|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Debata Kaczynski vs Tusk
dla niezdecydowanych kalkulator wyborczy :
http://wybory2007.wp.pl/kalkulator.html :P |
|
|
|
|
#32 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
Zadomowienie
|
Kaczyński na konferencji prasowej powiedział, ze uważa się za jednoznacznego zwycięzcę debaty. Hmm, może miał na myśli jakąś inną..
|
|
|
#34 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja babcia jest wierzaca z reszta jak cała moja rodzina, i oglada ona trwam codziennie, ofcrs ma inne kanały telewizyjne, słucha tez radia maryja. (co do tej nagonki na ta stacje też mam odmiene zdane niż wiekszość z was, ale juz nie bede sie rozpisywac bo watek jest o debacie) i moja babcia sama do niedawna nie wiedziała na kogo zagłosuje i czesto kłóciłam sie z nią o Tuska, bo miałam troche odmienne zdanie, gdyz dla mnie od zawsze nie był idolem. tak wiec denerwuje mnie też troche stereotyp PIS-owych starszych kobiet, które słuchaja radia maryja, nosza moherowe berety i czczą Kaczory i Rydzyka. to nie prawda. Cytat:
|
|
|
#35 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo z takim niezdecydowanym panem rozmawiałam dzisiaj Moja mama też jnie wie. Naprawdę w naszej polityce jest teraz straszna kicha i nie wiadomo co zrobić
|
|
|
#36 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a Tusk powiedział: "- Wygrała Polska i nasze marzenia o lepszej Polsce " "- Będę zadowolony, jeżeli moi rodacy uwierzą, że można Polskę zmienić na lepsze 21 października. I proszę o ten jeden wysiłek, bo to jest możliwe. Ten zły sen może się skończyć. Możemy zrobić porządek z tym całym bałaganem" naprawde piekne i przekonujące słowa...marzenia o lepszej polsce, zły sen....czyli typowe dla Donalda "- Słuchając argumentów pana prezesa Kaczyńskiego i swoich własnych dobrze wiem, że jest szansa i że te nasze marzenia mogą się spełnić -" dodał przewodniczący PO. chciałabym tez zauważyć że onet jak i tez inne portale internetowe, czy telewizja nie są apolityczne, absolutnie. juz nie gadam tylko ide spać, dobrej nocki dziewczyny
|
|
|
#37 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ależ ja żadnej tezy nie wysnułam
Podkreślam - pisałam na podstawie własnych obserwacji. A skoro znam głównie takie osoby, o których wspominałam, trudno, żeby pierwsza myśl, która przychodzi mi do głowy na temat "pro-PiSowców", była inna.A że są tacy ludzie jak Twoja babcia to wiem. Znaczy - jestem świadoma. Tyle że to jak z UFO - nie uwierzę, dopóki nie zobaczę - taki żart. Cytat:
![]() Stereotypy mogą być krzywdzące, jeśli traktuje się je zbyt serio, bez dystansu. Z odpowiednim nastawieniem są jednak całkiem pomocne w tworzeniu obrazu świata i usystematyzowaniu pewnych spraw. Bardzo ułatwiają życie ![]() Cytat:
![]() Ale jak już pisałam - EOT
|
|
|
#38 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#39 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miłych snów życzę ![]() I teraz już naprawdę sobie stąd idę...
|
|
|
#40 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Udzieliłeś za dużo odpowiedzi "nie mam zdania" i to ma być kalkulator? :P
|
|
|
#41 |
|
Raczkowanie
|
hmm no to powinnaś bardziej wgłębić się co "w polityce piszczy" i podejść do testu jeszcze raz. Mi wyszła...o zgrozo... Samoobrona
|
|
|
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli ktoś jeszcze debaty nie oglądał leci teraz na tvn24, właśnie się zaczęła
|
|
|
#43 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#44 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety to nie pomaga
|
|
|
#45 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. wstukałam w wyszukiwarkę i próbuje się dowiedzieć teraz co to takiego jest .widziałam tylko fragmenty debaty , ale lepiej w nich wypadał donald , żeby zagłosować na donalda po fatyguje się też do londynu 21 pażdziernika , choc bardzo blisko to to nie jest - chciałabym kiedyś wrócić do normalnej polski .no i nie chcę się tu wstydzić za naszą reprezentację ... |
|
|
|
|
|
#46 |
|
Rozeznanie
|
Zdecudowanie wygrał Tusk ! a co do większości zwolenników PiS-u to starsi ludzie słuchający radia Maryja (bo Rydzyk prosi,żeby na PiS głosować) a Rydzyk nie ma zwolenników on ma wyznawców.Zgadzam się z tym co napisała Germini .
|
|
|
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też.Najpierw Rydzyk i banda mówili,że wiara to wiara i w politykę się nie mieszają,a teraz nawołują do głosowania na PiS.Paranoja.W wiarę i kościół dawno przestałam wierzyć.A taka babcia (nie każda) wierzy we wszystko,co tam mówią.I jak powiedzą PiS jest super,to uwierzy,że cud gospodarczy to ich sprawa. (pominę fakt,że "mądry" pan Kaczyński nie zauważył,że cud gospodarczy to nie kwestia 2 lat,tylko ktoś to przed nim zapoczątkował..)
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
Wg. mnie też wygrał Tusk
Ale ja poza tym lubię jakoś Tuska, był w miejscowości koło której mieszkam na spotkaniu z młodzieżą(jak chodziłam jeszcze do liceum i poszliśmy całą klasą na to spotkanie) i wydawał się sympatyczny
|
|
#49 |
|
Wtajemniczenie
|
Wg. mnie lepiej wypadł Tusk. I nie chcę byc na siłę ani trendi ani dżezi.
I ciągle się zastanawiam czy zagłosowac na PO czy na Lid (nawet kalkulator podpowiedział mi LiD ). Ja tylko nie chcę, żeby wygrał PiS. Nie chcę życ w kraju gdzie ciągle tylko słychac o lustracji, podsłuchach itp., gdzie Ziobro rzuca publiczne oskarżenia zanim kogoś skazał sąd i nie ponosi za to żadnej odpowiedzialności. Nie chcę żeby mój premier kłamał, że nie będzie koalicji z tymi czy tamtymi a później o tym zapominał. O nie.
|
|
#50 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
nie widziałam tego
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
powtórka z debaty jest na onecie
![]() http://www.onet.tv/30121,7692,19,275...0,0,wideo.html |
|
|
|
|
#53 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A nie zastanawia Cię dlaczego w społeczeństwie "bardziej nowoczesnym", statystycznie młodszym i lepiej wykształconym rządzi liberalizm? I dlaczego za wcześniejszych rządów nie było tak silnej opozycji? Nie tylko w parlamencie ale właśnie w społeczeństwie? Może dlatego, że bardzo wielu ludziom nie podoba się to, co robi/robiła PiS ze swoją ekipą - S i LPR? Bo mimo faktycznej wygranej PiS w poprzednich wyborach, zagłosowała na nich garstka uprawnionych? Rządu nie wylania się w wyborach. To wyłoniona w ten zwycięska partia jest odpowiedzialna za jego stworzenie i funkcjonowanie. Nie sztuka osiągnąć wynik wyborczy, ale umieć to wykorzystać. I dlatego cała "wina" jest "zwalana" na Kaczory. |
|
|
|
|
|
#54 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zresztą co bym tam nie zobaczyła śmiało moge powiedzieć że jak było głosowanie albo na Tuska albo na Kaczyńskiego to ja byłam od początku za Tuskiem...
Edytowane przez kiniaczeq Czas edycji: 2007-10-13 o 10:39 |
|
|
|
|
|
#55 |
|
Wtajemniczenie
|
Uważam, że debatę wygrał Tusk.
Dobrze Tusk powiedział na temat łapówek i korupcji To nie jest droga do sukcesu. To są działania na krótką metę. Korupcje należy zwalczać niwelując jej przyczyny. A to niestety proces długofalowy i nie da sie tak na łapu capu, tu i teraz. PIS do zwalczania korupcji zabrało się od d***y strony A tak w ogóle, PIS ma hopla na ten temat. Nawet w ich spocie wyborczym pierwszym zdaniem jest: „skutecznie likwidujemy korupcje”. No ludzie... czy to jest najważniejsza sprawa w tym kraju. OK, to jest ważne, ale nie najważniejsze teraz w Polsce. Zdaje się że są ważniejsze rzeczy do zrobienia. Kolejna sprawa – Kaczyński zdecydowanie jest przeciwny liberalnej gospodarce. Tylko, że jeśli nie liberalna gospodarka to cofniemy się w rozwoju. To jest XXI wiek. Zdecydowana większość zachodnich gospodarek oparta jest właśnie na ekonomicznym i społecznym liberaliźmie. Dlatego „jadą” do przodu. A my stoimy w miejscu. Przykład: wspomniane przez Tuska Anglia, Irlandia, Szkocja. Kaczyński coś wspomniał, ze płace poszły w górę za czasów ich rządów. A ja się pytam gdzie i ile? Ja pracuje w budżetówce i od 3 lat nie było żadnych podwyżek płac. A produkty drożeją. Podwyżki to chyba dostali, ale urzędnicy w kancelariach premiera i prezydenta. O jaki sukces osiągnął PIS – stopa bezrobocia spadła najwięcej za czasów ich rządów Tylko dlaczego pan Kaczyński nie podaje przyczyny tego stanu. Nie ma się co dziwić, że bezrobocie tak zjechało, skoro 2 miliony Polaków w wieku produkcyjnym siedzi na wyspach.Nie uważam, że PO i Tusk to świętości, ale po dwóch latach rządów PIS to, według mnie, najlepsza alternatywa dla tego kraju. W każdym razie „mniejsze zło”. No chyba, że nagle pojawi się ktoś trzeci Ale musiałby to być cudotwórca. A ja w cuda nie wierze.
|
|
|
|
|
#56 |
|
Zadomowienie
|
Tusk mnie zaskoczył i to baaardzo pozytywnie. Co tu duzo pisać - rozłozył Kaczynsiego na łopatki
Glory! Glory! PO!
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
z resztą było słychać owacje ludzi po debacie,którzy krzyczeli Donald Tusk.
Zastanawia mnie ta sytuacja,którą Tusk opisywał o broni w windzie
|
|
#58 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A wracając do meritum- uważam, że debatę wygrał Tusk. |
|
|
|
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
zdecydowanie Tusk pokazał klase.
Kaczyński się wykręcał, lał wode zamiast odpowiadać konkretnie na pytania. wlasciwie nie mial żadnych konkretnych argumentów. Chwalił sie tym co nie jest jego zasługą .. niestety z tego co wiem, to w Warszawie wieksze poparcie ma PiS i niestety przeczuwam, ze wygrana wyborów nalezy do nich
|
|
#60 |
|
Zakorzenienie
|
A ja z innej beczki.
Nie podobała mi się forma i tej, i poprzedniej debaty. W zasadzie nie dało się z nich dowiedzieć niczego o konkretach na przyszłość. Wszyscy chcą zmieniać kraj na lepsze a jedyne co potrafią, to wytykać sobie błędy z przeszłości. Pod tym względem - moim zdaniem, przegrali obaj. Choć przygotowany był lepiej Tusk. Ale mnie to nie dało nic, by ułatwić wybór przy głosowaniu. Piękne slogany to zbyt mało.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.

[off-line]

Podkreślam - pisałam na podstawie własnych obserwacji. A skoro znam głównie takie osoby, o których wspominałam, trudno, żeby pierwsza myśl, która przychodzi mi do głowy na temat "pro-PiSowców", była inna.

. wstukałam w wyszukiwarkę i próbuje się dowiedzieć teraz co to takiego jest
OK, to jest ważne, ale nie najważniejsze teraz w Polsce. Zdaje się że są ważniejsze rzeczy do zrobienia.
Tylko dlaczego pan Kaczyński nie podaje przyczyny tego stanu. Nie ma się co dziwić, że bezrobocie tak zjechało, skoro 2 miliony Polaków w wieku produkcyjnym siedzi na wyspach.
i niestety przeczuwam, ze wygrana wyborów nalezy do nich