Okres w dzień ślubu - co robić? ;( - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-09-19, 09:59   #31
SoNeRa
Zakorzenienie

Dot.: Okres w dzień ślubu - co robić? ;(

tez na to licze alejak mi sie skonczy okres to ide do ginekologa moze mi cos doradzi
Stary 2007-09-23, 21:31   #32
Flofferek
Zakorzenienie

ja sie panicznie boje, ze wtedy bede miala miesiaczke.. az drze ze strachu przed tym niby jeszcze prawie rok czasu, ale od jakiegos czasu przesuwaja mi sie kilka dni w ta, kilka w tamta... ehhh
Flofferek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-24, 08:40   #33
Bunny_82
Zadomowienie

Flofferek ja tez tego sie boje, bo u mnie akurat wypada w dniu ślubu pierwszy najgorszy dzien okresu, ale nie pozwole, zebym przez to miała zmarnowany humor, a poza tym po cichu licze, że trochę mi się przyspieszy, i np. bede miala trzeci, czwarty dzien czyli koncowke, a mam tendencje do dostania wczesniej okresu, zobaczymy

31.10.2008

Aniołek [*] 12.10.2011 - 16 tc

Bunny_82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-24, 09:11   #34
mumi24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bunny_82 Pokaż wiadomość
Flofferek ja tez tego sie boje, bo u mnie akurat wypada w dniu ślubu pierwszy najgorszy dzien okresu, ale nie pozwole, zebym przez to miała zmarnowany humor, a poza tym po cichu licze, że trochę mi się przyspieszy, i np. bede miala trzeci, czwarty dzien czyli koncowke, a mam tendencje do dostania wczesniej okresu, zobaczymy
Wiesz co Bunny ja tylko nie wiem czy przyspieszać czy przeciągnąć, bo odstawiłam tabletki od września i teraz to loteria, ale wydaje mi sie że stres przedślubny powinien raczej odsunąć okres, ja przynajmniej zawsze jak miałam stres to było jakoś później
to tak samo jak z zachodzeniem w ciąże musisz być rozluźniona żeby wszystko działało jak powinno
mumi24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-24, 09:14   #35
Bunny_82
Zadomowienie

mumi24 u mnie jest odwrotnie stres przyspiesza mi okres do tego solarium i cała reszta wiec moze bedzie dobrze, zobaczymy

31.10.2008

Stary 2007-09-24, 09:53   #36
Flofferek
Zakorzenienie

u mnie stres dziala roznie, raz do przodu, raz do tylu... ojj zobaczymy jak to bedzie, ale modle sie by nic nie bylo tego dnia
Flofferek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-24, 10:07   #37
Bunny_82
Zadomowienie

Dziewczyny myslałam, że tylko ja bede miała taki problem w dniu ślubu/wesela, ale widze, ze nie jestem sama nie zrozumcie mnie zle ale teraz jakoś tak mi lżej

31.10.2008

Stary 2007-09-24, 10:47   #38
100-kroteczka
Raczkowanie

Z tego co sie orientuje to Luteina moze przyspieszyc, tzn wywolac wczesniej okres
100-kroteczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-24, 10:58   #39
Bunny_82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 100-kroteczka Pokaż wiadomość
Z tego co sie orientuje to Luteina moze przyspieszyc, tzn wywolac wczesniej okres
a co to jest? bo ja nie wiem gdzie to sie kupuje?

31.10.2008

Stary 2007-09-24, 19:57   #40
aga2111
Raczkowanie

Ja bym radziła spróbować tabletek anty

Ogólnie to ich nie polecam, bo sama nie biorę od roku, ale brałam półtora roku. Rzuciłam je, bo mi się nic nie chciało, dosłownie nic...miałam non stop doła, depresję prawie, w łóżku też mi się nic nie chciało (antykoncepcja idealna ).

Jedyny pozytyw to taki, że od momentu odstawienia mam złagodzone objawy Nie miałam takich strasznych bóli brzucha jak dziewczyny, ale trochę mi dokuczały, a teraz trochę mniej i przede wszystkim krwawienie nie trwa 7 dni, ale 4-5 i jest mniej obfite
aga2111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-24, 20:17   #41
she_0
Przyczajenie

Ja miałam to samo, tylko na ślub siostry. Miałam jasną, krótką sukienkę i właśnie dostałam okres. Dlatego dzień przed weselem najadłam się dużo cukru (bo wiadomo, że cukier krzepi krew) oraz wzięłam prysznic w zimnej wodzie (bo też to krzepi krew). Po okresie nie było śladu.
she_0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-25, 10:31   #42
nel_a
Zakorzenienie

jak biore tabletki. Puki nie zmieniłam na inne bylo ok, ale teraz poza normalnym okresem, krwawilam caly miesiac(moze nie caly czas ) ale mam nadzieje ze na 6.10 wszystki sie ustabilizuje. Właśnie mija mi 3 dzien. Zaczełam brać ponieważ normalnie umieram przez 2, 3 dni- rok temu jak pracowałam to musiałam a teraz kontynuuję bo ślub Mam nadzieję ze u Was wizażanki będzie dobrze

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-25, 17:43   #43
100-kroteczka
Raczkowanie

z tego co sie orientuje to luteine mozna dostac w aptece bez recepty jesli nie to wybierz sie do swojego gina i popros o recepte
100-kroteczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-25, 21:30   #44
SoNeRa
Zakorzenienie

fajnie ze zalozylam ten watek bo mozemy sie tu wspierac. Mam nadzieje ze jednak jakos sie uda ze nie bede miala okresu w dzien slubu ale powiem Wam ze ejstem coraz szczesliwsza i nie obchodzi mnie czy bede z okresem slubowala czy bez tak sie ciesze na ten dzien ze nic mi go nie popsuje
Stary 2007-09-26, 13:55   #45
aga_1984
Przyczajenie

GG do aga_1984
Talking Dot.: Okres w dzień ślubu - co robić? ;(

No tak "okres" zapewne nie zepsuje ci tego dnia ale noc poslubna na pewno
aga_1984 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-06, 10:52   #46
agniesikk
Zakorzenienie

aga_1984, Ty to umiesz wesprzeć

SoNeRa, brawo, tak trzymać
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-06, 13:45   #47
SoNeRa
Zakorzenienie

e tam noc poslubna nie zepsuje czekalismy tak dlugo na ta noc to jak poczekamy pare dni dluzej nic sie nie stanienawet chyba lepiej wyszlo bo zdecydowalismy ze pierwszy raz bedzie w Egipcie tydzien po weselu na naszej podrozy poslubnejale i tak licze ze jakos okres sie przesunie
Stary 2007-10-14, 18:59   #48
emzeta
Zadomowienie

Hej dziewczyny a jak nas już to spotka w dniu ślubu to polecam dla zmniejszenia bólu i polepszenia samopoczucia picie ginu z tonikiem, generalnie to tonik rozluźnia mięśnie i zmniejsza ból ale z ginem jest smaczniejszy i poprawia samopoczucie!

Pozdrawiam!

Człowiek uczy się całe życie i głupi umiera

pumpkinkitchen - zapraszam
emzeta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-16, 22:40   #49
mgar
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SoNeRa Pokaż wiadomość
tez na to licze alejak mi sie skonczy okres to ide do ginekologa moze mi cos doradzi
Hmmm ja też miałam ten "problem"...zastosowa łam dobrą "ochronę" obcisłą bieliznę i tabletkę przeciwbólową...

Zresztą miesiączkę można dostać w znacznie bardziej niekomfortowych warunkach....biorąc udział w wyprawie wspinaczkowej, kiedy wisi sie na ściance kilka dni lub na rejsie...kiedy trzeba "kicać" po rejach.

Pozdrawiam cieplutko
mgar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-18, 12:34   #50
anka1232
Rozeznanie

to ja odświeżam watek, bo będę miec ten sam problem. Dokładnie za miesiąc slub a ja dziś dostałam okres, więc jest bardzo duże prawdopodobieństwo że w dzień ślubu tez będzie. Masakra, najlepsze jest to że jeskieś 5 m-cy temu ustalaliśmy date ślubu i to właściwie ja wybrałam bo wyliczyłam że wtedy napewno nie będę mie okresu, a tu masz. Zawsze jak się przesuwał to dwa dni wcześniej był, ale od dwóch miesięcy coś mu się odwidziało i sie zpóźniał dwa dni. No i super będe miec ślub i okres, juz sobie wyobrażam jak stoje przed ołtarzem w białej sukience i mam wielką czerwoną plamę. chyba zajdę w ciąże i będzie po problemie
anka1232 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-23, 20:10   #51
aksa24
Raczkowanie

My właśnie szukamy sali, bo planujemy slub w przyszłym roku. Moja pierwsza myśl jak ja mam wyliczyć, czy akurat nie będę miała okresu??? Ale teraz nawet o tym nie myśle bo i tak nic na to nie poradze- w końcu to za rok Więc będę się najwyżej martwiła (oby nie) za rok

Kocham...

http://www.suwaczek.pl/cache/f350441464.png?html
aksa24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-28, 21:42   #52
Linka25
Zakorzenienie

Ja mam ślub 15 sierpnia i mam niemalże pewność że będę miała okres w dniu ślubu. Tabletek teraz nie biorę, brałam kiedyś. Zastanawiam się co by było gdybym zaczęła brać tabletki w środku cyklu? Okres to u mnie katastrofa- dużo gorsza cera, straszne bóle i złe samopoczucie.
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-02, 00:27   #53
emfaza1989
Raczkowanie

Miałam od ginekologa tabletki orgametril, jak brałam 10 dni z rzędu to 12 miałam okres, to było na wywołanie, a ja wzięłam 1 dnia okresu (chyba na maturę!) to mi się zastopował, może to podziała bo w ulotce pisze, że to na różne "okazje" się stosuje. Wszystkiego najlepszego dziewczyny
Stary 2008-08-04, 16:06   #54
kasienka.b
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka

GG do kasienka.b

Cytat:
Napisane przez SoNeRa Pokaż wiadomość
Bunny bedziesz miala 1wszy dzien okresu na slub czy ostatni??
ja rycze z tego powodu i mam dola od wczoraj nie chce brac anty bo nigdy nie bralam moja mama pracuje na onkologii i rozne rzeczy mi mowi o tabletkach anty dzis do niej zadzwonilam do pracy zeby podpytala innych lekarzy o jakies metody lub metody zlagodzenia objawow okresowych a wy znacie jakies?zeby tak brzusio nie bolal?ja kiedys bralam ketonal ale mama mi zabronila bo rozne przypadki byly powiklan po ketonalu w szpitalu gdzie pracuje ewentualnie myslalam zeby sobie wziac ketonal zazyc tego jednego dnia jest to bardzo mocny srodek ale po nim mnie nic nie boli ostatnio biore tez vegentalgin i jest ok
pierwszy dzien mam tylko taki straszny potem juz jest ok i nie mam mocnych krwawien
Nie przesadzajmy Rok temu brałam tabletki przez prawie pol roku tylko po to aby zatrzymac okres na 2 miesiące i nic, absolutnie nic mi nie było więc nie dramatyzujmy Najlepiej idz do ginekologa i z nim porozmawiaj z pewnością doradzi Ci najlepiej
Stary 2008-08-05, 19:40   #55
kasiuleks
Rozeznanie

Mi tez okres wypada akurat w dniu slubu... ale ja biore tabletki anty wiec juz wiem ze sobie go przesune co prawda myslalam ze obejdzie sie bez tego no ale niestety...

[ ' ]
kasiuleks jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-07, 23:43   #56
Kofika13
Zakorzenienie

dokladnie tak, ja wlasnie dzis odwiedzilam gin,jezu jak sie balam gdyz z reguly nie lubie owiedzac lekarzy ale ten byzl super, nie tylko przepisal mi tabletki 2 opakowania ktore musze wybrac pod rzad,ale takze zbadal i zrobil usg. Moj TZ smial sie ze teraz jest pewnien ze nie "bierze" wadliwego towaru
Oby tylko moj organizm przyja te hormony i abym nie swirowala po nich hihihiih
Powodzenia dziweczyny

“Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.”
Albert Einstein
Kofika13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-13, 22:28   #57
Nika1980
Zakorzenienie

Kofika13, bierzemy slub tego samego dnia , 13 września

niestety....mi też okres wypada w okolicach ślubu... tabletki odpadają, bo bardzo chcemy zacząć starać się o dzidzię....
więc chyba będę się tą witaminką C faszerować, cukrem i stosować zimny prysznic...

będzie super

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-14, 07:52   #58
sanetka
Zakorzenienie

ja tez bylam u gina. dostalam tabletki (novynette) i mam brac 2 opakowania bez przerwy. tak zrobie bo lepiej nie ryzykowac w tym dniu. wystarczy ze ostatnio TZ caly wieczor masowal mi plecy a ja sie zwijalam z bolu..

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-19, 11:20   #59
zioła
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
Kofika13, bierzemy slub tego samego dnia , 13 września

niestety....mi też okres wypada w okolicach ślubu... tabletki odpadają, bo bardzo chcemy zacząć starać się o dzidzię....
więc chyba będę się tą witaminką C faszerować, cukrem i stosować zimny prysznic...

będzie super
Hej, No to jest nas więcej Ja też mam 13 września

Szczerze mówiąc nie brałam tego problemu pod uwagę, a powinnam
Pewnie nic w tym kierunku nie będę mogła zrobić w razie czego Hormony są zabronione w moim przypadku.
A o co chodzi z tą witaminą C?
Stary 2008-08-19, 15:55   #60
pinky82
Raczkowanie

dziewczyny, z tymi pigułkami to tez nie jest na 100 procent. biore pigułki od roku, zawsze robiłam przerwy, ale doszłam do wniosku, że teraz zrobię sobie miesiaąc wolnego od okresu, bo po 1 i najważniejsze mam ślub i chce wiedziec na stówę, że ominie mnie wtedy okres, a po 2- sierpień = wypady nad jezioro itp. noi niestety okazało sie, ze w moim przypadku, okres nie został wstrzymany. lecz mam już od ponad tygodnia plamienia..... ślub za 4 dni, wiec pewnie plamienia nie ustaną noi sama na własne życzenie zafundowałąm sobie ten dyskomfort na ślub i wesele (gdybym zrobiła przerwę już kilka dni temu okres by mi sie skończył). i teraz stres, bo suknia "rybka" , wiecie jak to jest... grrrrrrrrr, czemu kobiety muszą mieć takie problemy?????

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości