Niechciane prezenty... - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-09-30, 12:23   #31
Fresa
Zakorzenienie

Dot.: Niechciane prezenty...

Cytat:
Napisane przez bluegirl85 Pokaż wiadomość
A mam takie pytanie z innej półki
czy sądzicie że wypada dawać w prezencie sprzęt AGD? Chodzi mi np. o sytuację gdy mąż kupuje żonie nowy mikser. (Zakładając że ta żona nie jest zawodową kucharką i mikser nie jest jej potrzebny do życia)
Czy uważacie że prezenty powinny być raczej skierowane dla konkretnej osoby, osobiste (nie taki z których mogą korzystać inni - mam nadzieję ze rozumiecie o co mi chodzi )?
Nie ,nie ,nie .

Sprzęt AGD ,czyli wyposażenie kuchni -nie nadaje sie na prezent.
Takie sprzęty powinno się kupować,bo są potrzebne-czyli na prezent sie nie nadają.
Żeby je kupić-nie trzeba żadnej okazji.
Ja bym taki preznet potraktowała podobnie jak krem na cellulitis-nietaktowny.

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-30, 12:33   #32
dzustam
Zakorzenienie

Cytat:
A mam takie pytanie z innej półki
czy sądzicie że wypada dawać w prezencie sprzęt AGD? Chodzi mi np. o sytuację gdy mąż kupuje żonie nowy mikser. (Zakładając że ta żona nie jest zawodową kucharką i mikser nie jest jej potrzebny do życia)
Czy uważacie że prezenty powinny być raczej skierowane dla konkretnej osoby, osobiste (nie taki z których mogą korzystać inni - mam nadzieję ze rozumiecie o co mi chodzi )?
Ja jestem przeciwna prezentom domowym.

Chciaż są wyjątki. Podobają mi się eleganckie młynki do soli i pieprzu, butelka, w której można trzymać ocet i olej naraz.

ale obrus na prezent, mikser, czy krajalnica to dla mnie załamka. I zazwyczaj kobiety dostają takie piękne prezenty

Dobrze, że nie miotłę. Chociaż ciekawi mnie, czy ktoś nie dostał zestawu sprzątającego

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-30, 12:41   #33
Aeterna
Zakorzenienie

Jeśli para nie jest zamożna, i np. odwleka zakup wymarzonej zmywarki, bo: ''kupi się ją kiedyś tam, są inne potrzeby'' to myślę, że owa wspomniana zmywarka jako prezent ucieszy, bardzo. (Ale wtedy, gdy się tego przedmiotu potrzebuje, oczekuje. I gdy to nie jest w stylu: zawsze, raz w roku na urodziny opiekacz do kanapek i nic więcej, ale coś pomiędzy innymi podarkami, jakie kobiety dostawać lubią). A jeśli nie ma problemu z pieniędzmi, to rzeczywiście, okropne dostać robot kuchenny, szczególnie, jeśli gospodyni ma już taki w szafce (nie ma dlatego, że nie potrzebowała).

Pomysł z listą jest super.
Aeterna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-30, 12:41   #34
201704051255
Konto usunięte

Raz dostałam blender i sokowirówkę, ale to było od mamy i tylko dlatego, że za nią łaziłam i jęczałam, ze tak mi brakuje tego sprzętu. Wiem, że znajomy kupił dziewczynie na urodziny robota kuchennego, ale zdaje się ona go o to prosiła. Chociaż jak teraz sobie przypomnę, to może jednak nie prosiła, bo niedługo po tym go rzuciła
201704051255 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-30, 17:10   #35
bluegirl85
Raczkowanie

GG do bluegirl85
Smile Dot.: Niechciane prezenty...

A czyli jednak jest tak jak myślałam - macie takie zdanie jak ja
Pytałam bo ostatnio rozmawiałam z koleżanką która powiedziała, że chce kupić mamie na prezent mikser (dokładnie coś do rozdrabniania warzyw ala' tv market) No i powiedziałam jej że takim prezentem da mamie do zrozumienia że traktuje ją prędzej jak kucharkę a nie mamę - osobę którą kocha. Ona powiedziała, że przesadzam. Ale widzę, że jednak nie jestem odosobniona.
Stary 2007-09-30, 17:23   #36
spray
KWC

Mój eks miał w zwyczaju obdarowywać mnie duperelami. To było miłe, dostać coś od niego,chociaż nigdy nie mogłam się nadziwić dlaczego on mnie posądza, że ja lubię porcelanowe figurki. Kupował mi je bez okazji, ale i też na urodziny, co wtedy wydawało mi się szczytem lenistwa i totalnym olewactwem, bo najłatwiej iśc do kwiaciarni, kupić różę, glinianego słonika i miec prezent z głowy. Najlepsze było to, że kiedyś, na jakimś straganie już upatrzył dla mnie kolejnego maszkarona z porcelany, ja mu mówię: "skarbie, nie chcę tego", a on do mnie: "nie wygłupiaj się, przeciez zbierasz" Racja, zbierałam to, co mi dawał. Uzbierała się pokaźna kolekcja.
Jak się rozstasliśmy to wszystko poszło pod młotek. Rozładowałam emocje wtedy
spray jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-30, 17:29   #37
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
A czyli jednak jest tak jak myślałam - macie takie zdanie jak ja
Pytałam bo ostatnio rozmawiałam z koleżanką która powiedziała, że chce kupić mamie na prezent mikser (dokładnie coś do rozdrabniania warzyw ala' tv market) No i powiedziałam jej że takim prezentem da mamie do zrozumienia że traktuje ją prędzej jak kucharkę a nie mamę - osobę którą kocha. Ona powiedziała, że przesadzam. Ale widzę, że jednak nie jestem odosobniona.
Mikser może mamie kupić bez okazji .

A na imieniny-nich będzie to jakiś drobiazg,ale coś osobistego-a nie coś,z czego wszyscy będą mieć pożytek .

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-09-30, 17:31   #38
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Mój eks miał w zwyczaju obdarowywać mnie duperelami. To było miłe, dostać coś od niego,chociaż nigdy nie mogłam się nadziwić dlaczego on mnie posądza, że ja lubię porcelanowe figurki. Kupował mi je bez okazji, ale i też na urodziny, co wtedy wydawało mi się szczytem lenistwa i totalnym olewactwem, bo najłatwiej iśc do kwiaciarni, kupić różę, glinianego słonika i miec prezent z głowy. Najlepsze było to, że kiedyś, na jakimś straganie już upatrzył dla mnie kolejnego maszkarona z porcelany, ja mu mówię: "skarbie, nie chcę tego", a on do mnie: "nie wygłupiaj się, przeciez zbierasz" Racja, zbierałam to, co mi dawał. Uzbierała się pokaźna kolekcja.
Jak się rozstasliśmy to wszystko poszło pod młotek. Rozładowałam emocje wtedy
Haha ,dobre .

Stary 2007-09-30, 18:23   #39
maja55
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fresa Pokaż wiadomość
Haha ,dobre .

Jeśli chodzi o sprzed AGD to myślę, że to nie jest dobry pomysł. To raczej sprzęt z którego korzystają wszyscy domownicy i powinien być kupowany bez okazji.
Chyba, że w domu czegoś brakuje, sytuacja finansowa ciężka, to wtedy zakup np.ekspresu do kawy jest wytłumaczony(oczywiście jeśli obdarowana osoba uwielbia kawę z ekspresu, a takiego nie posiada).

I tak najbardziej lubię prezenty bez okazji
Stary 2007-10-08, 21:56   #40
femmefatale22
Przyczajenie

Unhappy Pomóżcie!!!

Dostałam buty, bardzo drogie jak dla mnie, kupione za granicą, ale AKURAT TEN MODEL mi nie podchodzi, wydaje mi się że nie pasują 22letniej dziewczynie...
( http://www.yesil.com.tr/FO/Product.aspx?pid=6833&cid=84 ) Co ja mam zrobić?! Może podpowiecie do czego je nosić, żebym nie czuła się jak 40letnia kobieta chodząc w tych butach, bo nie mogę ich tak po prostu rzucić do szafy, nie wypada...
femmefatale22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-09, 13:11   #41
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia
Post Dot.: Niechciane prezenty...

My tez chdzimy z Tzetem razem na zakupy i jesli zbliza sie jakas okazja na danie prezentu to kazdy sobie sam wybiera i wtedy kazdy dostaje taki prezent jaki chce
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-10-09, 18:55   #42
Malaja
Zadomowienie

ja doskonale rozumiem autorke wątku...sama czasem dostaje takie prezenty od swojego TŻ.....i rzeczywiście nieraz pomyślałam o tych pieniązkach ktore wydaje na rzeczy ktorych albo nie potrzebuje albo nie sa w moim guście...ot np perfumy,jeśli sie nie zna nazwy perfumu cięzko jest wybrać zapach tak na hybił trafił i tak oto 100ml perfum Donny Karan leży na połce,ale za to jakiś czas później dostałam escade ktora chcialam tż nauczył się zabierać ze sobą paragony ze sklepów w razie ewentualnej wymiany rozmiaru,koloru czy fasonu....bo szkoda by było gdyby coś leżało bo jest za duże czy za małe( a mam juz kilka takich ciuszków w wyniku niemożności wymiany spowodowanej brakiem paragonu)....i tak oto mam teraz śliczny staniczek Intimissimi tylko dlatego,że miał paragonik nie musi leżeć w szufladzie bo jest za mały : )
Pamietam jak dostałam błyszczyk Rimmel'a krwistoczerwony hehe jak mógł kupić taki kolor : )

Mi się zawsze udaje trafić w gusta TŻ....mi przychodzi to z łatwością i nie mam z tym problemu
Malaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-13, 08:51   #43
Lucy251
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez blush Pokaż wiadomość
ja natomiast żadko dostaję to co naprawdę bym chciała, ale przyzwyczaiłam się żeby za wiele nie oczekiwac i nie mam żalu.
Moja rodzina zawsze daje mi pieniądze żebym sobie kupiła co chcę i to lubię, bo wtedy kupuję to co właśnie mi się marzy.
Natomiast przykro mi się zrobiło gdy raz usłyszałam od TZ że na swoją ex wydał tyle co na dobry samochód (dziwnie się wtedy poczułam), bo to co wydał na prezenty dla mnie na rower by nie starczyło.
No to ja mam jeszcze fajniej, bardzi rzadko dostaję prezenty od TŻ a jak już to nigdy nie jest to niespodzianka, bo zawsze się wygada . Jednak najbardziej mnie drażni, jak oglądam coś w necie, a on do mnie mówi, że może mi do tego dołożyć np. 50 zł. Dziwnie się czuję, bo nie jest to już wtedy prezent. Brrr. Pogadać z nim próbowałam, ale wtedy mówi, że jestem materialstką.
Lucy251 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-13, 08:54   #44
Lucy251
Przyczajenie

Dot.: Pomóżcie!!!

Cytat:
Napisane przez femmefatale22 Pokaż wiadomość
Dostałam buty, bardzo drogie jak dla mnie, kupione za granicą, ale AKURAT TEN MODEL mi nie podchodzi, wydaje mi się że nie pasują 22letniej dziewczynie...
( http://www.yesil.com.tr/FO/Product.aspx?pid=6833&cid=84 ) Co ja mam zrobić?! Może podpowiecie do czego je nosić, żebym nie czuła się jak 40letnia kobieta chodząc w tych butach, bo nie mogę ich tak po prostu rzucić do szafy, nie wypada...
Teraz niby jest moda na takie botki, niestety ja też nie przepadam. Może do spodni rurek będą pasować. Ewentualnie możesz je sprzedać, ale wtedy będzie niesmaczna sytuacja
Lucy251 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-13, 09:18   #45
Klariska
Wtajemniczenie

femmefatale22 na pewno do spodni dlugich, dzwonow beda pasowac i nie bedzie ich tak widac. Fakt ze mi ten model tez by nie odpowiadal dlatego nie dziwie Ci sie. Sprzedac faktycznie nie wypada, ale zalezy od kogo dostalas.

Klariska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-14, 09:03   #46
***luna
Zakorzenienie

najbardziej niechciane, beznadziejne prezenty dostaję od teściowej
Ubrania w nie moim stylu np. o dwa rozmiary za duże
takie prezenty na odczep się po prostu...
TŻ wie, że trudno u mnie trafić w coś wymarzonego ( bo jestm wybredna i wymagająca), ale się stara ( z różnym skutkiem).
Ostanio zrobił mi prezent praktyczny i wyjątkowy.
Wynalazł dla mnie super goretexową kurtkę policyjnego w moim rozmiarze a to wszytsko między innymi przez to, że moja kurtka przeciwdeszczowa ostatnio zawiodła i po ulewie byłam cała mokra
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-24, 15:39   #47
jj4u
Rozeznanie

GG do jj4u

witam chciałabym się Was poradzić. Dostałam od chłopaka paskudną, moim zdaniem, torebkę. Powiedziałam mu, że nie chce jej tłumacząc tym, że ze względu na kolor nie będę miała kiedy jej nosić a on obraził się, bo nie spodobał mi się prezent od niego. Nie chcę tej torebki, a wiem, że była droga i żal mi będzie patrzyć jak leży niepotrzebna na półce. Najchętniej bym ją sprzedała albo oddała komuś. Najbardziej denerwuje mnie to, że przez rok pokazywałam mu jaką torebkę chcę dostać a on kupił całkiem inną, w dodatku z wielkim różowym napisem i złotymi dodatkami. Nie widziałam nigdy takiego cudu tej firmy, więc poprosiłam go, żeby zapytał sprzedawcę z jakiej kolekcji pochodzi ta torebka i powiedział, że to zrobił, jednak jestem pewna, że nie napisał. Wydaje mi się, że to dlatego, że napisał już komentarz pozytywny, w którym napisał, że torebka bardzo mi się podoba. A ja już nie mogę patrzyć na to paskudztwo bo od razu chce mi się płakać. Wiem, że moje problemy mogą Wam się wydać błahe, ale dla mnie to jest duży problem. Torebka kosztowała około 200zł a on jest biednym studentem. Nic do niego nie przemawia a nie chcę też sprawiać mu przykrości. Powinnam ją nosić żeby było mu milo? Bo ona w ogóle nie pasuje do mojego stylu...
jj4u jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości