![]() |
#31 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: ... Sukienka na wesele - zbyt elegancka ??? ...
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To jest wesele a nie imieniny cioci ![]() Też idę w tym miesiącu na wesele i też mam czekoladową sukienkę z tym że z satyny ![]() Ja do swojej dobieram jasne dodatki aby rozjaśnić ten brąz i na Twoim miejscu zrezygnowałabym z czarnych dodatków na rzecz jasnych. Wiadomo ze Panna Młoda ma tu błyszczeć ale spokojna głowa - Ty tez masz się pięknie prezentować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja wiem, że na weselu powinno się wyglądać elegancko, ale nie przesadzać ze strojem ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zadomowienie
|
Zupelnie niedawno bylam na weselu brata (wesele w duzym miescie) i zapewniam Cie, ze tego typu sukni bylo przynajmniej kilka, wiec spokojnie mozesz w niej isc. Na moje oko wiec nic od pewnego czasu sie nie zmienilo w kwestii dlugiej sukni z tafty (choc osobiescie nigdy nie zalozylabym czegos takiego
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zrobisz jak zechcesz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
ja powiem szczerze, mnie sie ta sukienka nie podoba,zarówno kolor jak i krój.Byłam w tym roku na 3 weselach i mało kto już teraz zakłada takie fasony. Ale jeśli Ty dobrze się w niej czujesz to śmiało zakładaj. A może poradź się kogoś znajomego kto był w tym roku na jakimś weselu i powie Ci jak to teraz wygląda. Pozdrawiam
Obowiązują pewnie zupełnie inne trendy niż wtedy, gdy ja zakładałam tę sukienkę. No i nie wiem, jak ubierają się na wesela w tamtych okolicach ![]() ![]() a gdzie to wesele jeśli można spytać? jesli mało miasteczkowe,to zapewne będziesz tam najelegantsza ![]() ![]() Edytowane przez czarownicagosia Czas edycji: 2007-10-09 o 05:15 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zadomowienie
|
ee dziewczyny nie przesadzajcie ze w malych miastach i wsiach ludzie sa gorzej lub mniej elegancko ubrani niz w miescie, ja nie widze zadnej roznicy.....co to ma w ogole do rzeczy ?minely czasy kiedy wies bardzo rozniła sie od miasta( pod wzgledem mentalnosc i i wyksztalcenia np)....taki poglad nie jest na czasie a nie sukienki ze wsi czy z miasta...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zadomowienie
|
i dodam cos jeszcze, w miescie czesto mozna znalezc " wiesniaka", wcale nie trzeba bardzo szukac niz na wsi.mentalnosc, styl ubierania, nie maja nic wspolnego z pochodzeniem.....heh, niesamowite ze jeszcze tylu ludzi zyje w takim przekonaniu...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
nie chciałam swoją wypowiedzią nikogo urazić,nie o to mi chodzi. Mialam na mysli raczej to, że na wiejskich weselach ludzie są bardziej swobodniej ubrani. Byłam kiedys na takim weselu i świetnie się wybawiałam.Naprawde!uważa m że było to najlepsze wesele na jakim byłam.
PS.Też pochodze ze wsi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
za elegancka? nie powiedzialabym,na wesele owszem nadaje sie , prosta, skromna sukienka
![]() p.s baaardzo mnie dziwi i irytuje jednoczesnie fakt, ze zawsze przy pytaniach o kreacje na wesele ktos, zazrzuci tekstem o tym jak to na "wsi ludzie sie ubieraja" a jak maja sie ubierac?:/ tak samo jak Ci "z miasta";/ w ogole smieszny podzial na "miastowych" i "wsiowych" ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ps. Pochodze z miasta ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak mi się, na zdrowy rozsądek, wydaje ![]()
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
O czym wy tu w ogóle rozprawiacie?
![]() ![]() Jakbym ja to miała rozpatrywać w takich kategoriach to tylko pod względem okolicznej mody, czyli np tafty na wsi, a krótkich rozkloszowanych sukienkach w mieście. Dla mnie to właśnie na wsi ludzie się stroją na wesela, a w mieście ubierają z lekką elegancją. No i sama się dałam wciągnąć w dyskusje ![]() ![]()
![]() |
#45 | |
BAN stały
|
Cytat:
Moim zdaniem taka sukienka wcale nie jest piękna, tylko strasznie oklepana. Kojarzy mi się z przesadnie wystrojonymi dziewczynami na studniówkach (3/4 sali ![]() Nie pasuje młodej dziewczynie na wesele. Zdecydowanie. Ani w ogóle młodym dziewczynom nie pasuje. Taka stylizacja na starsze kobiety, pseudoeegancja. Ale to tylko moje zdanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
BAN stały
|
Anuska77, wiem o ograniczonych możliwościach finansowych autorki wątku, ale po prostu wyrażam opinię o sukience, która mi się nie podoba.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Zadomowienie
|
Szczerze napiszę, że dzięki niektórym komentarzom moja sukienka, którą do tej pory uważałam za całkiem ładną i "nie przestrojoną" zaczyna mi się coraz mniej podobać
![]() Każda z nas ma prawo do własnego zdania i ja też je wyrażam, ale sposób przekazania komuś jakiejś informacji zwłaszcza niepochlebnej ma duże znaczenie... Cytat:
![]() Swoimi słowami jednak sprawiłaś, że poczułam się jak osoba bez gustu... Nie byłam na swojej studniówce, nie wiem, co 8 lat temu zakładały dziewczyny i co zakładają teraz. Tafta i gorset ![]() Nie sądzę też, by taka sukienka stylizowała mnie na starszą kobietę. Własciwie to nie zauwazyłam, by starsze kobiety zakładałay takie sukienki. One wolą raczej jakieś garsonki ![]() To też tylko moje zdanie... Dziękuję dziewczynom, które podsunęły mi kilka pomysłów odnośnie dodatków do tej sukienki i wyraziły swoje miłe opinie ![]() Dziękuję również tym, które mają odmienne zdanie ![]() ![]() Pozdrawiam.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zadomowienie
|
czesc
![]() ![]() ![]()
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
Najpierw miałam pisać założycielce wątku że podjęła dobrą decyzję .. ale po tych wszystkich klasyfikacjach wieś - miasto to też już bym zaczęła myśleć o nowej sukience ..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
keira24 spokojnie możesz pójść w tej sukience która jest bardzo ładna.
Sama niedawno byłam na weselu i dziewczyny/lobiety były poubierane bardzo różnie. Brak tylko było balowych sukien. Twoja jest klasyczna, prosta a prostota jest zawsze w cenie. Nie rozumiem zupełnie porad w stylu: pójście w takiej sukience to wieś. A co ma wieś do sukienki? raz, że to obrażanie ludzi mieszkających na wsi, a dwa: nieadekwatnym byłoby pojawić się na takiej uroczystości np. w dzinsach, albo w zwykłym codziennym stroju.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Sukienka jak najbardziej nadaje się na wesele
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
wedlug mnie nadaje sie jak najbardziej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
![]() |
![]() |
#57 |
Zadomowienie
|
Nie przejmuj sie niepochlebnymi opiniami i nie wydawaj kasy na jedna okazje, zeby zaopatrzyc sie w cos nowego (zamiast tego lepiej wydac pieniazki na fryzjera i na zrobienie profesjonalnego makijazu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
Ja bym nie traciła kasy jeśli musiałabym nadszarpnąć swój budżet :p. Ta sukienka jest bardzo elegancka, ale nie uważam, że to minus. Pewnie ktoś również będzie ubrany równie elegancko, a jeśli nie to będziesz się wyróżniać
![]() A wracając jeszcze do podziału między weselami na wsiach i w miastach to wydaje mi się, że nie ma żadnej różnicy. Kiedyś może była, ale mi niestety nie dane tego pamiętać. Chociaż przyznam, że niektórzy ludzie "z miasta" traktują osoby "ze wsi" tak, jakby były jakimś gorszym gatunkiem, który wychował się w stajni wśród bydła... Oto przykład: byłam ostatnio na weselu mojej kuzynki w Katowicach. Pojechałam tam z rodziną mieszkającą na wsi. Kiedy mieliśmy już wychodzić z domu do kościoła moja ciotka podała kwiatki mojej kuzynce mówiąc: "Daj to Kasi, kiedy wyjdzie z kościoła, bo tutaj, w mieście, mamy taki zwyczaj, że po wyjściu z kościoła dajemy pani młodej kwiaty". Zatkało mnie. Moja kuzynka jednak wzięła te kwiatki z uśmiechem, ale później powiedziała mi, że miała ochotę powiedzieć ciotce: "Taaak? Dziękuję za informacje. U nas przed weselem chodzi się po fosach i zbiera pokrzywy". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Napisałabym coś, ale nie chcę mówić nic o twojej ciotce ![]()
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:06.