza,nie .
|
|
#37 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja osobiscie przyznam sie, ze nawet podobal mi sie pomysl z wprowadzeniem mundurkow, ale od samego poczatku przeczuwalam, ze beda jakies problemy z realizacja.
Grzecznie to nawet powinno byc, w koncu to szkola. Grzecznie, ale nie oblesnie jak to cos na fotce ![]() Cytat:
) przyszyla mi krzywo kolnierzyk, to i tak nadal podtrzymuje zdanie, ze wygladalo, to lepiej niz ta "kamizelka". Ja rozumiem, ze sa ciecia kosztow - ale nawet cos taniego moze byc calkiem gustowne. Uwazam, ze ten mundurek kompletnie odbiega od idei mundurkow. Mundurki maja sluzyc utozsamiani sie ucznia ze szkola, moja sluzyc integracji i poczuciu jednosci z innymi uczniami. Maja tez cieszyc. A z drugiej strony powinny pelnic funkcje reprezentacyjna, w jakis sposob reklamowac jednostke edukacyjna, a nawet nadawac jej prestiz. |
|
|
|
|
|
#38 |
|
Wtajemniczenie
|
no i po co komu te mundurki ? ... ja jestem całkowicie przeciwna.. na szczescie z gimnazjum juz troszke dawno wyszłam.
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
Naszywek niestety nie wolno naszywać
Cuż wiem, że wygląda to okropnie ale trzeba przeżyć.....Jak coś komuś jeszcze wpadnie do główki to chętnie poczytam i się poinspiruję
|
|
#40 |
|
Rozeznanie
|
boże wygląda jak ubior więznia:P
|
|
|
|
|
#41 |
|
Rozeznanie
|
okropna ta kamizelka...
ja jestem w kl. 3 gimn. i bede miala mundrurek na rok... Ale to troche beznsensu u mnie w gimn. kosztuje 140zł !! koszulka polo+ koszula+marynarka |
|
|
|
|
#42 |
|
Raczkowanie
|
O rany, wiesz co naprawdę przeadzili!!!
Mudnurki miały zatrzeć różnice między zasobnoscią portfeli uczniów, ale ludzie chyba przy zachowaniu schludności! Wydawało mi się, że mundurki powinny być schludne, eleganckie, klasyczne, stonowane - jasne ok. Ale Wam dali nie wiem, jakiś kubraczek więzienny? I w dodatku takie coś nic nie zmienia przecież będzie widać jakie ktoś ma dżinsy, czy bluze pod spodem, metki dalej będą królować. Współczuje, ale w sumie nie ma co się załamywać - wszyscy muszą to nosić, jedziecie na jednym wózku I możecie mówić, że są takie brzydkie, by do prezydenta pasowały ![]() A tak na serio co by tu można do tego ubrac? Hm.. Na pewno przydałoby się coś żywego, bo jest bardzo szaro-bury. Nie możesz naszywać nic na mundurek, ale skoro góra Twojego stroju będzie bardzo stonowana możesz pozwolić sobie na jakieś fajne naszywki na dżinsach ![]() Nic lepszego nie wymyśliłam
|
|
#43 |
|
Wtajemniczenie
|
o ja pierdziele
jak umundurowanie więzienniczenie wiem na kogo sie wściekać- na szkołe która zamówiła takie straszydło czy na szwalnię, która takie coś mogła wypuścić na rynek a na pewno swoje to kosztuje pogieło ich?? ja pitole ale masakra, ja bym się czuła normalnie poniżona a ja już chciałam wklepać: "nosić mundurki nosić!!" ale dzięki za zdjęcia! jestem w szoku podstawowa sprawa- przykryć czymkolwiek chusta, sweterki, narzutki idea jest OK ale podejście szkół i szwalni- PORAŻKA
|
|
#44 |
|
Zadomowienie
|
hmmm... rzeczywiście skrzywdzili was takimi mundurkami. szczerze mówiąc, nie mam pomysłu, co możnaby z nim zrobić, żeby lepiej wyglądał. dopasowanie do figury to dobry pomysł. ja chyba pogodziłabym się z losem i traktowała tę kamizelkę jak fartuch, który po prostu trzeba założyć...
|
|
|
|
|
#45 |
|
Raczkowanie
|
tragedia, ale jak sama mówisz - to tylko rok, jakos przezyjesz
nie ma co kombinować z paskami, jak tu dziewczyny piszą, bo moim zdaniem efekt może być gorszy, a nawet może wyglądać dosyć śmiesznie takie eklektyczne zestawienie... Niech Ci mama tylko nieco zwęzi, i cóż - traktuj to jak ' fartuszek', który chowasz wychodząc ze szkoły i przypominasz sobie o nim dopiero dnia nastepnego |
|
|
|
|
#46 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny wklejajcie zdjecia swoich mundurków
|
|
#47 |
|
Rozeznanie
|
Wygląda jak strój robotniczy z czasów PRL.
Mój tata kupił sobie podobny z 10 lat temu tylko z długimi rękawami. Zakłada go, jak naprawia samochód ![]() A takie urozmaicanie mundurka, np szerokim paskiem w talii czy innymi elementami zasłaniającymi sam mundur jest dozwolone?? A ile takie "cudo" kosztuje?
Małymi krokami do dużych celów... - tym, co stymuluje człowieka najskuteczniej, jest egoizm. - a miłość? - miłość wynika z pragnienia, żeby ktoś nas kochał. A to znowu egoizm. Edytowane przez Mircalla Czas edycji: 2007-09-11 o 13:07 Powód: pytanie |
|
|
|
|
#48 |
|
Rozeznanie
|
Nie no ten mundurek jest poprostu piękny
szczyt smaku i elegancji:P sama tez nosiłam w liceum, co prawda raz w tygodniu, ale moj wygladał prawie jak z amerykańskich filmów w porówniu z tym czyms:P Mimo to trzeba patrzec na jego dobre strony....kolor- chyba szary, zatem hit sezonu jesien-zima , trochę za duzy- przeciez niby luźne ubrania są teraz modne i najważniejsze funkcjonalny tyle kieszonek...zapinana na guziczek- nic nie wypadnie...te dwie niżej...gdy zimno mozna schowac i ogrzać lapki, na pewno zmieści się w nie sciaga:p(oczywiscie wcale do tego nie namawiam) i mnóstwo innych kobiecych drobiazgów zatem nic tylko nosić
|
|
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
A grozi wam cos za niewkladnie tych mundurkow?
Ja w wieku 14 lat, ubierama sie cala na czrno .
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
|
|
|
#50 |
|
Zadomowienie
|
o kurcze ale paskudny mundurek , mi się kojarzy z więzieniem
|
|
#51 |
|
Zadomowienie
|
kurde, ja to bym zmieniła szkołę
![]() edit: wiem! napiszcie petycje dokogotrzeba, że noszenie tych mundurków, które wyglądem mundurków nie przypominają, bardzo obniżaja waszą samoocenę. a to dla tych najbardziej zakompleksionych może okazać się tragiczne w skutkach. nie można dawać tak sobą manipulować, buntuj się
Edytowane przez yeah Czas edycji: 2007-09-11 o 14:36 |
|
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
O, okropny. Jak budowlaniec. Ale ja też nie mam lepszy
![]() Ty masz chociaż tylko kamizelke. Amy bluze i białe polo. Nie nosze tego szkolnego w ogóle, tylko gdzie indziej podobny kupiłam ![]() Hm Hm Hm...co byś mogła z tym zrobić. Jedyne co mi przychodzi do głowy to poprzypinać sporą ilość buttonów. Z jakimiś obrazkami, śmiesznymi napisami itp. |
|
|
|
|
#53 |
|
Wtajemniczenie
|
straszneee.... dokaldnie jak z firmy sprzatajacej ![]() nie mam pomysly jak mozna takie cos ozdobic :/
|
|
#54 |
|
Zadomowienie
|
faktycznie jest straszny ;/ kojarzy sie z wiezieniem.
moze jakas fajna apaszke, zeby troche to przykryc
|
|
|
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
No mundurek faktycznie nienajpiękniejszy, ale myslę że da się coś z niego wykrzesać
![]() Za moich czasów (ale to brzmi) były fartuszki granatowe z białymi kołnierzykami- z perspektywy to wcale nie takie złe - wszyscy wygladali jednakowo-granatowo i nie było rewii mody. A takie "kamizelki" i tak nie wyeliminują pstrokacizny bo za mało przykrywają. NA Twoim miejscu zainwestowałabym w apaszki, może krawaty? (zawsze na lekcji można schować pod spód gdyby nauczycielowi nie pasowały). No i nie zestawiałabym tego "skafandra" z takim kolorem spodni - ogólnie jest mdły i zlewa się to w nieciekawą całość. Możesz też przypinać jakieś przypinki (jeżeli wolno), zmienić guziki, wyłożyc kołnierz od koszuli.... chyba postawiłabym na styl "(nie)grzecznej uczennicy" tak na przekór - biała koszula, kraciasta spódniczka ale do tego niegrzeczna apaszka (np. w trupie czaszki) podkolanówki, przypinki, fajnie ozdobiona torba, krawat itp.
|
|
|
#56 |
|
Rozeznanie
|
trzeba przyznac ze za piekne to te wasze mundurki nie sa wspolczuje ale pociecze Cie ze nie Ty jedna tak masz
mam brata i siostre w podstawowce dziewczynki maja zakiety granatowe z logo szkoly a czlopcy bluzy tez z logo nie sa takie zle a juz napewno ladniejsze niz Twoj a co do sugestii innych dziewczyn ze moga mundurki byc jak na amerykanskich filmach to prawda sa ladne ale tez ladnie by kosztowaly a tak sie sklada ze placa za nie rodzice a nie szkola i wiadomo ze wybiora jak najmniej kosztowna opcje bylam na rozpoczeciu roku szkolnego z siostra (jest w 2 klasie) i tam pani powiedziala ze najprawdopodobniej od nowego polrocza z mundurkow szkola zrezygnuje wiec po co bylo wogole zaczynac????!!!! ja jestem teraz w 4 klasie technikum hotelarskiego i od samego poczatku w tej szkole chodzilam w mundurku z tym ze on wyglada zupelnie inaczej kupic musielismy marynarki czarne i czarne krawaty a reszta we wlasnym zakresie tak wiec na przedmioty zawodowe musimy miec kompletny mundurek tzn. marynarke czarna (ladna jest nawiasem bo sami fason wybieralismy), biala bluzka z kolnierzykiem, krawat, czarne spodnie lub spodnica, eleganckie buty i identyfikator wyglada to bardzo ladnie na normalne lekcje az tak sie nie ubieramy ale marynarke i identyfikator musimy miec zawsze wiec tylko normalne ubranie zakladamy pod spod ale moj mundurek a Twoj to niebo a ziemia |
|
|
|
|
#57 |
|
Wtajemniczenie
|
tak wtracajac troche to moja siostra jeszcze ostatirok chodzi w mundurku i sami wybierali sobie jaki chca miec mundurek ...i musze przyznac ze mundurek wyglada pozytywnie maja czarne sweterki w serek ,biale koszulki polo na cieple dni i wszyscy musza miec granatowe ciemne spodnie (jeansy)....oczywiscie sweterek w rozmiarze S jest normalny raczej dopasowany do figury !! nie tak jak co niektore dla dziewczyny jak meskie ;p
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
Co do ceny bo ktoś pytała to kosztowało to 46zł, postaramy się coś zrobić bo ta firma przyjeżdża do nas w czwartek, rodzice też chcą się buntować
Tylko najgorsze jest to że one już są zapłacone Dzięki za wszystkie porady i słowa wsparcia
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
straszny ten mundurek
![]() nie wiem jak można coś takiego wyprodukować, byłam przychylna mundurkom, ale nie takim
|
|
|
|
|
#60 |
|
Zakorzenienie
|
o matko okropny :| ... ciekawe czy pan Giertych i jego rodzinka chcieli w takich chodzić... :/ ehh
mudurki okej...ale nie takie, no bez przesady! Żyjemy w XXI wieku
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:25.

bo nie wiem czy sie na takie radykalne zmiany w tym pozal sie boze mundurku zgodza.
kamizelki w serek z bawełny czy z czegos.. granatowe
.
.
.. 

jak umundurowanie więziennicze
.