|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
| Pokaż wyniki sondy: Kto wygrał debatę? | |||
| Jarosław Kaczyński |
|
20 | 28,57% |
| Aleksander Kwaśniewski |
|
50 | 71,43% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Debata Kwaśniewski vs. Kaczyński
Cytat:
A co takiego na przykład? Bo oprócz podważania niezawisłości sądów, doprowadzenia do paranoicznych sytuacji w sądownictwie (młodzi asesorzy boją się wydawać niezależne wyroki w obawie przed tym, że nie dostaną nominacji), ciągłego zwoływania konferencji prasowych nic mi nie przychodzi do głowy... A swoją deogą przeczytajcie sobie ten artykuł: http://www.gazetawyborcza.pl/1,75480,4530776.html włos się jeży jakimi kryteriami kierują się ludzie
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Wtajemniczenie
|
Ta cała debata to jedno wielkie nieporozumienie. Nic nowego nie usłyszałam, oprócz wzajemnych oskarżeń i licytacji co kto lepiej zrobił dla Polski. Chyba nie to miało być przedmiotem dyskusji.
Była taka powierzchowna że dokładnie nie pamiętam jej treści.Pan Kaczyński stracił w moich oczach juz dawno temu, np. nie wywiązaniem się z obietnic poprzednich wyborów. I tu przyznaje racje Kwasniewskiemu, gdy mu wypomniał że tamten zarzekał się że jeśli prezydentem zostanie Lech, to on NIGDY nie będzie premierem. I co? Postawił sobie pionka Marcinkiewicza dla zmylenia przeciwnika. Obaj panowie Kaczyńscy mają ogromny kompleks władzy i tak naprawdę nie chcą naprawiac Polski - oni chcą rządzić! Nie ważne jak, ważne że są u władzy. Ehhhh......... nie chce mi sie juz pisac na ten temat
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
edit: Głosować na PiS nie zamierzam, bo nawet, jak chcą dobrze, to nie znają się ni w ząb ani na polityce, ani na dyplomacji. Czasami trzeba się ukłonić w pas, żeby zdobyć lepszą pozycję w negocjacjach, czasami trzeba być najtwardszym z negocjatorów i trzeba umieć rozpoznać sytuację i zastosować odpowiednią taktykę. PISowcy tego nie umieją zrobić, zresztą na dobrą sprawę PO też sie do rządzenia nadaje, jak ja do stepowania , odgrzewanych kotletów nie lubię (LiD), a już w ogóle nawet nie rozpatruje głosowania na samoobronę, czy oszołomów z LPR, ciężki będę miała wybór 21 października, ale po raz pierwszy odkąd mogę głosować, jestem pewna, że w tych wyborach głos zabiorę Edytowane przez madziunia80 Czas edycji: 2007-10-02 o 15:35 Powód: dopisek |
|
|
|
|
|
#34 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie do końca się zgadzam. Owszem kiedys pensje były podobne, ale szpitale dostawały na swoje potrzeby takie sumy, że mogły jakoś przetrwać. A fundusz, o którym mówisz niestety jest nadal i nie sądzę, żeby szybko zniknął, Zastraszanie lekarzy, wywlekanie ich w kajdankach ze szpitali czy straszenie, ze pójdą w kamasze nic tu nie zmieni. A co do drugirj częście Twojej wypowiedzi zgadzam się całkowicie - też nie widzę żadnego ugrupowania, które mogłoby to wszystko wyprostować... Ale zagłosować trzeba |
|
|
|
|
|
#36 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.ht...9&ticaid=14917
|
|
|
#37 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uważasz, że powinno się zostawić lekarzy w spokoju, głaskać po główkach, że tacy biedni, że im się należy i 100 tys. podwyżki, że dobrze, niech zostawiają tych ludzi na śmierć, niech zdychają, a co?! Po co nam schorowane społeczeństwo?! A dla mnie właśnie to, co lekarze teraz robią to jest bandytyzm. Jak można? To są ludzie, którzy chcą zarabiać ogromne pieniądze, ale nie mają skrupułów łamać przysięgę, którą złożyli, odejść od łóżek pacjentów, zostawić ciężko chore dzieci. I uważasz, że nie należy im się zakucie w kajdanki? Żadne konsekwencje wobec nich do tej pory nie zostały wyciągnięte i czas najwyższy, aby zaczęto karać za ich występki. Gdybym ja, w swoim zawodzie kierowała się takimi samymi pobudkami, jak rzeczeni lekarze i łamała tak nagminnie prawo, to bez dwóch zdań, zapewne w trybie 24-godzinnym wylądowałabym w więzieniu, za malwersacje. |
|
|
|
|
|
#38 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ktos w telewizji powiedział "Przysięga Hipokratesa czy hipokryzji?" Mnie się to w głowie nie mieści. Podobnie jak argument, że lekarz uczy się całe życie. A kto się nie uczy?
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
|
|
#39 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
ehhh ten wątek miał być o debacie, a nie o tym co PiS robi dobrze, a co źle. |
||
|
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam zdania co do zwycięzcy tej debaty. Obydwoje podpadli mi opiniami: Kaczyński - "fakty są takie, jakie mówię" (już w pierwszych minutach debaty), Kwaśniewski - "nie zamykajmy ludzi w więzieniach"...
Ogólnie Kwaśniewski ma dystans do siebie i podchodzi do spraw bardziej na luzie.
|
|
#41 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do debaty: mało konkretów. Wśród tych odpowiedzi na każde z pytań kryła się nagonka ze strony Kaczyńskiego na III RP a Kwaśniewskiego na IV. W rezultacie uważam, że nie przekonali wyborców do swoich poglądów (bo ich nie przedstawili). Zresztą tak się w dzisiejszych czasach walczy o poparcie... Spoty telewizyjne będące walką między partiami, na zasadzie "kto kogo bardziej zmiesza z błotem"... Trudno się w tym wszystkim doszukać jakiegokolwiek programu partii...
|
|
|
|
#42 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
Madziunia, nie bronię lekarzy, chociaż uważam, że POWINNI dużo zarabiać na normalnej posadzie bez kombinowania. Oczywiście w obecnej sytuacji jest to niemożliwe, czego lekarze wydają się nie rozumieć, niestety.
Nadine, sądy 24 godzinne to dobry pomysł i świetnie funkcjonuje w Stanach, ale przed ich wprowadzeniem trzeba pomyśleć czym dysponujemy w Polsce. Tak się składa, że znam kilku sędziów i cóż - mają dodatkowe dyżury, mnóstwo dodatkowej papierkowej roboty i kogo zwykle sądzą? Nietrzeźwych rowarzystów i pijaczków zakłócających spokój, bo poważniejsi przestępcy znajduja luki w prawie i sprawy się przeciągają w nieskończoność lub okazuje sie,że nie mozna ich sądzić w tym trybie.. NIestety, prawodawstwa juz do istnienia tych sądów nie dostosowano i powstał kolejny chaos. Przepraszam za off top Te sądy są tak naprawde pustym hasłem |
|
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
Z założenia nie oglądałam debaty- na wybory pójdę, owszem, zagłosuję, ale nie muszę oglądać K i K, choć i tak Kwacha lepiej sie ogląda, słucha i odbiera.
Nic nie zmieniłoby to, gdybym oglądała, nie spodziewałam sie rewelacyjnej wymiany zdań ani nawet żadnego słuchania sie nawzajem...W sumie oszczędziłam sobie godziny spędzonej wpoczuciu irytacji i bezsilności. |
|
|
|
|
#45 |
|
Rozeznanie
|
Ten caly Kwasniewski to dla mnie jakis niesmaczny zart...Ktos kto reprezentuje kraj musi miec kulture, a Pan niestety nieporaz pierwszy uwalil sie
malo tego w obcym panstwie mowi przeciwko Polsce i to jest Polak To jest oczywiscie moje zdanie, dziekuje
|
|
|
|
|
#46 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#47 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak się składa że mój sąsiad który wyrwał kobiecie torebkę na ulicy, został skazany przez sąd 24 godzinny. Znam też wiele innych przykładów gdzie ta instytucja pełni zdecydowanie lepiej swoją funkcję niż było przed jej wprowadzeniem. Pijani kierowcy, złodzieje i ci co mogą Cię pobić na ulicy nie mogą być bez karni, no chyba że masz inne zdanie. I tu nie chodzi czy znam kodeks karny czy znam sędziów czy probacja i system więziennictwa są mi znane. Prawo ma służyć ludziom ma ich chronić nawet przed pijanymi kierowcami, pijaczkami i chuliganami. A co do przestępców z np: recydywy to chyba zdajesz sobie sprawę dlaczego obecnie nie mogą by skazywani przez sąd 24 godz
|
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
Z racji zbliżającej się ciszy wyborczej wątek o północy zostanie zamknięty i otworzony w niedzielę o 20
![]() |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:29.

Była taka powierzchowna że dokładnie nie pamiętam jej treści.

, odgrzewanych kotletów nie lubię (LiD), a już w ogóle nawet nie rozpatruje głosowania na samoobronę, czy oszołomów z LPR, ciężki będę miała wybór 21 października, ale po raz pierwszy odkąd mogę głosować, jestem pewna, że w tych wyborach głos zabiorę 

To jest oczywiscie moje zdanie, dziekuje