wesele- orkiestra i Dj - co sadzisz? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Pokaż wyniki sondy: Jestes za DJ i orkiestra na weselu?
tak-podoba mi sie ten pomysł 32 41,03%
nie-nie podoba mi sie ten pomysł, jestem tylko za orkiestra lub tylko za DJ'em 46 58,97%
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-10-22, 12:32   #31
paulinka3110
Wtajemniczenie

Dot.: wesele- orkiestra i Dj - co sadzisz?

A ja nie wiem do końca za "czym" jestem.

Orkiestra- fajny pomysł. Pod warunkiem, że nie będą to jakieś pijaczki z akordeonem.
Dobra orkiestra zagra nawet nowe i trudne kawałki w taki sposób że i strasi będą mogli poskakać i młodzi.

Dj- też fajny pomysł, oby nie jakiś maniak, grający w stylu Love Parade.

Wszystko wg. musi być wypośrodkowane, bo najczęściej to tym starszym trudno dogodzić...

Moja książkowa wymiana. Zapraszam
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=630571http://
paulinka3110 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-22, 12:42   #32
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość
Ja nie miałabym nic przeciwko Niedawno byłam na weselu koleżanki, grał zespół w stylu rockowym a w przerwach puszczali z CD różne utwory m.in. polskiej sceny rockowej(Perfect itp.). I fajnie to razem się komponowało, lepsze to niż jak orkiestra gra np. 30 minut a potem 5 minut jest cisza, bo przerwa na "kielicha" czy jedzenie
Z wesel na których ja byłam, pamietam, że orkiestra podczas przerw puszczała jakieś spokojne melodie

Aj dziewczyny przez Was się zagadałam, muszę zmykać bo mnie uduszą

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2007-10-22 o 19:47 Powód: dodałam "m"
m.a.r.t.a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-22, 12:45   #33
ona1981
Zakorzenienie

Uwazam, ze prawdziwe udane wesele moze byc tylko z udzialem orkiestry, dobrej orkiestry. DJ na weselu to juz nie to.
Stary 2007-10-22, 12:52   #34
ona1981
Zakorzenienie

Albo jedno albo drugie. Orkiestra robi przerwy, ktore na weselu sa potrzebne by odetchnać, porozmawiac przy stole, nie moze leciec muzuka bez przerwy. Sam DJ to dla mnie odpada, zero klimatu wesela, no chyba ze zapraszasz samych znajomych i nie bedzie starszyzny. Najlepszym rozwiazaniem dla mnie by była orkiestra na wesele a DJ na poprawiny. Swoją drogą jestem ciekawa jak taki DJ jest w stanie poprowadzic oczepiny i zachecic ludzi do tanca i zabawy...
Stary 2007-10-22, 12:57   #35
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

U mnie na weselu będzie Dj, jakoś nigdy nie chciałam mieć orkiestry...może dlatego ze zawsze jak byłam na weselach stało paru panów plus Pani która strasznie zawodziła... no ale nie uogólniam ale zraziłam sie to kapel także postawiłam na Dj i mam nadzieje ze wszystko gładko pójdzie

Do ona1981- oj uwierz mi potrafi byłam na jednym weselu z Dj i wszyscy byli nim zachwyceni nawet osoby starsze które jak wiadomo sceptycznie podchodzą do tego, wszystko zależy od osoby i od jej umiejętności
wszystko zaczyna się walić

Biustonosze:

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post77106731
oniaczeq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-22, 13:55   #36
carolsko
Raczkowanie

GG do carolsko

ja miałam wesele z DJ'em i wszyscy (no prawie wszyscy) byli zadowoleni. byłam na kilku weselach z podobno "najlepszymi" orkiestrami w okolicy i była kicha, byłam też na takim gdzie grał DJ i też nie było rewelacyjnie - sądzę że to zależy i od orkiestry lub DJ jak zagrają, jak poprowadzą imprezę, ale i od ludzi bo jeśli już ktoś przychodzi z nastawieniem"o DJ to będzie klapa" to nawet gdyby on super grał to nie będzie się ta osoba bawiła.
Uważam, że trzeba się zastanowić dobrze nad kwestią czy DJ czy orkiestra, bo to w końcu nasz jedyny taki wieczór...
Ja byłam BARDZO ZADOWOLONA z naszego DJ'a
Stary 2007-10-22, 14:16   #37
anecia0509
Wtajemniczenie

GG do anecia0509

Ja tam uważam, że na wesele to tylko orkiestra, bo przy tym ludzie bawią się najlepiej I ja też wolałabym orkiestre niz DJ

anecia0509 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-10-22, 14:23   #38
...:::oblabobla:::...
Zakorzenienie

Jak dla mnie super pomysł Każdy będzie miał się przy czym bawić (nie każdemu pasuje orkiestra i nie każdemu DJ. Tylko trzeba wyczuć kiedy jaką muzę puszczać. Byłam ostatnio na weselu, na którym było tak samo, z tym, że za wcześnie DJ wziął się do pracy i starsi goście nie złapali klimatu

po za tym WODZIREJE są the best Zwłaszcza jakieś konkursy i zabawy, bez tego zazwyczaj wesela są... nudne
Stary 2007-10-22, 16:12   #39
basienka:)
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ona1981 Pokaż wiadomość
Uwazam, ze prawdziwe udane wesele moze byc tylko z udzialem orkiestry, dobrej orkiestry. DJ na weselu to juz nie to.

Też tak uważam

Orkiestra to tradycja na weselach taki fajny klimacik. Ach to Disco Polo

Na codzień nie słucham i nie bawię się przy tego typu muzyce, ale na weselu nie wyobrażam sobie, żeby była inna muzyka.

A teraz idziemy na jednego, a teraz idziemy wódkę pić.....
basienka:) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-22, 16:36   #40
aniatr
Raczkowanie

Ja myślę, że da się pogodzić i orkiestrę i dj-a na jednym weselu ale wszystko musi być z wyczuciem
aniatr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-22, 16:36   #41
sysuni@
Raczkowanie

GG do sysuni@

Jednym słowem najlepiej byłoby poszukac super orkiestry, która zagra wszystkie kawalki, takze te nowsze..

Kocham Cię Skarbie
15.X.2003-eh, ten smsik
12.IV.2004- jesteśmy razem już 3 lata
sysuni@ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-10-22, 16:37   #42
natali86
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to natali86

jestem raczej za samą orkiestra albo za samym Dj

Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś?
A więc musisz minąć.
Miniesz?
A więc to jest piękne.

"Inaczej serce żąda, inaczej myśl sądzi, inaczej świat spogląda, inaczej los rządzi"

Jak zrozumieć sens słów, które nie padły, ze strachu, że mogą coś zepsuć...?
natali86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-22, 17:02   #43
ona1981
Zakorzenienie

Ja się zastanawiałam nad tą orkiestrą, niestety miała już zajęty termin.
http://www.miniband.smj.pl/film.htm
Znalazłam podobną i było świetnie. Tak jak pisalam, nie wyobrazam sobie wesela bez orkiestry
Stary 2007-10-22, 20:38   #44
magdilenka
Przyczajenie

My będziemy mieć dj'a. Jakoś nie bardzo podoba mi się opcja orkiestry, ponieważ byłam pare razy na weleach z extra orkiestrą. Panowie sobie tak popili, że wyli do mikrofonów Poza tym nie każda piosenka w wykonaniu orkiestry mi się podoba. Wolę oryginały...
magdilenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-23, 09:52   #45
ona1981
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdilenka Pokaż wiadomość
My będziemy mieć dj'a. Jakoś nie bardzo podoba mi się opcja orkiestry, ponieważ byłam pare razy na weleach z extra orkiestrą. Panowie sobie tak popili, że wyli do mikrofonów Poza tym nie każda piosenka w wykonaniu orkiestry mi się podoba. Wolę oryginały...

No to faktycznie extra orkiestra skoro panowie popili...
Dobra orkiestra moim zdaniem to taka ktora przygotowuje piosenki specjalnie pod pare młodą, wprowadza własne interpretace. U mnie np była piosenka ,,Rudy się żeni,, ktorą panowie pozmieniali w ten sposób, ze była tak jakby o nas. Wiele przyspiewek, hymn wesela, to wszytko dla nas. Jaki sens jest wysłuchiwać wiernie puszczonych z płyty hitów. Moze ja się juz starzeje, albo wystarczająco się wyszalalam w młodości na dyskotece i dla mnie wesele bez orkiestry nie istnieje.
Stary 2007-10-23, 09:59   #46
Kattie7
Wtajemniczenie

mnie nie podoba się pomysł z DJ i orkiestrą razem
albo to , albo to
i osobiscie jestem za orkiestrą na żywo na weselu, zupełnie inny klimat.... byłam na wielu weselach, na kilku grali DJ'e, ale na większości orkiestra, i musze przyznac ze te wesela z orkiestrą były fajniejsze po prostu atmosfera zdecydowanie lepsza według mnie
albo Ci DJ byli do kitu
Kattie7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-23, 11:09   #47
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość
Ja nie miałabym nic przeciwko Niedawno byłam na weselu koleżanki, grał zespół w stylu rockowym a w przerwach puszczali z CD różne utwory m.in. polskiej sceny rockowej(Perfect itp.). I fajnie to razem się komponowało, lepsze to niż jak orkiestra gra np. 30 minut a potem 5 minut jest cisza, bo przerwa na "kielicha" czy jedzenie
Żeby mieć muzykę z płyt w tak zwanym "międzyczasie" nie trzeba zatrudniać i zespołu i DJ, wystarczy ustalić to z zespołem, nagrać im na płyty muzykę, którą chcemy usłyszeć. Ja zaznaczyłam właśnie dlatego opcję "albo-albo" a nie "razem". Po drugie zatrudnienie DJ i zespołu to podwójne koszty, co też nie jest bez znaczenia...
truheart jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-23, 11:16   #48
marcelina73
Wtajemniczenie

Dla mnie tylko "orkiesta" - tylko muzyka na żywo w dobrym wykonaniu - saks, mocny, męski głos i te sprawy.
Dj - nie, jakoś nie komponuje mi się Dj z eleganckim przyjęciem.
A 2w1 - nie kupuję, jw. Poza tym, po co mam płacić za Dj i orkiestrę? Jak orkiestra ma przerwy, to jest chwila "spokoju", ewentualnie zagłuszona ciuchymi, spokojnymi dźwiękami.
marcelina73 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-23, 11:17   #49
Kattie7
Wtajemniczenie

dokładnie tak
u nas w przerwach orkiestry, muzykę puszczał menadżer sali i przy jedzeniu słuchaliśmy, nie głosno oczywiście, delikatnej muzyki np. standardy amerykanskie w wykonaniu Roda Stwearda
dj był absolutnie niepotrzebny

z kolei na weselu mojej koleżanki był i zespół i DJ ale nie jednocześnie
na poczatku wesela był zespół, który grał do oczepin, potem zespół sie spakował, a po oczepinach DJ grał muzykę młodziezową, bo tak około 1 w nocy na weselu została praktycznie sama młodziez, a starszyzna poszła lulu
Kattie7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-10-23, 11:21   #50
zioła
Zakorzenienie

Na razie głosuję na DJ
Jeśli mam się bawić przy muzyce kogoś, kto udaje Krawczyka...to wolę Krawczyka z płyty.
Za tydzień po raz pierwszy będę na weselu z DJ-więc dam znać jak było. Sama też nie chcę orkiesty na swoim weselu

Aha, zapomniałam dodać...byłam na wielu weselach z orkiestrą,ale jakoś nigdy nie byłam zachwycona muzyką. Nawet jeśli orkiestra była bardzo dobrze przygotowana muzycznie-to zabawa była nijaka, i milej było jej słuchać. Wiadomo,że starszyzna wolała "Majteczki w kropeczki"
Uważam, że i tak najważniejsze jest to, czy mamy wokół siebie osoby-które przymykną oko na wszystko. Wierzę więc, że to nasi przyjaciele rozkręcą wesele...bo na rodzinę nie mam co liczyć.
Sama, pomimo tego - że muzyka nie zawsze mi odpowiadała, zawsze miło wspominam wesela...w końcu to fajne wydarzenie,więc bez problemu mogę pobujać do czegokolwiek.
Skoro jednak więcej ludzi na weselu będzie młodych...to można wziąć DJ i samemu przygotować listę utworów, tzw. "bezpiecznych" i "uniwersalnych".
Stary 2007-10-23, 11:38   #51
lacallie
Raczkowanie

Nie będę się rozpisywać i powiem tylko, że jestem za samą orkiestrą Co prawda w całym moim życiu byłam tylko na kilku weselach (na których grała orkiestra) i na żadnym źle się nie bawiłam
Jak wiadomo "starsi" ludzie wolą bawić się przy orkiestrze, a młodzieży po paru kieliszkach i tak nie robi to różnicy
lacallie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-23, 11:47   #52
megi b
Wtajemniczenie

A mnie się ten pomysł podoba na swoim weselu miałam tylko orkiestrę, ale teraz bym dołączyła właśnie Dj-a.

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-22, 00:28   #53
laki82
BAN stały

Chciałbym wyjaśnić i sprostować kilka kwesti. Po pierwsze Dj + Orkiestra. Niby tak bo w przerwie, ale przerwy również są potrzebne... Bo inaczej ludzie podzielą się na tych którzy tańczą przy orkiestrze i na tych którzy bawia się z Djem. Po drugie Dj nie jest po to na weselu żby grać umcy umcy, tylko to, co śpiewa orkiestra, lecz w orginale. Wiec argument, ze dj to do klubu jest nie na miejscu. Dobry dj może być jednocześnie wodzirejem (znam takiego osobiście) I świetnie prowadzić całą imprezę. Uwierzcie mi, że jest to możliwe. Kolejna sprawa - orkiestra w swoim repertuarze ma około 300 utworów. A dj ? strzelcie Poproście orkiestrę o piosenkę Maria Maria C. Santany lub cos z dirty dancing (a ja sobie nie wyobrażam mojego wesela bez taich przebojów) Kolejnym argumentem przeciwko orkiestrze jest to, że obecnie grają oni z podkładów udając, że używają klawiszy np. w takim wypadku wole już żeby leciała orginalna piosenka niż pseudo orginał z jakiegoś minidysku. Osobiście chciałbym orkiestrę taką, która miałaby wśród siebie akordeonistę, skrzypka, perkusistę....
Jeszcze do pani która zakładała ten wątek oraz do wszystkich zainteresowanych.... Pamiętajcie, żeby dj nie puszczał zbyt nowoczesnej muzyki klubowej bo to bez sensu. Niech równiez nie gra tego, co może zagrać orkiestra. Pamietajcie, żeby jednak zrobić zupełną przerwe Taką "na jednego"
Pozdrawiam
laki82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-22, 06:58   #54
edit23
Zakorzenienie

Jeśli na moim weselu znalazłoby się wielu młodych ludzi to dlaczego nie mogłabym skorzystać z usług DJ. Trudno mi natomiast sobie wyobrazić moją babcię jak hula przy muzyce, którą gra DJ. Młodzi ludzie natomist potrafią się przystosować - studniówka.
Stary 2008-01-22, 08:04   #55
Momo
Zakorzenienie

Dobry pomysł
Ja bym się wybawiła

Kobieta zmienną jest...moje hobby
http://www.zapiskiroztrzepane.pl/

Awatar - made by Momo
Momo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-22, 08:38   #56
La Monica
La Moderatoiure

Ja zaznaczyłam drugą opcję. Z przewagą dla DJ'a bo będę mieć duuużo młodych na moim weselu pewnie Ale takiego Dj'a żeby też grał "weselne" kawałki nie wiem czy coś takiego do się zrobić

Gotuję
La Monica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-22, 08:39   #57
agness86
Zakorzenienie

Mnie się pomysł podoba

I już

agness86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-22, 09:33   #58
Wisienki
Zakorzenienie

Moim zdaniem opcja DJ i Orkiestra jest dobra dla tradycjonalistów, aby wilk (rodznka) był syty i baran cały. OSobiście na moim przyszłym weselu bede chciała mieć DJ - Wodzireja.

Cytat:
Napisane przez La Monica Pokaż wiadomość
Ja zaznaczyłam drugą opcję. Z przewagą dla DJ'a bo będę mieć duuużo młodych na moim weselu pewnie Ale takiego Dj'a żeby też grał "weselne" kawałki nie wiem czy coś takiego do się zrobić
No ale też DJ jest nie po to aby grał "weselne" kawałki tylko raczej odtwarzał światowe standardy. Wujek mojego TŻta (prawie 70 lat) przygotował np 3 płyty na ślub swojej córki, cóż myśleliśmy ze bedzie klapa - bo w sumie to były głównie starsze kawałki, ale kiedy 2 lata temu (my młodzi ok 20 / 20 pare lat) pożyczyliśmy jej w sytwestra do przetestowania to nogi same ruszały do tańca - w niostek z tego da sie przezyc wesele bez "majteczki w kropeczki"
Stary 2008-01-22, 10:01   #59
Asi_ek
Wtajemniczenie

Wedlug mnie to bardzo fajny pomysl
Bo bedzie cos dla kazdego..
Po 12 godzinach nazwiesz go kłamcą?

Asi_ek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-22, 10:02   #60
La Monica
La Moderatoiure

Wisienki Własnie tego chciałabym uniknąć - > majteczek , krzaczków i tym podobnych

Gotuję
La Monica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości