![]() |
#31 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieciaczki LUTOWO-MARCOWE 2007 II
Hadżi - przestań, ja też mam problem z linią tylko w drugą stronę.
Załamałam się totalnie, ani cycka ani pupy ![]() ![]() Taka fajna sukienka... ![]() Ana - ucałuj Isiaczka za to że taki dzielny z niego chłopak!! ![]() No właśnie, Kamilko - śliczny Fifuś, fajne zdjątka ![]()
![]() http://www.szipszop.pl/tickers/25893.gif ![]() http://www.szipszop.pl/tickers/25894.gif Albumik: http://albumik.pl/albumy/lutowomarcowedzieci/ Edytowane przez Angie144 Czas edycji: 2007-10-09 o 13:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Zadomowienie
|
Kamilanet Filipek cudny, fajne fotki. No i firanka śliczna
Hadżi jak CI dam kubeczek hehe ![]() Angie faktycznie raczej jest problem z zruceniem kilogramów a u Ciebie na opak, myśle że jak jest się za szczupłym to też źle, a jeśc na siłe to się nie da. ...my po spacerku i to sporym jakieś 4kilosy, bo oczywiście musiałam dwa razy do sklpeu iść, z tą moja sklerozą tam mam nachodze się jak głupia hehe, może mi na dobre wyjdzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Wtajemniczenie
|
Garnuszki
Hadżi jak CI dam kubeczek hehe To był taki jednorazowy żarcik ![]() Angie fotki, najpierw fotki daj. Może przy okazji coś koleżanki doradzą co zrobić abyś była zadowolona z wyglądu.
#34 |
Zadomowienie
|
Hadżi spoko spoko, kubeczek tez ładnie
![]() ...mój syn chyba strajkuje, nawet deserki ze słoiczka są beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee , więc utarłam jabłuszko z marchewką i zmlaskał że az mu się uszy trzęsły. Zatem koniec sklepowego jedzonka, synkowi mamy kuchnia smakuje hehe.Oczywiście obiadek dzisiaj też mamusinej roboty no i zjedzony ma się rozumieć. teraz włąsnie wypił mleko z utartym herbatnikiem 180ml i domagał się więcej ale dorobiłam mu już kaszkę 60 i wmłucił ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Wtajemniczenie
|
Czarinka jak Kondziaczek się czuje?
![]() ![]() ![]() Ja pamiętam jak Ty o tej nadżerce kiedyś pisałaś ale myślałam, że temat masz już załatwiony ![]() ![]() ![]() I nie tłumacz się brakiem kasy i pilnymi wydatkami (ja też takie mam a idę prywatnie). Za wizytę zapłacę, później pewnie mi wyznaczy termin "usuwania" tych pieprzykowych resztek więc następna kasa pójdzie + za samo wycięcie. (przynajmniej tak miałam jak wycinała mi poprzednie pani dermatolog). Są pewne "tematy" gdzie nie można "oszczędzać"! A Ty mądra kobitka jesteś i sama doskonale wiesz czym może się skończyć zaniedbana nadżerka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aniu Isiaczek tak mi się podoba, że bym go zjadła ![]() Dzięki za "tekst" do Hadziego ![]() ![]()
![]() |
#36 | ||||
Zadomowienie
|
Witajcie w drugiej części
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Do pracy wracam na poczatku listopada - 7. Żółtko daję raczej na przemian. Radość, Czarinko ja tez nie daję surowego żółtka. I też nie zgadzam się z takim podejściem. Zapytałam na forum bo normalnie pobladłąm, jak mi mama powiedziała, co powiedziała... Ja gotuję jajko osobno i potem wydziobuję to żółtko. Dziś Ula znów wypięła się na moją zupkę ![]() ![]() Dlaczego zupki słoiczkowe są słodkie??? Ana jeszcze, qrczę, nie wybraliśmy kolorów. No nie ma kiedy. Wczoraj wróciliśy późno. Ciągle coś. Ja po prostu chcę trochę nawydziwiać z tymi ścianami, dlatego tak to schodzi. Bo gdyby w każdym pokoju miał być 1 kolor to już dawno malowanie byłoby zaczete ![]() Czarinko jak Kondzio?? Biedaczek... Moja mama parędni temu opowiadała, że na hali tergowej 2letnie dziecko spadło ojcu z barków. Tyłem spadło...Był tylko głuchy dźwięk. Dziecko nie płakało. Rodzice je podnieśli i jakdyby niogdy nic kontynuawali zakupy. Ten maluszek, niesiony przez ojca dalej na rękach, tulił się do niego podobno, jakby chciał spać. Wstrząs mózgu jak nic! Co za osły z tych rodziców :eeak: !!!!! Ja broń Panie Boże nie piszę o tym Czarinko, żeby Cię straszyć. Po prostu przy temacie mi się przypomniało. A Kondzio, jak piszesz , nie upadł tyłem główki. To ważne. Daj mu buziaczków od cioci ikoli i Uli. ![]() *** kupiłam słoiczki HIPPa pt. Owoce & Jogurt. Czy dajecie coś takiego swoim dzieciom? Wiem,że ostatnio był temat kaszek z jogurtem. Spotkałam taką jedną ale po 8 mies. Tymczasem słoiczki z jogurtem HIPP ma po 6 mies. Czytałam skład i tam niewiele info znalazłam, bo jest tam jogurt z *, co oznaczać ma , że pochodzi z rolnictwa ekologicznego + cukier (też z rolnictwa ekol.) no i rózne owoce, skrobia ryżowa, gotowany zagęszczonny sok z marchwi, wit c, woda. Edytowane przez ikol_a Czas edycji: 2007-10-09 o 16:22 Powód: dopisek |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Zadomowienie
|
Julitko,paluszka nie moglas dobrze obejrzec,bo ja na dzien robie jeszcze opatrunki (niby nie powinnam ale robie,bo sie boje,ze sie w niego uderzy i jeszcze mu sie rozlezie od nowa).Zdejmuje opatrunek do kapieli,choc i tak uwazam zeby dlugo tego paluszka nie moczyl,no i na noc zostawiam bez opatrunku,zeby sie szybciej goil.Jak mi sie uda,to zrobie zdjecie dzis wieczorem i zobaczysz dokladnie jak to wyglada.Uprzedzam,ze widok nie jest zbyt ciekawy ale juz o niebo lepszy niz w pierwszych dniach.Paznokietek zejdzie (juz jest caly uniesiony) ale jak urosnie nowy,to paluszek bedzie wygladal raczej normalnie.Przynajmniej tak mi powiedziano i tak tez mysle.
ikola,brat Jose remontowal ostatnio mieszkanie,tez wybrali odwazne i soczyste kolory.Kazdy pokoj jest dwukolorowy.Salon maja pomalowany na taka soczysta zielen + jedna sciana (ta frontowa) na taki sliwkowy-swietnie wyglada.Udalo sie szwagierce kupic firanki w dokladnie takich samych kolorach i salon wyglada bombowo.Reszta pokoi tez jest dwukolorowa ale nie powiem Ci dokladnie jakie kolory,bo po prostu nie pamietam.Bylismy tam tylko raz i szczerze mowiac Isiu nie bardzo dal mi poogladac (bylo juz pozno i marudzil,wiec wpadlismy i wypadlismy jak przeciag) ale nastepnym razem przyjrze sie dokladniej.Na salon zwrocilam uwage,bo naprawde bardzo mi sie spodobal ten zestaw kolorow. Co do jogurtow,to u nas sa specjalne jogurciki od 6 m-ca ale Isiu ich nie lubi.Tej kaszki z jogurtem tez nie chce jesc (a jest pyszna).Ja natomiast kupuje sobie czesto ryz na mleku i daje Malemu poprobowac-smakuje mu bardzo.AAAA,i przedwczoraj zrobilam 30ml jego mleka,dodalam dwa pokruszone herbatniczki i wcial az milo.Dzis tez mu zrobie. Zmykam,bo marudzi. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Wtajemniczenie
|
Musiałam gwałtownie przerwać poprzedni post bo Misiu się z płaczem obudził
![]() Ikola ja dawałam Misiowi ten sok z jogurtem i bardzo mu smakował ![]() ![]() Aż mi się wierzyć nie chciało jak przeczytałam o tym maluszku co debilowi tatusiowi z barków zleciał ![]() ![]() ![]() Monika no wiesz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Angie ![]() ![]() ![]() Ale przede wszystkim, to gratuluję tego ta-ta ![]() Aniu to nie jest złośliwość z mojej strony ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lachkasiu zdrówka Wam życzę ![]() ![]() ![]() Dysia jak Ty się będziesz tak tłumaczyła, że nie piszesz bo my za dużo piszemy i nie wiesz co komu odpisać to Cię spiorę osobiście jak się spotkamy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zazula no i co z Twoją aktywnością? Było tak dobrze i doooopa ![]() Wogóle ja nie wiem co to się porobiło? Synta!, MadziaM, Gołąbek, MadziaO, dotkadotka... Zmykam odlać kapustę bo się zagotowała ![]()
![]() |
#39 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
ALBUMY Zarobiona mama pracująca ![]() Tylko nudne kobiety mają nieskazitelnie czyste domy. Przez pierwsze dwa lata uczysz dzieci chodzić i mówić a przez następne szesnaście lat marzysz o tym żeby usiadły spokojnie i się zamknęły !!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Wtajemniczenie
|
MadziaO nooo, jesteś
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
Witam
ja tak prędko przed kąpielą Nikosia, później coś naskrobię ![]() Nikoś dla Uleńki, za to "zaniedbanie" ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Wtajemniczenie
|
Lachkasia
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#43 |
Zadomowienie
|
pisze nowego posta, bo nie widziałam przy edycji waszych postów
![]() Moja malinka już spiulka po kąpieli, coś mu sie poprzestawiało i śpi teraz 2 razy w dzień tak koło 10-11, i 14-15, a potem po kąpieli zasypia na noc tak koło 19. A śpi we wszystkich pozycjach, z wyjątkiem spania na brzuchu, tego nie bardzo toleruje ![]() Najpierw życzenia ![]() ![]() ![]() MadziaO u nas też stwierdzono skazę i nie piłam mleczka, ale już ustąpiła, albo jej nie było ![]() ![]() Julitko powodzenia u lekarza, coby "bezboleśnie było". A Michałek, cóż brak słów, udał się Wam synuś na medal ![]() Hadżi ty to masz hasła (Kubeczek, Wisienka) nieźle ![]() ![]() Ana ucałuj Isia od cioci Kasi i Nikosia ![]() ![]() ![]() ![]() Ikola ja marzę aby życie mojego synka zawsze było wypełnione szczęściem i dobrymi ludźmi, ale pewnie za dużo wymagam, więc teraz chcę mu dać wszystko co najlepsze, czyli duuuużo miłości i uwagi, bo to potem procentuje. Już się wystraszyliśmy z Nikusiem że Ula chce go rzucić ![]() ![]() Nie wiedziałam tego o wodach płodowych ![]() Garnuszki fotki ślubne i Olafka cudowne, bardzo ładną rodzinką jesteście ![]() AgaG odpoczywaj u rodzinki i wracaj szybko, aha i ![]() ![]() Angie ja mam podobną linię do ciebie, tylko z pewnym wyjątkiem, jeszcze karmię i cyc jako taki posiadam, ale z resztą już gorzej. też wieszakowato wyglądam w niektórych ubraniach, do tego jeszcze ten kurduplowaty wzrost ![]() ![]() Kamila dziękuję za fasolki ![]() ![]() ![]() ![]() Dysiu niektóre dzieciaczki z siedzenie od razu na nóżki stają i chodzą pomijając okres raczkowania. W mojej rodzince był przypadek że malec zaczął raczkować jak już umiał chodzić, więc się nie martw, na wszystko przyjdzie pora ![]() ![]() Czarinko ![]() ![]() Co do córeczki mojej koleżanki to raczej nie ma szans na to by była w pełni sprawna jeśli w ogóle, teraz wstawili jej na stałe rurkę przez szyjkę do płuc. po prostu czekają co przyniesie los... Co u nas? W piątek byliśmy u koleżanki i jej córeczki Adusi, fotki zamieścimy, a jakże... Wieczorem Nikoś dostał katarek ![]() ![]() Wczoraj na usg bioderek i wszystko jest w porządku ![]() A dzisiaj moja pszczółka siedziała w bob- cat-cie, mały motorniczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Zadomowienie
|
jeszce kilka, a co tam zawalę nasz nowy wątek
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
BAN stały
|
Kasiu ja wielbiam oglądać zdjęcia dzieci, szczególnie z naszego wątku.
A NIKI czadersko wystartował do Uli, która już nie ma odwrotu. Świetne zdjęcia - NIkuś przecudny. A za przesłanie Fasolek - NIEZAMACO ![]() A Fifi prawie najstarszy na wątku - nie ma się co dziwić. Julito - bigos mniamiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiiiiiiiiiiiii ![]() Ikolu - siostra mojego brata w pokoju robiła sobie podobny melanż, tylko inne kolory. Bardzo ładnie wyszło. Nowocześnie a romantycznie. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
witam w drugiej czesci naszego watku
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
ikola- jak przeczytalam tą historie na hali targowej to az mi ![]() czarinka - buziaczki dla kondiaczka, napewnio nic mu nie bedzie ![]() kamila - super fotki ,sprytny twoj fifi jest ![]() sensibel - witaj i pisz czesciej co u was lachkasia - sliczne fotki, nikus slicznie wyglada z tym bukietem, no to teraz ula juz jest jego ![]() ![]() ![]() -------------------------------------------------------------------------- edit: garnuszki - bardzo sie ciesze ze jedzonko ugotowane przez ciebie smakowalo olafkowi
Edytowane przez Wisniowysad Czas edycji: 2007-10-09 o 19:40 Powód: dopiska |
|
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Wtajemniczenie
|
Michałek i rodzice dziękują za pamięć i życzenia wszystkim wizażowym ciociom i ich pocieszkom
![]() ![]() ![]() Kamilka lubisz bigos? ![]() ![]() ![]() Ja też uwielbiam oglądać nasze dzieciaczki ![]() Lachkasia zawalaj, zawalaj ![]() ![]() ![]() Ja podobną recepturę na kaszel stosowałam u Jarka: też smarowanie spirytusem ale bez wcześniejszej oliwki, a na ten spirytus, na plecki albo piersi (już skleroza zżarła) papierek od masła (pewnie on miał pełnić tą funkcję co u Ciebie oliwka). Najważniejsze, że Nikusiowi pomogło ![]() ![]() Martuś Ty coś ostatnio bardzo oszczędna w tych postach jesteś ![]() ![]() ![]() Bardzo Ci dziękuję, za link do tego baseniku ![]() ![]() ![]()
![]() |
#48 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja oszczedna w postach ![]() ![]() ![]() to ty bigos gotujesz ![]() ![]() wkleje fotke z dzisiejszej kapieli witolda
![]() |
#49 |
Wtajemniczenie
|
Marta dawaj, dawaj
![]() ![]() ![]() A Wituś to mi się dzisiaj przyśni chyba ![]() ![]() ![]() Ja nie wiem jak to jest ale nasze dzieciaczki są najładniejsze ze wszystkich. Tzn ja niby wiem ale, że tak udało nam się zebrać w jednym wątku z najpiękniejszymi dziećmi świata ![]() Czarinka jak Kondziaczkowi minął dzień? Jak się czuje?
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 | |
Zadomowienie
|
Marta czaderski ten Wasz Wituś, minki ma przesłodkie
![]() Cytat:
![]() ![]() Dzięki za głupotki na maila, musze pokazać tż-cikowi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Zadomowienie
|
Julitka co racja to racja. Nasze dzieciaczki sa najpiekniejsze.
![]() A czy ja niesmialo moge sie wprosic na ten bigosssssssss ![]() ![]() ![]() I juz nie bij nie bij, bede sie odzywac jak tylko mi cora i maz pozwola ![]() Marta Witus rewelacyjny. Taki drobniaczek ale dlugi chyba jest co? My Ade ciagle jeszcze kapiemy na lezaco i tylko jak plecki myjemy to ja sadzamy i wtedy wszystko co w zasiegu laduje u niej w raczkach ![]() MadziaO znam ten bol niejedzenia nabialu. U mnie tez Ada miala zdiagnozowana skaze bialkowa. I chyba jeszcze teraz po deserku z jogurtem ja wysypalo. Musze sprawdzic jeszcze raz. Jak bylam w ciazy to obzeralam sie nabialem, szczegolnie zoltym serem i platkami z mlekiem a teraz doooopa. Ale podobnie jak u Ciebie, przeszlo mi juz i sie odzwyczailam. Kiedys nawet raz sprobowalam jogurt i jakos mi nie smakowal. Wolalabym tak sie odzwyczaic od slodyczy ale to trudniejsze.... Czarinko jak sie ma Kondziaczek po upadku? Mam nadzieje ze jest wszystko w porzadku. Ikola jestem w szoku ![]() Kamila fotki a wlasciwie Fifi rewelka! Co do osiagniec mojej Ady to od wczoraj daje "czesc", tzn, jak sie do niej wyciagnie reke i powie "czesc Adusia" to ona sie usmiecha (ma taki specyficzny usmiech bo fajnie marszczy przy tym nosek) i daje lapke ![]() **** ja tez chce glupotki na maila! Plizzzzzzzzzzzzzz e.kuczynska@op.pl
#52 | |
BAN stały
|
Cytat:
podpisuje się pod tym wszystkimi odnóżami do bigosu dopisz Michała - może przywieziemy jakąś wyśmienitość (czyt. bimberek) Marto Witek jest tak do Was podobny. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Wtajemniczenie
|
Lachkasia, Dysia zapraszam, będzie cały gar
![]() ![]() Dysia głupotki będę Ci przesyłać ![]() ![]() ![]() ![]() Lachkasia ja Tobie też dziękuję za głupotki ![]() ![]() Kamilka super! Dla Michała też starczy ![]()
- Tygrysku...! - Co Prosiaczku? - NIC - odparł Prosiaczek biorąc Tygryska za łapkę - chciałem się tylko upewnić czy jesteś... Edytowane przez Atiluj Czas edycji: 2007-10-09 o 20:40 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Wtajemniczenie
|
Sto lat, sto lat , niech żyje Michałek nam!!!!
![]() ![]() Kondzio ładnie przespał noc i zachowywał się dzisiaj normalnie. Teraz też jużśpi. Oglądałam mu główkę i nawet śladu nie ma po uderzeniu. Więc myślę, że bardziej się wczoraj wystraszył, niż go bolało. Dzisiaj przyszalałam z kawą- wypiłam dwa szatany i tak mnie kopnęło że szok ![]() ![]() Więc krótko będę pisać, bo zaraz lulu idę. Ikola, no co za rodzice, biedne dziecko. Spadło z takiej wysokości, a oni nic... Kretyni. Hadżi ja przez dobrą chwilę zastanawiałam się o jakim Kubku Ty piszesz. Na początku myślałam że chodzi o Kubusia Freddy. Ty to zawsze coś wymyślisz ![]() Ana Isiolek śliczny. Dzielny z niego chłopczyk, a jaki spryciarz. Ślicznie stoi ![]() Kamila Fifek na medal, widzę, że już nawet na barki tatusia się wdrapał. A na zdjęciu to jesteś TY, czy Twoja siostra? Bo szczerze, to poznać nie mogę. I Twój Michał włosy ściął? Chyba że na zdjęciu to nie on, tylko jego brat. Julita, nie krzycz, ale ja naprawdę nie wiem, kiedy się wybiorę do lekarza. Wiem że nadżerka nieleczona jest niebezpieczna, ale naprawdę ciągle mi coś wypada, a z kasą krucho. Ana mogłabym iść na kasę chorych, ale nie chcę. Wolę iść prywatnie do mojego gina, niż dać majstrować sobie w podwoziu obcemu lekarzowi i to za państwowe pieniądze. Co to, to nie. Jeszcze by mi coś spartolił ![]() Kasia jak tam na spotkaniu było? lachkasia Nikolasek cudowny. Super wygląda w tym czymś- tej mini spycharce. I jak ładnie siedzi na rowerku. Marta no Wicio pierwsza klasa. On zawsze tak słodko wychodzi. Jest bardzo do Ciebie podobny. Ucałuj go odemnie w łysego czerepka ![]() ![]() Widzę, że tu niezłe bijatyki odchodziły. Baby się biły o chłopów i odwrotnie. A tam gdzie dwoje sie bije, tam trzeci korzysta. Kondzior obserwuje wszystko z boku i w odpowiednim momencie wkroczy do akcji ![]() Ojacie, nie mogę już wysiedzieć. Zaraz łeb mi eksploduje. Mam nauczkę- nie przesadzać z kawą. Dobranoc wszystkim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Zadomowienie
|
przeczytałam wszystko, co dzisiaj napisaliście
![]() ![]() aha. Julita dzięki za głupotki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Wtajemniczenie
|
Czarinka uffff, no to super, że z Kondziem OK
![]() ![]() ![]()
![]() |
#57 |
Zadomowienie
|
Julitka
![]() ![]() Toz On prawie jak nasza wizazowa siostra jest wiec nie masz sie czego obawiac i nastepnym razem nie unos sie honorem tylko od razu przypieraj go do muru jak zobaczysz nieznajomy adres. ![]() Czarinka zamiast kawy trzeba bylo winko strzelic lampeczke, to by lepiej podzialalo. Tak sie tylko zastanawiam jak Ty chcesz zasnac po takich dwoch szatanach? Mi by chyba oczy z orbit wyskoczyly? Dobrze ze Kondziorek bez szwanku wyszedl. ![]()
#58 |
Wtajemniczenie
|
jeszcze tylko wkleję coś dla Misiolka, z okazji miniurodzinek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
julita - dzieki za zaproszenie
![]() ![]() ![]() dziekujemy za pochwaly dla wita ![]() ja tez zgadzam sie ze nasze dzieciaczki są naj naj najpiekniejsze ![]() czarinka - ciesze sie ze z kondziem wsio oki i ze sobie juz slodko spiulka ![]() czy wy nadal przed kąpielą myjecie maluchom buzki wodą przegotowaną i wacikiem????? bo ja nie myje juz tak, tylko jak go wkladam do wanny to pierwsze co robie to myje buzke, jak jeszcze woda nie jest z pianą, nic mu nie wyskakuje, m ladną skórę, wiec chyba to nic zlego
#60 |
Zadomowienie
|
Marta ja Adusi myje buzie przed kapiela woda prosto z kranu, tak jak sobie, czyli reka jej myje i juz. I nic jej sie nie dzieje. Troche tylko fuka na mnie bo tego nie lubi
![]() Czy wszystkie mamy kupily juz krzeselka do karmienia? Ja dopiero sie zbieram do zakupu i sie zastanawiam jakie wybrac. Lepsze sa drewniane czy plastikowe?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:36.