Dzieciaczki LUTOWO-MARCOWE 2007 II - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-10-09, 13:11   #31
Angie144
Zadomowienie

GG do Angie144 Send a message via Skype™ to Angie144
Dot.: Dzieciaczki LUTOWO-MARCOWE 2007 II

Hadżi - przestań, ja też mam problem z linią tylko w drugą stronę.
Załamałam się totalnie, ani cycka ani pupy stanowczo mnie ZA mało!!
Taka fajna sukienka... nie wiem co ja mam zrobić żeby przytyć?! Więcej jeść - ale jak, mam w siebie wmuszać?! Beż sensu...

Ana - ucałuj Isiaczka za to że taki dzielny z niego chłopak!!

No właśnie, Kamilko - śliczny Fifuś, fajne zdjątka

Edytowane przez Angie144
Czas edycji: 2007-10-09 o 13:43
Angie144 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-09, 13:36   #32
garnuszki
Zadomowienie

GG do garnuszki

Kamilanet Filipek cudny, fajne fotki. No i firanka śliczna

Hadżi jak CI dam kubeczek hehe

Angie faktycznie raczej jest problem z zruceniem kilogramów a u Ciebie na opak, myśle że jak jest się za szczupłym to też źle, a jeśc na siłe to się nie da.

...my po spacerku i to sporym jakieś 4kilosy, bo oczywiście musiałam dwa razy do sklpeu iść, z tą moja sklerozą tam mam nachodze się jak głupia hehe, może mi na dobre wyjdzie
garnuszki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-09, 13:48   #33
Hadżi
Wtajemniczenie

GG do Hadżi

Garnuszki

Hadżi
jak CI dam kubeczek hehe
To był taki jednorazowy żarcik

Angie
fotki, najpierw fotki daj. Może przy okazji coś koleżanki doradzą co zrobić abyś była zadowolona z wyglądu.
Stary 2007-10-09, 15:01   #34
garnuszki
Zadomowienie

GG do garnuszki

Hadżi spoko spoko, kubeczek tez ładnie

...mój syn chyba strajkuje, nawet deserki ze słoiczka są beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee , więc utarłam jabłuszko z marchewką i zmlaskał że az mu się uszy trzęsły. Zatem koniec sklepowego jedzonka, synkowi mamy kuchnia smakuje hehe.Oczywiście obiadek dzisiaj też mamusinej roboty no i zjedzony ma się rozumieć.

teraz włąsnie wypił mleko z utartym herbatnikiem 180ml i domagał się więcej ale dorobiłam mu już kaszkę 60 i wmłucił
garnuszki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-09, 15:32   #35
Atiluj
Wtajemniczenie

GG do Atiluj

Czarinka jak Kondziaczek się czuje? Strasznie mi przykro, że się bidulek nacierpiał a Ty razem z nim
Ja pamiętam jak Ty o tej nadżerce kiedyś pisałaś ale myślałam, że temat masz już załatwiony Noooo, kochana, jak ja bym wiedziała, że Ty mnie tak gonisz a sama nadżerkę zaniedbałaś, to z pewnością bym się nie zobowiązała publicznie iść do tego chirurga Poszłabym dopiero jak Ty byś poszła do gina
I nie tłumacz się brakiem kasy i pilnymi wydatkami (ja też takie mam a idę prywatnie). Za wizytę zapłacę, później pewnie mi wyznaczy termin "usuwania" tych pieprzykowych resztek więc następna kasa pójdzie + za samo wycięcie. (przynajmniej tak miałam jak wycinała mi poprzednie pani dermatolog). Są pewne "tematy" gdzie nie można "oszczędzać"! A Ty mądra kobitka jesteś i sama doskonale wiesz czym może się skończyć zaniedbana nadżerka Szoruj do tego lekarza i zrób z tym porządek bo jak wpadnę do tego Lublina, to ręka-noga-mózg na ścianie Zaciągnę Cię tam siłą i sama zapłacę te 3 stówy (a Ty chucherko jesteś więc dam radę)

Aniu Isiaczek tak mi się podoba, że bym go zjadła Przyglądałam się zdjęciom ale paluszka nie mogłam "dobrze" zobaczyć.
Dzięki za "tekst" do Hadziego Ja nadal jego zachowania do końca pojąć nie mogę, tak się nie robi
- NIC - odparł Prosiaczek biorąc Tygryska za łapkę - chciałem się tylko upewnić czy jesteś...

Atiluj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-09, 15:40   #36
ikol_a
Zadomowienie

Witajcie w drugiej części

Cytat:
Napisane przez lachkasia Pokaż wiadomość
Hej
mimo ze z czasem na bakier, bo chorujemy z Nikosiem, to wpadłam zapytać:
Kto chce podebrać Uleńkę mojemu synkowi??
hehehehe Noooo, Nikusia coś ostatnio mało Ale Ula jeszcze pamięta Go I ŻYCZY NIKUSIOWI ORAZ JEGO MAMIE DUŻOOOO ZDRÓWKA, SZYBKIEGO POWROTU DO FORMY I PRZESYŁA MOC CAŁUSKÓW

Cytat:
Napisane przez Hadżi Pokaż wiadomość
Lachkasiu
Kto chce podebrać Uleńkę mojemu synkowi??

noooooo jest tu taki Kawaler.
O proszę

Stanęło na tym że Ula sama będzie sobie Chłopaka wybierać

Rychłego powrotu z zdrowia Życzymy ! ! !
Hadżiku chyba Ci coś umknęło przez to czytanie ostatniej strony tylko Przeciez Ula i Nikuś to para. Nikuś zaszalał z naręczem kwiatków Ula, zanim zaczęła chodzić z Nikusiem (była wolna ) zaznaczała, że Michi Jej się podoba, ale ze strony Michałka ciszaaa jak makiem zasiał. Ulcia nie jest z tych, co się narzucają. Tymczasem Nikuś, jak prawdziwy dżentelmen, pozdobywał Ulę no i chodzą ze sobą yhhh, żeby to tak zawsze było jak w bajce

Cytat:
Napisane przez sensibel32 Pokaż wiadomość
Nie mogę jakos dojść czyja ta Uleńka, ale moja Zuzia robi jej konkurencję , bo kawalerzy niczego sobie
tak, tak.... mamy tu wspaniałych mężczyzn

Cytat:
Napisane przez dysia77 Pokaż wiadomość
Ikola kto mi znowu Misia Hadzikow podbiera??? Ja Ci dam
Ula ma juz Nikusia, a Adusia nie ma jeszcze nikogo
Widze ze rodzice pilnie strzega Misiowych podbojow milosnych i nie daja sie skusic zadnej panieneczce
Kiedy Ty kobitko wracasz do pracy? Bo chyba jakos niedlugo, co? Mnie tez to czeka od stycznia i nie wiem jak to bedzie
No przecież nikogo Ula nie podbiera Za niedokładne czytanie A to fakt, ze rodzice Misia strzegą
Do pracy wracam na poczatku listopada - 7.
Żółtko daję raczej na przemian.

Radość, Czarinko ja tez nie daję surowego żółtka. I też nie zgadzam się z takim podejściem. Zapytałam na forum bo normalnie pobladłąm, jak mi mama powiedziała, co powiedziała...
Ja gotuję jajko osobno i potem wydziobuję to żółtko.

Dziś Ula znów wypięła się na moją zupkę A zjadła słoiczek Gerbera. Swoją dosłodziłam mniej, niż ostatnio (ja cukier wsypuję podczas gotowania jeszcze). Nie było słodkie. Dodałam Misiowego ogródka. Źle. Dodałam dla słodkości Sinlacu. Tez źle. No i się poddałam
Dlaczego zupki słoiczkowe są słodkie???

Ana jeszcze, qrczę, nie wybraliśmy kolorów. No nie ma kiedy. Wczoraj wróciliśy późno. Ciągle coś. Ja po prostu chcę trochę nawydziwiać z tymi ścianami, dlatego tak to schodzi. Bo gdyby w każdym pokoju miał być 1 kolor to już dawno malowanie byłoby zaczete

Czarinko jak Kondzio?? Biedaczek... Moja mama parędni temu opowiadała, że na hali tergowej 2letnie dziecko spadło ojcu z barków. Tyłem spadło...Był tylko głuchy dźwięk. Dziecko nie płakało. Rodzice je podnieśli i jakdyby niogdy nic kontynuawali zakupy. Ten maluszek, niesiony przez ojca dalej na rękach, tulił się do niego podobno, jakby chciał spać. Wstrząs mózgu jak nic! Co za osły z tych rodziców :eeak: !!!!!
Ja broń Panie Boże nie piszę o tym Czarinko, żeby Cię straszyć. Po prostu przy temacie mi się przypomniało. A Kondzio, jak piszesz , nie upadł tyłem główki. To ważne. Daj mu buziaczków od cioci ikoli i Uli.

kupiłam słoiczki HIPPa pt. Owoce & Jogurt. Czy dajecie coś takiego swoim dzieciom? Wiem,że ostatnio był temat kaszek z jogurtem. Spotkałam taką jedną ale po 8 mies. Tymczasem słoiczki z jogurtem HIPP ma po 6 mies. Czytałam skład i tam niewiele info znalazłam, bo jest tam jogurt z *, co oznaczać ma , że pochodzi z rolnictwa ekologicznego + cukier (też z rolnictwa ekol.) no i rózne owoce, skrobia ryżowa, gotowany zagęszczonny sok z marchwi, wit c, woda.

Nie walcz z życiem...i tak nie wyjdziesz z tego żywa...

Edytowane przez ikol_a
Czas edycji: 2007-10-09 o 16:22 Powód: dopisek
ikol_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-09, 16:51   #37
Ana2
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Ana2

Julitko,paluszka nie moglas dobrze obejrzec,bo ja na dzien robie jeszcze opatrunki (niby nie powinnam ale robie,bo sie boje,ze sie w niego uderzy i jeszcze mu sie rozlezie od nowa).Zdejmuje opatrunek do kapieli,choc i tak uwazam zeby dlugo tego paluszka nie moczyl,no i na noc zostawiam bez opatrunku,zeby sie szybciej goil.Jak mi sie uda,to zrobie zdjecie dzis wieczorem i zobaczysz dokladnie jak to wyglada.Uprzedzam,ze widok nie jest zbyt ciekawy ale juz o niebo lepszy niz w pierwszych dniach.Paznokietek zejdzie (juz jest caly uniesiony) ale jak urosnie nowy,to paluszek bedzie wygladal raczej normalnie.Przynajmniej tak mi powiedziano i tak tez mysle.

ikola,brat Jose remontowal ostatnio mieszkanie,tez wybrali odwazne i soczyste kolory.Kazdy pokoj jest dwukolorowy.Salon maja pomalowany na taka soczysta zielen + jedna sciana (ta frontowa) na taki sliwkowy-swietnie wyglada.Udalo sie szwagierce kupic firanki w dokladnie takich samych kolorach i salon wyglada bombowo.Reszta pokoi tez jest dwukolorowa ale nie powiem Ci dokladnie jakie kolory,bo po prostu nie pamietam.Bylismy tam tylko raz i szczerze mowiac Isiu nie bardzo dal mi poogladac (bylo juz pozno i marudzil,wiec wpadlismy i wypadlismy jak przeciag) ale nastepnym razem przyjrze sie dokladniej.Na salon zwrocilam uwage,bo naprawde bardzo mi sie spodobal ten zestaw kolorow.

Co do jogurtow,to u nas sa specjalne jogurciki od 6 m-ca ale Isiu ich nie lubi.Tej kaszki z jogurtem tez nie chce jesc (a jest pyszna).Ja natomiast kupuje sobie czesto ryz na mleku i daje Malemu poprobowac-smakuje mu bardzo.AAAA,i przedwczoraj zrobilam 30ml jego mleka,dodalam dwa pokruszone herbatniczki i wcial az milo.Dzis tez mu zrobie.

Zmykam,bo marudzi.

Julian

ALBUMY
Ana2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-09, 17:02   #38
Atiluj
Wtajemniczenie

GG do Atiluj

Musiałam gwałtownie przerwać poprzedni post bo Misiu się z płaczem obudził

Ikola ja dawałam Misiowi ten sok z jogurtem i bardzo mu smakował Nic mu się po nim nie działo Już go nie kupuję, bo Misiek ostatnio zasmakował w samej wodzie pitej łyżeczką a soczków teraz nie chce. Jak mu się odmieni, to pewnie znowu kupię ten z jogurtem.
Aż mi się wierzyć nie chciało jak przeczytałam o tym maluszku co debilowi tatusiowi z barków zleciał I debil moim zdaniem nie tyle dlatego, że nie upilnował dziecka (bo czasem jest super trudno) ale że taka reakcja z jego strony była. Kuśwa, toć my byśmy w 3 sekundy w szpitalu byli a ten gamoń zakupki sobie dalej robił Bezmyślność ludzka to nie ma granic Oby temu malcowi nic nie było

Monika no wiesz Ty się Olafkowi nie dziw To mądry chłopczyk i wie co dobre Będzie jakieś byle słoiczki jadł jak mamusia takie pyszności robi

Angie nie martw się Pokaż tą kreację, może coś wykombinujemy. Może można też jakoś Ciebie trochę "wypchać" (proszę się nie śmiać, wiecie o co chodzi) a sukienkę w newralgicznych punktach troszkę zebrać. No bo do soboty to Ty raczej nie przytyjesz
Ale przede wszystkim, to gratuluję tego ta-ta

Aniu to nie jest złośliwość z mojej strony broń Boże ale przez tą Twoją dzisiejszą główną nagrodę to właśnie bigos gotuję Hadzi kupił 3 kg kapusty kiszonej, w lodówce miałam jeszcze 1kg no i tak mnie naszło pod dzisiejszy temat Serdecznie zapraszam - gotowy będzie gdzieś koło piątku więc masz czas na dojechanie do nas

Lachkasiu zdrówka Wam życzę Kurujcie się szybciutko i wracaj Ucałuj Nikusia

Dysia jak Ty się będziesz tak tłumaczyła, że nie piszesz bo my za dużo piszemy i nie wiesz co komu odpisać to Cię spiorę osobiście jak się spotkamy (swoją drogą zaczyna mi się zbierać tych osób do osobistego lańska ) Pamiętasz jak jeszcze niedawno dawałaś radę a poza tym - patrz - dzisiaj nie "odpisałaś" a "napisałaś" i jest OK, nieeee. No więc pisz co u Was i się nie migaj

Zazula no i co z Twoją aktywnością? Było tak dobrze i doooopa

Wogóle ja nie wiem co to się porobiło? Synta!, MadziaM, Gołąbek, MadziaO, dotkadotka...

Zmykam odlać kapustę bo się zagotowała
- NIC - odparł Prosiaczek biorąc Tygryska za łapkę - chciałem się tylko upewnić czy jesteś...

Stary 2007-10-09, 17:05   #39
one_shot
Zadomowienie

GG do one_shot

Cytat:
Napisane przez ikol_a Pokaż wiadomość

kupiłam słoiczki HIPPa pt. Owoce & Jogurt. Czy dajecie coś takiego swoim dzieciom? Wiem,że ostatnio był temat kaszek z jogurtem. Spotkałam taką jedną ale po 8 mies. Tymczasem słoiczki z jogurtem HIPP ma po 6 mies. Czytałam skład i tam niewiele info znalazłam, bo jest tam jogurt z *, co oznaczać ma , że pochodzi z rolnictwa ekologicznego + cukier (też z rolnictwa ekol.) no i rózne owoce, skrobia ryżowa, gotowany zagęszczonny sok z marchwi, wit c, woda.
Ja daję ale akurat Gerbera. Marcjance mimo sklazy białkowej nic po tym nie jest a przedwczoraj napiłam się mleczka szklankę i ją wysypało dziś heh jak ja tęchnię za mleczkiem i serkami

Zarobiona mama pracująca

Tylko nudne kobiety mają nieskazitelnie czyste domy.

Przez pierwsze dwa lata uczysz dzieci chodzić i mówić a przez
następne szesnaście lat marzysz o tym żeby usiadły spokojnie i się zamknęły !!!
one_shot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-09, 17:13   #40
Atiluj
Wtajemniczenie

GG do Atiluj

MadziaO nooo, jesteś Współczuję tej niemożności picia mleczka Ja to taka mleczna jestem, że nie mogę sobie wyobrazić życia bez mleka No ale czego się nie robi dla swoich maluszków

Stary 2007-10-09, 17:58   #41
lachkasia
Zadomowienie

GG do lachkasia Send a message via Skype™ to lachkasia

Witam

ja tak prędko przed kąpielą Nikosia, później coś naskrobię

Nikoś dla Uleńki, za to "zaniedbanie"
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcia 189.jpg (57,2 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcia 187.jpg (44,3 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcia 184.jpg (51,3 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcia 191.jpg (56,2 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcia 195.jpg (67,0 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcia 194.jpg (59,1 KB, 5 załadowań)
lachkasia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-10-09, 18:21   #42
Atiluj
Wtajemniczenie

GG do Atiluj

Lachkasia Nikuś słodki A jaki duży No to teraz reszta kawalerów nie ma już u Uleńki szans

Stary 2007-10-09, 19:11   #43
lachkasia
Zadomowienie

pisze nowego posta, bo nie widziałam przy edycji waszych postów

Moja malinka już spiulka po kąpieli, coś mu sie poprzestawiało i śpi teraz 2 razy w dzień tak koło 10-11, i 14-15, a potem po kąpieli zasypia na noc tak koło 19. A śpi we wszystkich pozycjach, z wyjątkiem spania na brzuchu, tego nie bardzo toleruje

Najpierw życzenia

100 latek dla wszystkich solenizantów szczególne dla dzisiejszego 7-mio miesięczniaczka Michałka

MadziaO u nas też stwierdzono skazę i nie piłam mleczka, ale już ustąpiła, albo jej nie było bo teraz bez żadnych problemów mogę jeść nabiał, ale już odwykłam

Julitko powodzenia u lekarza, coby "bezboleśnie było". A Michałek, cóż brak słów, udał się Wam synuś na medal mam nadzieję że sprawa z bankiem się wyjaśni i oddadzą Wam wasze pieniążki

Hadżi ty to masz hasła (Kubeczek, Wisienka) nieźlelud zi w bambuko ładujesz

Ana ucałuj Isia od cioci Kasi i Nikosia śliczny, stojący już bohater z niego. Kolor na ścianie w przybliżeniu nie kojarzy mi się dobrze, ale z daleka rewelacja, po prostu świetny, tylko ta cena

Ikola
ja marzę aby życie mojego synka zawsze było wypełnione szczęściem i dobrymi ludźmi, ale pewnie za dużo wymagam, więc teraz chcę mu dać wszystko co najlepsze, czyli duuuużo miłości i uwagi, bo to potem procentuje.
Już się wystraszyliśmy z Nikusiem że Ula chce go rzucić, więc popędził wcześniej "osobiście z kwiatami
Nie wiedziałam tego o wodach płodowych

Garnuszki
fotki ślubne i Olafka cudowne, bardzo ładną rodzinką jesteście

AgaG odpoczywaj u rodzinki i wracaj szybko, aha i dla Wikuni za czworaczki

Angie ja mam podobną linię do ciebie, tylko z pewnym wyjątkiem, jeszcze karmię i cyc jako taki posiadam, ale z resztą już gorzej. też wieszakowato wyglądam w niektórych ubraniach, do tego jeszcze ten kurduplowaty wzrost Jakby coś, to służę pomocą, gabarytowo jesteśmy podobne

Kamila dziękuję za fasolki, słuchamy codziennie. Jestem pod wrażeniem wyczynów Fifiego, niedługo truchtał nam tu będzie. A firanka prześliczna

Dysiu
niektóre dzieciaczki z siedzenie od razu na nóżki stają i chodzą pomijając okres raczkowania. W mojej rodzince był przypadek że malec zaczął raczkować jak już umiał chodzić, więc się nie martw, na wszystko przyjdzie pora Nikoś niby nie duży, ale z brzuszka na plecki się nie bujnie, a odwrotnie to i owszem, no i siedzi coraz lepiej ale na brzusiu za długo nie lubi.

Czarinko
dla Konradka, aby nie bolało.
Co do córeczki mojej koleżanki to raczej nie ma szans na to by była w pełni sprawna jeśli w ogóle, teraz wstawili jej na stałe rurkę przez szyjkę do płuc. po prostu czekają co przyniesie los...

Co u nas?

W piątek byliśmy u koleżanki i jej córeczki Adusi, fotki zamieścimy, a jakże... Wieczorem Nikoś dostał katarek Ostatnie 3 noce miałam niekiepskie, ale dostałam recepturę na szybkie "uleczenie" z kataru. Otóż po kąpieli wysmarować zdrowo plecki i klatkę piersiową Nikosia oliwką, a na to spirytusem, otulić, rozgrzać i uśpić. Byłam sceptycznie nastawiona, ale stosowałam kurację od soboty i dzisiaj ostatni dzień ją jeszcze zastosowałam profilaktycznie, ale po katarku śladu nie będzie. Ale za to ja...Smarowałam się wczoraj, inhalację z amolu już zrobiłam, ale katar i bolące gardło jak było tak jest... Zobaczymy jutro....

Wczoraj na usg bioderek i wszystko jest w porządku
A dzisiaj moja pszczółka siedziała w bob- cat-cie, mały motorniczy, jeszcze muszę zrobić foty w koparko-ładowarce tatusia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcia 159.jpg (93,3 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcia 171.jpg (97,1 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcia 174.jpg (84,4 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcia 175.jpg (91,0 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcia 178.jpg (116,0 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcia 180.jpg (110,7 KB, 5 załadowań)
Stary 2007-10-09, 19:16   #44
lachkasia
Zadomowienie

jeszce kilka, a co tam zawalę nasz nowy wątek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcia 161.jpg (83,8 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcia 162.jpg (91,2 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcia 167.jpg (83,9 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcia 172.jpg (55,7 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcia 181.jpg (65,6 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcia 182.jpg (67,9 KB, 5 załadowań)
Stary 2007-10-09, 19:32   #45
Kamilanet
BAN stały

GG do Kamilanet Send a message via Skype™ to Kamilanet

Kasiu ja wielbiam oglądać zdjęcia dzieci, szczególnie z naszego wątku.
A NIKI czadersko wystartował do Uli, która już nie ma odwrotu.
Świetne zdjęcia - NIkuś przecudny.
A za przesłanie Fasolek - NIEZAMACO

A Fifi prawie najstarszy na wątku - nie ma się co dziwić.

Julito - bigos mniamiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiiiiiiiiiiiii

Ikolu - siostra mojego brata w pokoju robiła sobie podobny melanż, tylko inne kolory. Bardzo ładnie wyszło. Nowocześnie a romantycznie.
Kamilanet jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-10-09, 19:37   #46
Wisniowysad
Zakorzenienie

GG do Wisniowysad

witam w drugiej czesci naszego watku

: cmok:wszystkiego naj dla michiego z okazji ukonczenia 7 miesiecy

Cytat:
Napisane przez ikol_a Pokaż wiadomość
Czarinko jak Kondzio?? Biedaczek... Moja mama parędni temu opowiadała, że na hali tergowej 2letnie dziecko spadło ojcu z barków. Tyłem spadło...Był tylko głuchy dźwięk. Dziecko nie płakało. Rodzice je podnieśli i jakdyby niogdy nic kontynuawali zakupy. Ten maluszek, niesiony przez ojca dalej na rękach, tulił się do niego podobno, jakby chciał spać. Wstrząs mózgu jak nic! Co za osły z tych rodziców :eeak: !!!!!
Ja broń Panie Boże nie piszę o tym Czarinko, żeby Cię straszyć. Po prostu przy temacie mi się przypomniało. A Kondzio, jak piszesz , nie upadł tyłem główki. To ważne. Daj mu buziaczków od cioci ikoli

ikola- jak przeczytalam tą historie na hali targowej to az mi

czarinka - buziaczki dla kondiaczka, napewnio nic mu nie bedzie

kamila - super fotki ,sprytny twoj fifi jest

sensibel - witaj i pisz czesciej co u was

lachkasia - sliczne fotki, nikus slicznie wyglada z tym bukietem, no to teraz ula juz jest jego

--------------------------------------------------------------------------
edit:

garnuszki - bardzo sie ciesze ze jedzonko ugotowane przez ciebie smakowalo olafkowi

Edytowane przez Wisniowysad
Czas edycji: 2007-10-09 o 19:40 Powód: dopiska
Wisniowysad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-09, 19:57   #47
Atiluj
Wtajemniczenie

GG do Atiluj

Michałek i rodzice dziękują za pamięć i życzenia wszystkim wizażowym ciociom i ich pocieszkom

Kamilka lubisz bigos? to zapraszam, zapraszam - piątek lub sobota (dla poszczących w piątek) dniem bigosowym
Ja też uwielbiam oglądać nasze dzieciaczki

Lachkasia zawalaj, zawalaj Nikuś w tym poważnym sprzęcie wygląda bosko
Ja podobną recepturę na kaszel stosowałam u Jarka: też smarowanie spirytusem ale bez wcześniejszej oliwki, a na ten spirytus, na plecki albo piersi (już skleroza zżarła) papierek od masła (pewnie on miał pełnić tą funkcję co u Ciebie oliwka).
Najważniejsze, że Nikusiowi pomogło A Ty się kuruj żeby znowu na Nikusia nie przelazło

Martuś Ty coś ostatnio bardzo oszczędna w tych postach jesteś Systematyczna ale oszczędna
Bardzo Ci dziękuję, za link do tego baseniku Hadzi już wpłacił kasę więc do końca tygodnia Misiek powinien już go mieć Ja wcześniej czaiłam się już na niego ale zawsze było jakieś ale. A tak, dzięki Tobie się wreszcie stało

Stary 2007-10-09, 20:05   #48
Wisniowysad
Zakorzenienie

GG do Wisniowysad

Cytat:
Napisane przez Atiluj Pokaż wiadomość
Martuś Ty coś ostatnio bardzo oszczędna w tych postach jesteś Systematyczna ale oszczędna
Bardzo Ci dziękuję, za link do tego baseniku Hadzi już wpłacił kasę więc do końca tygodnia Misiek powinien już go mieć Ja wcześniej czaiłam się już na niego ale zawsze było jakieś ale. A tak, dzięki Tobie się wreszcie stało
fajnie ze bedzie michi mial ten basenik

ja oszczedna w postach nie chyba nie, po prostu dzisiaj spalismy z witkiem do 11.00 i nie mialam czasu, bo zakupy, obiad, spacer

to ty bigos gotujesz juz dzwonie na pkp i przyjezdzam do was koleją na weekend

wkleje fotke z dzisiejszej kapieli witolda
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kąpiel witka 1.JPG (37,7 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kapiel witka 2.JPG (35,4 KB, 16 załadowań)
Stary 2007-10-09, 20:13   #49
Atiluj
Wtajemniczenie

GG do Atiluj

Marta dawaj, dawaj Już 4 będziemy do tego bigosu: Ania, Kamilka, Ty i ja Zapraszam
A Wituś to mi się dzisiaj przyśni chyba Jest SUPER A jak ładnie siedzi
Ja nie wiem jak to jest ale nasze dzieciaczki są najładniejsze ze wszystkich. Tzn ja niby wiem ale, że tak udało nam się zebrać w jednym wątku z najpiękniejszymi dziećmi świata

Czarinka jak Kondziaczkowi minął dzień? Jak się czuje?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-10-09, 20:29   #50
lachkasia
Zadomowienie

Marta czaderski ten Wasz Wituś, minki ma przesłodkie Nikoś też wyciąga sobie pieluszkę spod pupci i namiętnie wkłada do buziulki i nie wiem jak wasze dzieciaczki, on uwielbia wodę z kąpieli, moczy rączki i oblizuje, albo ssie pieluszkę spod pupkci, obrzydliwek mój.

Cytat:
Ja nie wiem jak to jest ale nasze dzieciaczki są najładniejsze ze wszystkich. Tzn ja niby wiem ale, że tak udało nam się zebrać w jednym wątku z najpiękniejszymi dziećmi świata
Julitko zgadzam się z Tobą w 100%. wszystkie nasze brzdące są najpiękniejszeJa też łapie się na bigos

Dzięki za głupotki na maila, musze pokazać tż-cikowi
Stary 2007-10-09, 20:30   #51
dysia77
Zadomowienie

Julitka co racja to racja. Nasze dzieciaczki sa najpiekniejsze.
A czy ja niesmialo moge sie wprosic na ten bigosssssssss:gadu ly:

I juz nie bij nie bij, bede sie odzywac jak tylko mi cora i maz pozwola

Marta Witus rewelacyjny. Taki drobniaczek ale dlugi chyba jest co?
My Ade ciagle jeszcze kapiemy na lezaco i tylko jak plecki myjemy to ja sadzamy i wtedy wszystko co w zasiegu laduje u niej w raczkach

MadziaO znam ten bol niejedzenia nabialu. U mnie tez Ada miala zdiagnozowana skaze bialkowa. I chyba jeszcze teraz po deserku z jogurtem ja wysypalo. Musze sprawdzic jeszcze raz. Jak bylam w ciazy to obzeralam sie nabialem, szczegolnie zoltym serem i platkami z mlekiem a teraz doooopa. Ale podobnie jak u Ciebie, przeszlo mi juz i sie odzwyczailam. Kiedys nawet raz sprobowalam jogurt i jakos mi nie smakowal. Wolalabym tak sie odzwyczaic od slodyczy ale to trudniejsze....

Czarinko jak sie ma Kondziaczek po upadku? Mam nadzieje ze jest wszystko w porzadku.

Ikola jestem w szoku Co za bezmozgi z tych rodzicow? Brak slow.

Kamila fotki a wlasciwie Fifi rewelka!

Co do osiagniec mojej Ady to od wczoraj daje "czesc", tzn, jak sie do niej wyciagnie reke i powie "czesc Adusia" to ona sie usmiecha (ma taki specyficzny usmiech bo fajnie marszczy przy tym nosek) i daje lapke

ja tez chce glupotki na maila! Plizzzzzzzzzzzzzz
e.kuczynska@op.pl
Stary 2007-10-09, 20:32   #52
Kamilanet
BAN stały

GG do Kamilanet Send a message via Skype™ to Kamilanet

Cytat:
Napisane przez Atiluj Pokaż wiadomość
... udało nam się zebrać w jednym wątku z najpiękniejszymi dziećmi świata
pięknie to ujęłaś - aż mi się łezka zakręciła w oku
podpisuje się pod tym wszystkimi odnóżami

do bigosu dopisz Michała - może przywieziemy jakąś wyśmienitość (czyt. bimberek)

Marto Witek jest tak do Was podobny.
Kamilanet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-09, 20:37   #53
Atiluj
Wtajemniczenie

GG do Atiluj

Lachkasia, Dysia zapraszam, będzie cały gar Starczy dla wszystkich
Dysia głupotki będę Ci przesyłać A tak przy okazji - kiedyś Hadzi coś mi w swojej poczcie pokazywał i zobaczyłam tam właśnie Twój adres (do teraz nie kojarzyłam, że to Twój) Ty wiesz ile ja się zastanawiałam co to za laska z nim koresponduje Niby taka "nie zazdrosna" jestem ale myślałam, że mnie skręci z ciekawości, no a nie honor było go zapytać Teraz już wiem, że to Ty i zasnę spokojnie

Lachkasia ja Tobie też dziękuję za głupotki i całej "reszcie" też - hurtowo

Kamilka super! Dla Michała też starczy

Edytowane przez Atiluj
Czas edycji: 2007-10-09 o 20:40 Powód: dopisek
Stary 2007-10-09, 20:40   #54
Czarina
Wtajemniczenie

GG do Czarina

Sto lat, sto lat , niech żyje Michałek nam!!!!

Kondzio ładnie przespał noc i zachowywał się dzisiaj normalnie. Teraz też jużśpi. Oglądałam mu główkę i nawet śladu nie ma po uderzeniu. Więc myślę, że bardziej się wczoraj wystraszył, niż go bolało.

Dzisiaj przyszalałam z kawą- wypiłam dwa szatany i tak mnie kopnęło że szok Czułam się, jakbym pijana była- kręciło mi się w głowie, nie mogłam się na niczym skupić, a teraz głowa mnie bardzo boli
Więc krótko będę pisać, bo zaraz lulu idę.

Ikola, no co za rodzice, biedne dziecko. Spadło z takiej wysokości, a oni nic... Kretyni.

Hadżi ja przez dobrą chwilę zastanawiałam się o jakim Kubku Ty piszesz. Na początku myślałam że chodzi o Kubusia Freddy. Ty to zawsze coś wymyślisz

Ana Isiolek śliczny. Dzielny z niego chłopczyk, a jaki spryciarz. Ślicznie stoi

Kamila Fifek na medal, widzę, że już nawet na barki tatusia się wdrapał.
A na zdjęciu to jesteś TY, czy Twoja siostra? Bo szczerze, to poznać nie mogę.
I Twój Michał włosy ściął? Chyba że na zdjęciu to nie on, tylko jego brat.

Julita, nie krzycz, ale ja naprawdę nie wiem, kiedy się wybiorę do lekarza. Wiem że nadżerka nieleczona jest niebezpieczna, ale naprawdę ciągle mi coś wypada, a z kasą krucho.

Ana mogłabym iść na kasę chorych, ale nie chcę. Wolę iść prywatnie do mojego gina, niż dać majstrować sobie w podwoziu obcemu lekarzowi i to za państwowe pieniądze. Co to, to nie. Jeszcze by mi coś spartolił

Kasia jak tam na spotkaniu było?

lachkasia Nikolasek cudowny. Super wygląda w tym czymś- tej mini spycharce. I jak ładnie siedzi na rowerku.

Marta
no Wicio pierwsza klasa. On zawsze tak słodko wychodzi. Jest bardzo do Ciebie podobny. Ucałuj go odemnie w łysego czerepka

Widzę, że tu niezłe bijatyki odchodziły. Baby się biły o chłopów i odwrotnie.
A tam gdzie dwoje sie bije, tam trzeci korzysta. Kondzior obserwuje wszystko z boku i w odpowiednim momencie wkroczy do akcji

Ojacie, nie mogę już wysiedzieć. Zaraz łeb mi eksploduje. Mam nauczkę- nie przesadzać z kawą.
Dobranoc wszystkim
Czarina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-09, 20:42   #55
bassienka
Zadomowienie

GG do bassienka Send a message via Skype™ to bassienka

przeczytałam wszystko, co dzisiaj napisaliście w końcu jestem na czasie. później napiszę coś wiecej, bo na razie musze iść wyciągnąć soczewki, bo oczy mi wypadną zaraz.
aha. Julita dzięki za głupotki też mam kilka fajnych rzeczy, ale nie mam Waszych maili, a bym przysłała, żebyście też sie pouśmiechali trochę z nich

ALBUMY
[*] 18.06.2010
bassienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-09, 20:46   #56
Atiluj
Wtajemniczenie

GG do Atiluj

Czarinka uffff, no to super, że z Kondziem OK Ponieważ Cię głowa boli, to o nadżerce DZIŚ przynudzać Ci nie będę ale nie myśl, że odpuszczam

Stary 2007-10-09, 20:50   #57
dysia77
Zadomowienie

Julitka bo to wszystko tak sie dzieje dlatego ze Twoj maz jest bardzo uczynny i chce wszystkim pomoc i rozsyla programy, instrukcje i rozne takie. I dlatego ma na swojej poczcie mase roznych blizej niezydentyfikowanych adresow.Biedaczko i tyle czasu spac nie moglas?
Toz On prawie jak nasza wizazowa siostra jest wiec nie masz sie czego obawiac i nastepnym razem nie unos sie honorem tylko od razu przypieraj go do muru jak zobaczysz nieznajomy adres.

Czarinka zamiast kawy trzeba bylo winko strzelic lampeczke, to by lepiej podzialalo. Tak sie tylko zastanawiam jak Ty chcesz zasnac po takich dwoch szatanach? Mi by chyba oczy z orbit wyskoczyly?
Dobrze ze Kondziorek bez szwanku wyszedl.
Stary 2007-10-09, 20:50   #58
Czarina
Wtajemniczenie

GG do Czarina

jeszcze tylko wkleję coś dla Misiolka, z okazji miniurodzinek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (30,8 KB, 4 załadowań)
Czarina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-09, 20:51   #59
Wisniowysad
Zakorzenienie

GG do Wisniowysad

julita - dzieki za zaproszenie mam nadzieje ze kiedys to bedzie mozliwe (kiedys - czytaj w niedalekiej przyszlosci)

dziekujemy za pochwaly dla wita

ja tez zgadzam sie ze nasze dzieciaczki są naj naj najpiekniejsze:jupi :

czarinka - ciesze sie ze z kondziem wsio oki i ze sobie juz slodko spiulka

czy wy nadal przed kąpielą myjecie maluchom buzki wodą przegotowaną i wacikiem?????

bo ja nie myje juz tak, tylko jak go wkladam do wanny to pierwsze co robie to myje buzke, jak jeszcze woda nie jest z pianą, nic mu nie wyskakuje, m ladną skórę, wiec chyba to nic zlego
Stary 2007-10-09, 20:56   #60
dysia77
Zadomowienie

Marta ja Adusi myje buzie przed kapiela woda prosto z kranu, tak jak sobie, czyli reka jej myje i juz. I nic jej sie nie dzieje. Troche tylko fuka na mnie bo tego nie lubi

Czy wszystkie mamy kupily juz krzeselka do karmienia? Ja dopiero sie zbieram do zakupu i sie zastanawiam jakie wybrac. Lepsze sa drewniane czy plastikowe?

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości