|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Eurespal, Bactrim
Cytat:
poissonivy jak długo Ola ma ten katar, a kolor jaki wiesz to też zależy czy bateryjny czy alergiczny czy mieszany
|
|
|
|
#32 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na katar jeszcze początkowo pomagał Euphorium, ale potem to już nic nie pomagało. Edit: Dodam, że Bactrim też przeszliśmy... w lipcu Ola miała biegunkę 11 dni, Bactrim dawałam jej przez tydzień, czy pomógł, to trudno powiedzieć
Edytowane przez poissonivy Czas edycji: 2008-12-20 o 22:18 |
|
|
|
|
|
#33 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny podstawowa róznica między Eurespalem i Bactrimem jest taka że Eurespal jest na zakażenia wirusowe a Bactrim na bakteryjne!!
Ja wiem że się z każdym katarem nie biega do lekarza ale widzę tu opinie że przy malutkich katarkach podajecie maluszkom od razu silne syropy jakimi są właśnie te wyżej wymienione. Za jakiś czas dzieciaki tak się przyzwyczają do tych leków że na zwykły 7 dniowy katar będziecie musiały im podawać antybiotyki. A nie wystarczy po prostu coś przeciwzapalnego nawet zwykły nurofen? i zwiększona dawka wit C? do tego maść majerankowa pod nos przy lekkim katarze i moja mała daję rade no chyba że moja mała ma kaszel - wtedy nie ryzykuję i idę do lekkarza - nawet po to by usłyszeć że starczy zwykły syrop wykrztuśny.U niej praktycznie cały czas jest (od sierpnia) z różnym nasileniem. Raz zielonkawy, raz przezroczysty... kaszel głównie spowodowany spływaniem kataru do gardła, gdy cichnie katar, cichnie też kaszel. Na katar jeszcze początkowo pomagał Euphorium, ale potem to już nic nie pomagało. poissonivy tak długi katar to rzeczywiście nic dobrego - idź z małą do laryngologa bo niestety uporczywe i długotrwałe katary wpływają niekorzystnie na słuch, ostatnio nawet widziałam o tym program - w przyszłości może to wpływać nawet na częściową utratę słuchu.
ALBUMY Zarobiona mama pracująca ![]() Tylko nudne kobiety mają nieskazitelnie czyste domy. Przez pierwsze dwa lata uczysz dzieci chodzić i mówić a przez następne szesnaście lat marzysz o tym żeby usiadły spokojnie i się zamknęły !!! Edytowane przez one_shot Czas edycji: 2008-12-21 o 10:18 |
|
|
|
|
#34 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eurespal ma działanie: przeciwzapalne, przeciwalergiczne i rozkurczające mięśnie gładkie oskrzeli ( działaniu przeciwwirusowym nie ma mowy w ulotce) Cytat:
|
||
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
poissonivy kurka dużo myślałam o Was i tak sobie dalej myślę i (poniekąd martwię) czy Ola nie ma objawów alergii i czy nie wiążesz tego kataru z ząbkowaniem - Pola w czasie ząbkowania zawsze ma katar ...
|
|
|
#36 |
|
Zadomowienie
|
Napisane przez one_shot
Dziewczyny podstawowa róznica między Eurespalem i Bactrimem jest taka że Eurespal jest na zakażenia wirusowe a Bactrim na bakteryjne!! No to chyba nie do końca prawda Eurespal ma działanie: przeciwzapalne, przeciwalergiczne i rozkurczające mięśnie gładkie oskrzeli ( działaniu przeciwwirusowym nie ma mowy w ulotce) Taką różnicę wskazała mi moja pediatra, po tym jak wypisując Bactrim, powiedziałam jej jakie leki mam w domu, żeby nie musieć kupować nowych jak inne są w domu. jest to kobitka wiecznie szkoląca się i będąca na bieżąco z lekami dla dzieci a nie tak jak inne wypisujące od razu duo mox, jak to bywa w moi mieście.
ALBUMY Zarobiona mama pracująca ![]() Tylko nudne kobiety mają nieskazitelnie czyste domy. Przez pierwsze dwa lata uczysz dzieci chodzić i mówić a przez następne szesnaście lat marzysz o tym żeby usiadły spokojnie i się zamknęły !!! |
|
|
|
|
#37 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, ze nie ma alergii, bo w okresach kiedy jest ona najpopularniejsza, to żadnego kataru nie miała. No chyba, że jest uczulona na coś całorocznego Cytat:
To mniej więcej tak, jakby powiedzieć, że paracetamol jest przeciwwirusowy, a przecież każdy wie, że działa przeciwzapalnie. Kiedy lek jest antywirusowy, jest to wyraźnie zaznaczone w ulotce. |
||
|
|
|
|
#38 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie zdrowo myślące mamy.Jestem matką 3 i pół rocznej Oliwki i jak czytam że na mały katarek lub kaszelek dajecie Eurespal to mi ciarki na grzbiecie wychodzą.Nie lepiej jak na takie "kaszelki" i "katarki" dać syrop prawoślazowy,albo homeopatie!!!Jak zaczniemy "leczyć" takimi lekami jak Eurespal to co będziemy dawać jak dziecko zacznie ostro chorować??Czasami nasi pediatrzy przepisują leki za które dostają kase{czyli promują dany produkt danej firmy}a nie skupiają się na dobru dziecka.Moja pani pediatra zapisała Bactrim który działa na bakterie a nie na wirusy.Zdiagnozowała wirus a przepisała Bactrim na bakterie.Pozdrawiam i proponuje patrzeć lekarzą na ręce.Na szczęście mamy internet i zdrowy rozsądek.
|
|
|
|
|
#39 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie zdrowo myślące mamy.Jestem matką 3 i pół rocznej Oliwki i jak czytam że na mały katarek lub kaszelek dajecie Eurespal to mi ciarki na grzbiecie wychodzą.Nie lepiej jak na takie "kaszelki" i "katarki" dać syrop prawoślazowy,albo homeopatie!!!Jak zaczniemy "leczyć" takimi lekami jak Eurespal to co będziemy dawać jak dziecko zacznie ostro chorować??Czasami nasi pediatrzy przepisują leki za które dostają kase{czyli promują dany produkt danej firmy}a nie skupiają się na dobru dziecka.Moja pani pediatra zapisała Bactrim który działa na bakterie a nie na wirusy.Zdiagnozowała wirus a przepisała Bactrim na bakterie.Pozdrawiam i proponuje patrzeć lekarzą na ręce.Na szczęście mamy internet i zdrowy rozsądek.
|
|
|
|
|
#40 |
|
Zadomowienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#41 |
|
Raczkowanie
|
Ja Eurespal podawałam owszem, ale przy ostrzejszym przeziębieniu i porządnym kaszlu - młoda miała wtedy niecały rok. Co ciekawe przy jego obrzydliwym smaku piła go z radością wypisaną na twarzy. Byłam zadowolona, bo lek bardzo szybko przyniósł poprawę.
Dziś mała ma 2 lata. Choruje bardzo mało. Ale kiedy widzę pierwsze oznaki przeziębienia (jakiś delikatny katarek i marudzenie) dodaję jej do mleka łyżeczkę miodu, do herbatki cytrynę, do kaszki domowej roboty sok z malin, a przy kaszlu syrop prawoślazowy i jak na razie działa. Nie jestem zwolenniczką podawania leków przy drobnych infekcjach. |
|
|
|
|
#42 |
|
Przyczajenie
|
Witam.
Ja również miałam przepisywany dla córci Eurespal. Ale podaje go tylko gdy kaszel jest dość sporawy. Przy początkowym lub małym kaszelku podaję syrop prawoślazowy (niecałe 2 zł), cebion multi. |
|
|
|
|
#43 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja mam wrazenie, ze ta sympatia jest podejrzana. to nie pomylka, to reklama
|
|
|
#44 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja nie jestem wielkim zwolennikiem przesadzania z antybiotykami, ale w razie watpliwości lepiej dac niepotrzebnie antybiotyk niz zaryzykowac poważne powikłania.
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:38.

no chyba że moja mała ma kaszel - wtedy nie ryzykuję i idę do lekkarza - nawet po to by usłyszeć że starczy zwykły syrop wykrztuśny.