|
|
#31 |
|
zielony stworek
|
Dot.: Matowe cienie
http://www.allegro.pl/search.php?str...ntry=1&order=p
![]() Dostępność Vipery można zapytać tutaj http://www.vipera.com.pl/kontakty.html U mnie Vipera prawie w każdym małym sklepiku z kosmetykami jest ![]() Matowe cienie Vipery to te nowe Eye? http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=17519 Widziałam je,ok 10zł za sztukę.Jeszcze nie testowałam
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Matowe cienie Bi-kor znalazłam u tego sprzedającego:
http://www.allegro.pl/item257366048_...i_kor_10g.html |
|
|
|
|
#33 | |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
Zadomowienie
|
Aga dokladnie taka sama paletke udalo mi sie wylicytowac za 26zł + 10zł koszta przesylki u MALEKO1
Wczesniej kupowalam u niego cala, nowiutka palete cieni bell tych polyskujacych Platinum, czy jakos tak
|
|
|
|
|
#35 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
tylko sie tak zastanawiam czy te cienie dosc twarde nie sa mam inne matowe ale kurcze twarduchne.. ciezko nimi operowac:P |
|
|
|
|
|
#36 |
|
Rozeznanie
|
czy matowe cienie to dobry pomysł na makijaż weselny, jak uważacie?
|
|
|
|
|
#37 | |
|
okrutnica jakaś... |
Cytat:
sama bym chciała za tą cenę
|
|
|
|
|
|
#38 |
|
Zadomowienie
|
Fakt, mialam farta
![]() Gamegirl - z tego co wiem, to te cienie maja miekka, pudrowo-satynowa konsystencje i rozprowadzaja sie na powiece cudownie Zreszta kiedys w jakiejs drogerii wsadzilam palucha w te cienie i to bylo mile doznanie Z pewnoscia nie sa twarde.Meili - makijaz w matach wyglada efektownie, ale mozna matowy makijaz troszke rozswietlic (nie za bardzo)
|
|
|
|
|
#39 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo podobno lepiej nie używać perłowego tzw. highlightera (czyli rozświetlacza) pod brwiami ponieważ na zdjęciach poźniej niezbyt ładnie to wygląda i odciąga uwagę od makijażu oka a skupia tylko na miejscu pod brwiami
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
okrutnica jakaś... |
np. delikatnie szczyty kości policzkowych
|
|
|
|
|
#41 |
|
Zadomowienie
|
Ja czasami stosuje rozswietlenie w centralnej czesci powieki, tuz nad zrenica
|
|
|
|
|
#42 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#43 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#44 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz, ja mam problemy z operowaniem nimi, ale raz- mam mało wprawną rękę, dwa- nakładam na bazę Art Deco, a ona jednak nieco utrudnia makijaż. Na pewno nie nakładają się tak łatwo jak Ruby Rose (zresztą miękkości RR chyba nic nie dorówna , ale nie tak twardo jak Avon na przykład... Ale z tego co widziałam po Twoich wyczynach na MM to nie będzie z nimi problem dla Ciebie ![]() To znaczy, jeśli pytasz o Bell... Tak? Chyba ze gafę popełniłam? Cytat:
Uwypukla powiekę, powiększa oczy...
|
|
|
#45 |
|
Rozeznanie
|
a co sądzicie o matowych cieniach Revlon Colorstay? mają bardzo ładne kolorki. ciekawa jestem, czy długo się utrzymują na powiece.
|
|
|
|
|
#46 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#47 |
|
BAN stały
|
ArtDeco, Pupa, Kryolan, Smashbox, Nouba, Bi-Kor... do wyboru do koloru
|
|
|
|
|
#48 |
|
okrutnica jakaś... |
Szyna i jak sprawują się Bell? Warto?
|
|
|
|
|
#49 |
|
okrutnica jakaś... |
|
|
|
|
|
#50 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja posiadam matowy cien bell nr.146 i jestem bardzo zadowolona
Jest bardzo trwaly,po wielu godzinach smigania z nim w pracy nic nie musialam poprawiac.Mysle,ze spokojnie moge go polecic.Szczegolnie,ze cena jest tak niska,ze nie ma co sie zastanawiac Na razie tylko 1 go uzylam,musze jeszcze wnikliwiej przetestowac i wystawie ocenke na KWC
|
|
|
|
|
#51 |
|
Zadomowienie
|
Agabil, przepraszam, ze odpisuje dopiero teraz, musialam przeoczyc ten watek
Cienie sa cudowne. Gdybym nie wiedziala, ze to Bell, to bym myslala, ze to cienie jakiejs super firmy Mocno napigmentowane, piekny mat, a raczej satynowy mat, bo rozprowadzaja sie niesamowicie latwo. Wystarczy lekko musnac powieke i juz pokrywa sie kolorem. Sa dosc miałkie, przez co latwo sie nabieraja na pedzel, ale i rownie latwo obsypuja, wiec trzeba uwazac. Choc wprawniejsza reka poradzi sobie z nimi bez trudu (czyli Ty Agusiu nie bedziesz miala najmniejszego problemu). W paletce mam wszystkie dostepne kolory. Bardzo jestem zadowolona z matowej czerni - super intensywna No i jeszcze jedna ciekawostka, cienie doskonale naklada sie na mokro, intensywnosc koloru nie do opisania Jednym slowem za 26 zł mam palete cieni swietnych jakosciowo. Polecam! ![]() Aga, jeszcze specjalnie dla Ciebie, jesli bys chciala sie skusic ![]() http://allegro.pl/item277934053_bell...aw_12_szt.html Sprzedawca przesympatyczny i dwokrotnie przeze mnie sprawdzony
|
|
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
a gdzie w Krakowie mozna dostac Bell? rynek prawie calkowicie zmonopolizowaly rossmanny, natury, a proposy a tam niestety nie ma
poluje na matowe/satynowe cienie ale niestety sa praktycznie nie do kupienia nawet w inglocie coraz mniej matowych odcieni |
|
|
|
|
#53 |
|
Raczkowanie
|
Pierre Rene ma gamę pojedynczych matowych cieni. Mam białe i czarne i jestem bardzo zadowolona, żywe intensywne, długotrzymające się kolory. Cena 7zł
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#54 | |
|
zielony stworek
|
Cytat:
Jeszcze raz polecam Satin Mat
|
|
|
|
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
Takze polecam po raz kolejny, zakupiałm biel i jest wyśmienita
Zarówno pojedynczo jak i do rozświetlanai innych cieni.ogól.nie polecam też revlona, mam poczwórne cienie- nie sa idealnie matowe ale perłowe tez nie, a trzymają się... cudownie
|
|
#56 |
|
okrutnica jakaś... |
pozwoliłam sobie odkurzyć stary wątek
jestem w trakcie poszukiwań cieni matowych dobrze napigmentowanych i w miarę miękkich, o gładkiej fakturze-szukam przede wszystkim palet.
|
|
|
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
Aguś, MAC. Z tańszych miałam kiedyś paletę matów Inglota i nie były strasznie złe. O mat MAT dziwnie trudno...
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#58 |
|
okrutnica jakaś... |
Frywolna Franiu
sama nie wiem, mam jakies dziwne oczekiwania. Boję się kolejnego podejścia bo nie należą do tanich.Kryolan tez mnie zraził nieco choć cieni nie miałam, może Mehron lub moje dość kosztowne ale znakomite odkrycie Make Up Atelier Paris czyli MAP? |
|
|
|
|
#59 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale rozumiem - każdemu co innego pasuje. Miałam styczność z paletą matową KRYOLANA, taką w mocno "jarzących kolorach". Byłam bardzo rozczarowana ich trwałością i kryciem. Wizażystka, które je miała też narzekała na ich fotogeniczność ![]() MAP - nie znam. Miałam jasny, matowy cień z Make Up For Ever, ale nie wiem jak się spisują ich kolorowe maty.
|
|
|
|
#60 |
|
okrutnica jakaś... |
czyli Kryolan odpada-nawet dobrze bo jakoś mnie nie przekonują ich produkty. MAP-y...mam dwa fluidy i próbki sztyftów, świetna jakość
Tylko wiadomo-nie wszystkie produkty w ofercie danej marki sa na tym samym poziomie. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.

Wczesniej kupowalam u niego cala, nowiutka palete cieni bell tych polyskujacych Platinum, czy jakos tak
sama bym chciała za tą cenę

Mat jest spoko,ale co z tego,jesli sa bardzo nietrwale