![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Niechciane prezenty...
Cytat:
![]() Sprzęt AGD ,czyli wyposażenie kuchni -nie nadaje sie na prezent. Takie sprzęty powinno się kupować,bo są potrzebne-czyli na prezent sie nie nadają. Żeby je kupić-nie trzeba żadnej okazji. Ja bym taki preznet potraktowała podobnie jak krem na cellulitis-nietaktowny.
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciaż są wyjątki. Podobają mi się eleganckie młynki do soli i pieprzu, butelka, w której można trzymać ocet i olej naraz. ale obrus na prezent, mikser, czy krajalnica to dla mnie załamka. I zazwyczaj kobiety dostają takie piękne prezenty ![]() Dobrze, że nie miotłę. Chociaż ciekawi mnie, czy ktoś nie dostał zestawu sprzątającego ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Jeśli para nie jest zamożna, i np. odwleka zakup wymarzonej zmywarki, bo: ''kupi się ją kiedyś tam, są inne potrzeby'' to myślę, że owa wspomniana zmywarka jako prezent ucieszy, bardzo. (Ale wtedy, gdy się tego przedmiotu potrzebuje, oczekuje. I gdy to nie jest w stylu: zawsze, raz w roku na urodziny opiekacz do kanapek i nic więcej, ale coś pomiędzy innymi podarkami, jakie kobiety dostawać lubią).
![]() ![]() Pomysł z listą jest super. ![]()
![]() |
![]() |
#34 |
Konto usunięte
|
Raz dostałam blender i sokowirówkę, ale to było od mamy i tylko dlatego, że za nią łaziłam i jęczałam, ze tak mi brakuje tego sprzętu. Wiem, że znajomy kupił dziewczynie na urodziny robota kuchennego, ale zdaje się ona go o to prosiła. Chociaż jak teraz sobie przypomnę, to może jednak nie prosiła, bo niedługo po tym go rzuciła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
![]()
A czyli jednak jest tak jak myślałam - macie takie zdanie jak ja
![]() Pytałam bo ostatnio rozmawiałam z koleżanką która powiedziała, że chce kupić mamie na prezent mikser (dokładnie coś do rozdrabniania warzyw ala' tv market ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#36 |
KWC
|
Mój eks miał w zwyczaju obdarowywać mnie duperelami. To było miłe, dostać coś od niego,chociaż nigdy nie mogłam się nadziwić dlaczego on mnie posądza, że ja lubię porcelanowe figurki. Kupował mi je bez okazji, ale i też na urodziny, co wtedy wydawało mi się szczytem lenistwa i totalnym olewactwem, bo najłatwiej iśc do kwiaciarni, kupić różę, glinianego słonika i miec prezent z głowy. Najlepsze było to, że kiedyś, na jakimś straganie już upatrzył dla mnie kolejnego maszkarona z porcelany, ja mu mówię: "skarbie, nie chcę tego", a on do mnie: "nie wygłupiaj się, przeciez zbierasz"
![]() Jak się rozstasliśmy to wszystko poszło pod młotek. Rozładowałam emocje wtedy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A na imieniny-nich będzie to jakiś drobiazg,ale coś osobistego-a nie coś,z czego wszyscy będą mieć pożytek ![]()
![]() |
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
![]() Jeśli chodzi o sprzed AGD to myślę, że to nie jest dobry pomysł. To raczej sprzęt z którego korzystają wszyscy domownicy i powinien być kupowany bez okazji. Chyba, że w domu czegoś brakuje, sytuacja finansowa ciężka, to wtedy zakup np.ekspresu do kawy jest wytłumaczony(oczywiście jeśli obdarowana osoba uwielbia kawę z ekspresu, a takiego nie posiada). I tak najbardziej lubię prezenty bez okazji
![]() |
#40 |
Przyczajenie
|
![]()
Dostałam buty, bardzo drogie jak dla mnie, kupione za granicą, ale AKURAT TEN MODEL mi nie podchodzi, wydaje mi się że nie pasują 22letniej dziewczynie...
( http://www.yesil.com.tr/FO/Product.aspx?pid=6833&cid=84 ) Co ja mam zrobić?! Może podpowiecie do czego je nosić, żebym nie czuła się jak 40letnia kobieta chodząc w tych butach, bo nie mogę ich tak po prostu rzucić do szafy, nie wypada... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
![]()
My tez chdzimy z Tzetem razem na zakupy i jesli zbliza sie jakas okazja na danie prezentu to kazdy sobie sam wybiera i wtedy kazdy dostaje taki prezent jaki chce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zadomowienie
|
ja doskonale rozumiem autorke wątku...sama czasem dostaje takie prezenty od swojego TŻ.....i rzeczywiście nieraz pomyślałam o tych pieniązkach ktore wydaje na rzeczy ktorych albo nie potrzebuje albo nie sa w moim guście...ot np perfumy,jeśli sie nie zna nazwy perfumu cięzko jest wybrać zapach tak na hybił trafił i tak oto 100ml perfum Donny Karan leży na połce,ale za to jakiś czas później dostałam escade ktora chcialam
![]() Pamietam jak dostałam błyszczyk Rimmel'a krwistoczerwony hehe jak mógł kupić taki kolor : ) Mi się zawsze udaje trafić w gusta TŻ....mi przychodzi to z łatwością i nie mam z tym problemu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Pomóżcie!!!
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Wtajemniczenie
|
femmefatale22 na pewno do spodni dlugich, dzwonow beda pasowac i nie bedzie ich tak widac. Fakt ze mi ten model tez by nie odpowiadal
![]()
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
najbardziej niechciane, beznadziejne prezenty dostaję od teściowej
![]() Ubrania w nie moim stylu np. o dwa rozmiary za duże ![]() takie prezenty na odczep się po prostu... TŻ wie, że trudno u mnie trafić w coś wymarzonego ( bo jestm wybredna i wymagająca), ale się stara ( z różnym skutkiem). Ostanio zrobił mi prezent praktyczny i wyjątkowy. Wynalazł dla mnie super goretexową kurtkę policyjnego ![]() ![]() ![]()
![]() |
#47 |
Rozeznanie
|
witam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:05.