|
|
#31 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Szkło Weneckie-zakupy Zagranicą :)
Myślę, że lepiej wylącznie Kup teraz, mniej bałaganu
![]() Właśnie podliczyłam na ile mam apetyt, i wyszło coś koło 500 zł ... aaaa Ja rozpętałam apetyt na "threadmybeads" , ale ani na skarbnika, ani na pilnującego tabelki nie piszę sie, wybaczcie, ale czasem mam tylko 5 minut na sprawdzenie poczty, wiec nie dam rady. RudaAB, Kobietko, która nam apetycik na zakupy zaostrzyłaś, piszesz się na jakąś akcję w listopadzie. ? |
|
|
|
|
#32 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Widzę, że masz ochotę zaszaleć Ale ja gdybym dokładnie policzyła pewnie nie wyszłoby mi dużo mniej One są prześliczne.
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
Wtajemniczenie
|
UWAGA! WAŻNE!!!
Słuchajcie! Propozycja jest taka... Podizelmy się na 2 grupy: dziewczyn, które teraz, w listopadzie sa w stanie wziąc udział w akcji i takie które będą też w stanie zrobić tak w grudniu. Część chce zrobić zakupy teraz - i ok, czesc nie ma teraz kasy... I zróbmy tak, że lista osób, która by chciała wziąć udział w każdej aukcji nie moze przekroczyć (np 5. I nie ma mozliwości wypisania się nagle (vide: to co zrobiła Achnes przy ostatniej aukcji) czy dopisania się w ostatniej chwili. Myślę że ta listopadowa będzie bardziej kameralna ze względu na to, ze większość dziewczyn swe fundusze dała na Swarki.Lpiej oczywiście robić opcję buy it now, ale myślę, ze Ruda będzie na tyle miłą i dobra kobietą że w razie czego zawalczy o licytowaną aukcję ![]() Jeżeli się zgodzicie, to ja bym chętnie pisała się na osobę, która by ogarnęła bałagan i pomogła Rudej, jako licytujacej (robienie tabelek, pilnowanie na bieżąco aukcji i przesyłanie wiadomosci do Rudej na gg, gdy tylko ta by miała czas). Jakoś czas bym znalazła, na szczęście jeszcze żadnych egzaminów nie mam więc. Chyba że któraś ma coś przeciwko temu... Chciałabym uniknąć nieprzyjemnych sytuacji z poprzednich aukcji. I jeszcze jedno: ja znalazłam sklep, gdzie sa głównie lampworki - bo nie mam zielonego pojęcia pod jaką nazwą angielską szukać szkła weneckiego... A Ruda własnie takie chce Więc już na e-bay szukać dobrego sklepu! Przecież mozemy zrobić zakupy w dwóch - wiem, wiem, koszty przesyłki, ale nie wierzę, żeby w jakimś sklepie były i piękne lampworki i piękne szkło weneckie... Przemyślcie to DOGŁĘBNIE
|
|
|
|
|
#34 |
|
Wtajemniczenie
|
Parę linków do przejrzenia odnośnie szkła weneckiego (czy zgadzacie się, żeby to Ruda wybrała sklep...? pamiętajcie że to z Jej uprzejmości korzystamy!)
http://stores.ebay.pl/Quiges-Fashion - jeden z największych sklepów z materiałam do wyrobu bizuterii na e-bayu... Ceny w Euro. Myślę, ze temu sklepowi naprawdę trzeba się bliżej przyjrzeć Ja już padam po całym dniu, więc zrobię to dopiero jutro, ale wy też zobaczcie, czy jest tam coś wartego uwagi...http://stores.ebay.co.uk/SANCTUARY-BEADS - kolejny sklep z dużym zapleczem: jest tam "jakieś" szkło weneckie (foli beads - to chyba to, czego szukamy), ale jakoś jestem sceptyczna... http://stores.ebay.co.uk/Helens-Litt...QQftidZ2QQtZkm - tu jest dużo szkła weneckiego. http://stores.ebay.co.uk/Gilcos-Beads-Direct - zerknęłam pobieznie, a miałam na czym zawiesić oko - odnośnie szkła weneckiego Ale dlaczego jest pod kategorią lampworków... To ja juz nie wiem.http://stores.ebay.co.uk/Tryacs-Treasures - tutaj jest wiele ciekawych rzeczy. nie wiem tylko czy akurat jest coś co by nas interesowało... Ale ja już prawie śpię ![]() Jeszcze wklejam link do katalogu stron z listą skleów e-bayowskich z koralikami http://stores.ebay.co.uk/stores/shopstores?query=Beads Myślę, że będzie gdzie szukać... |
|
|
|
|
#35 |
|
Zadomowienie
|
Ja mogę zakupy zrobic dopiero koniec listopada/poczatek grudnia!
Zależy mi na czymś niepowtarzalnym a szkło weneckie "podchodzi" pod lampworki lub hasło "foil" jest w opisie ![]() Mnie sie TU podoba! Skoro aisah się zdeklarowała, że ma PayPal to ja bym koordynowała dopiero nastepna akcję! Moj PayPal ma niestety limit i muszę się z tym liczyc
Edytowane przez RudaAB Czas edycji: 2007-10-20 o 08:05 Powód: poprawiłam linkę :) |
|
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
uhm
ja zlikwidowałam ten limit 1600, a teraz muszę poszukać, jaki mam ![]() btw, szkło weneckie - lampwork silver foil/gold foil |
|
|
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
W takim razie ja pisałabym się na tą akcje już na listopad
![]() Już mi ślinka cieknie na te cudka z "threadmybeads" i inne ![]() w zasadzie bardziej mi na lampworkach zależy niż na weneckim... |
|
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
w listopadzie... uhh... teraz skojarzyłam... olimpiady...
|
|
|
|
|
#39 |
|
Wtajemniczenie
|
Ai, ale można zrobić tak, żeby teraz przeprowadzić tą akcję "listopadową" - w sensie, że w tym tygodniu zamykamy listę (sklep który wybrała Ruda jest genialny! Tam ostatnio dziewczyny kupowały
) i rozdzielamy wszystko między siebie, a Ty, póki masz jeszcze czas dostajesz tylko informację gdzie masz klikać "kup teraz" albo "licytuj" ja się zajmę resztą ![]() Albo odwrotnie - dopiero po 16, jeżeli dziewczyny się zgodzą poczekać... Jak myslisz...? I co powiecie na to, żeby raz zrobić zakupy w threadmybeads, a potem w sklepie, który wybrała Ruda (Bead Bopa Loola)? |
|
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
to w zasadzie mi obojętne
czy po 16 czy teraz będziecie dzielić... tylko zorientuję się na 100% z tym limitem, żeby potem coś nie wyskoczyło :/
|
|
|
|
|
#41 |
|
Rozeznanie
|
Ja akceptuje wszystkie zasady akcji jakie opisała Tsu, też uważam, że lepiej w mniejszej grupie, wiec Tsu, jeśli chcesz być głową tego przedsięwzięcia, napisz listę dziewczyn na listopad.
Ja się piszę na lampworki od tr... coś tam i na ten sklep RudejAB też w sumie. Ja będę raczej brała całe aukcje indywidualnie, ewentualenie jak Wam coś zostanie ze wspólnych to też coś sobie dobiorę. Listę moich życzeń wyślę do Ciebie, jak już ustlalimy co i jak i kto ostatecznie płaci. |
|
|
|
|
#42 |
|
Zadomowienie
|
Piszę się na listopad
Ale w przypadku http://stores.ebay.pl/ThreadMyBeads-Lampwork-Beads tylko. Zobaczcie, że licytacje są z UK, a kup teraz z chin. Jeśli byśmy zamawiały, to chyba tylko z licytacji, bo i taniej i bez cła. A tak płaciłybyśmy i cło za połowę (te z kup teraz) i podwójnie za przesyłkę.
|
|
|
|
|
#43 |
|
Wtajemniczenie
|
AKTUALIZACJA
Ok! To aukcja listopadowa! proponuję sklep http://stores.ebay.co.uk/ThreadMyBeads-Lampwork-Beads Zirrel Zuwiolka Selka Peggy_blue Canela Tsu Olenka_Ola Ed: jeżeli któraś z dziewczyn, które JUŻ DEKLAROWAŁY chęć zakupów chcą się dołączyć do tej, to myslę, że ok. Jeżeli ktoś nowy, to myślę, że na zasadzie "kto pierwszy ten lepszy" - jest nas 7, proponuję, żeby jeszcze tylko 1 osoba doszła. Edytowane przez Tsu Czas edycji: 2007-10-20 o 11:10 |
|
|
|
|
#44 |
|
Raczkowanie
|
i ja
![]() zapisuje się na 2 aukcje |
|
|
|
|
#45 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Użytkownik: Stany Zjednoczone Lokalizajca towaru: część Chiny, części Wielka Brytnia, część Australia ! To skąd to będzie w koncu szło ??? |
|
|
|
|
|
#46 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I ważne, zeby przyszły piękne i tyle
|
|
|
|
|
|
#47 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam jeszcze jeden sklep i to z Anglii http://stores.ebay.co.uk/Heartsanddiamonds Przeglądnijcie bo naprawde mają ciekawe rzeczy no i cło nie dochodzi. Ja mogłabym się zgłosić na rozdzielającego i wysyłajacego paczki -jeśli nie ma jeszcze takiej osoby
|
|
|
|
|
|
#48 |
|
Wtajemniczenie
|
Enzeto, nie wiedziałam do której aukcji się zgłaszasz
Już dodaję:LISTOPAD Zirrel Zuwiolka Selka Peggy_blue Canela Tsu Olenka_Ola Enzeta Sklep: http://stores.ebay.co.uk/ThreadMyBeads-Lampwork-Beads Ed: Zapomniałam dopisać: LISTA ZAMKNIĘTA! Wiem, że to trochę nie fair, ale będzie jeszcze aukcja "grudniowa", z pierszeństwem tych, które nie zdołały się załapać na tę aukcję. Edytowane przez Tsu Czas edycji: 2007-10-20 o 12:11 |
|
|
|
|
#49 |
|
Wtajemniczenie
|
A tak w osobnym poście: Ten sklep Enzeto, mnie tez się podoba, ale jednak obstaję za ThreadMyBeads...
Może jeszcze się ktoś wypowie? |
|
|
|
|
#50 |
|
Raczkowanie
|
Tsu
ja go napisałam bo uważam ,ze to dobra opcja na drugi sklep do zakupów,ale myśle ,ze w Thread MyBeads powinnysmy wybrać wszystko ( choć mają troszke drozej:/)
|
|
|
|
|
#51 |
|
Raczkowanie
|
Ja zostaję przy ThreadMyBeads (?) ^^
PZDR
|
|
#52 |
|
Raczkowanie
|
Wszystko jest pieknie ładnie ale teraz zaowazyłam ,ze w ThreadMyBeads...za każdy dodany przedmiot(chodzi o przesyłke) zapłacimy 3.5 dolca czyli 9,5zł (licząc dolara za 2,7)
:/ Edit: inne koszty za przesyłke sa dodoane w opisie aukcji a inne pod nią w rubryce o wysyłce:/ |
|
|
|
|
#53 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie mam pojęcia o co chodzi np. w tym zdaniu: $2.50 postage for each additional eligible item you buy from threadmybeads ? |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#54 |
|
Raczkowanie
|
Cholerka ja musze lecieć na zajecia- wieczorem bede i mam nadzieje ,ze już dojdziecie do składu
Wieczorem tez napisze czy na 100% bede zamiawiała z Thread MyBeads bo teraz jak licze to naprawde w porównaniu do sklepu http://stores.ebay.co.uk/Heartsanddiamonds wychodzi duzo drozej. |
|
|
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym się pisała na drugi termin. Nie za duże zakupy. Ale coś bym chciała na pewno.
|
|
|
|
|
#56 |
|
Raczkowanie
|
Tsu, chyba chodzi o to, że za każdą następną aukcje płacisz za przesyłkę $2,50
|
|
|
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
no Zirrel ma rację... :/ z tym, że jak kupuje się np. na kup teraz i 2 takie same, ale aukcja ta sama (mam nadzieję, że zrozumiecie :P), to też 2 razy chyba :/
|
|
|
|
|
#58 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli przesyłka ma wyjść aż tak droga, to ja rezygnuję
, chyba, że coś się zmieni ![]() I warto się zastanowić właśnie nad tym sklepem http://stores.ebay.co.uk/Heartsanddiamonds PZDR^^
|
|
#59 |
|
Wtajemniczenie
|
No ok, jeżeli 2.50 $, a nie 3.50 $...
Ech, chyba najlepiej napisac do tego sprzedawcy Czy jest do tego konieczne konto na e-bayu?
|
|
|
|
|
#60 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj założyłam takowe konto
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:33.

Widzę, że masz ochotę zaszaleć
Ale ja gdybym dokładnie policzyła pewnie nie wyszłoby mi dużo mniej 

Już dodaję:

, chyba, że coś się zmieni