![]() |
#31 |
Konto usunięte
|
Dot.: AKWARIUM - początki !! II
hee no właśnie jeszcze nie wiem
![]() ![]() a co wy polecacie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Ej dziewczyny gdzie wy się podziewacie ??????????
![]() ![]() Kama mam do Ciebie pytanie odnośnie tego wyłącznika czasowego. Kupiłam taki dzienny z zapadkami za 17 zł i za chiny nie mogę go rozpracować ![]() Taka jedna zapadka ma 15 min, no to wciskam jedną na próbę i powinno przez te 15 min świecić, a potem zgasnąć, ale nic się nie dzieje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Trochę śmieszny ten wątek jest - tytuł "Akwarium - początki" a tu prawie same profesjonalistki
![]() W poprzednim wklejałam zdjęcia swojego bojownika w 15l ![]() ![]() Niestety wiem, ze mam trochę za dużo rybek ![]() ![]() No więc mam teraz: - 6 molinezji ![]() - 4 kiryski - 1 bocję Kubotai - 1 dzidzię glonojadka wielkości około 1,5cm jest taki słodziutki ![]() Aaaa i ślimak ![]() Trzeba by chyba pomyśleć o większym akwarium ![]() ![]()
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Aha, z boku ja mam taką przesuwkę - zmienia się z cyklu ustawionego ręcznie na non stop - musi pokazywać zegarek.
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
trafilas w samo sedno, w srode mialam pogrzeb babci
![]() ![]() jesli chodzi o wylacznik czasowy to jest dokladnie tak jak pisze margitta (czekamy na zdjecia jak najbardziej ![]() u mnie w malawi nastapila rewolucja, samiec afry zostal zdetronizowany przez...uwaga: samice innego gatunku, w dniu pogrzebu babci wstalam i nie moglam go znalezc, wystraszylam sie a on siedzial juz po bojce z samica schowany, na drugi dzien samica wykurzyla go juz z jego mieszkania i w efekcie zostal bezdomny ![]() ta samica ktora go zdetronizowala generalnie jest jakas dziwna, kupilam ja nieco pozniej niz cala obsade, nigdy u mnie nie miala tarla, z samcem swojego gatunku tez niezle sie trzaska, teraz przybrala barwy samcze ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A akwarium jeszcze stoi w miejscu bo nie ma kiedy ruszyć, ale postaram się jak najszybciej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
słuchajcie mam taki problem
![]() ![]() ![]()
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Kama przykro mi
![]() Wreszcie załączyłam ten wyłącznik ![]() ![]() ![]() Margitta nigdy nie miałam takiego kamyczka napowietrzajacego, więc nie wiem, jak Ci pomóc... Może ukryj go pod korzeniem, czy jakimiś kamieniami i wtedy się zmniejszy ten sztorm... A nie ma tam gdzieś pokrętła do zmiany mocy napowietrzania? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Konto usunięte
|
Margitta - powinnaś miec regulacje w postaci takich przekręteł lub coś podobnego.
Ja miałam taki z regulacją, ale z tego zrezygnowałam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
ech w sumie to nie wiem po co mi ta pompka
![]() Niestety moja nie ma regulacji (tak to jest kupić najtańszą ![]() ![]()
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
![]() ![]() Może zaczne od tego że ma akwarium 60 litrowe. Na samym początku miał 2 weolnki, później dokupił jeszcze 3(jedna była śliczna czarna...) no ale niestety pozdychały mu wszystkie...razem z glonkiem :/ ... długo nie wiedzieliśmy z jakiej przyczyny to się stało, no i jak się okazało... felerny sklep :| od tej pory już tam nic nie kupuje...jakaś skażona woda, czy coś? Dostały kropek + martwica płetw i po wszystkim... Odczekaliśmy 3 tygodnie i kupiliśmy nowe rybki...więc ma teraz: 10 neonek, glonojada i bojownika ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
DsC welonki rosną bardzo duże, więc 60 litrowe akwarium to dla nich stanowczo za mało. A jeszcze dla 3 sztuk to już wogóle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
no, ale one nam jakoś nie rosły, małe były za to bardzo tłuste...
![]()
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nika, magrest dziekuje ![]() margitta mozesz sprobowac przyslonic czyms kamien napowietrzajacy tak jak radzila magrest, lub zastosowac dluga kurtyne - ona tez rozlozy nieco ten prad |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Konto usunięte
|
a co tu taki zastój?
Akwarium jeszcze do mnie nie dotarło ![]() ![]() PS. Macie pozdrowienia od Mally ![]() A gdzie zonka Ivon.a zwiała? Pewnie miesiac miodowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
my rowniez pozdrawiamy malle
![]() noo moj samiec odzyskal swoja dawna pozycje i przede wszystkim mieszkanie ![]() to zaskakujace ze byl przygaszony dokladnie tyle samo czasu ile ja, ja odzyskalam dobre samopoczucie - on pozycje ![]() ![]() nika przemyslalas juz dokladniej obsade? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Konto usunięte
|
Jeszcze nie
![]() Nie wiem co tam mam wcisnąć. akwarium będzie ok. 100 litrowe, tak jak ostatnio. Nawet nie wiem gdzie ja mam je w domu postawić. Tam gdzie me poprzednie stało to stoi teraz telewizor zabytkowy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Oh ja to długo nie będę miała dużego baniaczka. A w moim bajorku zamieszkało stadko kardynałków. W sumie tak bez przekonania je brałam - ale są fajne, ciekawskie, szybkie, ruchliwe. Jeden jest inwalida bez płetwy - dostałam gratis, ze sklepu
![]() No i zdjęcie też zrobiłam - ale rybkom samym nie dam rady - za szybkie! kardynalki_2.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Konto usunięte
|
Viris - piękne akwarium, ma swój klimat
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Prawie " Czarne Wody"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
Bardzo się cieszę, ja już przestałam się wnerwiać na barwę wody, chociaż jak porównuję ze starymi zdjęciami to jest lepiej, juz prawie nie żółto
![]() Ostatnio stwierdziłam że korzeń wywalę, ale jednak został, mam do niego sentyment, tyle nerwów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Konto usunięte
|
A co zamiast korzenia będziesz chciała dac? Z korzeniem wygląda atrakcyjnie akwarium
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
Ale mi się trafił jakiś koszmarny ten korzeń, tyle czasu i dalej strasznie barwi wodę. Może bym poszukała innego korzenia, albo jakaś skarpę bym zrobiła z małym trawniczkiem... sama nie wiem. Na razie musi tak zostać, bo funduszy brak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny co sie z wami dzieje ?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Konto usunięte
|
No ja tez nie wiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
Viris - co Ci się nie podoba w brązowej wodzie? Dzięki niej akwa ma ten klimat.
Ja kurczę szyszki olchy zbieram, a i tak woda u mnie za jasna. ![]() Ale fakt w drugim tęczankowym akwa brązowa woda by nie pasowała. U mnie jakieś niewydarzone te akwa - nawet glony nie rosną, a tak kiedyś chciałam, bo marzyły mi się otoski. Za to rogatek i mech jawajski poszedł ostatnio do zsypu, bo już nie wyrabiałam wycinać.
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
Łaciata - współczuję
![]() ![]() ![]() Możemy się wymienić oddam korzeń barwiący nieustannie wodę i tonę glonów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:58.