... Sukienka na wesele - zbyt elegancka ??? ... - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-10-04, 10:07   #31
Anuska77
Zadomowienie

Dot.: ... Sukienka na wesele - zbyt elegancka ??? ...

Cytat:
Napisane przez keira24 Pokaż wiadomość
Serdecznie Wam dziękuję dziewczyny za rady i mile słowa .

Zamierzam pójść w tej klasycznej i być może passe już sukience (klasyka wychodzi z mody ??), ale mój obecny budżet nie pozwala mi na zakupowe szaleństwa. Trudno, nie to jest najważniejsze w tym wszystkim .

Założę czarne szpilki, wezmę jakąś małą czarną torebeczkę, szal nie będzie ani biały, ani też czarny. Raczej w kolorze złota. Zresztą i tak podejrzewam, że posłuży mi tylko na moment, bo w tańcu będzie tylko przeszkadzał. Biżuteria bardzo delikatna, albo złota, albo w kolorze lamówki, może z jakimś akcentem w kolorze sukienki. Fryzura prosta .
Pozdrawiam serdecznie .
W rezultacie dobrze wybrnelas i pomysl z delikatna bizu (szczegolnie kiedy nie jestes do niej przyzwyczajona) jest bardzo dobry, sukienka bowiem sama w sobie jest wystarczajaca strojna, ze nie nalezy dodatkowo przesadzac z bogata bizuteria. Ja jednak upieralabym sie przy tej wiekszej bransoletce bo jakos tak calkowicie gole raczki mi sie nie podobaja. Jesli juz sie zdecydujesz na cos to raczej w kolorze lamowki a nie zlota (bo do tego borda jakos go nie widze) ale to juz oczywiscie calkowicie Twoja decyzja w czym sie najlepiej czujesz

Cytat:
Dziękuję Wam dziewczyny .

Ten żakiecik nie jest bialy, tylko właśnie w kolorze szampana . Aparat troszkę zmienił kolory. Teraz nie chcę go już zakladać. Okruję się szalem .
Szal wystarczy i racja, ze dlugo go nie ponosisz bo jak sie impreza rozkreci to bedzie tylko przeszkadzal. Zatem milej i hucznej zabawy. Pozdrawiam cieplo
Anuska77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-04, 10:10   #32
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:
Napisane przez majeczk_a Pokaż wiadomość
Ja czegos nie rozumiem jesli nie była za elegancka na wesele przyjaciólki to czemu ma byc za elegancka na wesele kuzyna?
mysle ze jest ok, z tego co wiem to na wesele trzeba sie ubrac elegancko
zgadzam się
To jest wesele a nie imieniny cioci
Też idę w tym miesiącu na wesele i też mam czekoladową sukienkę z tym że z satyny no i zupełnie inny krój.
Ja do swojej dobieram jasne dodatki aby rozjaśnić ten brąz i na Twoim miejscu zrezygnowałabym z czarnych dodatków na rzecz jasnych.
Wiadomo ze Panna Młoda ma tu błyszczeć ale spokojna głowa - Ty tez masz się pięknie prezentować

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-04, 10:28   #33
keira24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez majeczk_a Pokaż wiadomość
Ja czegos nie rozumiem jesli nie była za elegancka na wesele przyjaciólki to czemu ma byc za elegancka na wesele kuzyna?
mysle ze jest ok, z tego co wiem to na wesele trzeba sie ubrac elegancko
i
Cytat:
Napisane przez Dezzire Pokaż wiadomość
: ehem::e hem:
Ja wiem, że na weselu powinno się wyglądać elegancko, ale nie przesadzać ze strojem . Może źle się wyraziłam. Nie jestem na bieżąco jeśli chodzi o kwestię strojów na wesela . Obowiązują pewnie zupełnie inne trendy niż wtedy, gdy ja zakładałam tę sukienkę. No i nie wiem, jak ubierają się na wesela w tamtych okolicach . Co innego CHYBA zakłada się na wesele w mieście , a co innego na wsi. Wprawdzie wesele wiejskie to nie będzie, ale małomiasteczkowe na pewno. W kazdym razie strój mam .

Cytat:
Napisane przez Anuska77 Pokaż wiadomość
Ja jednak upieralabym sie przy tej wiekszej bransoletce bo jakos tak calkowicie gole raczki mi sie nie podobaja.
Hmmm . Ta bransoletka nie przemawia do mnie, ale rozejrzę się i moze coś wpadnie mi w oko .

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Ja do swojej dobieram jasne dodatki aby rozjaśnić ten brąz i na Twoim miejscu zrezygnowałabym z czarnych dodatków na rzecz jasnych.
Wiadomo ze Panna Młoda ma tu błyszczeć ale spokojna głowa - Ty tez masz się pięknie prezentować
Susanna torebkę masz tylko na czas ślubu w kościele przy sobie, butów nie widać przy długiej sukience. a jasnym dodatkiem będzie szal i biżuteria .
Stary 2007-10-04, 10:34   #34
Anuska77
Zadomowienie

Zupelnie niedawno bylam na weselu brata (wesele w duzym miescie) i zapewniam Cie, ze tego typu sukni bylo przynajmniej kilka, wiec spokojnie mozesz w niej isc. Na moje oko wiec nic od pewnego czasu sie nie zmienilo w kwestii dlugiej sukni z tafty (choc osobiescie nigdy nie zalozylabym czegos takiego). Jesli zdecydujesz sie na ta wieksza bransoletke to znakomicie moze ona zastapic pozostala bizuteria bo bedzie widoczna, co z kolei spowoduje ze mozesz zrezygnowac z innej bizuterii ale to juz Twoja decyzja. Jestem pewna, ze wybierzesz dla siebie najbardziej odpowiednia.
Stary 2007-10-04, 12:52   #35
Susanna
Zakorzenienie

Cytat:
Susanna torebkę masz tylko na czas ślubu w kościele przy sobie, butów nie widać przy długiej sukience. a jasnym dodatkiem będzie szal i biżuteria
Owszem ale jednak będziesz "na widoku" a ludziska patrzą na całość - choćby przez chwilkę. Ja na takie dodatki zwracam uwagę, w tańcu buty będą widoczne często
Zrobisz jak zechcesz

M&M

Staś

Stary 2007-10-04, 16:44   #36
droga_mleczna
Raczkowanie

ja powiem szczerze, mnie sie ta sukienka nie podoba,zarówno kolor jak i krój.Byłam w tym roku na 3 weselach i mało kto już teraz zakłada takie fasony. Ale jeśli Ty dobrze się w niej czujesz to śmiało zakładaj. A może poradź się kogoś znajomego kto był w tym roku na jakimś weselu i powie Ci jak to teraz wygląda. Pozdrawiam

Obowiązują pewnie zupełnie inne trendy niż wtedy, gdy ja zakładałam tę sukienkę. No i nie wiem, jak ubierają się na wesela w tamtych okolicach . Co innego CHYBA zakłada się na wesele w mieście , a co innego na wsi. Wprawdzie wesele wiejskie to nie będzie, ale małomiasteczkowe na pewno. W kazdym razie strój mam .

a gdzie to wesele jeśli można spytać?
jesli mało miasteczkowe,to zapewne będziesz tam najelegantsza

Edytowane przez czarownicagosia
Czas edycji: 2007-10-09 o 05:15 Powód: post pod postem
droga_mleczna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-04, 16:51   #37
anulka262
Zadomowienie

ee dziewczyny nie przesadzajcie ze w malych miastach i wsiach ludzie sa gorzej lub mniej elegancko ubrani niz w miescie, ja nie widze zadnej roznicy.....co to ma w ogole do rzeczy ?minely czasy kiedy wies bardzo rozniła sie od miasta( pod wzgledem mentalnosc i i wyksztalcenia np)....taki poglad nie jest na czasie a nie sukienki ze wsi czy z miasta...
anulka262 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-10-04, 17:13   #38
Susanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka262 Pokaż wiadomość
ee dziewczyny nie przesadzajcie ze w malych miastach i wsiach ludzie sa gorzej lub mniej elegancko ubrani niz w miescie, ja nie widze zadnej roznicy.....co to ma w ogole do rzeczy ?minely czasy kiedy wies bardzo rozniła sie od miasta( pod wzgledem mentalnosc i i wyksztalcenia np)....taki poglad nie jest na czasie a nie sukienki ze wsi czy z miasta...
Dokładnie to samo pomyślałam gdy przeczytałam wypowiedź drogi_mlecznej. Pochodzę ze wsi i jest mi przykro. Jak chcesz to moge ci pokazać moją sukienkę na 'wiejskie wesele' - myśle że na weselu w mieście nie odstawałabym od reszty

M&M

Staś

Stary 2007-10-04, 17:22   #39
anulka262
Zadomowienie

i dodam cos jeszcze, w miescie czesto mozna znalezc " wiesniaka", wcale nie trzeba bardzo szukac niz na wsi.mentalnosc, styl ubierania, nie maja nic wspolnego z pochodzeniem.....heh, niesamowite ze jeszcze tylu ludzi zyje w takim przekonaniu...
Stary 2007-10-04, 17:30   #40
droga_mleczna
Raczkowanie

nie chciałam swoją wypowiedzią nikogo urazić,nie o to mi chodzi. Mialam na mysli raczej to, że na wiejskich weselach ludzie są bardziej swobodniej ubrani. Byłam kiedys na takim weselu i świetnie się wybawiałam.Naprawde!uważa m że było to najlepsze wesele na jakim byłam.

PS.Też pochodze ze wsi.
droga_mleczna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-04, 19:26   #41
nAtaL!a
Zakorzenienie

za elegancka? nie powiedzialabym,na wesele owszem nadaje sie , prosta, skromna sukienka w sumie moze byc, ale cos mi w niej nie pasuje(a bardzo lubie klasyczna elegancje)aa i zakeit bym zmienila.

p.s baaardzo mnie dziwi i irytuje jednoczesnie fakt, ze zawsze przy pytaniach o kreacje na wesele ktos, zazrzuci tekstem o tym jak to na "wsi ludzie sie ubieraja" a jak maja sie ubierac?:/ tak samo jak Ci "z miasta";/ w ogole smieszny podzial na "miastowych" i "wsiowych" ;/
nAtaL!a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-05, 09:44   #42
Anuska77
Zadomowienie

Cytat:
Zgadzam sie z Toba
Cytat:
i dodam cos jeszcze, w miescie czesto mozna znalezc " wiesniaka", wcale nie trzeba bardzo szukac niz na wsi.mentalnosc, styl ubierania, nie maja nic wspolnego z pochodzeniem.....heh, niesamowite ze jeszcze tylu ludzi zyje w takim przekonaniu...
Bylam na paru weselach i w miescie i na wsi i zaryzykuje nawet stwierdzenie, ze goscie weselni na wsi byli ubrani o niebo lepiej niz Ci w miescie (poza tym jak wiadomo goscie moga pochodzic i z miasta i ze wsi wiec te roznice sie zacieraja). Dodam jeszcze, ze na tych weselach "miastowych" gdzie przewazaly osoby z miasta nie potraktowano uroczystosci powaznie i wiele osob wrecz wyglupilo sie swoim strojem ubierajac sie zbyt luzno, okazujac tym samym nietakt i brak szacunku dla tejze uroczystosci.
Cytat:
Napisane przez droga_mleczna Pokaż wiadomość
nie chciałam swoją wypowiedzią nikogo urazić,nie o to mi chodzi. Mialam na mysli raczej to, że na wiejskich weselach ludzie są bardziej swobodniej ubrani. Byłam kiedys na takim weselu i świetnie się wybawiałam.Naprawde!uważa m że było to najlepsze wesele na jakim byłam.

PS.Też pochodze ze wsi.
Nie zgadzam sie (patrz moja wypowiedz powyzej). Goscie weselni na wsi traktuja slub i wesele powazniej, a co za tym idzie staraja sie ubierac stosownie do okazji, czego nierzadko nie mozna powiedziec o "mieszczuchach". A swoja droga, pochodzisz ze wsi i bylas na takim wiejskim weselu tylko raz??

ps. Pochodze z miasta i bylam na paru weselach na wsi i zawsze bawilam sie lepiej niz na tych w miescie
Stary 2007-10-05, 12:49   #43
silvergreen
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anuska77 Pokaż wiadomość
Nie zgadzam sie (patrz moja wypowiedz powyzej). Goscie weselni na wsi traktuja slub i wesele powazniej, a co za tym idzie staraja sie ubierac stosownie do okazji, czego nierzadko nie mozna powiedziec o "mieszczuchach". A swoja droga, pochodzisz ze wsi i bylas na takim wiejskim weselu tylko raz??
Moim zdaniem chyba cieżko trafić na wesele, gdzie nie byłoby zarówno gości z miasta jak i ze wsi. Przecież to chyba jest strasznie przemieszane zawsze - para, załóżmy, "wiejska", może mieć większość znajomych ze wsi, ale juz rodzina zwykle rozsiana jest po różnych miejscach, więc się jakoś tam wyrównuje.

Tak mi się, na zdrowy rozsądek, wydaje
Stary 2007-10-05, 13:44   #44
margitta
Zakorzenienie

O czym wy tu w ogóle rozprawiacie? Najpierw krytykujecie takie podziały, a potem zaraz same opowiadacie o weselach "miejskich" i "wiejskich" i które są lepsze

Jakbym ja to miała rozpatrywać w takich kategoriach to tylko pod względem okolicznej mody, czyli np tafty na wsi, a krótkich rozkloszowanych sukienkach w mieście. Dla mnie to właśnie na wsi ludzie się stroją na wesela, a w mieście ubierają z lekką elegancją.

No i sama się dałam wciągnąć w dyskusje A przyznam się, że na weselu na wsi nigdy nie byłam i nie wiem czy mi będzie dane
Stary 2007-10-05, 14:10   #45
calkiem-spoko
BAN stały

Cytat:
). Sukienka jest długa, z tafty, ma wszyty gorset, wiązana jest z tyłu

Moim zdaniem taka sukienka wcale nie jest piękna, tylko strasznie oklepana.
Kojarzy mi się z przesadnie wystrojonymi dziewczynami na studniówkach (3/4 sali). W dodatku ta tafta i gorset...młode dziewczyny rzadko kiedy wyglądają dobrze w takich "poważnych" strojach. Wcale nie jak elegancko ubrane, tylko PRZEBRANE.

Nie pasuje młodej dziewczynie na wesele. Zdecydowanie.

Ani w ogóle młodym dziewczynom nie pasuje. Taka stylizacja na starsze kobiety, pseudoeegancja.

Ale to tylko moje zdanie.
calkiem-spoko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-05, 15:08   #46
Anuska77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez calkiem-spoko Pokaż wiadomość
Kojarzy mi się z przesadnie wystrojonymi dziewczynami na studniówkach (3/4 sali). W dodatku ta tafta i gorset...młode dziewczyny rzadko kiedy wyglądają dobrze w takich "poważnych" strojach. Wcale nie jak elegancko ubrane, tylko PRZEBRANE.

Ani w ogóle młodym dziewczynom nie pasuje. Taka stylizacja na starsze kobiety, pseudoeegancja.

Zauwaz, ze dziewczyna wspomniala o ograniczonych mozliwosciach finansowych. Nie kazdy moze sobie pozwolic na kupno nowej kreacji. Sukienka, w ktorej chce isc nie wyglada zle - przeciwnie, przy doborze odpowiednich dodatkow i makijazu (odpowiednio dobrane odmienia calkowicie kreacje) bedzie na pewno wygladac ladnie.
Stary 2007-10-05, 15:13   #47
calkiem-spoko
BAN stały

Anuska77, wiem o ograniczonych możliwościach finansowych autorki wątku, ale po prostu wyrażam opinię o sukience, która mi się nie podoba.
calkiem-spoko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-05, 15:19   #48
Anuska77
Zadomowienie

Cytat:
Anuska77, wiem o ograniczonych możliwościach finansowych autorki wątku, ale po prostu wyrażam opinię o sukience, która mi się nie podoba.
Sukienka rowniez kompletnie nie w moim stylu. Tutaj przeciez chodzi o pomoc dziewczynie, a nie o wyrazanie opinii.
Stary 2007-10-06, 09:40   #49
keira24
Zadomowienie

Szczerze napiszę, że dzięki niektórym komentarzom moja sukienka, którą do tej pory uważałam za całkiem ładną i "nie przestrojoną" zaczyna mi się coraz mniej podobać . Zaczynam myśleć z niechęcią o włożeniu jej na to wesele i właściwie zdecydowałam już, że poszukam czegoś innego. Zbyt wiele czasu nie mam, więc zapewne zdecyduję się na bardzo prosty i banalny zestaw - spódnica i jakaś elegancka bluzka.

Każda z nas ma prawo do własnego zdania i ja też je wyrażam, ale sposób przekazania komuś jakiejś informacji zwłaszcza niepochlebnej ma duże znaczenie...

Cytat:

Całkiem-spoko masz prawo, do swojego zdania .

Swoimi słowami jednak sprawiłaś, że poczułam się jak osoba bez gustu...

Nie byłam na swojej studniówce, nie wiem, co 8 lat temu zakładały dziewczyny i co zakładają teraz.

Tafta i gorset ... Moja krawcowa, która nie kryje się ze swoją opinią, nie mówiła mi, że wyglądam tandetnie w tej sukience i że jestem "PRZEBRANA". Wręcz przeciwnie. Ja będac już na weselu w tej sukience też nie czułam się jak przestrojona choinka. Minimalna ilość biżuterii i dodatków (widać właściwie na zdjęciach, bo żakiet miałam na sobie tylko w kościele i przy składaniu życzeń młodej parze).

Nie sądzę też, by taka sukienka stylizowała mnie na starszą kobietę. Własciwie to nie zauwazyłam, by starsze kobiety zakładałay takie sukienki. One wolą raczej jakieś garsonki ...

To też tylko moje zdanie...

Dziękuję dziewczynom, które podsunęły mi kilka pomysłów odnośnie dodatków do tej sukienki i wyraziły swoje miłe opinie .
Dziękuję również tym, które mają odmienne zdanie .

Pozdrawiam.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-10-06, 10:36   #50
anulka262
Zadomowienie

Cytat:
Szczerze napiszę, że dzięki niektórym komentarzom moja sukienka, którą do tej pory uważałam za całkiem ładną i "nie przestrojoną" zaczyna mi się coraz mniej podobać . Zaczynam myśleć z niechęcią o włożeniu jej na to wesele i właściwie zdecydowałam już, że poszukam czegoś innego. Zbyt wiele czasu nie mam, więc zapewne zdecyduję się na bardzo prosty i banalny zestaw - spódnica i jakaś elegancka bluzka.

Każda z nas ma prawo do własnego zdania i ja też je wyrażam, ale sposób przekazania komuś jakiejś informacji zwłaszcza niepochlebnej ma duże znaczenie...

Całkiem-spoko masz prawo, do swojego zdania .

Swoimi słowami jednak sprawiłaś, że poczułam się jak osoba bez gustu...

Nie byłam na swojej studniówce, nie wiem, co 8 lat temu zakładały dziewczyny i co zakładają teraz.

Tafta i gorset ... Moja krawcowa, która nie kryje się ze swoją opinią, nie mówiła mi, że wyglądam tandetnie w tej sukience i że jestem "PRZEBRANA". Wręcz przeciwnie. Ja będac już na weselu w tej sukience też nie czułam się jak przestrojona choinka. Minimalna ilość biżuterii i dodatków (widać właściwie na zdjęciach, bo żakiet miałam na sobie tylko w kościele i przy składaniu życzeń młodej parze).

Nie sądzę też, by taka sukienka stylizowała mnie na starszą kobietę. Własciwie to nie zauwazyłam, by starsze kobiety zakładałay takie sukienki. One wolą raczej jakieś garsonki ...

To też tylko moje zdanie...

Dziękuję dziewczynom, które podsunęły mi kilka pomysłów odnośnie dodatków do tej sukienki i wyraziły swoje miłe opinie .
Dziękuję również tym, które mają odmienne zdanie .

Pozdrawiam.
nie wiem zupelnie czym sie przejmujesz, przeciez to normalna sukienka, co innego gdyby byla na kole mozna byloby mowic o przestrojeniu.to klasyczna sukienka mozesz ja spokojnie ubrac tym bardziej ze nie jestes nastolatka ktora ubierze jakas krotka sukienke w groszki czy cos w tym stylu.a bluzka i spodnica to dla mnie zbyt skromne jak na taka uroczystosc to dobre na jakas mala rodzinna imprezke.
Stary 2007-10-06, 11:16   #51
serduszkoiz
Zadomowienie

czesc wiesz ja uwielbiam sukienki z gorsetami i zwykle w takich chodze na wesela bo swietnie sie w nich czuje to raz a dwa ze poprawia sylwetke wiec mysle ze slicznie bedziesz wygladac a poza tym ladniutki kolor pozdrawiam i zycze milej zabawy

Wizazanka
Bloggerka
www.aajonaa.blogspot.com/
serduszkoiz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-06, 11:39   #52
śnieżka_
Zakorzenienie

Najpierw miałam pisać założycielce wątku że podjęła dobrą decyzję .. ale po tych wszystkich klasyfikacjach wieś - miasto to też już bym zaczęła myśleć o nowej sukience ..
śnieżka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-06, 17:15   #53
Vibeska
Zakorzenienie

GG do Vibeska

keira24 spokojnie możesz pójść w tej sukience która jest bardzo ładna.
Sama niedawno byłam na weselu i dziewczyny/lobiety były poubierane bardzo różnie.
Brak tylko było balowych sukien.
Twoja jest klasyczna, prosta a prostota jest zawsze w cenie.

Nie rozumiem zupełnie porad w stylu: pójście w takiej sukience to wieś.
A co ma wieś do sukienki?
raz, że to obrażanie ludzi mieszkających na wsi, a dwa: nieadekwatnym byłoby pojawić się na takiej uroczystości np. w dzinsach, albo w zwykłym codziennym stroju.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-10-06, 17:23   #54
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Sukienka jak najbardziej nadaje się na wesele . Owszem jest elegancka, ale przecież w takich się też chodzi
Stary 2007-10-06, 19:45   #55
guantanamera
Zakorzenienie

GG do guantanamera

wedlug mnie nadaje sie jak najbardziej
Stary 2007-10-07, 13:02   #56
mistrz03
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez guantanamera Pokaż wiadomość
wedlug mnie nadaje sie jak najbardziej
popieram

NAS
mistrz03 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-07, 22:12   #57
Anuska77
Zadomowienie

Nie przejmuj sie niepochlebnymi opiniami i nie wydawaj kasy na jedna okazje, zeby zaopatrzyc sie w cos nowego (zamiast tego lepiej wydac pieniazki na fryzjera i na zrobienie profesjonalnego makijazu). Dobierz tylko fajne dodatki do tej sukienki i baw sie dobrze
Stary 2007-10-07, 22:33   #58
Anethka
Zakorzenienie

Ja bym nie traciła kasy jeśli musiałabym nadszarpnąć swój budżet :p. Ta sukienka jest bardzo elegancka, ale nie uważam, że to minus. Pewnie ktoś również będzie ubrany równie elegancko, a jeśli nie to będziesz się wyróżniać .

A wracając jeszcze do podziału między weselami na wsiach i w miastach to wydaje mi się, że nie ma żadnej różnicy. Kiedyś może była, ale mi niestety nie dane tego pamiętać. Chociaż przyznam, że niektórzy ludzie "z miasta" traktują osoby "ze wsi" tak, jakby były jakimś gorszym gatunkiem, który wychował się w stajni wśród bydła...
Oto przykład: byłam ostatnio na weselu mojej kuzynki w Katowicach. Pojechałam tam z rodziną mieszkającą na wsi. Kiedy mieliśmy już wychodzić z domu do kościoła moja ciotka podała kwiatki mojej kuzynce mówiąc: "Daj to Kasi, kiedy wyjdzie z kościoła, bo tutaj, w mieście, mamy taki zwyczaj, że po wyjściu z kościoła dajemy pani młodej kwiaty". Zatkało mnie. Moja kuzynka jednak wzięła te kwiatki z uśmiechem, ale później powiedziała mi, że miała ochotę powiedzieć ciotce: "Taaak? Dziękuję za informacje. U nas przed weselem chodzi się po fosach i zbiera pokrzywy".
Anethka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-07, 22:44   #59
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anethka Pokaż wiadomość
Kiedy mieliśmy już wychodzić z domu do kościoła moja ciotka podała kwiatki mojej kuzynce mówiąc: "Daj to Kasi, kiedy wyjdzie z kościoła, bo tutaj, w mieście, mamy taki zwyczaj, że po wyjściu z kościoła dajemy pani młodej kwiaty".

Napisałabym coś, ale nie chcę mówić nic o twojej ciotce Ale myślę, że to już chyba duża rzadkość takie podejście.
Stary 2007-10-08, 14:42   #60
Anethka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość

Napisałabym coś, ale nie chcę mówić nic o twojej ciotce.
Hehe sama miałam ochotę jej coś powiedzieć, ale również uznałam, że lepiej w ogóle nie odzywać się na ten temat...
Anethka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości