![]() |
#31 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: UPS - czy kiedykolwiek was tez tak potraktowano?
Nie jest to mozliwe. Chyba ze by sie pomylili i zamiast Warszawa wpisaliby Sulejowek...
Co raczej graniczy z cudem(?). Kiedys moja ulica byla w 2ch czesciach, ale ta druga czesc to juz zmienili nazwe fiu fiu fiu i niewiadomo ile lat temu...
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Ja w pracy bardzo często korzystam z kilku firm kurierskich... I stwierdzam, że wszystkie mają taki sam bałagan.
![]() Z Ups-em też ostatnio mieliśmy dziwną sytuację... Nie dzialal ich system na stronie, wiec zadzwonilam zeby sie dowiedziec co się dzieje z paczką... I miła pani mnie poinformowala, ze paczka jest juz na Litwie i dzisiaj powinna zostac dostarczona odbiorcy... Moja mina: ![]() Bo paczka miala jechac w ogóle do innego kraju ![]() A ona sprawdza, jeszcze raz jej podyktowalam numer przesylki... I caly czas uparcie twierdzi, ze paczka miala jechac na Litwe. Ja oczywiscie sie upieralam ze niemozliwe, że może przez Litwe, ale na pewno nie na Litwe. Poszla gdzies na dobre 5 minut i po powrocie przerażonym glosem przekazała, ze przesylka faktycznie pomylkowo pojechala na Litwe. ![]() Nastepnego dnia rano zadzwonil do mnie jakiś koleś, że on nie wie o co nam chodzi ale przesylka jest już w Finlandii. Zapytalam wiec o co w ogole chodziło z tą Litwą. No i mialam racje, paczka jechała przez Litwe... A tamta babka pokręciła, że pomyłkowo ją wysłali pod zły adres i do złego kraju ![]() W sumie nic się nie stalo, ale zestresowaliśmy się trochę... Bo nie mogliśmy pojąć jak mogła zajść aż taka pomyłka.
![]() |
#33 | ||
Zakorzenienie
|
Ines1985 , bo najlepiej zeby sklepy internetowe mialy wlasnych kurierow. Chociaz zeby mieli wlasnych do kilku wiekszych miast w PL.
Wtedy te wszystkie firmy typu UPS nie mialy by "az" tyle roboty ;P
![]() |
![]() |
#34 |
Zadomowienie
|
u mnie była taka sytuacja:
brat miał wysłać komputer do naprawy. następnie tydzień czekaliśmy aż łaskawie ktoś z UPS zjawi się u nas po paczkę. ![]() brat prosił, że gdyby ktoś z nich przyszedł, żebym do niego zadzwoniła to zerwie się z pracy, by wszystko załatwić. gdy się wreszcie doczekałam kuriera, przyszedł z wielką złością, ja nawet nie miałam pojęcia co się dzieje, wiedziałam tylko, że mam zadzwonić. on zaczął się do mnie rzucać, ja mu grzecznie powiedziałam, że zaraz przyjedzie mój brat tylko po niego zadzwonię. na co on mi odpowiedział, że 'przez takich ludzi jak my to on śniadanie je o godzinie 20', po telefonie do mojego brata, zaczął skarżyć się, że on ma być w 5 minut, bo jak nie to on czekać nie będzie, bo on przecież PRACUJE. odpowiedziałam, już zbulwersowana jego zachowaniem, że mój brat też ma pracę i nie może ot tak sobie przyjść, koleś zamilkł. ![]() ![]()
![]() |
#35 |
Zadomowienie
|
Jestem po prostu tak wściekła, że nie ma słów, które by moją wściekłość wyraziły- oczywiście mojej paczki dziś nie ma...
A najlepsze, że pan na infolinii twierdzi, że paczka jest z Katowic do Warszawy (kurde dam sobie normalnie rękę uciąć, że jest z Warszawy do Warszawy- albo ja już jakieś omamy mam i mi sie zdaje). Numeru telefonu do kuriera podać mi też nie może, bo... nie i już ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | ||
Zakorzenienie
|
aaneczka, mojego laptopa, monitora, pamieci oraz huba usb tez nie widac...
Jutro moj TZ jedzie na Matuszewska robic wojne...Prawdopodobienstw o ze wydadza nam z Matuszewskiej jest nikle, ale jesli rano nie wyjdzie z magazynu to prawdopodobienstwo sie zwieksza wraz ze zloscia mojego TZ... Tez czekasz na przesylke z Agito? Moj kurier mieszka ok 300m ode mnie ;> Super...
![]() |
![]() |
#37 |
Zadomowienie
|
podobne przejścia jak Szpieg miałam z firmą, z którą wspólpracuje Era, chyba Masterlink.matko...ile ja się naklełam i nadenerwowałam.....
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#38 |
zielony stworek
|
Hmmm...często zamawiam coś i przysyłają mi kurierem czy to UPS czy DHL i nigdy nie miałam powodów do narzekań!Naprawdę.Może to Warszawa taki bałagan ma
![]() Kurier dzwoni (może i rano,ale akurat mi to nie przeszkadzało) kiedy może podjechać by kogoś zastać do odebrania przesyłki i jest na czas . Sąsiadka zamawia przez Masterlinka i faktycznie oni są dziwni ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Wiedźma
|
Cytat:
Nie da się stać w oknie dwa dni bez przerwy. Ja mam dobre zdanie o UPS - także jako odbiorca (i nadawca) prywatny. ![]()
![]() |
![]() |
#40 | ||
Zakorzenienie
|
Sabbath, uwierz mi, tego kuriera tu nie bylo.
![]() |
![]() |
#41 |
Wiedźma
|
No dobrze.
![]()
![]() |
#42 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | ||
Zakorzenienie
|
Aneczka no widzisz
![]() ![]() U mnie tez jest przesylka z Katowic do Warszawy, a tez wydawalo mi sie z Wawy do wawy... TZ napisal do Agito rano, i teraz czekamy na odpowiedz. 2 dni jakie sa w umowie miedzy Agito a UPS juz minely. Duzo forsy i nerwow mowisz? TZ wydal wczoraj na JEDEN telefon do UPS 80zl. Napisz do mnie na gg jesli mozesz, ok?
![]() |
![]() |
#44 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny, to nie jest tak, że kurierzy są leniwi, nie chce im się, itp.. Taki kurier ma dziennie od 60 do 100 (czasem powyżej) miejsc, gdzie musi zawieźć przesyłkę. Musi sobie zrobić selekcję, bo wiadomo, firmy często są czynne do 15, 17 - jeśli się nie wyrobi, paczka wraca na magazyn i taki kurier dostaje mniej kasy (a uwierzcie, zarobki jak na taką pracę są malutkie..). Poza tym często jest tak, że własnie odbiorców prywatnych najłatwiej jest zastać w domu po 17. Później jeszcze trzeba jechać na magazyn, zdać odebrane przesyłki i pomóc w ich załadowaniu na linehole'a. Także dzień pracy kuriera to min. 12 godzin, od poniedziałku do piątku i co drugą sobotę.. Oczywiście, zdarzają się też kurierzy, którym naprawde wszystko zwisa, są niemili itp, ale to wyjątki (przynajmniej w moim oddziale). Któraś z was pisała o niezrealizowanym odbiorze paletowym - u nas jest tak, że mamy jedną ciężarówkę z windą, która jeździ tam, gdzie danego dnia przychodzi najwiecej palet, więc tam tez odbiera, bo kurierzy do swoich załadowanych często po dach samochodów palety już niestety nie zmieszczą. Z taką sytuacją jak Twoja, Szpiegu, mówiąc szczerze jeszcze się nie spotkałam. Może faktycznie coś jest nie tak z adresem na paczce? A co do wpisów w trackingu, nie mogą sobie zniknąć od tak sobie.. A statusy (np aviso) nadaje osoba wklepująca dane do komputera, ale na podstawie tego, co kurier ma w swoim deliverze (takim rejestrze przesyłek, które ma do rozwiezienia w danym dniu).. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | ||
Zakorzenienie
|
Maddie moze tak ciezko pracuja w innych oddzialach.
Ale ten Warszawski to kpina z klienta, bo znam nie jedna osobe prywatna ktora po prostu nie mogla sie wrecz DOPROSIC o przesylke, a w koncu z wielka laska przeniesli do magazynu gdzie mozna odebrac samemu. Ja nie zarzucam ze kurierzy sa leniwi ;> Tylko ze caly Warszawski UPS to jeden wieeeeeeeelki burdel na kolkach ![]() A jeszcze do adresu: Agito musialby wpisac SULEJOWEK a nie WARSZAWA zeby byly takie problemy.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Odpisali coś z Agito? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety Agito nie odpisalo, sprawdzam co chwile poczte TZ.
![]() |
![]() |
#48 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Odbierz PW. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | ||
Zakorzenienie
|
Zadzwonilam do Agito. Pani zalatwila sprawe, maja dzisiaj przyjechac i zadzwonic w razie jakichkolwiek problemow mam dzwonic do Agito.
Przy okazji Pani w Agito powiedziala mi ze maja problemy z ta firma, zwlaszcza w Warszawie...
![]() |
![]() |
#50 | ||
Zakorzenienie
|
Post pod postem, ale jest powod:
Maddie, dziekuje, dziekuje, dziekuje i reszcze raz dziekuje za pomoc ![]() Dzieki Maddie odebralam juz moja przesylke... Niestety w pudelku z monitorem zamiast Acera znalazl sie Samsung w dodatku uzywany, z tasmami agito... Chce mi sie ryczec...
-A ty kto? -Dobra wróżka. -Z siekierą? -A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach? Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Czas edycji: 2007-11-09 o 20:44 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do monitora.. jedyne wyjście to reklamacja w Agito. Masz chyba pecha co do tej przesyłki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | ||
Zakorzenienie
|
Maddie... ja po prostu nie mam sily.
TZ wkurzony gdyby mogl to by im chyba ten monitor do gardla wsadzil... Otwiera pudelko, a tu zonk! Zamiast 19" Acera jest 17" uzywany samsung, brudny, bez podstawki i kabli... Ktos na magazynie agito sobie zamienil moitor :/ Chociaz o tyle dobrze ze z laptopem wszystko w porzadku... ale moment, dostalam sterowniki TYLKO do Visty... ale kij, moge siedziec godzine i sciagac sterowniki do XP... Ech, chociaz ten magazynier byl przystojny ;P
![]() |
![]() |
#53 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Mam nadzieję, że złożyłaś reklamację do Agito..? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Rozeznanie
|
Moja koleżanka też miała niezłą przygodę z UPS. Koleżanka studiuje na drugim końcu Polski. Kiedy przyjechała na święta do domu, w sklepie internetowym zamówiłysmy dla niej laptopa, koszt ok. 3000 zł. Zależało jej, żeby przesyłka przyszła jak najszybciej, żeby mogła w domu zapłacić kurierowi i na studia pojechac już z laptopem...
Przesyłka przez sklep była prawidłowo nadana, jednak nie trafiła do miasta, w którym mieszkamy, tylko do zupełnie innego, o podobnej nazwie. Oczywiście tel. do firmy, okazało się, że laptop już nie dojdzie przed jej wyjazdem, więc zmiana adresu na akademik. Koleżanka dotarła na studia,musiała przewieźć 3000zł pociągiem, żeby zapłacić kurierowi, jest już w akademiku, czeka na laptop (miał byc tego dnia).... Telefon od mamy, że przyjechał kurier do niej do domu. Mama odmówiła przyjęcia paczki, znowu trzeba było zadzwonic do UPC, żeby przesłali paczkę na drugi adres. W końcu udało jej się dostac tego laptopa. A ja teraz jak kupuje coś w jakimś sklepie internetowym i jest opcja wyboru kuriera, zawsze omijam UPC ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moje przypadki z UPS: - zamówiona przesyłka, wyraźnie zaznaczone, że ma być dostarczone po 12 (do firmy - sklep po prostu był czynny od 12). Pan przyjechał o 10:40 i dzwoni do mnie z buzią , że co to ma być, on ma paczkę, a nikogo nie ma. I jeszcze usłyszałam, że mam sobie sama pojechać do magazynu (paczki były 3 dość duże, bo manekiny w nich przyjechały), bo on nie będzie jeździł dwa razy; po op... jego, a następnie kierownika, przywiózł dwa dni później. Na paczce był wyraźny napis, że dostarczone ma być po 12. - zamówiona wizyta kuriera, miał dojechać do 17; dzwonię o 18 - pani zdziwiona, ze go nie było, bo... już przywiózł paczki do magazynu i pojechał do domu; zapomniał sobie o mnie, a ja byłam dzień stratna - paczka za pobraniem; śpieszyło mi się (a właściwie klientce), wiec poprosiłam o dostarczenie do domu (miało przyjść w piątek popołudniu, a klientka mieszkała 3 bloki dalej niż ja), zamiast po 17, przyjechali o 15, zostawili wielkie awizo na drzwiach z rzucającym się w oczy napisem "pobranie - 980 zł". Wrrr, nie każdy musi o tym wiedzieć... - wysłana paczka do Niemiec, po 3 dniach - na necie dostarczono, a klient dzwoni i mówi, że paczki nie ma. Okazało sie, że i tam nie jest lepiej. Kurier zaniósł paczkę, tyle, że zamiast do salonu (dokładnie opisane), poszedł od drugiej strony biurowca i... zostawił na recepcji (mimo zaznaczenia "do rąk własnych adresata") - wreszcie z ostatnich wysyłek - 2 miesiące temu, dokumenty do Malezji - w systemie wprowadzony błędny adres nadawcy (ale to jeszcze nic) i kompletnie inny adres odbiorcy! Okazało się, że ktoś inny wysyłał coś do innego oddziału tej samej firmy (w jednym mieście jest ich 3), my do centrali, ale ktoś uznał, że przecież ta sama firma, to czym się przejmować (odległość jakieś 1,5 godziny jazdy); co więcej - na miejscu dostarczyli pod adres z systemu, a my szukaliśmy dokumentów przez tydzień. Bleeeee Jak mogę, unikam UPS, DHL i Szybkiej Paczki...
![]() |
![]() |
#56 | ||
Zakorzenienie
|
Maddie, mail do agito poszedl wczoraj zaraz po tym jak TZ znalazl nie ten monitor w pudelku.
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
rzeczywiście w większych oddziałach UPS mają burdel min Warszawa i Katowice, niestety. Ale nie można uogólniać całej firmy.Mój mąż jest kierownikiem w jednym z oddziałów i sam przyznał, że nie wszędzie się tak starają jak np u nich. Powiem może jak jest u niego, jak kurier źle traktuje klienta może być nawet z tego powodu zwolniony, tak samo jak za dużo przywozi z powrotem paczek, czy się spóźnia. Może parę osób powiedzieć, że TŻ jest za ostry, ale on uważa, że bez tego kurierzy robiliby co im się podoba.
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
o jaaaaa : ale się wkurzyłam !!
![]() zamówiłam kurtkę przez internet, dostałam wczoraj maila z powiadomieniem, że kurtka została wysłana kurierem UPS - i że mogę sobie zobaczyć gdzie jest- to wchodzę na stronę i patrzę - wyczytałam że paczka będzie po godz. 17 dzisiaj. od 10 do 17 pracuję ( dodam że bramę dalej od domu ) mieszkam w domu nr 12 a pracuję w 4. powiedziałam więc sąsiadce że jakby się kurier pytał lub coś to niech go kieruje na biuro. a dodatkowo podałam do przesyłki numer komórkowy. i dzwoni przed chwilą kurier z pytaniem - gdzie jestem ( nie wspomnę o jego tonie głosu ) to mówię że w pracy - bramę dalej od domu, że już idę . a on do mnie ,że on już jest w trasie i się cofać nie będzie ![]() ![]() ![]() ale jestem zła!!!!!!
![]() |
#59 | ||
Zakorzenienie
|
A wczoraj u mnie w koncu po tych wielu zamowieniach pojawil sie kurier ode mnie z rejonu zeby zabrac przesylke do agito (ten nieszczesny nieten monitor).
Spytalam sie go "dlaczego, skoro juz to nie pierwszy raz gdy cos przez internet zamawiam widze pana po raz pierwszy?"... glupio mu sie zrobilo. ![]()
![]() |
![]() |
#60 |
Zadomowienie
|
Byc moze klienci traktowani sa w ten sposob,bo brakuje kurierow
![]() Moja firma dostala oficjalnego maila od innej firmy,ktora dostarczala nam przesylki za posrednictwem UPS-a ze z powodu brakow kadrowych paczki beda dostarczane raz dziennie a nie jak do tej pory 3 razy. Moze dlatego UPS przymyka oko na to jak kurierzy pracuja,bo jak zwolnia tych co zostali to kto bedzie pracowal? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:51.