|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kwaskowe perfumy
Znacie jeszcze jakieś kwaskowe zapachy? A może przychodzą Wam do głowy jakieś męskie perfumy?
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zadomowienie
|
Może nie męskie ,ale kwaskowate są damskie Chanel eau verte .
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
A mnie na mysl przychodzi natychmiast DKNY Karan. Zimne i lodowato cierpkie niczym wodka z limonka.
Inne to Lalique White - przynajmniej limonkowo-tamaryndowe otwarcie. Po paru godzinach zapach traci swoja magie, staje sie gladki i ugrzeczniony i pachnie tak jak "cos co juz znam i nie zaskakuje".
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
a co z Gucci II? dla mnie to kwaskowość czarnej porzeczki
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Raczkowanie
|
Na mnie Gucci II to głównie maliny i jeżyny. Może nie słodkie i ulepkowate, bo bez wątpienia mają w sobie odrobinę wytrawności, ale niestety nie są kwaskowe
![]() Ja kwaśność czarnej porzeczki wyczuwam w Boss Femme. Niestety trwałość tego zapachu woła o pomstę do nieba! Ale taka kwaskowość jak najbardziej mi odpowiada ![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
A DKNY są takie zimne, brrr |
|
|
|
|
|
#36 |
|
Zadomowienie
|
Odswiezam watek
Pieknie kwaskowate sa L.A. Style Mary Kate&Ashley, no i tez zolte Mexx.
|
|
|
|
|
#37 |
|
Rozeznanie
|
Lalique Amethyst
Blumarina Innamorata
|
|
#38 |
|
Wtajemniczenie
|
odświeżam
chętnie poznam nowe typy, bo własnie czegos takiego potrzebuję
|
|
|
|
|
#39 |
|
Zadomowienie
|
Guess ten srebrny. Light blue. Funny moschino. I love love moschino. Green tea. To tak na szybko mi się skojarzyło.
|
|
#41 |
|
Zadomowienie
|
Jak dla mnie kwaskowo i jednocześnie mdłymi perfumami są YSL Baby Doll -tych nie lubię
![]() Kwaskowatymi ale świeżymi i bardzo przyjemnymi dla mojego nosa są Versace Versense
marzenia się spełniają:[/I] laserowa korekcja wzroku- OP:25.03.2015 OL:26.03.2015 ....i życie staje się piękniejsze Wymiana: guerlain aqua allegoria coconut fizz ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1273321 |
|
|
|
|
#42 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na nadgarstku to same wiecie jak jest... i dodam że czaję się na flachę , ale musi mnie rozkochać jeszcze jakieś typy? Ostatnio (dopiero!) przetestowałam Pret a Porter i bardzo przypadły mi do gustu tylko szkoda że trwałość marniutka Może znacie coś w tych klimatach trwałego?
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
A ja kompletnie inaczej odbieram większość typów, niekwaskowo
, ale z niektórymi się zgadzam Moje kwaskowe typy to na pewno Cristalle Eau Verte, Sisley 2 z tej serii numerowanej, Truth, trochę Le Monde est Beau, trochę Azahar, trochę Hesperides, na pewno Dans L`eau, któreś z La Prairie, z tej serii z kamieniami, Pleasures, Miller Harris Citron Citron, Eau d`Hadrien, DKNY Women, trochę Acqua Fiorentina
|
|
|
#44 |
|
Konto usunięte
|
Typuję Ricci Ricci - kwaskowy rabarbar.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:05.

chętnie poznam nowe typy, bo własnie czegos takiego potrzebuję

na nadgarstku to same wiecie jak jest... i dodam że czaję się na flachę , ale musi mnie rozkochać
Może znacie coś w tych klimatach trwałego?