Piesi na drodze - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Auto Marianna

Notka

Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-10-17, 09:06   #31
lain
Zakorzenienie

Dot.: Piesi na drodze

Cytat:
Napisane przez asiulkaa Pokaż wiadomość
Z tym wyłączeniem świateł to różnie bywa, bo w Poznaniu jest kilka krzyżówek które jak światła sie zepsują to powodują gigantyczne korki, a poza tym nie można zapominać o pieszych oni też muszą mieć możliwość przejść przez ulicę, samochody nie są najważniejsze.
a to tez tez zelazy od skrzyzowania. w Krakowie wylaczyli na tych niewielkich w scislym centrum miasta. jako pieszy stwierdzam, ze jest ok jeszcze nikt mnie nie przejechal (pod Poczta, bo pod Dworcem nie ma pasow tylko przejscie podziemne)
lain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-17, 09:13   #32
Ines1985
Zakorzenienie

Nie uwazam zeby wyłączanie świateł było dobrym pomysłem.. Nie potrafię sobie wyobrazić miejsc, gdzie by to było korzystne...
Pamiętam jak kiedyś nie działały światła na największym skrzyżowaniu przez jakie codziennie przejeżdżam... I to była masakra Jeszcze nigdy nie widziałam takiego zamieszania... Każdy próbowal się przecisnąć, niektórzy zawzięcie trąbili... Szkoda że ktoś tego nie nakręcił . No i zarówno jak jechałam tamtędy rano, jak i po południu - na poboczu stały stuknięte samochody... Nie naprawili tych świateł przez 3 dni i codziennie było to samo .

Oczywiście w takim miejscu tylko idiota zlikwidowałby światła, ale ogólnie uważam że to była bardziej hadcorowa wersja tego, co działoby się na mniejszych skrzyżowaniach bez świateł.

Tak samo likwidacja znaków... Nie wierzę, że to by pomogło Nie wierzę, że kierowcy staliby się przez to bardziej ostrożni . Jak patrzę na polskich kierowców - mam wrażenie, że to by przyniosło dokładnie odwrotny skutek.

Ines1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-17, 09:46   #33
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ines1985 Pokaż wiadomość
Nie uwazam zeby wyłączanie świateł było dobrym pomysłem.. Nie potrafię sobie wyobrazić miejsc, gdzie by to było korzystne...
przyjedz do Krakowa i popatrz na skrzyzowanie pod dworcem tam teraz dziala zasada prawej reki. i dobrze dziala, pomimo jezdzacych tam tramwajow. za kadencji swiatel byl tam paskudny korek. jak juz pisalam - nie mowie o wielkich skrzyzowaniach, bo tam sie robi burdel jak swiatla wylacza.
lain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-17, 11:43   #34
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Lain, to może działać w Krakowie. Byłam jakieś dwa lata temu w Krakowie w sprawach uczelnianych i byłam zaszokowana uprzejmością miejscowych kierowców. Natomiast w Warszawie... przykro mi to mówić, bo mieszkam pod Warszawą, a Wawie studiowałam i pracuję - w Warszawie ludzie jeżdżą często jak zwykłe chamy. Nie wiem, czy to kwestia tego, że w dużym mieście jest większe tempo życia i ludzie staja się bardziej agresywni. No ale Kraków to też przecież nie małe miasteczko...

Ja sama jestem tylko pieszym i spotykałam różnych kierowców, również tych, którzy prawo jazdy chyba sobie własnoręcznie wypisali i wydrukowali. Najbardziej wkurza mnie to, że czasem stoję przy przejściu, nie ma świateł, jedzie sznur samochodów i jak mam przejść? Pozostaje tylko wyleźć na jezdnię i czekać na pisk opon.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Auto Marianna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości