Pierścionek- zmniejszenie rozmiaru - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-11-05, 16:25   #31
Onetowiczka
Przyczajenie

Post Dot.: Pierścionek- zmniejszenie rozmiaru

Ja tez mam podobny problem. Mój pierścionek jest z Allegro Japan Style xd. Wszystko jest ok. Nawet ma takie coś że można go owiększyć albo pomnijeszyć.. Tylko ta regulacja jest taka że jak pomniejsze go to zaraz się on powiększy
Nie wiem co z tym fantem zrobić.
Onetowiczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-15, 21:55   #32
Friese
Zakorzenienie

Dot.: Pierścionek- zmniejszenie rozmiaru

Zmniejszanie pierścionka:

Czy któraś z Was to robiła? Albo Wasza znajoma? Tak, że nie widać śladu zmniejszania?

Złoty pierścionek zaręczynowy który dostałam jest za duży. I teraz zastanawiam się - bo czytałam fora - że raz potrafi go jubiler tak zmniejszyć że nie widać nic śladu, a czasem jest tak, że widać że był zmniejszany.. że np białe i żółte złoto jak jest w pierścionku to ciężko to zrobić bez śladu.. ale mój jest cały z żółtego złota... i boję się... pierścionek jest z APARTu, tam chyba zwężają?

Wiecie coś może? Boję się bardzo, że się zniszczy albo będzie widać zmniejszanie, bo to pierścionek na całe życie jednak .. Czy to już jest tak, ze w dzisiejszych czasach takie mają maszyny że nie widać zmneijszania?

(jak mi kupił to rozmiar 12, ale poszliśmy wymienić to i 11 i 10 była dobra. i pani z apartu mi doradziła wziąć większy. to był błąd. bo się przesuwa mi ciągle w boki i w górę i dół. załączam zdjęcie jak wygląda)

Boję się... hm. Ile to może kosztować w Aparcie ? (gdzie jednak ceny tam mają chore)
(mówię to z czystym sumieniem, bo oddali nam bon o wartosci 200 zl jak wzielam mniejszy pierscionek o rozmiar, i teraz chcialam tam sobie kupic lancuszek zloty to wszystkie takie ze ich prawie nie widac, takie cienkie nitki...a u siebie w domu, u jubilera piekny, grubszy zloty lancuszek bym kupila)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg piers.jpg (6,1 KB, 96 załadowań)

Edytowane przez Friese
Czas edycji: 2012-12-15 o 22:00
Friese jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-16, 21:11   #33
Friese
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kola Czasu Pokaż wiadomość
Apart, Kruk itp. wielkie firmy a tyle problemu. Szanowni Państwo w naszym kraju jest mnóstwo zakładów jubilerskich w których pracują naprawdę dobrzy rzemieślnicy. Jeżeli szukacie pierścionka, obrączek itp. znajdźcie sobie fason, model i udajcie się do złotnika.
Z własnego doświadczenia: spytajcie się w tych wielkich sieciach czy mają pierścionki z białego złota ze szmaragdem? Czy jest możliwość zamówienia, zrobienia czy też wymiany kamienia w istniejących modelach. Odpowiedź NIE.
Potem udajcie się do cenionego złotnika w waszym mieście i zadajcie mu takie pytania. Odpowiedź: nie ma sprawy, po prostu innym się nie chce albo nie potrafią.
Popieram, podpisuje sie pod tym nogami i rekami.
Ja akurat pierscionek zareczynowy dostalam i nie mialam o nim pojecia, nie wiedzialam skad bedzie.

Ciesze sie ze akurat jesli byl zly mozna pojsc i wymienic, ale teraz jak chce go ZMNIEJSZYC bo jest za duzy, to dowiedzialam sie w APARCIE, najpierw musza wyslac maila do osoby ktora bedzie go zmniejszala, czy wogole go mzna zmniejszyc, czy wtedy brylant bedzie tak samo stabilny, i jak ta osoba stwierdzi ze jest ok, to to zrobi, ale bedzie mnie to kosztowalo od 70 zl takie zmniejszenie o jeden rozmiar
Friese jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-09, 17:53   #34
Coselka
Przyczajenie

Witajcie dziewczyny

Mam dylmat, nie wiem czy wymienic pierscionek na rozmiar mniejszy czy nie. Obecnie nosze pierscionek na srodkowym palcu i jest na niego idealny. Mama doradza mi ,żeby go nie wymieniac bo w lecie moga mi opuchnac palce lub moge troche przytyc. Ale chyba liczy sie tu i teraz . Pierscionek chyba ma " grzac miejsce " na palcu na obraczke
Czy ktoraś z Was mogłaby mi podpowiedzieć?

Ps. Powiększanie pierscionka z bialego zlota to chba nie sa jakies kosmiczne koszty prawda ?

http://www.apart.pl/pl/diamenty,c,ko...eczynowe,11219
Coselka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-19, 11:12   #35
asia2401
Przyczajenie

Ja dałam do zmniejszenia złoty pierścionek, 5 lat temu czekałam na usługę ho ho długo, ze dwa tygodnie na pewno ale zrobiono mi to za darmo tam gdzie kupiłam pierścionek. Teraz mam do zmniejszenia srebrny pierścionek i trochę mnie przeraziła cena, nie w moim mieście ale patrzyłam orientacyjnie w internecie, 35 zł. SZOK! za wycięcie kawalątka srebra. Nie dość, że go sobie wezmą to jeszcze taka kasa. Dodam, że nie będzie wiązało się to z wyjęciem kamienia. Niewiele więcej niż koszt pierścionka. Mam nadzieję, że u mnie w mieście da się to załatwić u złotnika o wiele taniej bo zostanie mi przytycie
asia2401 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-19, 17:05   #36
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez asia2401 Pokaż wiadomość
Ja dałam do zmniejszenia złoty pierścionek, 5 lat temu czekałam na usługę ho ho długo, ze dwa tygodnie na pewno ale zrobiono mi to za darmo tam gdzie kupiłam pierścionek. Teraz mam do zmniejszenia srebrny pierścionek i trochę mnie przeraziła cena, nie w moim mieście ale patrzyłam orientacyjnie w internecie, 35 zł. SZOK! za wycięcie kawalątka srebra. Nie dość, że go sobie wezmą to jeszcze taka kasa. Dodam, że nie będzie wiązało się to z wyjęciem kamienia. Niewiele więcej niż koszt pierścionka. Mam nadzieję, że u mnie w mieście da się to załatwić u złotnika o wiele taniej bo zostanie mi przytycie
Jesteś pewna pogrubionego? mój narzeczony dostał resztki złota pozostałe po zmniejszaniu.

Edytowane przez 3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285
Czas edycji: 2014-01-19 o 17:07
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-20, 09:00   #37
asia2401
Przyczajenie

złoto oddali bo się upomniałam ale srebra kilku koleżankom nie.
asia2401 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości