|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ciąża po tabletkach anty część III
Mam pytanie do dziewczyn, które zaszły w ciaże w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletek. Ostatnią tabletkę wzięłam 2 grudnia, 8 dostałam @ z odstawienia. Gdyby wszystko było po staremu to okres powinnam dostać 3 stycznia. Nie robiłam żadnej przerwy, ale z mężem nie skupialiśmy się specjalnie na zajściu w ciaże jednak mamy nadzieję ze nastapi to szybko. Stąd moje pytanie kiedy zrobić test, wiadomo że w pierwszym cyklu może być różnie. Kiedy wy robiłyście test. Proszę o odpowiedź.
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#33 |
|
Rozeznanie
|
ll
Edytowane przez molka86 Czas edycji: 2008-08-11 o 11:57 |
|
|
|
|
#34 |
|
Rozeznanie
|
Ja po odstawieniu tabletek czulam się fatalnie.Bolała mnie głowa, miałam mdłości i bolał mnie brzuch.Na szczęście nam udało się już w drugim cyklu po odstawieniu czego i Tobie życzę
|
|
|
|
|
#35 |
|
Rozeznanie
|
Wiatam was wieczornie
![]() tydzien temu zjadlam ostatnia tabletke po 3 latach brania, planujemy dzidzie, maz by chcial zaczac juz teraz ale ja sie troche martwie czy jednak nie trzeba zrobic tej przerwy. Niestety kwas foliowy biore dopiero od 8 lutego wiec krociutko... Ale tak was czytam i usmiech mi nie znika... moze jednak dam sie namowic i zaczniemy od nastepnego tygodnia ![]() Hi hi tylko jak to zrobic zeby pracowac nad dzidzia a o tym nie myslec
|
|
|
|
|
#36 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#37 |
|
Rozeznanie
|
Edytowane przez molka86 Czas edycji: 2008-08-11 o 11:58 |
|
|
|
|
#38 |
|
Rozeznanie
|
dorka to mnie kochana pocieszylas
ja tez mam taka cicha nadzieje ze i u nas szybciutko sie uda... ![]() molka86 no to jak juz jakis sposob wymyslimy to trzeby to opatentowac ![]() Ja wczoraj bradzo staralam si enie myslec i zdac sie na co my byc to bedzie ale jednak myslalam Najlpezsy byl moj maz ktory dzis rano wyslal mi maila czy juz jestem w ciazy szkoda, ze tak z dnia na dzien wiedziec nie mozna ![]() No ale tak jak mowisz, nie w tym to w nastepnym
|
|
|
|
|
#39 |
|
Wtajemniczenie
|
ja nie myślałam i tym . jakos tak wyszło-praca no i nie sądziłam że to możliwe tak szybko. dopiero jak nie było okresu i piersi mnie tak bolały to zaczęłam sie zastanawiać.i super wyszło .
|
|
#40 |
|
Rozeznanie
|
Dorka tylko jak ja Ciebie poczytalam i wiem ze to mozliwe to hmmm nie wiem jak ten guzik z funkcja "robimy dzidzie" wylaczyc
![]() Pocieszam sie tylko ze az tak dokonca nie myslimy w czasie seksu o dzidzi bo jakos nam sie to wydaje takie nieprawdopodobne ze z nas fasolka sie moze zagniezdzic tam ze jak i w ogole ![]() pozdrawiam cie cieplutko |
|
|
|
|
#41 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zycze z całego serca tego to ja przezyłam tego momentu gdy zobaczylam test i pierwszego usg- fasolka w brzuszku
|
|
|
#42 |
|
Rozeznanie
|
Hmmm zastanawia mnie tylko skad sie to wzielo, ze jedni lekarze mowia ze nic nie szkodzi drudzy, ze lepiej odczekac...
Wiem ze po odstawianiu tabletek nastepuje wzmozona produkcja oocytow i plodnosc jest wieksza, i wlasnie moze ta przerwa (min 3 miesiace) ta plodnosc sie normuje i dlatego dluzej potrzeba na zajscie w ciaze? Ciekawa jestem jak to naprawde jest, ale w moim zyciu jeszcze nie znalam przypadku problemow z dzieckiem, ktore sie pojawilo zaraz po odstawieniu tabsow... |
|
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dzewczyny
Ja bralam harmonet przez 5 lat z jedna przerwa na 3mce bo pewnego dnia zauwazylam ze nie wzielam dwoch tabletek(poprostu zapomnialam )i jednego dnia wzielam az 3 i okres mi sie zatrzymal na 3 mce ale pozniej wszystko wrocilo do normy Wmaju zeszlego roku dokladnie 4 maj ostawilam tabsy na stale i 7 maja mialam @ z odstawienia,nastepnie z tz staralismy sie odrazu o dzidzie i udalo nam sie odrazu w pierwszym cylku po odstawieniu ale nie dane bylo mi donosic ta ciaze bo poronilam w 8 tygodniu,ale pytalam lekarzy czy to moglo miec wplyw na to ze zaszlam odrazu po odstawieniu tabsow to kazdy mowil mi ze nie takze smialo mozna sie starac odrazu po odstawiemniu tabsow a wrecz nawet lekarze zalecaja parom dlugo sie starajacym terapie hormonalna bo po odstawieniu jest zwiekszona plodnosc Ktoras z Was pytala kiedy zrobic test,ja zrobilam w 28dc chociaz nie wiedzialam ile faktycznie trwaja moje cykle bo tak dlugo bralam tabletki ze poprostu nie wiedzialam czego moge sie spodziewac,Test pierwszy zrobilam w 28 dc i wyszla mi bladziutka druga kreseczka wiec za 3 dni powtorzylam test i krecha byla juz piekna i grubasna Zycze wszystkim szybkiego zafasolkowania,ja tez sie staram ale jakos nam nie wychodzi niestey teraz
|
|
#44 |
|
Zadomowienie
|
Cześć DziewczynyPoczytałam sobie troszkę,poczaiłam się... i jestem. Byłam nałogową tableciarą,brałam chyba z 10 lat.Teraz odstawiłam,to już 3 miesiąc bez tablet.I jeszcze nic. Dziewczyny jak to zrobiłyście,że już macie to malutkie szczęście? ![]() My próbujemy i jeszcze nic,ja wiem,że jestem niecierpliwa,że to szybko... ale ja chcem moją dzidzię ![]() Poradźcie coś
|
|
|
#45 |
|
Rozeznanie
|
Witaj lisey
![]() 10 lat to kawal czasu... a konsultowalas swoje plany z lekarzem? Sama jestem ciekawa jek to z tymi tabletkami jest. I wcale sie nie dziwe, ze jestes niecierpliwa ja po 3 probach doczekac sie nie moge ![]() Pierwszy tescik w poniedzialek dopiero moge zrobic ![]() Jak juz dziewczyny wyzej napisaly podstawa to "nie myslec" ![]() Bedzie dobrze, zobaczysz ![]() Kachula27 z calego serducha, zycze Ci zebys zafasolkowala Ja tez pytalam z ciekawosci o to lekarza i tez powiedzial ze tabletki raczej nic wspolnego z tym nie mialy.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#46 |
|
Zadomowienie
|
hej melisanka
lekarz mi powiedział,że najlepiej odczekać rok czasu zanim będą jakieś badania itp.Jetsem zdrową kobietą ,cytologia najlepsza grupa,wszystko tam w porządku itp.Polecił mi brać folika,witaminki i bzykać się ile wlezie ![]() Mój TZ jest z tego bardzo zadowolony,co jest oczywiste ![]() Tablety brałam oczywiście z przerwami,raz nawet była przerwa dwuletnia,ogółem to mi wyszło 9 lat,bo nawet podliczyłam sobie ![]() Pomysleć,jaka ja głupia byłam,że nie chciałam wcześniej.Ale jesteśmy po ślubie dopiero 4 mce a znamy się 2 i pół roku to może i dobrze,że wcześniej nic ![]() więc od srtony fizycznej niby wsio jest ok,może to moje body chce się przyzwyczaić do myśli o dzidzi
|
|
|
#47 |
|
Rozeznanie
|
lisey japo slubie jestem dopiero 2 tygodnie
niby mialam przerwe sobie zrobic 3 miesiace ale jakos wyszlo jak wszlo ze od razu po odstawieniu zaczelismy sie starac ![]() Folik tez dopiero od 2 tyg lykam... no nic, najgorsza jest ta mysl, ze od razu nie mozna wiedziec tylko trzeba czekac do tej kopanej miesiaczki a raczej jej braku )Dobra to ide znow probowac
|
|
|
|
|
#48 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie to jakos tak fajnie poszło. chciałam bardzo ale naprawde nie mysleismy. był akurat bardzo goracy okres w pracy tuz przed Bożym Narodzeniem i nie myślałam o tym tylko ciagle praca.Jak zawsze - praca najwazniejsza. a bardzo chciałam bo miałam juz 27 latek i bałam sie że później może byc ciężko. może i wcześniej miałam jakies objawy ale nie miałam czasu ich zauważyć. dopiero po nowym roku jak minał szał świat coś mi nie grało. no i spóźniała się okres. tym to się mnie przejmowałam bo nie wiedziałam jak to będzie jak odstawię tabletki.naprawdę nie wiem jak udałao mi się o tym nie mysleć ale tak było.
|
|
#49 |
|
Zadomowienie
|
dorka serdeczne gratulacje
klaski :naprawdę zazdroszczę i cieszę się Twoim szczęściem też bym tak chciała może trochę stresu by mi się przydało i wtedy by wyszło :noniewie m:meliska powodzenia ja też idę się troszke pogimnastykuję ![]()
|
|
|
#50 |
|
Rozeznanie
|
dorka no ja caly czas mam nadzieje ze mi i lisey uda sie tak jak Tobie
![]() i zrobilam posep, podczas seksu wylaczylam myslenie o dzidzi, a zaraz po przyjmuje pozycje a'la swieca zeby nic sie nie wylalo i krotsza droge mialo, w tym czasie TZ zagaduje ile sie da, zebym tylko nie myslala o ciazy )) To sie nazywa kombinowanie ))lisey kiedy bedziesz test robic? |
|
|
|
|
#51 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trzymajcie sie cieplutko i powodzonka
|
|
|
#52 |
|
Rozeznanie
|
Edytowane przez molka86 Czas edycji: 2008-08-11 o 11:58 |
|
|
|
|
#53 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja mam podobną sytuację, tyle że ja się staram 6miesiecy i nic Lekarz mówił że rok może więcej może to potrwać a później badania ... Nie myślę że jest coś nie tak, mam nieregularne cykle i ciężko trafić... ale itak mam mega doła...
|
|
|
|
|
|
#54 |
|
Przyczajenie
|
Dodatkowo biorą luteinę na wywołanie miesiączki i regulacje cyklu.. oj zle mi zle....
|
|
|
|
|
#55 |
|
Rozeznanie
|
Molka86 ja to nawet nie wiem
mam nadzieje, ze pierwszego okresu po odstawieniu miec nie bede z wiadomej fasolkowej przyczyny )patija jedyne co moge Cie pocieszyc, ze najprawdopodobniej to tylko przez to myslenie... moja kolezanka w pierwsza ciaze zaszla bez problemu... nastomiast drugiego dzidzisia sobie zaplanowali, ona za kazdym razem, z kazdym seksem myslala tylko o tym zeby zaciazyc i wiesz co, dopiero po roku gdy juz miala dosyc i odpuscila sobie z mysla ze jedno jej wystarczy - wtedy od razy myk i teraz jest mamusi dwojki szkrabow ))Ja mysle, ze psychika naprawde duzo dziala... |
|
|
|
|
#56 |
|
Rozeznanie
|
Edytowane przez molka86 Czas edycji: 2008-08-11 o 11:59 |
|
|
|
|
#57 |
|
Rozeznanie
|
A to to fakt, tego tez strasznie sie boje, ze narobie sobie nadziei a tu klopsik bedzie...
Ale mysle, ze u kazdeko to bedzie inaczej, jedna dostanie @ po 30 dniach, druga po 25 a trzecia dopiero po 1,5 miesiaca... Wlasnie z tymi tablekami to przegiecie, ze po odstawieniu nie wiemy czego sie spodziewac
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#58 |
|
Zadomowienie
|
no okres to mam dobry
zawsze miałam 26 dni cyklu i teraz też tak jest praktycznie nic się nie zmieniło więc myślę sobie,że bedzie dobrze trzymajcie kciuki
|
|
|
#59 |
|
Rozeznanie
|
Edytowane przez molka86 Czas edycji: 2008-08-11 o 11:59 |
|
|
|
|
#60 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
JA tez za tydzien powinnam miec spodziewana @ale w moim przypadku ja nie mam zadnych objawów poza tym ze zre na potege no ale to tylko psychika bo tescik pokazal jedna kreche. Swoja droga wiesz nie chce Ci nadzieji robic ale to te ciemniejace sutki i bol brzucha jak przy @ czasem tez oznacza ze zafasolkowalas...Wiec cierpliwosci Obie przekonamy sie za okolo tygodnia ![]() a jak nie to wiesz - nastepnym razem jeszcze wiecej seksu
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:50.

Cześć Dziewczyny