![]() |
#31 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Ania potrzebuje krwi! Szukamy 0 rh- lub B rh-!!!
Hejasz, masz cudownych braci.
![]()
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Jeden oddaje krew od 38 lat i ma własnie grupe 0rh-, a drugi tez dośc długo. Najmłodszy tez jest honorowym dawca krwi, ale ostatnie przyjmuje takie lekarstwa, ż e nie mógłby oddac. Przesłał natomiast linka do swoich kolegów z pracy.
W miłości nie ma lęku, lecz doskonała miłość usuwa lęk, ponieważ lęk kojarzy się z karą. 1 List św. Jana 4:18 / Biblia Tysiąclecia. Cichy kącik hejasz Papierowy kącik hejasz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Pogubiłam się... zbieracie konkretną krew, a potem piszecie, że każdą...
To jak w końcu! Chętnie bym oddała, ale panicznie się tego boję ![]()
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
spoko ja mam tą grupe krwi, to oddam w najblizszych dniach
![]()
![]() |
#35 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skad mam informacje o tym ze mozna oddac innej grupy krew? Dzwonilam dzis do glownego punktu krwiodawstwa w Warszawie i gdy pytalam sie czy moj TZ moze oddac krew spytalam sie przy okazji o to (on nie wie jaka ma grupe krwi wiec musialam sie o to spytac, co w wypadku gdyby mial grupe niezgodna). Poza tym selfish rozmawiala z mezem Ani i on tez ta informacje potwierdzil ![]() I nie boj sie. Cytat:
![]() |
![]() |
#36 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
To trochę takie zamieszanie niepotrzebne - przekazywałam tylko te informacje, jakie dostawałam od Maćka, męża Ani. Wydawało się, że można oddawać tylko krew o grupach najbardziej potrzebnych - ale wszystko się wyjaśniło i na szczęście istnieje też możliwość zamiany. Co i tak nie zmienia faktu, że najbardziej potrzebna jest 0 rh- lub B rh-!!! Acha, dziewczyny (agnieszka k, lalicja )- jesteście wspaniałe ![]() ![]() ![]() Dziękuję też oficjalnie Administarcji i Moderatorom Wizażu, a w szczególności AdzeZ - za podpięcie wątku ![]() AAAAAA ![]() ![]() ![]() A teraz módlcie się, żeby szef mnie nie zwolnił, bo wchodząc na ten wątek, naginam zasady naszej firmy ![]() Edytowane przez selfish Czas edycji: 2007-11-21 o 08:07 Powód: lit. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
podbijam
ja mam 0 rh- ale niestety nie mam jeszcz 18 lat...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
Ja też mam O rh- i jutro albo w piątek pojade oddać krew, pewnie do instytutu od razu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | ||
Zakorzenienie
|
Z dzisiejszych telefonow:
-2ch honorowych dawcow, ktory dawali krew ojcu mojej przyjaciolki -kilku kolegow dziewczyny ktorej daje korki z angielskiego Oczywiscie jesli pomyslnie przejda badania Ol! ![]()
![]() |
![]() |
#40 |
po prostu Em :)
|
Bardzo, bardzo żałuję, że nie mogę oddawać krwi. Jestem pewna, że w innym wypadku przełamałabym paniczny strach do igieł i oddała krew, nawet jeśli miałabym potem zemdleć.
![]() Prześlę informację dalej.. ![]()
![]() |
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
Ja niestety nie mogę oddać krwi, bo nie ważę 50kg, ale TŻ pójdzie w piątek oddać i zamieścił na forum swojej uczelni informację o Ani
![]() Ja rozsyłam linki ![]() EDIT: napisałam jeszcze posta z apelem o pomoc na innym forum ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Rozeznanie
|
Ol! - wieeeeelki buziak
![]() ememesik - przekonaj TŻ lub kogoś ze znajomych; krew jest nadal potrzebna ![]() Sammira - dzięki kochana! ![]() ![]() Dziewczyny, ryzykując utratę pracy, zajrzę tu dzisiaj jeszcze. Postaram się wydębić jakieś najnowsze informacje od Maćka - jak się czuje Ania, ile krwi dla niej przybyło i w ogóle. Czy mówiłam Wam już wszystkim, że jesteście WIELKIE? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Ja mam 0 Rh-, jestem honorowym dawca i chetnie bym pomogla!! Akurat jest czas moj na oddanie-staram siue to robic regularnie co 3 miesiace
![]() tylko jak pojde do punktu,nie bede dziwnie patrzec ze chce dla konkretnej osoby oddac?Moge miec pewnosc ze dotrze moja krew do tej dziewczyny? i jeszcze jedno...W poscie nr.8 napisane jest "gdzie mozna oddac krew"-sa wymienione rozne miasta...A ja jestem z innego...Moge oddac mimo to krew dla Ani?Mam 0 Rh-!!!
Edytowane przez karolinka86 Czas edycji: 2007-11-22 o 11:45 Powód: zmiany |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Rozeznanie
|
Karolinko86 -
![]() ![]() Możesz oddać krew w dowolnym punkcie, ważne, żeby zaznaczyć dla kogo ją oddajesz ![]() Dziewczyny, pomyślcie, ile dobra dajecie oddając krew! To ma taką kosmiczną energię, to całe nasze "pospolite ruszenie", naprawdę jestem wzruszona. Kocham Was wszystkie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich!
Dzisiaj zobaczyłam prośbę o krew i od razu pobiegłam szukać książeczki hdk , żeby zobaczyć czy już mogę oddać znów krew.Oddam dopiero po 7 grudnia bo wtedy mija odpowiedni czas od ostatniej donacji.Jestm jak nabardziej za pomocą i z wielką przyjemnością pomogę . Mam jeszcze taki pomysł.Może warto by było udać się do jakiegoś centrum krwiodastwa i krwiolecznictwa i po prostu poprosić ludzi oddających krew aby oddali na nazwisko danej oosby.Sama oddaję krew regularnie co 3 miesiące i oddaję honorowo ale gdyby ktoś podszedł i zapytał czy nie mogłabym oddać dla kogoś na pewno bym to zrobiła.Bo co to za różnica czy sie oddaje honorowo czy dla kogos (jeśli sie i tak oddaje) a dla potrzebującego to duuuża różnica.Skoro potrzebna jest duża ilość krwi to może i tak warto by byłospróbować.Ja dołączę w grudniu .pozdrawiam i trzymam kciuki żeby Ania szybko wyzdrowiała. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zadomowienie
|
ja ze wzg. zdrowotnych niestety nie mogę.
a szkoda ![]() 3 mam kciuki!
![]() |
![]() |
#48 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pozdrawiam!!!
![]() |
![]() |
#50 |
Zadomowienie
|
ja przez najblizsze 2 miesiace nie moge
![]() przekaz Ani i Mackowi mase cieplych mysli i energii od nas ![]()
![]() |
#51 |
Rozeznanie
|
bobo_gumi - świetny pomysł, nie iwem, czy Maciek na to wpadl, zaraz sama rozpuszczę wici
![]() ![]() karolinka 86 - czyli dobrze trafiłam ![]() ![]() Szpieg - nie mam słów. Jesteś cudowna, Twój TZ wielki. Czy wy dziewczyny wiecie, że Szpieg niemal przejęła po mnie pałeczkę "zarządzania" na tym wątku? Ja nie mam w pracy tyle czasu i możliwości, w domu (ze względu na remont i przeprowadzkę) nie mam sieci, a Szpieg tu wszystko kontroluje, zachęca, przekazuje dalej. No po prostu Szpieg, nomen omen ![]() ![]() ![]() Lalik, kochana ![]() madame paranoja - szepnij słówko znajomym i krewnym królika o naszej akcji. Może ktoś inny będzie mógł pomóc Ani? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny - wklejam Wam moją dzisiejszą rozmowę z Maćkiem:
Maciek Scibut 9:03:40 Cześć Ja 9:03:51 czesc Maciek Scibut 9:04:29 Ania czeka na przeniesienie na Karową, myślę, że do środy powinno nastąpić rozwiązanie ciąży. Ja 9:04:36 acha Ja 9:04:45 a czy krwi przybywa? ![]() Ja 9:05:00 i przede wszystkim czy Ania czuje się dobrze? Maciek Scibut 9:05:06 Będą się starali zrobić to dość szybko Maciek Scibut 9:05:30 Ani trzeba zacząć podawać następną chemię Ja 9:05:35 rozumiem Maciek Scibut 9:06:07 Ania ogólnie czuje się dobrze, ma pewne problemy ze spaniem, ale to wynik podawania sterydów Ja 9:06:38 czy po porodzie krew nadal bedzie potrzebna? Maciek Scibut 9:07:14 Tak, bardzo dużo ludzi zgłasza się z chęcią oddania krwi Maciek Scibut 9:07:28 to jest coś niesamowitego Ja 9:07:31 świetnie, cieszę się, ze się ruszyło ![]() Maciek Scibut 9:08:03 mamy ogromny dług wdzięczności do spłacenia Ja 9:08:07 będziemy nagłaśniac sparwę dalej, dopóki to będzie konieczne - gdyby się okazało że oprócz krwi tzreba coś jeszcze zorganizowac daj znać Ja 9:08:31 i żaden dług - wy dla innych byście zrobili to samo!! Maciek Scibut 9:09:06 Krew będzie pewnie potrzebna po cięciu, żeby w miarę szybko odzyskała siły i była gotowa na przyjęcie kolejnej dawki Ja 9:09:26 a czy macie już szpik dla Ani? Maciek Scibut 9:09:45 tak, jej brat ma 100% zgodność Ja 9:09:55 ooo to doskonale ![]() Maciek Scibut 9:10:48 problemem jest doprowadzenie do reemisji Maciek Scibut 9:11:10 tylko wtedy mozliwe będzie podanie dawki konsolidującej i potem przeszczep Ja 9:11:23 na pewno się uda, tyle osób tzryma za to kciuki! Ja 9:11:35 będzie dobrze, wszyscy w to wierzą Maciek Scibut 9:11:48 tak naprawdę to nikt nie jest w stanie w 100% podać ile to będzie trwało Maciek Scibut 9:12:10 i ile jeszcze chemii dostanie Maciek Scibut 9:12:42 po rozwiązaniu, będzie to troszkę inaczej wyglądało Ja 9:13:16 Rozumiem - możesz na nas liczyć tak długo, jak będzie to konieczne. Powiedz jeszcze Maćku jak z dzidziusiem, czy wszystko w porządku - ja to poźniej przekleję na wizaz, żeby dziewczyny wiedziały jak sprawy się mają, bo wiercą mi dziurę na gg całymi dniami Maciek Scibut 9:14:25 maleństwo będzie miało między 1 800 a 2 100 g Maciek Scibut 9:15:23 rozwija się normalnie, po porodzie spędzi pewnie z miesiąc w inkubatorze Maciek Scibut 9:15:59 a na imię będzie miał Bartek albo Michał, jeszcze się nie zdecydowaliśmy Maciek Scibut 9:16:11 decydujący głos będzie miała Ania Maciek Scibut 9:17:26 Kuba codziennie modli się o zdrowie i powrót mamy i braciszka Ja 9:17:49 za maluszka też bedziemy trzymac kciuki ![]() ![]() Maciek Scibut 9:18:26 no jasne Maciek Scibut 9:18:36 jesteście niesamowici Ja 9:18:37 modlitwy starszego brata i pierworodnego synka mają magiczną moc, więc nie ma opcji, żeby coś poszło nie tak jak tzreba! Maciek Scibut 9:19:08 to samo mówią siostry u Kuby w przedszkolu Ja 9:19:16 ha, widzisz! Maciek Scibut 9:19:26 tam wszyscy codziennie modlą się za nią Ja 9:19:28 coś w tym jest Ja 9:19:35 i nie tylko tam się modlą ![]() Ja 9:20:28 pół Polski wie już o Ani, tak sobie myślę, tyle ludzi o niej codziennie myśli, że gdyby tylko słowa mogły uzdrawiać musiałaby żyć z 500 lat ![]() Maciek Scibut 9:20:46 w niedzielę byliśmy na mszy w przedszkolu, to coś niesamowitego siostry wysciskały Anię i oczywiście wszyscy się spłakali Maciek Scibut 9:21:37 niesamowitą była poprzednia msza, na której byliśmy tylko we dwóch z Kubą Ja 9:22:53 ja też krótko chodziłam do tego przedszkola (koło Floriana) znam siostry - są cudowne! i mają chody na górze, więc jak i one się modlą, to już na pewno idzie ku dobremu! Maciek Scibut 9:24:52 ![]() Ja 9:24:59 dokładnie! Maciek Scibut 9:25:28 przepraszam, ale muszę troszkę popracować Ja 9:25:41 ucałuj dzielnego Kubusia i pozdrów po raz kolejny Anię; nie przeszkadzam i tez wracam do parcy paapapapa ![]() Maciek Scibut 9:26:02 dzięki Ja 9:26:10 nie ma za co, pa Jak widać, krew będzie nadal potrzebna, więc akcja trwa. Pomyślcie o Ani, ale i o tym maleństwie, które niebawem przyjdzie na świat. Przekażcie im swoje ciepłe myśli, odrobinę serca, moze się pomódlcie, tak jak mały Kubuś? Taki mały dzielny starszy brat ![]() Ja się dziś wzruszyłam chyba za bardzo, zmykam do pracy. Jesteście wielkie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
O oddaniu krwi myslalam od dawna, teraz sie zdecydowalam. Dzieki Wam.
Mam 0 Rh"-" 170cm i waze ponad 55kg. Kiedys pytalam o to w punkcie krwiodawstwa, ale czy moze ktos to potwierdzic: Czy jesli biore tabletki anty to moja krew bedzie sie nadawac? W punkcie mowili mi ze to nie jest problem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | ||
Zakorzenienie
|
Bedzie sie nadawac
![]()
![]() |
![]() |
#55 |
Rozeznanie
|
Tabletki hormonalne nie są przeciwwskazaniem do oddania krwi. Co innego przyjmowanie antybiotyków, ale jeśli tylko martwisz się o pigułki, to nie ma problemu
![]() Także z góry - dzięki, Betty 83. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
Jesli sie nie myle to na stronce www.krewniacy.pl tez mozna oglosic ze szuka sie danej krwi!!
Tylko sie zarejestrowac!! Powodzenia!!!
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
Ja mam krew 0Rh (-), tylko jest jeden problem: jestem okrutnie przeziebiona i waze niecale 50 kg. Do kiedy mozna odawac krew?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Przyczajenie
|
nIESTETY POSIADAM a rH-
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
Przesłałam info dalej
![]() |
#60 |
Raczkowanie
|
Nie wiem czy moge oddac krew , kilka lat temu mialam anemie .Czy moge byc dawca?Napiszcie prosze bo jesli moge to w poniedzialek polece oddac krew dla Ani bo mam B rh -
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:46.