|
|
#31 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: kiedy juz czas zalatwiac sprawy zwiazane z weselem?
flofferek, jesli masz już swoje typy na wymienione najważniejsze usługi to pytaj już teraz, jeśli masz ślub zaplanowany to warto sie umówić wcześniej, Ja bym jednak aż tak nie panikowala, zaręczyliśmy się na początku marca, ślub zaplanowaliśmy na koniec lipca (bez konieczności, po prostu nie chcieliśmy czekać) i wszystko udało się pięknie zorganizować. Polecam CI wątek lubelskich panien mlodych - ja tam wyczytalam najważniejsze informacje, i co najważniejsze o uslugach w konkretnym mieście! a potem już tylko sprawdzalam, naprawde zaoszczędzilo mi to mnóstwo czasu i nerwow.
powodzenia w przygotowaniach ![]() hmmm, ja tylko nie rozumiem podpisu u CIebie - piszesz że jestes przed ślubem, a już kochasz swojego męża?????coś się z datami na wizażu pokielbasilo czy jak???? |
|
|
|
|
#32 | |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje dziewczyny
![]() a wiec tak: data w kosciele zarezerwowana na 28.06. na godz 15, chcialam 16 ale byla juz zajeta, wiec dobra i ta wczesniejsza sale, jak pisalam, mamy wstepnei zarezerwowana do 5.10. na ten moment i tak nie mamy co wplacic zaliczki, bo byly inne wydatki ![]() troche mnie juz meczy (ledwo co zaczelismy) ta cala sprawa ze slubem, moi rodzice sa za, B. w sumie tez, ale moi wiedza o wszystkich przygotowaniach, jego nawet o dacie jest mi bardzo przykro z tego powodu. jak sie zapytalam, kiedy szanowny pan powie rodzicom, to nakrzyczal ze naciskam, no ale do cholery... on ma 24 lata! rozumiem, ze u nich wyskoczyly jakies problemy (w domu), ale tak bylo zawsze jak byla powazna sprawa, to u niego cos sie musialo dziac. poprostu mam tego powoli dosc, bo jest to przykre.a i jeszcze jedna rzecz. troche sie zdolowalam,bo chcialam by byly moje najlepsze kolezanki na slubie i na 90% zadnej z nich nie bedzie czyli nie bedzie nikogo mlodego niby troche czasu jest, wszystko moze sie zmienic, ale ... no zobaczymyps. a z watku lub panny mlode skorzystam, tyle ze jest tam duuuzo stron, a ja przejrzalam zaledwie 5. martuko Cytat:
data sie nie kielbasila poprostu jakos tak jestesmy blisko i czujemy sie prawie jak malzenstwo i wszyscy tak o nas mowia, a teraz za nie caly rok bedziemy legalnie malzenstwem
|
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pozdrawiam. P.S Wezmę swojego za uszy i przejdziemy sie jeszcze raz do tego Kościoła
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
hehe to faktycznie moze byc ciekawie
![]() mysmy dzisiaj ogladali anonse i znalezlismy wynajem autka (akurat takie chcielismy) za 200zl... z tego co sie juz orientowalam, cena jest przystepna (bez dekoracji). jednak zastanawiam sie, czy to nie za wczesnie. zarezerwowalismy, bo wczesniej patrzac w internecie wszystko ciekawe bylo porezerwowane nawet do grudnia 2008! a moze za rok benzyna wzrosnie, a facet zostanie przy tych 200zl. wlasnie trzeba sie zapytac jak to bedzie w przyszlym roku. no nic zobaczymy jak to bedzie. na razie ida studia, wiec musze otworzyc mozgownice na nauke:/ buziaki |
|
|
|
|
#35 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
pasjonowaly, poprostu mam dosc starych aut.
a owy samochod to audi a8 granat (kolor tez jest wazny )
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
Tez mielismy miec audi ale w koncu zdecydowalismy sie na czerwonego Chrystlera super wyglada
![]() Marta - fajny nowy avatar
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
od tygodnia jestem zaręczona ![]() i napisałam już to w wątku ,,wymuszony pierścionek..", że od tego czasu czuję radość połączoną z niepokojem. Nie zaczęliśmy tematu ,,data, miejsce itd", ja dojrzewam do tej myśli. On chyba też. Nie spieszy mi się. Po jakim czasie od zaręczyn poruszyliście temat ,,daty"? Nurtuje mnie to bardzo. |
|
|
|
|
#40 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Przed zaręczynami już myśleliśmy o ślubie i mieliśmy wstępną datę. Chodziliśmy na targi ślubne i orientowaliśmy się jak cenowo wychodzą rożne usługi....czyli temat ślubu towarzyszy nam od ponad roku, najpierw teoretycznie planowaliśmy to i owo a od stycznia tego roku zaczęliśmy działać (podpisujemy umowy itp) Pozdrawiam
|
|
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
a mysmy o slubie, organizacji itp zaczeli powaznie myslec dopiero gdzies miesiac temu (zareczeni jestesmy od 2,5 roku). wczesniej poprostu nie chcelismy marzyc, bo tak bardzo pragnelismy byc razem, ze az sprawialo nam to przykrosc marzyc, a nie osiagnac tego. ale teraz sa warunki w miare sprzyjajace, wiec mamy nadzieje, ze wszystko bedzie okej
![]() a ja z innej beki - znow mam pytanie o co sie pytac rezerwujac/zamawiajac oriekstre. znajomi polecili nam 'jakas', tzn grala u nich na weselu i u ich znajomych i byli zadowoleni. mysmy jedynie slyszeli ich mp3 na stronie. ale czy mozna prosic np o wiecej utworow, by film pokazali, ojj w ogole, czy organizuja zabawy na weselu. sama nie wiem, bylabym wdzieczna za pomoc dziekuje
|
|
|
|
|
#42 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
-po części co grają, jak zachęcają do zabawy, jakie organizują konkursy na oczepinach (choć niektóre zachowali w tajemnicy przed Nami- to ma być dla nas niespodzianka )Jeśli chodzi o dokładny repertuar, powiedział, że dopiero 3 miesiące przed ślubem zadzwoni do Nas z żoną (oni+ jeszcze jeden facet tworzą zespół) i będziemy dokładnie uzgadniać, co będa grali, co będzie na pierwszy taniec itp. Oczywiście Flofferek, że masz prawo na bezpośrednim spotkaniu poprosić/spytać czy mają do dyspozycji jakieś urywki z wesel i śmiało pytaj o wszelkie mankamenty. W końcu jesteście klientami i to Wasze wesele, więc nic dziwnego, że chcecie jak najlepiej ![]() Nasza umowa z orkiestrą wygląda tak: -podanie stron zawierających umowę-zlecenie (akurat moje imie i nazwisko oraz nazwa zespołu) -data wykonania zlecenia (data ślubu) -miejsce uroczystości (adres) -czas trwania (od do godziny, spytajcie się do której u Was będą grali -koszt uroczystości -słownie ile zł -rodzice (czy będzie mama i tata, czy tylko same mamy itp) -oczepiny (tak/nie, ile zabaw itp) -pierwszy taniec (podanie utworu) -telefon kontaktowy zleceniodawcy zaliczka wpłacona..., dopisek, że reszta ma być wpłacona godzinę przed zakończeniem uroczystości. I kilka Uwag np (bardzo ważna!) "Wskutek zerwania umowy z winy zleceniobiorcy zobowiązuje się on do pokrycia kosztów wynikających z zawarcia umowy z innym wykonawcą" Mówili nam, że jeszcze nie mieli taki przypadków, ale gdyby nagle wszyscy w 3 rozchorowali sie to my wybieramy inny zespół, nawet gdyby to miał być sam Krawczyk w czystej postaci- i oni jego usługę finansują. ![]() i oczywiście podpisy oby stron....... Pozdrawiam
|
|
|
|
#43 |
|
Zadomowienie
|
Audi to fajne autka są
I najlepiej wyglądaja właśnie ciemne My za tydzień tez jedziemy naszą Audiczką kochaną
|
|
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
marto- masz bardzo fajną umowę- pisaliście ją sami, czy na jakims wzorze..? może jest więcej takich wzorów np. umowa z włacicielem sali, z kierowcą..? wzory jakieś, czy strona ze wskazówkami na co zwracać uwagę? o maj gad.. nawet nie sądziłam, że to tyle myślenia nawet przed ustaleniem daty
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje ci. naprawde troche rozjasnilas mi w glowie
|
|
|
|
|
#46 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Umowa np. z właścicielem lokalu wygląda troszkę inaczej (w razie potrzeby przepisze )Proszę
|
|
|
|
#47 |
|
Raczkowanie
|
19/09/2007 czyli ok 2, 5 tygodnia temu moj luby mi siei oswiadczyl. Chcemy sie pobrac za rok we wrzesniu. I myslalam, ze mamy jeszcze tyyyyyyle czasu. A tu klapa.
Na szczescie, mam wspaniala rodzinke, ktora mi bardzo pomaga i wszrdzie jezdzi, placi i pyta. Ja sama wykonalam chyaba ze 70 tel do Polski (jestem za granica), 5 dni spedzilam intensywnie na necie szukajac rad i wskazowek (w koncu po raz pierwszy wychodze za maz) i mam zamowiona sala i orkiesrte. Ufff.... Ciezko bylo to wszystko zgrac. Az sie boje pomyslec co mnie jeszcze czeka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:19.

)