![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: The Beatles
O, to ja Wam może pokażę mój tatuaż, a co
![]() Kto zgadnie, jaki ma związek z Beatlesami? ![]()
![]() |
#32 |
Zadomowienie
|
słodkie!
ta piosenka w ogóle jest taka... rozczulająca. przypomniał mi się film Sam, oglądaliście?
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Nie, ale przyznaję, że mam go u TŻ-ta na dysku, bo bardzo chciałam obejrzeć
![]() A piosenką uwielbiam, ach ![]()
![]() |
#34 |
Zadomowienie
|
Haloo, są tu jakieś Beatlesomaniaczki?
Widzę na forum świetny wątek o Kasabian, a jako fanka Beatlesów myślałam o założeniu czegoś podobnego, ale udało się znaleźć już istniejący. Zapomniany, zakopany, ale zawsze. ![]()
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Ja, chociaż ostatnio zdradzam ich z Doors'ami
![]() Moją ulubioną piosenką jest chyba I want to hold your hand. Najbardziej podnosząca na duchu piosenka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zadomowienie
|
Ja ostatnio w kółko słucham "Do you want to know a secret?". Nie wiem czemu teraz, bo przecież znam ją od lat, ale jednak.
A co do Doorsów - uwielbiam ich również.
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
Ja lubię I want you (she's so heavy)
W ogóle Abbey Road zajmuje w moim domu miejsce honorowe.
![]() |
![]() |
#38 |
Pani Mizantrop
|
Jestem fanką od dzieciństwa, kiedy to równo 20 lat temu wkurzałam mamę puszczając "Love me do" na całą parę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Przyczajenie
|
Być może masz rację, że ta ocena jest ubarwiona, ale...
nie jestem profesjonalnym muzykiem, nie znam się na tej całej technice, także nie mnie oceniać czy te piosenki są majstersztykiem. Percepcja muzyki opiera się u mnie na emocjach. Albo doznaję przy muzyce albo nie. Beatlesi mają w sobie coś takiego, że trafiają do wielu różnych ludzi, także do mnie. Dlaczego Beatlesi "wielkimi muzykami byli?" Otóż chyba nie ma takiego drugiego zespołu w historii muzyki popularnej, który nagrywałby płyty z taką częstotliwością (12 albumów w ciągu 7-miu lat) i każda z tych płyt przeszła do historii muzyki, każda wniosła coś nowego. Dzisiaj artyści, jeśli nagrają płytę raz na rok, to jest dużo. Niesamowicie kreatywni ludzie. Poza tym weźmy pod uwagę ówczesną technikę nagrywania - było to o wiele bardziej żmudne niż teraz. Na pewno na sukces kapeli składa się też to, że każdy członek był inny. 4 takie osobowości, każdy z nich charyzmatyczny, chociaż każdy w inny sposób. Wiadomo, że zawsze sie ich kojarzy, że John to ten buntownik, Paul przystojniak, George to ten najbardziej uduchowiony i Ringo - najsympatyczniejszy i pocieszny ![]() No i ten słynny duet Lennon/McCartney: niesamowite melodie i głosy. Wystarczy posłuchać Paula w Helter Skelter albo Oh Darling - facet potrafił zrobić wiele ze swoim głosem. Podoba mi się też ich podejście do muzyki i jej tworzenia - nie pozwalali sobie na wpadki, ale nie spinali sie mocno, po prostu wychodziło im to tak naturalnie. Uwielbiam oglądać na YT filmiki z nimi - kocham ich styl bycia i poczucie humoru - mega bezpretensjonalni kolesie ![]() Szkoda czasu, żeby pisać ile rzeczy w muzyce wymyślili i jaką stanowią inspirację (te wszystkie rzeczy - syntezatory, sitary, jakieś efekty, odgłosy - Beatlesi byli pierwsi). W późniejszym okresie twórczości zespół bardzo się rozwinął, interesowali się dosłownie wszystkim i wszystko ich inspirowało - to cecha wielkich artystów. Potrafili pisać proste, ale nie prostackie teksty, które trafiały do ludzi, mieli niesamowitą energię, którą przekazywali. Możliwość obcowania, w jakiejkolwiek formie, z jakimikolwiek ich nagraniami, jest dla mnie błogosławieństwem ![]() Aha, jeśli lubicie The Beatles to macie szczęście - nie musicie się martwic o takie błahostki jak gust muzyczny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Przyczajenie
|
Czy jest tu ktoś?? Dlaczego nikt się tutaj nie udziela?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
Bo nas mało
![]()
![]() |
#42 |
Przyczajenie
|
Oj to bardzo niedobrze... Wypadałoby wskrzesić ten wątek, prawda? Czy jest ktoś za?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Chimay
|
Kiedyś miałam małą obsesję (została mi po niej poszewka na poduszkę
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:55.