jak mu powiedzieć, że czas na zmianę garderoby? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-11-10, 22:59   #31
olilina
Zakorzenienie

Dot.: jak mu powiedzieć, że czas na zmianę garderoby?

Skąd ja znam ten problem...
Dla mnie wszystko musi być dopasowane/współgrać ze sobą.
Mój TŻ natomiast ma swój własny styl, który niekoniecznie zawsze mi się podoba.
Nie znaczy to, że TŻ ubiera się fatalnie, czasem po prostu ubierze coś co w ogóle do siebie nie pasuje, nie mówiąc już o tym, że ubiera się niestosownie do swojego wieku.
Czasem się zastanawiam np. jak umówimy się gdzieś na randkę ( ja ubiorę się elegancko) czy TŻ nie założy szerokich spodni i kaszkietu.
Wiem, wiem "nie szata zdobi człowieka", ale jestem zdania, ze w pewnym wieku wypadałoby pomysleć czasem co sie zakłada na grzbiet na daną okazję...
olilina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-11, 08:07   #32
czuczenka
Zakorzenienie

Hmmm ja nie mialam nigdy takie problemu moj byly TZ ubieral sie swietnie i praktycznie bylo nie wiele ubran z jego szafy ktore mi sie nie podobaly.. i oczywiscie mu o tym mowilam i jak ze mna wychodzil to ich nie ubieral zeby mnie nie denerwowac no ale i tak je ubieral bo mu sie podobaly.. no ale to byly tylko niektore z jego ubran Ogolnie gdybym wlasnie miala taki problem, powiedzialabym TZ zeby ze mna np. poszedl na zakupy.. wtedy bym mu np. pokazala co mi sie podoba i np. powiedzialabym ze fajnie by w czyms takim wygladal czy cos mysle ze by poskutkowalo

Już Pani Licencjat
teraz sie MaGistRuje
5-ty rok na Wizażu

DUKAM
czuczenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-11, 12:21   #33
martiniątko
Zadomowienie

Też miewałam problemy z ubiorem TŻ-ta Generalnie - pomagało mówienie wprost że coś mi się nie podoba, sugerowanie co jest fajne, chodzenie razem na zakupy i wybieranie tego, co ma kupic Chociaż byłam też z takim co to był niereformowalny i zdarzało mu sie ubrać się jak fleja Okropnie mnie to denerwowało...
martiniątko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-11, 20:06   #34
margitta
Zakorzenienie

Mój TŻ gust ma niezły, chociaż strasznie to wybredne i jak sobie ubzdura że coś wygląda np "gejowato" (łagodna wersja) to za nic go nie przekonasz

Ale potrafi łączyć nieźle ubrania

Tylko ciężko go przekonać, że powinien więcej wagi przywiązywać do stroju. Niestety podejrzewam, ze rano ubiera to co jest pod ręką chodzi ciągle w jednym swetrze, jednych spodniach.... kurcze, jakby to chodziło o pieniądze czy coś.. ale jemu się normalnie nie chce chodzić na zakupy, uważa, ze grunt to mieć co założyć na siebie. Walczę z tym, ale ciężko jest
Stary 2007-11-11, 20:40   #35
201704051255
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość
Mój TŻ gust ma niezły, chociaż strasznie to wybredne i jak sobie ubzdura że coś wygląda np "gejowato" (łagodna wersja) to za nic go nie przekonasz

Ale potrafi łączyć nieźle ubrania

Tylko ciężko go przekonać, że powinien więcej wagi przywiązywać do stroju. Niestety podejrzewam, ze rano ubiera to co jest pod ręką chodzi ciągle w jednym swetrze, jednych spodniach.... kurcze, jakby to chodziło o pieniądze czy coś.. ale jemu się normalnie nie chce chodzić na zakupy, uważa, ze grunt to mieć co założyć na siebie. Walczę z tym, ale ciężko jest
Też ma tak, że zdejmuje spodnie jak się już kleją? Mój po kilka dni chodzi w tym samym, a że pali jak smok to kurde śmierdzi

Zauważyłam podpis, tak, lubię kiedy jakaś pani chce być inteligentna i używa słów, które jakby tak nie do końca tentego
201704051255 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-11, 21:08   #36
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pushit Pokaż wiadomość
Też ma tak, że zdejmuje spodnie jak się już kleją? Mój po kilka dni chodzi w tym samym, a że pali jak smok to kurde śmierdzi

Zauważyłam podpis, tak, lubię kiedy jakaś pani chce być inteligentna i używa słów, które jakby tak nie do końca tentego

Na szczęście nie pali, bo to byłoby już zbyt wiele O higienę nawet dba, pierze te swoje ubranka.. po prostu chodzi mi o to, że ciągle wygląda tak samo.

ja już czasem powoli tracę nadzieję...
Stary 2007-11-11, 21:25   #37
myszka197
BAN stały

ja też miałam z moim TŻ problem, z ciuchami..., na szczęście jest to już za mną, 5 lat zajęło mi przekonamie TŻ do płaszcza - żeby nie nosił sportowej kurki do gernituru do pracy...., ze 3 lata zajęło mi przekonanie go, że do krótkich spodenek nosi się sandały na bose stppy, a nie buty od garnituru i białe skarpetki, z 2 lata przekonywałam go, że używanie wody toaletowej to ie jest "pedalskie widzimisie".... moja rada - przekonywać, mówić, tłumaczyć, pokazywać fajnnie ubranych facetów w TW i na ulucy...., mówić, mówić, mówić....,
myszka197 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-11-12, 10:32   #38
201704051255
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość
Na szczęście nie pali, bo to byłoby już zbyt wiele O higienę nawet dba, pierze te swoje ubranka.. po prostu chodzi mi o to, że ciągle wygląda tak samo.
Myć to się myje, ale pierze mu mama wiec łazi często w brudnych
201704051255 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-22, 08:42   #39
monika.merc1
Przyczajenie

Tez mam podobny "problem" z facetem, a w zasadzie to powazniejszy. Moj Tygrysek, oprocz tego ze fatalnie sie ubiera, to jeszcze chodzi przygarbiony, kolyszac sie przy tym.
O ile jeszcze kwestia ubioru jest do przelkniecia, z uwagi na to, ze idac do sklepu ja zwykle podpowiadam mu w czym dobrze wyglada, a on godzi sie na to , o tyle, nie mam zupelnie pojecia, jak zwrócic mu uwage, zeby zaczal ladnie chodzic. Poradzcie cos
monika.merc1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-22, 12:03   #40
madziunia80
Zakorzenienie

GG do madziunia80 Send a message via Skype™ to madziunia80

Wiecie co, to jest chyba problem większości facetów, bo mój TŻ też nie bardzo potrafi się ubrać. Tzn. w miarę pasujące do niego rzeczy nosi, ale wszystko szare i beżowew, ewentualnie brązowe lub granatowe, no szlag mnie trafia! A, że się nzam na tym i owym to próbuję mu przemycać kolory do szafy, na zakupy od zawsze chodzimy razem, więc zawsze coś staram się przemycić. Cudownie wygląda np. w czerwieni, ale twierdzi, że nie bedzie jej nosił, bo wygląda jak gej No krew może człowieka zalać.
Myślę jednak, że i z tym sobie poradzę . Uważam, że wspólne zakupy to najlepszy sposób na zmuszenie faceta do innego myslenia o sobie i swoim wyglądzie.
Stary 2007-11-22, 16:49   #41
surykata
Zadomowienie

GG do surykata

najlepiej iśc po prostu na zakupy i namowic go na rzeczy ktore nam sie podobaja bo inaczej facet moze miec poczucie ze chcemy go na sile zmieniac
a tak na marginesie dziewczyny to co znaczy skrót TZ albo TŻ nie wiem jak sie pisze bo juz jaiks czas jestem uzalezniona od codziennego buszowania na wizazu a nadal nie moge dojsc co znaczy ten skrot, domyslam sie ze chodzi o faceta ale dokladnie? tylko mnie nie odsylajcie nigdzie plis
surykata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-22, 17:05   #42
cytrynowo_piaskowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez myszka197 Pokaż wiadomość
ja też miałam z moim TŻ problem, z ciuchami..., na szczęście jest to już za mną, 5 lat zajęło mi przekonamie TŻ do płaszcza - żeby nie nosił sportowej kurki do gernituru do pracy...., ze 3 lata zajęło mi przekonanie go, że do krótkich spodenek nosi się sandały na bose stppy, a nie buty od garnituru i białe skarpetki, z 2 lata przekonywałam go, że używanie wody toaletowej to ie jest "pedalskie widzimisie".... moja rada - przekonywać, mówić, tłumaczyć, pokazywać fajnnie ubranych facetów w TW i na ulucy...., mówić, mówić, mówić....,
O rany

cytrynowo_piaskowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-22, 17:45   #43
elianka
Zakorzenienie

hmmm zauważyłam ze czesto popjawia sie mityczny "gej".... skad ja to znam
Stary 2007-11-22, 18:08   #44
Quietly92
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez surykata Pokaż wiadomość
a tak na marginesie dziewczyny to co znaczy skrót TZ alb TŻ nie wiem jak sie pisze bo juz jaiks czas jestem uzalezniona od codziennego buszowania na wizazu a nadal nie moge dojsc co znaczy ten skrot, domyslam sie ze chodzi o faceta ale dokladnie? tylko mnie nie odsylajcie nigdzie plis
TŻ - Towarzysz Życia

Nie mam chłopaka, więc nie mam żadnych problemów

Tak jak pisały dziewczyny, myślę, że najlepszym sposobem na zmienienie garderoby faceta jest chodzenie z nim na zakupy i sugerowanie, że w tym i tym wyglądałby super. Wysłać do przebieralni, żeby się pooglądał w danym ciuszku...
Na mnie by to podziałało
Quietly92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości