na dobry poczatek - jak powiedzieć rodzicom o zaręczynach? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-11-19, 17:16   #31
*sloneczko*
Zadomowienie

Dot.: na dobry poczatek - jak powiedzieć rodzicom o zaręczynach?

Cytat:
Napisane przez Kaffienka Pokaż wiadomość
Znam to skądś *Sloneczko*. Mój Ojciec jest identyczny. Mama też ma z nim ciężkie życie, ale Ona nie zasłużyła na to, żeby takie wieści przed nią ukrywać. U mnie kwestia oświadczyn jeszcze nie rozwiązana (rozwiąże się lada moment podejrzewam, ale mój Miś strzeże tajemnicy kiedy dokładnie, bo ma być niespodzianka i koniec), aczkolwiek jak to nastąpi to wkrótce później powiem im o tym. Ojcu przy okazji, a Mamie, bo będę chciała. Nawet nie wiesz, jak ja Cię rozumiem z tą sytuacją z ojcem, aczkolwiek ja się Nim już nie przejmuje... To nie ma znaczenia, co powie (a domyślam się, iż miłe to nie będzie)... :/ Głowa do góry. Trzymam kciuki!
dzieki za podniesienie mnie na duchu naprawde nie wiesz jak mi pomoglas..
*sloneczko* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-20, 06:56   #32
Kaffienka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez *sloneczko* Pokaż wiadomość
dzieki za podniesienie mnie na duchu naprawde nie wiesz jak mi pomoglas..
Nie ma sprawy. Gdyby coś, to pisz...
Kaffienka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-21, 09:58   #33
Elfir
Zakorzenienie

Cytat:
problemem jest moj ojciec-
Czyli jednak miałam rację pisząc o tych fatalnych stosunkach. A już myslałam, że mnie intuicja zawodzi.

Powiedz matce przez telefon jak najszybciej. Nie powinnaś jej ranić brakiem zaufania. Matka na pewno ojcu powtórzy i nie będziesz musiała w tym uczestniczyć osobiście.

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-24, 08:36   #34
Kaffienka
Raczkowanie

*Sloneczko* może u Ciebie nie będzie tak źle? U mnie 2 dni temu były oświadczyny. Wczoraj sama przyjechałam do rodziców. Pokazałam pierścionek. Wszyscy się cieszyli. Ze strony Taty taka obojętna akceptacja. Potem mówiłam, iż za rok planujemy ślub. I też spokojnie było... Próbuj nie będzie tak źle... Głowa do góry!
Stary 2007-11-24, 20:41   #35
*sloneczko*
Zadomowienie

Talking Dot.: na dobry poczatek - jak powiedzieć rodzicom o zaręczynach?

Cytat:
Napisane przez Kaffienka Pokaż wiadomość
*Sloneczko* może u Ciebie nie będzie tak źle? U mnie 2 dni temu były oświadczyny. Wczoraj sama przyjechałam do rodziców. Pokazałam pierścionek. Wszyscy się cieszyli. Ze strony Taty taka obojętna akceptacja. Potem mówiłam, iż za rok planujemy ślub. I też spokojnie było... Próbuj nie będzie tak źle... Głowa do góry!
kaffienka, serio?? sluchaj, moze teraz glupio zabrzmi ale ja tez sie przelamalam i szczerze porozmawialam z mama powiedziala ze mi chyba w tylek kopnie, ze tak dlugo nic jej nie mowilam jeju, teraz jestem chyba najszczesliwsza osoba pod sloncem, przegladam fora poswiecone slubom itp od poniedzialku zaczyna z mama poszukiwanie sali na wesele elfir- dzieki za ochrzan w kazdym badz razie jakby tego nie nazwac otworzylas mi oczy dziekuje
Stary 2007-11-25, 01:21   #36
As!a
Raczkowanie

GG do As!a

To skoro u Sloneczka wszystko dobrze sie skonczylo to "podepne" sie pod jej watek.
No to... dzisiaj sie zareczylismy. Problem w tym, ze moi rodzice nie znaja mojego Tzeta, gdyz mieszkam za granica(stad brak polskiej czcionki-przepraszam) i za granica tez z Tzetem sie poznalam. Jutro , po raz pierwszy do mnie, przyjezdzaja moi rodzice i wtedy wszyscy sie zapoznaja.
Planowalismy, zeby o zareczynach powiedziec w poniedzialek, gdyz wtedy idziemy razem na kolacje (bedzie tez tata Tzeta) i wtedy tez jest rocznica slubu moich rodzicow.
Ale gdy Tz rozmawial o tym ze swoja kolezanka, ona powiedziala: dobiero co poznasz jej rodzicow i bedziesz ich corke o reke prosil?
Czy to az taki nietakt? Problem w tym, ze nastepnym razem, kiedy zobaczymy moich rodzicow to moze byc... za 6 miesiecy np. Wiec jak? prosic o reke przez telefon, bo tak od razu nie wypada? Zglupialam. Co o tym myslicie wizazanki?
PS: Przepraszam, ze pisze tak chaotycznie, to ze szczescia
Stary 2007-11-25, 09:35   #37
-agniesia-
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez As!a Pokaż wiadomość
To skoro u Sloneczka wszystko dobrze sie skonczylo to "podepne" sie pod jej watek.
No to... dzisiaj sie zareczylismy. Problem w tym, ze moi rodzice nie znaja mojego Tzeta, gdyz mieszkam za granica(stad brak polskiej czcionki-przepraszam) i za granica tez z Tzetem sie poznalam. Jutro , po raz pierwszy do mnie, przyjezdzaja moi rodzice i wtedy wszyscy sie zapoznaja.
Planowalismy, zeby o zareczynach powiedziec w poniedzialek, gdyz wtedy idziemy razem na kolacje (bedzie tez tata Tzeta) i wtedy tez jest rocznica slubu moich rodzicow.
Ale gdy Tz rozmawial o tym ze swoja kolezanka, ona powiedziala: dobiero co poznasz jej rodzicow i bedziesz ich corke o reke prosil?
Czy to az taki nietakt? Problem w tym, ze nastepnym razem, kiedy zobaczymy moich rodzicow to moze byc... za 6 miesiecy np. Wiec jak? prosic o reke przez telefon, bo tak od razu nie wypada? Zglupialam. Co o tym myslicie wizazanki?
PS: Przepraszam, ze pisze tak chaotycznie, to ze szczescia
Gratulacje!

Uważam, że absolutnie to jest w dobrym tonie, żebyście powiedzieli o zaręczynach jak najszybciej, tym bardziej, że następne spotkanie będzie dopiero za parę miesięcy. A prosić o rękę przez telefon? Absolutnie nie wypada. Nie szkodzi, że Twoi rodzice nie znają Tżta, będą mięli czas Go poznać w tracie Waszego narzeczeństwa. Dlatego na Waszym miejscu bym nie czekała i załatwiła tą sprawę od razu.
-agniesia- jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-25, 10:19   #38
*sloneczko*
Zadomowienie

nie warto czekac pol roku- skads to znam mmm... narzeczona to brzmi dumnie
Stary 2007-11-25, 18:47   #39
Kaffienka
Raczkowanie

Cytat:
kaffienka, serio?? sluchaj, moze teraz glupio zabrzmi ale ja tez sie przelamalam i szczerze porozmawialam z mama powiedziala ze mi chyba w tylek kopnie, ze tak dlugo nic jej nie mowilam jeju, teraz jestem chyba najszczesliwsza osoba pod sloncem, przegladam fora poswiecone slubom itp od poniedzialku zaczyna z mama poszukiwanie sali na wesele elfir- dzieki za ochrzan w kazdym badz razie jakby tego nie nazwac otworzylas mi oczy dziekuje
No widzisz... Cieszę się...

Cytat:
nie warto czekac pol roku- skads to znam mmm... narzeczona to brzmi dumnie
Zgadzam się.
Stary 2007-11-26, 10:57   #40
As!a
Raczkowanie

GG do As!a

Cytat:
Napisane przez -agniesia- Pokaż wiadomość
Gratulacje!

Uważam, że absolutnie to jest w dobrym tonie, żebyście powiedzieli o zaręczynach jak najszybciej, tym bardziej, że następne spotkanie będzie dopiero za parę miesięcy. A prosić o rękę przez telefon? Absolutnie nie wypada. Nie szkodzi, że Twoi rodzice nie znają Tżta, będą mięli czas Go poznać w tracie Waszego narzeczeństwa. Dlatego na Waszym miejscu bym nie czekała i załatwiła tą sprawę od razu.
Dziekuje
Oznajmimy dzisiaj
Stary 2007-11-26, 15:47   #41
*sloneczko*
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez As!a Pokaż wiadomość
Dziekuje
Oznajmimy dzisiaj
trzymaj sie jestesmy z toba
Stary 2008-01-24, 18:59   #42
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Uie było tak ze moim rodzicom powiedziałam sama bo nie wytrzymalam zeby nie powiedzieca todzicom Tzta powiedzielisy razem zarowno moi jak i tZ rodzice byli bardzo szczeesliwi. Wiec jesli Twoi rodzice lubia Twojego Tz to nie masz sie czego obawiac.
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-02, 12:45   #43
atka83
BAN stały

Mamo,tato,kochani rodzice chcemy się pobrać...

No właśnie jak wyżej w temacie.W jaki sposób poinformowaliście waszych rodziców,że chcecie się pobrac,czy to było np przy kolacji zaręczynowej,czy w innych okolicznościach??? Pytam się,bo my ostatnio poinformawalismy mame tz-ta,a było to tak...

Przyjechalismy na urlop do PL,pojechałam do przyszłej teściowej na obiadek i zaproponowała abysmy zostali na noc,bo chciała się nami nacieszyć z dwa dni bo tak tż był u mnie cały czas.A,że nie było wolnego pokoju do nocowania(bo były pokój tż-ta zajety),to mama tz-ta zaproponowała że będzie spać na kalimacie a my na jej łóżku. Noi leżymy,gadka szmatka,tż-t mnie się pyta czy powiedziec o naszych planach.Odpowiedziałam,że tak.Było ciemno w pokoju,tż chwycił mnie za ręke i zaczął mówić,mamcia chcemy ci o czymś powiedzieć:chcemy w przyszłym roku we wrześniu się pobrać.Miny mamci nie widzielismy,ale chwilowo zamilkła i powiedziała,ze przeczuwała ze własnie o tym jej powiemy.Zareagowała bardzo dobrze,pytała się co jak i gdzie.

Z moimi rodzicami było inaczej,podczas rozmowy wyszło o naszych planach.Przyjeli je również bardzo dobrze,ucieszyli się,angażaują się itd

Szukałam w wyszukiwarce,nie mogłam znaleść.
atka83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-02, 20:09   #44
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Dot.: Mamo,tato,kochani rodzice chcemy się pobrać...

Atka83 no gratuluje .

U mnie było inaczej. Zaręczyny odbyły się dwa lata temu i jakoś miesiąc lub dwa przed, partner poruszył ten temat z moją Mamą i ś.p. Tatą. Oczywiście się ucieszyli i powiedzieli, że to najwyższy czas . Później pojechaliśmy nad morze, niespodziewanie pewnego ładnego wieczora narzeczony zabrał mnie na plaże i tam o zachodzie słońca poprosił o rękę (o czym już kiedyś pisałam szczegółowo na wątku "Zaręczyny"). Kiedy wróciliśmy do domu, pokazaliśmy moim rodzicom zdjęcia z tego dnia i opisaliśmy jak do tego doszło. Ech pamietam to jak dziś.
Stary 2008-07-02, 20:28   #45
marcowa
Raczkowanie

Dot.: na dobry poczatek

No i jakbym była na miejscu Twojego narzeczonego to bym zaczęła się zastanawiać nad sensem zaręczyn.[/quote]

Masz rację, to taka radosna nowina a ty się nie chcesz z nią podzielić z rodzicami?!:/
marcowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-07-02, 20:40   #46
izazusia
Wtajemniczenie

GG do izazusia

Ja też nie powiedzialam rodzicom od razu- mialam wtedy 21 lat wiec nie w glowie byl nam ślub tym bardziej ze studiowalismy i mieszkalismy 600km od siebie. Ale sie dowiedzieli ze jestem narzeczona- na pewno po kilku miesiacach. Rodzice TZ również dlugo nie wiedzieli. Z tym ze jak wyznaczylismy datę ślubu to oczywiście wiedza o wszystkim. Biorę slub 4 lata po zaręczynach.
Stary 2008-07-09, 19:47   #47
myka86
Przyczajenie

w tym samym dniu co mój TŻ mi się oświadczył, chycilam za telefon i zadzwoniłam do rodziców... wtedy byliśmy na długim weekendzie w Wiśle i tam się zaręczylismy... rodzicom TŻ powiedzieliśmy 2 tyg. później bo nie było okazji wcześniej... w sierpniu planujemy zapoznanie rodzin...
wszyscy byli bardzo zadowoleni i nam gratulowali
myka86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-10, 13:19   #48
magdziaS
Podróżniczka

Zyje z moim TZ juz prawie 5 lat. Rok temu poprosil mnie o reke. Nie planujemy jeszcze slubu. Nasi rodzicie znaja sie doskonale, dlatego nie bylo zadnych kolacji zapoznawczych itp. Mieszkalismy za granica, gdy TZ sie oswiadczyl. Wyslalam wiec na drugi dzien mms'a do rodzicow ze zdjeciem pierscionka na dloni. Po czym zadzwonilam. Nawet sie ucieszyli , z tym, ze wiedzieli, ze nie chcemy szybko brac slubu. Nie bylo oficjalnych zareczyn z kwiatami i proszenia rodzicow o moja reke, nie jestem "nowoczena", ale "staroswiecka" tez nie i taki system bardzo nam odpowiada. Kochamy sie i poki co nam jest dobrze tak jak jest - choc czuje juz naciski rodziny na rychly slub
Nie bojcie sie dziewczyny mowic o swoich zareczynach. Rodzice beda sie cieszyc z Wami Waszym szczesciem

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-14, 12:59   #49
Sysunia_d
Zakorzenienie

Atka Gratuluje A ślub planujecie w PL ? Wariatko :p

My sie zareczylismy w uk (jak juz wiesz ) a powiedzielismy o tym w sumie przez internet bo nie wiedzielismy kiedy pojedziemy do Pl i nie chcielismy z taka informacja czekac np pol roku . Ale oficjalnie powiemy im o tym teraz na urlopie , zeby było tak elegancko.

A rodzice przyjeli to z radoscia -- Moi cieszyli sie bardzooooo a tż też choc oni sa dziwni
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-14, 13:10   #50
atka83
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
Atka Gratuluje A ślub planujecie w PL ? Wariatko :p

My sie zareczylismy w uk (jak juz wiesz ) a powiedzielismy o tym w sumie przez internet bo nie wiedzielismy kiedy pojedziemy do Pl i nie chcielismy z taka informacja czekac np pol roku . Ale oficjalnie powiemy im o tym teraz na urlopie , zeby było tak elegancko.

A rodzice przyjeli to z radoscia -- Moi cieszyli sie bardzooooo a tż też choc oni sa dziwni
Dziękuje. Tak,ślub planujemy w PL,jestesmy w sumie w trakcie ustalania daty,póki co staneliśmy na 2 miesiącach-wrześniu i sierpniu. We wrześniu my chcieliśmy,a na sierpień namwia nas bratowa tz-ta. Też ten miesiąc może byc.
Wariatko,ehem wypraszam sobie.

Gratulacje Sysuniu.(bo nie pamiętam czy gratulowałam czy nie)
Stary 2008-07-14, 14:28   #51
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez atka83 Pokaż wiadomość
Dziękuje. Tak,ślub planujemy w PL,jestesmy w sumie w trakcie ustalania daty,póki co staneliśmy na 2 miesiącach-wrześniu i sierpniu. We wrześniu my chcieliśmy,a na sierpień namwia nas bratowa tz-ta. Też ten miesiąc może byc.
Wariatko,ehem wypraszam sobie.

Gratulacje Sysuniu.(bo nie pamiętam czy gratulowałam czy nie)

Gratulowalaś Ale dobrze ze weszłam na ten watek bo nawet nie wiedziałam o twoich planach bo sie nie pochwaliłaś

My mamy slub 25 lipca i narazie w sumie tez stanelismy w miejscu Ja tez chcialam w sierpniu tylko ze musielismy zrezygnowac bo tata tz zawsze w sierpniu wyjezdza .

Mam nadzieje ze o dalszych czynach bedziesz informowac
Stary 2008-07-14, 14:44   #52
atka83
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
Gratulowalaś Ale dobrze ze weszłam na ten watek bo nawet nie wiedziałam o twoich planach bo sie nie pochwaliłaś

My mamy slub 25 lipca i narazie w sumie tez stanelismy w miejscu Ja tez chcialam w sierpniu tylko ze musielismy zrezygnowac bo tata tz zawsze w sierpniu wyjezdza .

Mam nadzieje ze o dalszych czynach bedziesz informowac
A to dobrze,że pogratulowałam.No,ale nie zaskodziło zrobić to jeszcze raz. Przepraszam już nie będe a dalszy ciąg tych planów napewno napisze.

O widzisz gdybyś też miała sierpień,to oby dwie bysmy slubowały w tym samym miesiącu. A lipiec,tez fajny miesiąc. Oby pogoda dopisała,dlatego we wrześniu lub sieprniu chcemy się hajtnąć.
Stary 2008-07-14, 15:08   #53
Sysunia_d
Zakorzenienie

Ta pogoda w tym lipcu tez mnie zastanawia , ale w sumie nigdy sie nie ma pewnosci czy to byłby lipiec, czerwiec czy sierpien.

Co jak co ale napewno 25 .07 bedzie świeciło piekne słonce bedzie 27 stopni i zero deszczu Nie bylo kto wtedy bedzie brał slub nie może być wiec inaczej hahah

Atka ale i tak fajnie ze razem bedziemy slubować w jednym roku i w sumie w nie tak odległym czasie - bedziemy sie wspierać duchowo hehe , a moze i jakimiś radami

A jak w waszych rejonach z rezerwacja sal??? nie bedziecie miec problemu bo kurcze powiem ci ze u nas w Krk to cięzko juz z fajna sala ( w dobrych warunkach) my mielismy problemy ale sie udało.

W jakim miescie sie hajtacie???
Stary 2008-07-14, 15:16   #54
atka83
BAN stały

No właśnie Sysuniu,ja mam nadzieje że powoli uda nam się pozałatwiac.Bardzo chcemy za rok ślubowac,ale ja mam obawy,że nie zdażymy.Mamy na oku taką fajną karczme drewnianą w Janowcu,kawałek od mojej miejscowości,ma fajny urok.Potem wkleje linka do niej.Tż twierdzi,że zdążymy,bo chcielismy załatwiac w grudniu jak na urlop pojedziemy do PL min sale,przyspieszony kurs małżeński itp No,ale wtedy może być za późno.Więc trzeba się wkońcu zabrać za to,a nie zwlekać. num fajnie by było,bo jakbysmy się wspierały nawzajem przed slubowaniem.A co do pogody,to bedziemy ją zaklinać,więc musi być ładna. I nie chcemy się pobrac w moim kościele,tylko w takim ładnym mniejszym urokliwym w miejscowosci gdzie mieszka jego ciotka,bo ponć tam jest bardzo ładny kościółek.
Stary 2008-07-14, 18:32   #55
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie Sysuniu,ja mam nadzieje że powoli uda nam się pozałatwiac.Bardzo chcemy za rok ślubowac,ale ja mam obawy,że nie zdażymy.Mamy na oku taką fajną karczme drewnianą w Janowcu,kawałek od mojej miejscowości,ma fajny urok.Potem wkleje linka do niej.Tż twierdzi,że zdążymy,bo chcielismy załatwiac w grudniu jak na urlop pojedziemy do PL min sale,przyspieszony kurs małżeński itp No,ale wtedy może być za późno.Więc trzeba się wkońcu zabrać za to,a nie zwlekać. num fajnie by było,bo jakbysmy się wspierały nawzajem przed slubowaniem.A co do pogody,to bedziemy ją zaklinać,więc musi być ładna. I nie chcemy się pobrac w moim kościele,tylko w takim ładnym mniejszym urokliwym w miejscowosci gdzie mieszka jego ciotka,bo ponć tam jest bardzo ładny kościółek.
Atka nie czekajcie tyle z tą salą , bo może być już za późno. Jeśli widziałaś ta sale to zarezerwuj przez tel , wpłacicie jakąś małą zaliczke a reszte uzgodnicie w grudniu, a jeśli nie widziałaś jej na żywo a podoba ci sie to poproś rodziców by tam pojechali i ocenili .

Co do nauk dowiadywałam sie troszke i czytałam na forach to faktycznie można taki kurs zrobić w jeden weekend tylko ze papier jest ważny 6 miesiecy. Tu znowu sa schody bo jak go zrobisz w grudniu to do sierpnia - wrzesnia straci ważność. Ja chciałam ten kurs zrobić teraz no ale lipa
Stary 2008-07-14, 18:37   #56
magdziaS
Podróżniczka

Lekki off top sie zrobil dziewczyny

Stary 2008-07-17, 14:39   #57
EveMW
Rozeznanie

my to zrobilismy bardzo sprytnie, w zwiazku z tym ze mieszkamy w anglii sciagnelismy rodzicow i moich i mojego narzeczonego na swieta bozego narodzenia oczywiscie mowiac ze koniecznie musza byc bo chcemy koniecznie spedzuc swieta razem.

Nasze zareczyny byly pare dni po mikołaju a rodzicom powiedzielismy w drugi dzien swiat, najpierw pojechalismy do sklepu po kwiaty a pozniej zakomunikowalismy nowine wszyscy sie poplakali lacznie z babcia

radosc byla wielka odrazu obdzwonili pol rodziny

no i mialam nie malego stresa przed tym zwlasczza ze mam 20lat ale slub juz jest zaplanowany na 28/06/2009

63kg (10.09.2008) - 62kg - 60kg ------> 58kg

Zapuszczam włosy
EveMW jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-17, 14:44   #58
atka83
BAN stały

Masz racje sysuniu,nie ma co zwlekać. I już nie offtopuj/my bo nas wygnają(magdzia) stąd
Stary 2008-07-17, 20:37   #59
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:
Masz racje sysuniu,nie ma co zwlekać. I już nie offtopuj/my bo nas wygnają(magdzia) stąd
Bez obaw, ja nie mam uprawnien na tym forum

Stary 2008-07-21, 12:13   #60
marcowa
Raczkowanie

A tak trochę z innej beczki...

U której ręki założył Wam TZ pierścionek zaręczynowy??

Chyba na palec serdeczny, ale zawsze zastanawia mnie na którą rękę

Słyszałam, że na lewą rękę zaręczynowy, a jak już sie chajtniesz to obrączka na prawej a na lewej dalej zaręczynowy, a może najpierw zaręczynowy na prawej ręce, a gdy już ma się obrączkę to wtedy zakłada się zaręczynowy na lewą?!?! hmm

Z góry dzięki za odpowiedzi

pozdro
marcowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości