|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
Pokaż wyniki sondy: Jestes za DJ i orkiestra na weselu? | |||
tak-podoba mi sie ten pomysł |
![]() ![]() ![]() ![]() |
32 | 41,03% |
nie-nie podoba mi sie ten pomysł, jestem tylko za orkiestra lub tylko za DJ'em |
![]() ![]() ![]() ![]() |
46 | 58,97% |
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#31 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: wesele- orkiestra i Dj - co sadzisz?
A ja nie wiem do końca za "czym" jestem
![]() Orkiestra- fajny pomysł. Pod warunkiem, że nie będą to jakieś pijaczki z akordeonem ![]() Dobra orkiestra zagra nawet nowe i trudne kawałki w taki sposób że i strasi będą mogli poskakać i młodzi. Dj- też fajny pomysł, oby nie jakiś maniak, grający w stylu Love Parade ![]() Wszystko wg. musi być wypośrodkowane, bo najczęściej to tym starszym trudno dogodzić...
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aj dziewczyny przez Was się zagadałam, muszę zmykać bo mnie uduszą ![]()
![]() Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-10-22 o 19:47 Powód: dodałam "m" |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Uwazam, ze prawdziwe udane wesele moze byc tylko z udzialem orkiestry, dobrej orkiestry. DJ na weselu to juz nie to.
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Albo jedno albo drugie. Orkiestra robi przerwy, ktore na weselu sa potrzebne by odetchnać, porozmawiac przy stole, nie moze leciec muzuka bez przerwy. Sam DJ to dla mnie odpada, zero klimatu wesela, no chyba ze zapraszasz samych znajomych i nie bedzie starszyzny. Najlepszym rozwiazaniem dla mnie by była orkiestra na wesele a DJ na poprawiny. Swoją drogą jestem ciekawa jak taki DJ jest w stanie poprowadzic oczepiny i zachecic ludzi do tanca i zabawy...
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
U mnie na weselu będzie Dj, jakoś nigdy nie chciałam mieć orkiestry...może dlatego ze zawsze jak byłam na weselach stało paru panów plus Pani która strasznie zawodziła...
![]() Do ona1981- oj uwierz mi potrafi ![]()
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
ja miałam wesele z DJ'em i wszyscy (no prawie wszyscy) byli zadowoleni. byłam na kilku weselach z podobno "najlepszymi" orkiestrami w okolicy i była kicha, byłam też na takim gdzie grał DJ i też nie było rewelacyjnie - sądzę że to zależy i od orkiestry lub DJ jak zagrają, jak poprowadzą imprezę, ale i od ludzi bo jeśli już ktoś przychodzi z nastawieniem"o DJ to będzie klapa" to nawet gdyby on super grał to nie będzie się ta osoba bawiła.
Uważam, że trzeba się zastanowić dobrze nad kwestią czy DJ czy orkiestra, bo to w końcu nasz jedyny taki wieczór... Ja byłam BARDZO ZADOWOLONA z naszego DJ'a
![]() |
#37 |
Wtajemniczenie
|
Ja tam uważam, że na wesele to tylko orkiestra, bo przy tym ludzie bawią się najlepiej
![]() ![]()
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie super pomysł
![]() ![]() po za tym WODZIREJE są the best ![]() ![]()
![]() |
#39 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Też tak uważam ![]() Orkiestra to tradycja na weselach ![]() ![]() ![]() ![]() Na codzień nie słucham i nie bawię się przy tego typu muzyce, ale na weselu nie wyobrażam sobie, żeby była inna muzyka. A teraz idziemy na jednego, a teraz idziemy wódkę pić..... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
Ja myślę, że da się pogodzić i orkiestrę i dj-a na jednym weselu ale wszystko musi być z wyczuciem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
Jednym słowem najlepiej byłoby poszukac super orkiestry, która zagra wszystkie kawalki, takze te nowsze..
![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
jestem raczej za samą orkiestra albo za samym Dj
![]()
Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem? Jesteś? A więc musisz minąć. Miniesz? A więc to jest piękne. "Inaczej serce żąda, inaczej myśl sądzi, inaczej świat spogląda, inaczej los rządzi" Jak zrozumieć sens słów, które nie padły, ze strachu, że mogą coś zepsuć...?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Ja się zastanawiałam nad tą orkiestrą, niestety miała już zajęty termin.
http://www.miniband.smj.pl/film.htm Znalazłam podobną i było świetnie. Tak jak pisalam, nie wyobrazam sobie wesela bez orkiestry ![]()
![]() |
#44 |
Przyczajenie
|
My będziemy mieć dj'a. Jakoś nie bardzo podoba mi się opcja orkiestry, ponieważ byłam pare razy na weleach z extra orkiestrą. Panowie sobie tak popili, że wyli do mikrofonów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to faktycznie extra orkiestra skoro panowie popili... ![]() Dobra orkiestra moim zdaniem to taka ktora przygotowuje piosenki specjalnie pod pare młodą, wprowadza własne interpretace. U mnie np była piosenka ,,Rudy się żeni,, ktorą panowie pozmieniali w ten sposób, ze była tak jakby o nas. Wiele przyspiewek, hymn wesela, to wszytko dla nas. Jaki sens jest wysłuchiwać wiernie puszczonych z płyty hitów. Moze ja się juz starzeje, albo wystarczająco się wyszalalam w młodości na dyskotece i dla mnie wesele bez orkiestry nie istnieje.
![]() |
![]() |
#46 |
Wtajemniczenie
|
mnie nie podoba się pomysł z DJ i orkiestrą razem
albo to , albo to i osobiscie jestem za orkiestrą na żywo na weselu, zupełnie inny klimat.... byłam na wielu weselach, na kilku grali DJ'e, ale na większości orkiestra, i musze przyznac ze te wesela z orkiestrą były fajniejsze ![]() albo Ci DJ byli do kitu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Wtajemniczenie
|
Dla mnie tylko "orkiesta" - tylko muzyka na żywo w dobrym wykonaniu - saks, mocny, męski głos i te sprawy.
Dj - nie, jakoś nie komponuje mi się Dj z eleganckim przyjęciem. A 2w1 - nie kupuję, jw. Poza tym, po co mam płacić za Dj i orkiestrę? Jak orkiestra ma przerwy, to jest chwila "spokoju", ewentualnie zagłuszona ciuchymi, spokojnymi dźwiękami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Wtajemniczenie
|
dokładnie tak
u nas w przerwach orkiestry, muzykę puszczał menadżer sali i przy jedzeniu słuchaliśmy, nie głosno oczywiście, delikatnej muzyki np. standardy amerykanskie w wykonaniu Roda Stwearda ![]() dj był absolutnie niepotrzebny z kolei na weselu mojej koleżanki był i zespół i DJ ale nie jednocześnie na poczatku wesela był zespół, który grał do oczepin, potem zespół sie spakował, a po oczepinach DJ grał muzykę młodziezową, bo tak około 1 w nocy na weselu została praktycznie sama młodziez, a starszyzna poszła lulu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
Na razie głosuję na DJ
![]() Jeśli mam się bawić przy muzyce kogoś, kto udaje Krawczyka...to wolę Krawczyka z płyty ![]() Za tydzień po raz pierwszy będę na weselu z DJ-więc dam znać jak było. Sama też nie chcę orkiesty na swoim weselu ![]() Aha, zapomniałam dodać...byłam na wielu weselach z orkiestrą,ale jakoś nigdy nie byłam zachwycona muzyką. Nawet jeśli orkiestra była bardzo dobrze przygotowana muzycznie-to zabawa była nijaka, i milej było jej słuchać. Wiadomo,że starszyzna wolała "Majteczki w kropeczki" ![]() Uważam, że i tak najważniejsze jest to, czy mamy wokół siebie osoby-które przymykną oko na wszystko. Wierzę więc, że to nasi przyjaciele rozkręcą wesele...bo na rodzinę nie mam co liczyć. Sama, pomimo tego - że muzyka nie zawsze mi odpowiadała, zawsze miło wspominam wesela...w końcu to fajne wydarzenie,więc bez problemu mogę pobujać do czegokolwiek. Skoro jednak więcej ludzi na weselu będzie młodych...to można wziąć DJ i samemu przygotować listę utworów, tzw. "bezpiecznych" i "uniwersalnych". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
Nie będę się rozpisywać i powiem tylko, że jestem za samą orkiestrą
![]() ![]() Jak wiadomo "starsi" ludzie wolą bawić się przy orkiestrze, a młodzieży po paru kieliszkach i tak nie robi to różnicy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Wtajemniczenie
|
A mnie się ten pomysł podoba
![]()
![]() |
#53 |
BAN stały
|
Chciałbym wyjaśnić i sprostować kilka kwesti. Po pierwsze Dj + Orkiestra. Niby tak bo w przerwie, ale przerwy również są potrzebne... Bo inaczej ludzie podzielą się na tych którzy tańczą przy orkiestrze i na tych którzy bawia się z Djem. Po drugie Dj nie jest po to na weselu żby grać umcy umcy, tylko to, co śpiewa orkiestra, lecz w orginale. Wiec argument, ze dj to do klubu jest nie na miejscu. Dobry dj może być jednocześnie wodzirejem (znam takiego osobiście) I świetnie prowadzić całą imprezę. Uwierzcie mi, że jest to możliwe. Kolejna sprawa - orkiestra w swoim repertuarze ma około 300 utworów. A dj ? strzelcie
![]() Jeszcze do pani która zakładała ten wątek oraz do wszystkich zainteresowanych.... Pamiętajcie, żeby dj nie puszczał zbyt nowoczesnej muzyki klubowej bo to bez sensu. Niech równiez nie gra tego, co może zagrać orkiestra. Pamietajcie, żeby jednak zrobić zupełną przerwe Taką "na jednego" Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Jeśli na moim weselu znalazłoby się wielu młodych ludzi to dlaczego nie mogłabym skorzystać z usług DJ. Trudno mi natomiast sobie wyobrazić moją babcię jak hula przy muzyce, którą gra DJ. Młodzi ludzie natomist potrafią się przystosować - studniówka.
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
Dobry pomysł
![]() Ja bym się wybawiła ![]()
![]() |
![]() |
#56 |
La Moderatoiure
|
Ja zaznaczyłam drugą opcję. Z przewagą dla DJ'a bo będę mieć duuużo młodych na moim weselu pewnie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
Mnie się pomysł podoba
![]()
![]() |
#58 | |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem opcja DJ i Orkiestra jest dobra dla tradycjonalistów, aby wilk (rodznka) był syty i baran cały. OSobiście na moim przyszłym weselu bede chciała mieć DJ - Wodzireja.
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#59 |
Wtajemniczenie
|
Wedlug mnie to bardzo fajny pomysl
![]() Bo bedzie cos dla kazdego.. ![]()
![]() |
#60 |
La Moderatoiure
|
Wisienki Własnie tego chciałabym uniknąć - > majteczek , krzaczków i tym podobnych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:04.