![]() |
#31 |
lipiec na maksa!!! :)
|
Dot.: odżywka ze szpiku końskiego.
Castalamare, zgadzam się co do futer!! Absolutnie, bo to ewidentne zabijanie zwierząt tylko dla tego celu!
No a ostatnio w TV markecie reklamują krem z wydzieliny ślimaka, no i pytanie: Czy te ślimaki cierpią? Są hodowane na sterydach? ... Jak widać więcej jest takich produktów. Dziękuję wszystkim za opinie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ciekawe, czy ten krem jest oślizły brrrr fuj ![]()
![]() |
![]() |
#33 |
|
Naprawdę piżmo jest z piżmaków????????????????
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
|
śliczny maluszek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
A właśnie wklejajcie i niech każdy przed kupnem takiego produktu się zastanowi ile to zwierze przecierpiało, nie ważne dla jakiego celu zostało zabite, ważne że każda osoba kupująca tego typu produkty płaci ludziom którzy je zabili, pośrednio przyzwala im na to i się do tego przyczynia. Ja rozumiem, każdy chce być piękny...mięc cudowne włosy za 5 zł? czemu nie...ale NIE gdy giną za to zwierzęta! i gdy ich zabójcy za to zarabiają!
EDIT: noseknosek - prosze zastanów się, wiem że jesteś fajną dziewczyną bo znam Cię z innych postów, pomyśl co przeżywają te zwierzęta by ludzie mogli sprzedawać ich szpik... ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
straszne, ale prawdziwe....
![]() http://www.smog.pl/wideo/884/jak_pow...bspdrastyczne/ ps. ja popłakałam się oglądając ten filmik...
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pachnie jak jakis zwykły szampon... hmm chyba, że szpik pachnie jak szampon ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
A ja postanowiłam pokazać jakie piękne są konie
![]() Jednak musze napisać że zdjęcia są ze strony: pegasus.org.pl
![]() |
#41 |
|
piękne konie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Mydlo z tluszczu ludzkiego w czasach II wojny swiatowej tez bylo ponoc dobre
![]() A szczerze mowiac nie wierze w to ze ta odzywka jest ze szpiku konskiego.Nie za 5zl... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
A ja bym ani nie kupiła ani nie użyła, chyba bym nie mogła.
Ale to przecież tylko Twój wybór, a ja mam prawo mieć prawo swoje zdanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Witam ponownie
![]() Kilka Wizażanek pisało tutaj, że nie zabija się koni specjalnie po to, by z nich robić odżywkę - oczywiście, że NIE - ale uważam, że każdy cywilizowany człowiek ze świadomością tego, jak nasze zakupy i nie tylko- kształtują i wpływają na to, co się dzieje na świecie-powinien zatrzymać się nad takim produktem i chwilkę pomyśleć - ja kiedy tak pomyślę o tym, że one tak cierpią, że ich wielkie przestraszone oczy wypełniają się łzami - przez to, że tak strasznie potraktował je człowiek i przez to, jak wiele bólu zaznają w swoim życiu - zanim w końcu zamkną powieki o prześlicznych, długaśnych rzęsach... wtedy nie chce mieć do czynienia z czymkolwiek, co miałoby choć pośrednio związek z całą tą okrutną drogą... ![]() Nie jestem wegetarianką, nie działam na szeroką skalę jako obrońca praw czworonogów- ale jestem za tym, aby-skoro nam służą w tak wielu dziedzinach - niech GODNIE przeżywają i GODNIE kończą swoje życie ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
piżmo: substancja o przenikliwej, trwałej woni otrzymywana z podskórnego woreczka brzusznego (zawierającego gruczoł piżmowy) samca piżmowca, używana gł. w formie tynktury do utrwalania i zaokrąglania zapachu perfum i do produkcji olejków zapachowych; mocno woniejąca substancja otrzymywana z in. zwierząt (jak wół piżmowy, piżmoszczur a. cybet); podobne substancje zapachowe otrzymywane syntetycznie.Mam nadzieję, że perfumy o zapachu piżma są robione syntetycznie....Oj...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o konie to zgadzam się z osobami które pisały ,że nie są one zabijane specjalnie dla odżywki.Odżywka powstaje z odpadów które i tak zostały by wyrzucone a tym czasem zostają wykorzystane.Pozatym problem wysyłania koni na rzez nie wynika z tego ze ktoś chce miec ładne włosy i do tego musi zostac wyprodukowana odżywka ze szpiku konia.Tutaj problemem są KONSUMENCI!!!Konie są wysyłane do Włoch gdzie mięso (konina) jest przysmakiem i włosi dają za nie dużo pieniędzy m.in polakom którzy nie sa w stanie utrzymać koni z różnych powodów i sprzedają je.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
Ekologia i ochrona zwierzat mysle ze jest bardzo wazna bo ludzie przesadzaja w pozyskiwaniu z nich surowcow. ale "surowy ekolog" ktory kategorycznie wystepuje przeciwko jakimkolwiek produktow pochodzacym od zwierzat moze w koncu miec problemy z uzywaniem i jedzeniem wiekszosci rzeczy...nie mozna przeciez byc pewnym skladu. oczywiscie nie jestem za zabijaniem zwierzat dla ludzkich korzysci ale uwazam ze Matka Natura plata swoim zwierzaczkom gorsze figle ...
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
Czy wszystkie przeciwniczki odżywki ze szpiku końskiego są wegetariankami?
Bo w innym wypadku wygląda mi to na zwykłą hipokryzję, tak ostre opinie dotyczące używania produktów pochodzenia zwierzęcego. Większość zwierząt hodowlanych, mięso których zjadamy, jest trzymana w warunkach trudnych do wyobrażenia dla nas. Może nie wszyscy jesteśmy świadomi, że kurczęta, których zjadamy rocznie dziesiątki kilogramów, nie mieszkają w hotelach z ciepłą wodą i relaksującą muzyczką, tylko w gigantycznych kurnikach, w których są stłoczone i jest im mało wygodnie. Czy zdajecie sobie sprawę, jak wygląda proces produkcji mięsa kurzego? Taka kurnikowa łapanka, w której przerażone zwierzaki zabijają się wzajemnie, bo w panice tłoczą się i zaduszają te w środku? A potem obcinanie głów. A czy któraś przejechała się na wieś i posłuchała jak żałośnie kwiczą zarzynane świnie? A jak karmione są kaczki? I co, nigdy już nie zjecie piersi z kurczaka, galaretki...Nie użyjecie preparatu na paznokcie, włosy i cerę...? A czy wiecie, że plasterki szynki, którą kupujemy w sklepie były kiedyś piękną różowiutką świnką, która płakała wniebogłosy, kiedy ją zarzynali? A skórzane portfele i torby, a buty? Ludzie żywią się, odziewają i pielęgnują produktami pochodzenia zwierzęcego. Tak to już jest. Konik to też zwierze, tak samo jak kurczak i świnia. I z konika, tak samo jak z kurczaka i świni, robimy sobie to, co nam potrzebne - tzn inni nam to robią, bo my widzimy tylko ładny produkt finalny, bez oczu, bez wierzgających nóżek i bez przenikającego duszę ryku. Śmierć każdego stworzenia jest straszna, a jednak jemy mięso, bo jest nam ono potrzebne. Natura tak to urządziła, że jedne gatunki żywią się innymi. Fakt, okrucieństwo człowieka jest czasami niewyobrażalne, i z takimi praktykami trzeba walczyć (tu warto wspomnieć o sukcesach ruchów walczących np o zakaz karmienia kaczek przez rurkę), lecz nie da się zaprzeczyć, że każdy z nas w większym lub mniejszym stopniu żyje ze zwierząt. Po prostu się nie da. I obrzydliwe jest moim zdaniem przyznawanie jednym zwierzętom większych praw do godziwych warunków życia i śmierci, niż innym. Maseczka do włosów ze szpiku końskiego nie jest bardziej straszna, niż kapsułki z substancjami chelatującymi, niż masło z tłuszczu roślinnego czy skórzane rękawiczki. Tyle, że jej nazwa bardziej dzaiła na wyobraźnię. Nie chcę powiedzieć, że godzę się na okrucieństo wobec zwierząt, więc nie atakujcie mnie pod tym względem. Całym sercem jestem z ruchami obrony praw zwierząt, z ideą walki o przyzwoite warunki ich hodowli i egzystencji. Ale nie oszukujmy się, zwierzęta są naszymi żywicielami - a żywych ich nie zjemy.
![]() |
#51 |
Wtajemniczenie
|
a ja mam ambiwalentne uczucia...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
Zwierzęta nie giną wyłącznie dla odżywki, to chyba oczywiste. Jak widać po parówkach, pasztetach i różnych mielonkach - wykorzystuje się dosłownie wszystko ze zwierzęcia. Od kopytek po włosie.
Po prostu, niektóre zwierzaki są nam potrzebne, po to je hodujemy. I z tym faktem już dawno się pogodziłam. Strasznie jednak wkurza mnie fakt zabijania zwierząt bez sensu - nigdy nie zgodzę się, że zabicie słonia dla jego kłów jest rzeczą normalną. I wątpię, żeby jakikolwiek zdrowy na umyśle człowiek się z tym zgodził.
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
Nie kupuje kosmetyków testowanych na zwierzętach ani zawierających składniki pochodzące z tkanek zwierzęcych, nie noszę tez skór ani futer...
Co do mięsa to jem, z powodu poglądu, że mimo wszystko mięso jest niezbędne w prawidłowej diecie i tak do końca nie można go zastapić roślinkami. Nie uważam żeby to była hipokryzja..zwierzęta tez się nawzajem zjadają, dlatego, że muszą nie jest to jakieś ich "widzimisię" (jak np. w przypadku testowania kosmetyków...). Ten szpik koński... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#55 |
Rozeznanie
|
podwojna odp,sorrki
![]() |
#56 |
Rozeznanie
|
nie będę wypowiadac się na temat koników, ktore kocham tylko chcę powiedziec, ze nie wydaje mi się zeby zabijali konika dla takiej odzywki...
A teraz o jej dzialania...Moje włosy były okropne, wychodziły garściami a zadna odzywka (nawet te profesjonalne) mi nie pomagały. Kupiłam tę odżywkę i muszę stwierdzić ze nigdy nie miałam takich włosów ! są lśniące, zero puszenia i mile w dotyku. Naprawde polecam, najlepsza odzywka jaka uzywalam. śmierdzi troche, muszę przyznać..ale działa cuda .
![]() |
#57 |
Rozeznanie
|
Kallos ma odrzywke z wyciągiem z ziaren zbóz kytóra ma takie same własciwosci jak ta ze szpiku tylko jest tańsza i ma ładniejszy zapach pozdrawiam ;*
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Wiedźma
|
Ja jej używałam.
Poleciła mi ją fryzjerka (nota bebe żona gostka, który ją sprzedaje na Allegro) nazywając ją eufemistycznie koniem. Odżywka już od pierwszego mycia wygładza, nawilża, nabłyszcza włosy sprawiając, że są powalająco wprost miękkie i aksamitne. Przy moim sposobie aplikacji nie była szczególnie wydajna - zuzywałam jeden woreczek na jedno mycie. Niestety - nie stosuję jej już. Podczas kolejnej wizyty, chcąc zrobić zapas dowiedziałam się z czego się ją rzekomo robi. W mojej opinii, to jest taki szpik koński, jak placenta z łożysk w odżywce Kallos, ale jakoś... nie mogę. Używam innych odżywek.
![]() |
#59 |
Zadomowienie
|
Hej, ja kupiłam tą odżywkę i też uważam, że działa świetnie
![]() Mam koleżankę wegetariankę, która jak dowiedziała się o odżywce to zaczeła wrzeszczeć, biegać w kółko, robic okropne miny i uciekać na mój widok ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Raczkowanie
|
Ja mam tą odżywkę i jest bardzo fajna. Włosy sa po niej mega nawilżone, bardzo głdziutkie i błyszczęce. Zapach tez jest super, musi byc bardzo perfumowana
![]() Mi osobiście tez sie wydaje, że nikt nie zabija koni do robienia tej odżywki i, że jest ona robiona z odpadków. Poza tym czy jedząc wędliny, pasztety i inne tego typu rzeczy zastanawiamy się ile musiały wycierpieć kurczaki przed ubiciem? Człowiek jest drapieżnikiem. Niestety. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:42.