![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: narzeczony zostawil mnie po prawie 4 latach, musze sie wygadac :(((
Tak, ale to nie zmienia faktu, że po drodze może być kilka związków, zanim się poczuje co to znaczy TO.
Niemniej po przeczytaniu postów jak ten, zaczyna we mnie kiełkować lęk. Flofferek: Pamiętam Twoje posty, zawsze było słodko i szczęśliwie...czy przypadkiem nie idealizowałaś Tżta?
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Wiem, ze to Cie teraz pewnoe nie pocieszy, ale uwierz mi, im wczesniej tym lepiej...
A po drugie, to nie dzwon, nie pisz, nie ponizaj sie...bylam kiedys w podobnej sytuacji (tyle, ze my bylismy krotko razem, a o slubie nie bylo mowy), ja zerwalam, bo mialam juz po prostu dosc. Zaczely sie telefony od niego, smsy, na poczatku, ze on mnie kochal przeciez, jak ja moglam go tak zranic, etc. a pozniej jaka to ja jestem "zla i niedobra" nie przebieral w slowach... To bylo najbardziej zalosne jego zachowanie w zyiu, w tym momencie stracil bardzo wiele w moich oczach... Musisz sie nauczyc ponownie zyc bez niego, nikt nie obiec, ze na poczatku bedzie latwo, ale na pewno z czasem...
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Przyczajenie
|
jak kiedyś zobaczy, kogo stracił, wtedy dopiero doceni... ale wtedy będzie za późno... znajdziesz sobie lepszego... i będziesz z kimś innym szczęśliwa...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
ehh jestem w szoku.. ja tez sie zawsze troszke tego boje, mimo ze jestem pewna swoich uczuc i jego to jednak wciaz pozostaje taki lęk... jestesmy razem 2 lata , ja mam 22 wiec za 2 lata bedziemy razem 4, a ja bede miala 24 i nie wyobrazam sobie co bym czula.. a nawet dzis rano o czyms takim myslalam...
w kazdym razie niezwykle mi przykro ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zastanawia mnie dlaczego On zwlekał z tym do ostatniej chwili... nie wierzę, że przestał kochać z dnia na dzień- nie miał odwagi zerwać... ![]() Nie jestem pewna czy On kiedykolwiek kochał- osoba, która kiedyś kochała nie zrywa w taki sposób- nie mówi: spadaj, nie śmieje się.. przecież jak się było z kimś 4 lata to nie można go tak potraktować.... można zerwać normalnie, bez poniżania...moim zdaniem On nie zasługuje na żadną kobietę i jej miłość.. do póki nie nauczy się jak traktować drugiego człowieka ;( Takie wątki jak ten przypominają mi, że nie można być niczego pewnym- to przerażające ale tak jest, nigdy nie powiem, że Tż napewno nigdy mnie nie zdradzi, nie zostawi... po prostu nie mogę tego wiedzieć... nawet najwspanialsza z pozoru osoba może okazać się inna...pozostaje tylko ufać ale jednocześnie nie żyć z klapkami na oczach, że zawsze bedzie pięknie i idealnie... Ale nie ma co wracać do tego wszystkiego. Stało się, skończyło- teraz liczy się to co bedzie Flofferku... co do nieufności- też po jednym rozstaniu bałam się, wrecz obiecywałam sobie, że nigdy nikomu nie zaufam, z nikim już nie bede- czas to zmienił... potrafiłam zaufać chociaż nadal jest we mnie pewien lęk, że zostane porzucona.. z czasem jest on coraz mniejszy...kiedyś w mojej głowie pojawiały się czarne scenariusze: Tż planował wakacje za rok a ja sobie myślałam "o ile bedziemy jeszcze razem..."wolałam nie zapeszać.. teraz planuję przyszły rok z nim i wierzę, że nadal z nim bede... ale to jest tylko wiara a nie pewność i tak bedzie zawsze. .. zaufanie samo przyjdzie, zobaczysz znajdzie się taka osoba, która swoim zachowaniem sprawi, że jej zaufasz... każdy z nas ufa i zawsze jest ryzyko ale na tym polega chyba związek, że pomio ryzyka my czujemy tą niesamowitą pewność bycia z kimś i bezpieczeństwo... czasem jest to złudne i się rozstajemy, czasem jesteśmy razem do końca życia... to brzmi jak jedna wielka loteria ale każdy w pewnym momencie wygrywa... prędzej czy później...pozostaje nam tylko w to wierzyć... Trzymaj się Flofferku ![]()
![]() |
![]() |
#37 | |
*sportaddict*
|
Cytat:
![]() dodam jeszcze, że doświadczenie podpowiada mi, ze: a) na 99% będzie próbował wrócić, ale Ty już chyba wiesz, co powinnaś zrobić w takiej sytuacji po tym, jak się zachował ![]() b) poznasz za pewien czas kogoś, kto sprawi, że codziennie rano będziesz dziękować Bogu, że tak to sie skończyło z obecnym niedoszłym mężem ![]() i dobra rada: nie pisz, nie dzwoń, nie błagaj, nie kajaj się. nie zrobiłaś nic złego, więc nie musisz tego robić, a po latach będziesz się tego wstydzić i żałować utraty godności. trzymaj się mocno, kochana. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Przyczajenie
|
Kochać i być Kochanym, a później tą miłość stracić, to jak wygrać szczęście, a później łzami zapłacić... ;(
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Przyczajenie
|
Ehhh - Faceci są straszni ;/ jak czegoś chcą to sa do rany przyłuż, podkładają się jak mogą, a im przechodzi to odpływają w dal ;/
Będzie dobrze - do miłości nikogo nie zmusisz ,a na Ciebie na pewno czeka gdzieś ten jedyny. Pamiętaj co nas nie zabije to Nas wzmocni - bądz przy nim silna i nie pokazuj, jak cierpisz, niech nie myśli ze jest Twoim całym światem, nawet jeśli jest TRZYMAM KCIUKI!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Rozeznanie
|
Flofferek.... Całym serduchem jestem z Tobą.....
Bądź dzielna.... Pokaż mu, że potrafisz.... Nie daj satysfakcji... Co za dupek!!!! Pozdrawiam cieplutko. Buźka.
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
Rany Foferku, strasznie Ci wspolczuje
![]() Nie wiem jak ja bym sie zachowała w Twojej sytuacji, bo w czerwcu tez wychodze za maz i ahh az ciezko mi sobie to wyobrazic. Ja tak sobie mysle, mhm moze ktos mu cos naopowiadal, jakies glupoty czy cos. Przeciez to jest niemozliwe, zeby tak z godziny na godzine zmienic swoje nastawienie do drugiej osoby bez powodu. Kochana przypnij go do muru. Moze nie teraz w tym momencie, ale jak troche ochloniecie. Popros o szczera rozmowe, zeby zachował sie jak dojrzaly facet i wyjasnil Ci co zmienilo jego uczucie wobec Ciebie. Jezeli ktos planuje spedzic ze soba zycie, nie mozna w ten sposob postepowac, musi Ci wyjasnic. A Ty trzymaj sie cieplutko i pamietaj ze my tu wszystkie jestesmy z toba myslami i trzymamy za Ciebie kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
BAN stały
|
Cytat:
Mi się wydaje, że tak właśnie było. Do tej pory pamiętam podpis, jak to Flofferek kocha swojego męża Batusia przenajstraszniej na świecie. I uwagi dziewczyn, że jakiego "męża". Miłość NIGDY nie może przysłonić nam oczu na wady drugiego człowieka. Zawsze trzeba mieć jakiś dystans. Może on się czuł po prostu stłamszony. Dlatego zgadzam się z tym, co napisała Chii1986. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
ja nie moge jak on mógł tak postąpić ;( facet to świnia !!!!!!!!!!!!!! nie warto płakać przez takiego dupka dobrze ze nie powiedzial ci tego po slubie teraz to potrzebujesz czasu aby o nim zapomnieć jesteś młoda znajdziesz jeszcze właściwego parnera PRAWDZIWa miłość
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#45 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez jestem w szoku Floferku. Czas wyleczy Twoje rany. Jak najszybciej załatw wszystkie niedokonczine sprawy z nim i zapomnij o jego istnieniu.
![]() |
![]() |
#48 |
BAN stały
|
Po prostu zastanawiam się, jak do takiej sytuacji mogło dojść.
Gdyby byli ze sobą dwa miesiące, jeszcze byłabym w stanie takie coś zrozumieć - z trudem, ale jednak. Ale narzeczony? W chwili, gdy już ksiądz i sala są zamówione!? A na wizazu w oczy co jakiś czas mi się rzucał słynny podpis Flofferka i używanie słowa "narzeczony to", "narzeczony tamto". Problemy z rodzicami, których trzeba przekonać do ślubu. Dylemat czy da się wyżyć w dwie osoby 1000 złotych. I tak dalej. Wydaje mi się, że TŻ Flofferka miał tego wszystkiego dość. Być może nie kochał jej na tyle, żeby być z nią mimo wszystko. W pewnym momencie, gdy zdał sobie sprawę, że dzieją się rzeczy w zasadzie nieodwracalne - uciekł jak gówniarz, zachowując się jak najgorszy cham. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
Nie płacz to nic nie da go nie obchodza Twoje łzy
![]() Pozdrawiam Cie serdecznie. 3maj sie <przytul> |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
Nie jestem pewna czy On kiedykolwiek kochał- osoba, która kiedyś kochała nie zrywa w taki sposób- nie mówi: spadaj, nie śmieje się.. przecież jak się było z kimś 4 lata to nie można go tak potraktować.... można zerwać normalnie, bez poniżania...moim zdaniem On nie zasługuje na żadną kobietę i jej miłość.. do póki nie nauczy się jak traktować drugiego człowieka ;(
Myslę ze nauczy sie dopiero wtedy gdy sam zostanie tak potraktowany. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Z ust mi to wyjęłaś. Sama teraz zaczęłam się zastanawiać nad swoim związkiem. Boję się,że spotka mnie to samo co założycielkę wątku. Ale mimo to ufam. Bo przecież nie można być z kimś i nie mieć do tej osoby zaufania.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja również podpisuję się obiema łapkami pod tym postem. Przeczytaj go uważnie I proszę Cię, żebyś nie ugięła się i nie wróciła do niego jak on będzie chciał ( a prawie na pewno będzie, jak tylko się wyszaleje i zatęskni) POmyśl sobie, czy chciałabyś mieć takiego męża, który co jakiś czas będzie potrzebował trochę "oddechu" ....chyba raczej nie,prawda? Naprawdę trudno w to uwierzyć, ale kiedyś będziesz szcześliwa, że stało się to, co się stało... Mój były zostawił mnie po 2 latach (w tym pół roku mojej walki o niego, mimo iż to on był osobą nie fair, ale o tym szkoda pisać) Każdego ranka modliłam się żeby nie musieć wstawać z łóżka, byłam pewna, że to ten jedyny i że już nikt nie będzie taki jak on... (warto wspomnieć, iż przede mną był z dziewczyną 5 lat i zostawił ją przed śłubem ![]() ![]() ![]() Nie muszę dodawać, co przeżywała ta dziewczyna, kiedy już zaproszenia były wysłane ![]() Teraz dziewczyna wyszła za mąż i jest szczęśliwa, a owy Ex ( i jej i mój zresztą) jest jej przyjacielem...ekhm JA natomiast też się wyleczyłam i to za sprawą pewnego miłego informatyka ![]() I dodam, że Ex stwierdził iż popełnił ogromny błąd w związku ze mną i że to było TO.... ![]() NIGDY do niego nie wrócę Choć nie powiem, że czasem tęsknię... Buziakuję Cię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Bardzo mi przykro, Flofferku
![]() Zbyt dobrze wiem, co czujesz. I uwierz... kiedys przejdzie. Niesmak bedziesz tylko czuć, gdyby chciał wrócić A sposób w jaki to zakończył swiadczy o nim, nie o Tobie ![]() edit: "przysiegnij, że tylko ja na zawsze" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
Flofferku, współczuję Ci ogromnie
![]() ![]() ![]() Też kojarzę Cię dzięki podpisowi. Dobrze, że teraz, przed ślubem się to wyjaśniło. Potem było by gorzej ![]() ![]() Szkoda tylko, że zakończył to w tak kiepski sposób, bez kultury i klasy. To co mówił jest obrzydliwe i przerażające!. Gdy się czyta o takich zachowaniach faktycznie można...zwątpić ![]() Nie chce go usprawiedliwiać, nie ma cienia wątpliwości!!!!, że zachował się jak gówniarz a nie jak dorosły mężczyzna, ale to, że teraz związek się rozpadł moim zdaniem oznacza, że naprawde raczej nie chciał tego ciągnąć, że sytuacja barrrdzo go przerosła, że czuł się skrępowany....i poprostu wybuchł. Może chciał byc z tobą szczery i powiedzieć co mu na wątrobie leży,albo dobitnie wytłumaczyć?.....nie wiem... jednakże po 4 latach mogł to ubrać w inne, delikatniejsze słowa. Zna Cię chyba na tyle aby wiedzieć, że w inny sposób też byś to zrozumiała. Flofferku trzymaj się!. 4 lata to szmat czasu ale też i nie całe życie.Jestem pewna, że znajdziesz tego Jedynego, że będziesz szczęśliwa ![]() ![]() Zobacz ilu mężczyzn jest na świecie, nie wierze, że w taaakim morzu nie ma kogoś przeznaczonego dla Ciebie ![]() A dlaczego kłamał, że kocha i dlaczego przymierzał obrączki...nie chciał Ci robić przykrości, wszystko biegło może za szybko dla niego i dochodzi też przyzwyczajenie. Dobrze, że teraz wyszło jaki jest naprawde....co za dupek! Człowieka nigdy tak do końca się nie pozna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
... choć nie Westwood
|
Bardzo mi przykro Flofferku z powodu tego co się stało...
![]() ![]() Twój niedoszły narzeczony zrywając z Tobą W TAKI SPOSÓB zachował sie jak najgorszy dupek. Takie słowa mówić jak dotąd najbliższej osobie, to dla mnie niewyobrażalne ![]() ![]() Któraś z Wizażanek napisała, że mówił tak by Flofferkowi było łatwiej zapomnieć... możliwe. Ale TAK SIĘ NIE ROBI! Teraz to tylko radzę Ci byś posprzątała pokój, powyrzucała rzeczy kojarzące się z nim, wyłączyła telefon i nie myślała w stylu: 'a może wróci?". Bo jeśli nawet chciałby wrócić, to moim zdaniem nie zasługuje na to. Jesteś wspaniałą, wrażliwą dziewczyną, urządzisz sobie życie od nowa. Teraz jeszcze trochę pocierpisz, ale zobaczysz, że przyjdzie dzień, kiedy obudzisz się i ze zdumieniem stwierdzisz, że już nic do niego nie czujesz. Życzę Ci tego z całego serducha ![]()
![]() |
![]() |
#57 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
dziewczyny napisały dużo mądrych rzeczy, zgadzam się żeby nie poniżać się wobec niego tylko odciąć i zapomnieć.na chwilę obecną na pewno wydaje ci się to niemożliwe, nie wyobrażasz sobbie życia bez niego ale w slowach że czas leczy rany jest dużo prawdy bardzo Ci współczuje trzymam kciuki za to żebyś podnisła się po tym ciosie bedzie dobrze wiem bo mam za sobą podobną sytuację ps:pierwsze co pomyślałam że może po tym mierzeniu garniturów etc się przestraszył po prostu, ale jego dalsze zachowania na to nie wskazują
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zadomowienie
|
Posłuchaj kochana ... może nie jestem zbyt odopowiednią osobą która mogłaby pomóc ale chociaż wypowiem się na ten temat ...
Czytając to owszem czułam się dziwnie, nie mogłam uwierzyć , że coś takiego w ogóle miało miejsce ... Ale PAMIĘTAJ .. masz rodzine, masz przyjaciół musisz sobie dać rade ... nie zalewaj nauki , nie możesz... jeśli on od Ciebie odszedł i w ogóle się niczym nie przejmuje to Ty nie możesz siedziec i się zamartwiać ... ucierpisz jeszcze bardziej, daj sobie oczywiście trochę czasu.. wypłacz się , wyżal ale później przysięgnij nam , że niedługo wstaniesz z podniesioną głową gotowa na lepsze życie ... nie możesz się pogrążyć ... Musisz iść dalej ... pamiętaj o tym Wiesz ja nie rozumiem jak on mógł tak zrobić na prawdę ... dla mnie to jest chore, był aż tak wielkim aktorem? sprawiało mu to radość czy jak do cholery? Ale wiem jedno .. Ty jesteś na pewno twardą osobą i nie dasz sobą tak pomiatać, nie dzwoń do niego, nie wysyłaj smsów ... jeśli zatęskni sam przyjdzie ... wiem, ze to takie okrutne ... ale musisz dać sobie rade ... Nie zapomnij, że jesteś wartościową dziewczyną i zaden facet nie zmieni tego ![]() Buziaki i 3maj się mocno! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
BAN stały
|
Bardzo mi przykro Flofferku.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
Witaj
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Flofferek: zachowanie twojego tz dla mnie jest bezczelne... naprawde jak dorosla osoba w wieku 24lat moze tak sie zachowywac jak szczeniak ![]() ![]() ![]() Floferrek: dasz rade mowie ci !!!! i duzo pisz tu to tez pozwala sie wygadac, kiedy juz znajomi nie chcca sluchac tego co mowisz ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:13.