on boi się odpowiedzialności - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-10-15, 15:55   #31
koKOro
Zakorzenienie

Dot.: on boi się odpowiedzialności

z tego co ja zaobserwowalam, to jesli mialby jeszcze byc z Toba, musisz odpuscic zeby przestal czuc presje, poczul, ze ma wybor itp. i wtedy moga jego watpliwosci sie rozwiac, byc moze na plus. Gdy jest naciskany jeszcze bardziej podlega rozchwianiu emocjonalnemu. Jesli chcesz miec jakakolwiek szanse usun sie, nie pisz, nie dzwon, nie blagaj. Wiem, ze to strasznie trudne i bolesne bo my kobiety widzimy jedyna szanse w rozmowie. Oni jednak odwrotnie. Skup sie na razie na sobie, poogladaj ulubione filmy, poczytaj, pospotykaj sie z przyjaciolmi, tak zeby miec cos dla siebie.

zakorzenienie

Edytowane przez koKOro
Czas edycji: 2007-10-15 o 16:16
koKOro jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-15, 15:58   #32
ahinsa
Zakorzenienie

Wijesz sie jak piskorz, Pimpuszek.

Sama napisałaś:
Cytat:
Tak strasznie o mnie dbał , zabiegał , starał się nawet przez ten miesiąc kiedy wracaliśmy do siebie i walczyliśmy żeby się ułożyło , nawet wtedy czułam jego miłość. Już nic nie mogę zrobić ...nie mogę nawet już walczyć booo on nie chce , woli sobie wmówić że nie jest czegoś pewny . A ja nie wiem co robić .W zasadzie chyba nic chyba pozostało mi się pogodzić ale nie umiem to tak strasznie boli tak mocno go kocham .
A teraz nas przekonujesz, że wcale nie jest strasznie.
(tzn, tak naprawdę, to przekonujesz siebie)
Doskonale wiem, co przezywasz. Ale, w przeciwieństwie do ciebie, jestem już od tego wolna. Niezaangażowana. Stoję z boku i widzę jakby trochę ściślej.

Wyłącz uczucia i weź to na logike.
Stary 2007-10-15, 16:20   #33
ona444
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ahinsa Pokaż wiadomość
Wijesz sie jak piskorz, Pimpuszek.

Sama napisałaś:

A teraz nas przekonujesz, że wcale nie jest strasznie.
(tzn, tak naprawdę, to przekonujesz siebie)
Doskonale wiem, co przezywasz. Ale, w przeciwieństwie do ciebie, jestem już od tego wolna. Niezaangażowana. Stoję z boku i widzę jakby trochę ściślej.

Wyłącz uczucia i weź to na logike.
mam do was pytanie - a co jesli facet przestraszyl sie ze sytuacjia idzie za szybko? (to jest pytanie o mnie, bo podobna sytuacja ale inna w gruncie rzeczy) i sie odsunal.
ona444 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-15, 16:34   #34
pimpuszek81
Raczkowanie

.

Edytowane przez pimpuszek81
Czas edycji: 2011-03-01 o 20:11
pimpuszek81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-15, 16:37   #35
Klariska
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ahinsa Pokaż wiadomość
Jeśli rozumiesz przez to, że Pimpuszek powinna, za przeproszeniem, dyndać temu facetowi koło nosa, aż się łaskawie zdecyduje, że chce z nią być (albo, że jednak nie chce ) to ja protestuję. Stanowczo.
Powiedzialam to ogolnie. Nie mam tu na mysli zeby ona "dyndała" jak to ujelas jemu kolo nosa. Moze po prostu poczekac z miesiac-dwa, a jesli nadal bedzie taka sama sytuacja to odejsc, ze swiadomoscia ze probowala.

Klariska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-15, 16:38   #36
ona444
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pimpuszek81 Pokaż wiadomość
po pierwsze nie wije , co to w ogole za tekst !

A po drugie pisałam to przed tym jak do mnie zadzwonił wczoraj i dziś rano , myślałam że już nic się nie da zrobić , ale widzę że on wciąż ze mną rozmawia , wciąż dzwoni , wciąż chce ze mną kontaktu . Mówi coś zupełnie innego niż mówił w piątek kiedy był zdenerwowany więc chyba mam prawo mieć wątpliwości czy on jednak rzeczywiście chce tego końca. Jakby chciał to zamilkł by i nie odzywał by się i w sobotę i w niedzielę i dziś . Tylko zamilkłby i zlewał mnie całkiem.
pimpuszku ja uwazam ze nie jest to stracone, wiec na razie czekaj chyba (o ile latwo mi mowic skoro sama nie czekalam)
Stary 2007-10-15, 16:42   #37
pimpuszek81
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ona444 Pokaż wiadomość
pimpuszku ja uwazam ze nie jest to stracone, wiec na razie czekaj chyba (o ile latwo mi mowic skoro sama nie czekalam)
.

Czas edycji: 2011-03-01 o 19:41

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-10-15, 16:52   #38
ona444
Raczkowanie

Cytat:
Ja już sama nie wiem czy jest stracone czy nie . Poprostu taka jest prawda że przez tel to można mówić tysiące rzeczy i taka rozmowa nie prowadzi do niczego , póki się nie spotkamy i nie wyjaśnimy sprawy od początku do końca to nie będzie nic wiadomo , trzeba poprostu podjąc decyzję co dalej .
mysmy podjeli decyzje bez rozmowy i to bylo w tym najgorsze (oczywiscie ze trzeba porozmawiac!) bo ja wiem ze bylam pochopna.
Stary 2007-10-15, 16:54   #39
Agoosia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Agoosia

Cytat:
Napisane przez koKOro Pokaż wiadomość
z tego co ja zaobserwowalam, to jesli mialby jeszcze byc z Toba, musisz odpuscic zeby przestal czuc presje, poczul, ze ma wybor itp. i wtedy moga jego watpliwosci sie rozwiac, byc moze na plus. Gdy jest naciskany jeszcze bardziej podlega rozchwianiu emocjonalnemu. Jesli chcesz miec jakakolwiek szanse usun sie, nie pisz, nie dzwon, nie blagaj. Wiem, ze to strasznie trudne i bolesne bo my kobiety widzimy jedyna szanse w rozmowie. Oni jednak odwrotnie. Skup sie na razie na sobie, poogladaj ulubione filmy, poczytaj, pospotykaj sie z przyjaciolmi, tak zeby miec cos dla siebie.
Zgadzam się. Uważam, że powinnaś pozwolić mu samemu podjąć decyzję. Natłumaczyłaś się już wystarczająco chyba (?).

Ja na Twoim miejscu powiedziałabym mu, że usuwasz się na bok, on ma czas tylko na siebie, na swoje sprawy, na wsłuchanie się w siebie, na przemyślenie tego wszystkiego.
Na tzw. tabelkę plusów i minusów.

Niech pobędzie trochę sam.

Liczyłabym na to, że dojdzie do wniosku, że warto popracować nad waszym związkiem, choć może to być ciężka praca, że pomyśli, że jego miłość jest tak duża, że nie może Cię zostawić a jednocześnie tak silna, że ułatwi uporanie się z problemem.

Poważnie - jeśli chcesz mu koniecznie jeszcze coś powiedzieć, to powiedz teraz a potem daj czas na podjęcie decyzji samodzielnej i przemyślanej.

I ostatecznej.
Agoosia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-15, 16:57   #40
pimpuszek81
Raczkowanie

.

Czas edycji: 2011-03-01 o 20:11
Stary 2007-10-15, 17:06   #41
Agoosia
Zakorzenienie

Cytat:
Tak też chciałabym zrobić , zebyśmy spokojnie sobie jeszcze odpowiedzieli na parę pytań , pogadali jeszcze o paru sprawach i potem on podjął decyzję .
No, to powodzenia

wg mnie, to on chce być z Tobą, ale strach go trochę hamuje (cóż za odkrycie ), a z drugiej strony może się tak wahać bardzo długo, może trzeba mu pomóc dojść do konkretu, przyzwalanie na niezdecydowanie jest bardzo niewychowawcze w tym przypadku. Pomóż mu wziąć się w garść.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-10-15, 17:08   #42
pimpuszek81
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agoosia Pokaż wiadomość
No, to powodzenia

wg mnie, to on chce być z Tobą, ale strach go trochę hamuje (cóż za odkrycie ), a z drugiej strony może się tak wahać bardzo długo, może trzeba mu pomóc dojść do konkretu, przyzwalanie na niezdecydowanie jest bardzo niewychowawcze w tym przypadku. Pomóż mu wziąć się w garść.
.

Czas edycji: 2011-03-01 o 19:41
Stary 2007-10-15, 17:25   #43
Agoosia
Zakorzenienie

wg mnie?
usunąć się. Jak kocha to wróci. Proste ale prawdziwe.
Powodzenia
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości