![]() |
#31 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: z każdą do łóżka ?!
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#32 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I wydaje mi się jeszcze że mężczyźni idą do łóżka nie z "każdą", ale z kobietą która ma w miarę satysfakcjonujące ich ciało! Nawet jeśli nie ma powalająco pięknej buźki to jeśli nadrabia figurą i jest chętna to korzystają!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |||
Zakorzenienie
|
z każdą do łóżka ?!
Cytat:
![]() Zakładając,że masz rację: Ta 'piękna' -pełni funkcie reprezentacyjne ,na zewnątrz. A na boku-ta druga,brzydsza,do prowadzenia konwersacji na poziomie,jakiego ta pierwsza nie osiągnie. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A z drugiej strony,to co? Mężczyzna taki zniewolony,że jak ona jest chętna ,to on musi skorzystać ![]() ![]()
Edytowane przez rambo Czas edycji: 2007-11-25 o 19:50 Powód: post pod postem |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak, płacz bo w nocy wpadka się zdarzyła...
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzeba rozroznic zwiazek opierajacy sie na seksie od przygod na jedna noc. nie neguje zadnego, to sprawa indywidualna, jesli ktos dobrze sie czuje posiadajac bed friend'a to ok. Jesli ktos nie boi sie jednonocnych zabaw to tez. Trzeba to ewentualnie we wlasnym sumieniu rozliczyc. Co do tej chetnej... Do tej pory tak myslalam, ze facet dziala w mysl zasady 'nie wazne jaki potwor wazne by mial otwor' oraz innych 'suka dala pies wzial' okrutne ale myslalam, ze prawdziwe, w szczegolnosci jesli chodzi o mlodych facetow. Ze takim to nie zalezy specjalnie, byleby latwo bylo. Mam znajomego i znajoma. Ona - przecietna, on - calkiem calkiem, mlody, luzny sposob bycia. ona - chetna, bardzo. Rwala go aluzjami albo wprost, praktycznie smiali sie ludzie, ze 'wchodzi mu sama na bata' (wybaczcie chamski cytat) Bylam pewna, na 101% ze on z okazji skorzysta skrzetnie. W sumie moze nie miss swiata, ale bezproblemowa. nie zrobil tego. Nie podobala mu sie, denerwowalo go to jej 'rwanie'... Czyli nie z 'kazda'. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Hecate,no
![]() ![]() Są wyjątki-w każdą stronę i generalizowanie jest krzywdzące -dla mężczyzn też,bo nie każdy tylko o jednym myśli ![]()
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale, teoretycznie... musi byc cos, musi iskrzyc by doszlo do jakis intymnych kontaktow. Ja nie mowie o glebokich uczuciach ale tez np nie wyobrazam sobie, ze jestem sama, brakuje mi seksu i w ramach odreagowania/zaspokojenia ide do lozka z pierwszym lepszym chetnym 'potworem'. owszem, jestem kobieta ale nie wydaje mi sie zeby mozg mezczyzny dzialal zupelnie inaczej. Albo nam sie ktos podoba albo nie, albo mamy na niego ochote albo nie. Mam w robocie chlopaka, ladny, mily, uczynny, gentelman ale nigdy ale to nigdy nawet przez mysl nie przeszla mi o nim mysl 'seksualna', jest pomimo atrakcyjnosci fizycznej a takze 'wewnetrznej' totalnie aseksualny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo jeśli się idzie z kimś do łóżka,nie dlatego,że się podoba-to dlaczego?Z jakiego powodu? Odpowiedź jest (raczej) oczywista.
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Ah i jeszcze sobie dodam cos
Wiele kobiet sie zarzeka, ze potrafi rozdzielic seks od uczuc. A jakby sie glebiej zastanowic to wcale tak nie jest. Seks jako sam seks rozumiem pod pojeciem, widze go w klubie, ide z nim do lozka, zegnam sie rano i tyle mnie widzieli. Nie ma uczuc, byla przyjemnosc. Ale jesli mamy kogos z kim regularnie sypiamy ale ... no coz - wiele z takich przypadkow wiaze sie z uczuciami, czesto kobiety sypiaja z facetem, ktory nic do nich nie czuje, w sumie czerpia satysfakcie z seksu ale w glebi, w glebi cos czuje. Nie musi to byc wielka milosc, ale np zauroczenie. Wiec juz wtedy nie mowimy o 'czystym seksie' a i wtedy wynikaja kwestie 'jak myslicie czy facet idzie do lozka z kazda... czy jest szansa jednak, ze ja jestem ta wyjatkowa...' czyz nie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
biedulek... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Takie "związki" się zdarzają, też taki przeżyłam i wszystko było super do czasu... Bo wcześniej, czy później, w większości takich znajomości, któraś ze stron zaczyna się angażować i zakochiwać. A potem jest złamane serce. "Bo przecież układ był jasny od początku". A mężczyźni "w tych sprawach" są tacy, że niektórym to odpowiada, a innym nie. Przede wszystkim faceci lubią jasne sytuacje i nie chcą potem żadnych niepotrzebnych komplikacji w postaci miłości. Więc jeśli liczysz na coś więcej, niż czysty układ seksualny (bo po ciuchu masz np. nadzieję, że on się dzięki seksowi zaangażuje w związek i miłość) to nie idź w to, bo się rozczarujesz. Jeśli chcesz miłej znajomości i seksu z facetem, który Ci się podoba to po prostu to zrób. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Czasem. Ja też bym ich nie przeceniała. ![]() Dlatego tego nie robię. Cytat:
W odpowiedzi tak bym to ujęła: Cytat:
Odniosłam wrażenie - może mylne ![]() Wtedy moja wypowiedź w tym wątku byłaby nieco inna. Chociaż ja również uważam, że mężczyzna "wplasowuje" sobie kobiety w jakieś kategorie. Oczywiście ma to miejsce gdy spotyka się z kilkoma, nie tylko z jedną "wybranką". Na jakie je dzieli - nad tym już nie będę się rozwodzić. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zadomowienie
|
Mezczyzni są tacy, że jak daje to biorą.
Tylko ze z tą różnicą ze niektórzy jak są w związach tak nie zrobią, a niektórzy mimo tego wezmą. Taka prawda niestety...
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
ja bardzo nie lubię generalizowania....
jeden facet pójdzie z byle kim, żeby się zaspokoić, a inny nie... proste... ![]() nie wszyscy faceci to świnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nikt za osobe zainteresowana nie podejmie decyzji, czy pchac sie w cos takiego czy nie. Taka osoba sama powinna wiedziec czy da sobie z tym rade, a i tak zycie moze ja zaskoczyc. To mimo wszystko chyba musi byc ciezkie... jesli my jestesmy ta strona pragnaca angazu a ta druga osoba sie zapiera - zlamane serducho. Jesli my nie chcemy mieszac w to uczuc a druga osoba sie zakochuje to tez fajnie nie jest. Seks, zwlaszcza taki 'powtarzana' moze jednak prowadzic do jakis tam 'intymnosci', zblizenia sie... i moga zaczac sie schody. Karta666 - mylisz sie, nie kazdy wezmie co mu daja. I nie chodzi o kwestie sumienia, zwiazku co zwyklego ludzkiego poczucia 'ble' ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Czy bywa to ciężkie? ![]() Myślę, że to zależy właśnie od angażu. Jeżeli jedna strona nie jest nastawiona uczuciowo, a druga zacznie być, to zazwyczaj się to kończy tak zwanym "nogi za pas". ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Ja tez mysle, ze chodzi tu o dłuzszy zwiazek. bo to wtedy jest zwiazek mimo wszystko. a uczucia moga się pojawić i moga byc albo problemy albo nie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zreszta - zanim sie organizuje bed frienda to sie trzeba szczerze zastanowic, w duchu, dlaczego tego chcemy. czy jest to faktycznie czyste porzadanie, pragnienie, instynkty czy gdzies tam kryje sie cos, co kwitnie. takie male glebsze uczucia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
To odnośnie głównego pytania autorki wątku. I tego z jakich przyczyn mogło wypłynąć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Czyli generalnie 'zwiazki opierajace sie na seksie' to bardzo grzaski grunt.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
Chyba,że obie strony są całkowicie wyzute z uczuć.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Rozeznanie
|
Słuchajcie takie pytanie, koleżanka mi dziś zagwozdkę dała. Obcy chłopak (no prawie obcy, znają się przelotnie) w czasie flirtu zaproponował coś takiego, łóżko bez miłości. A on całkiem poważnie że coś takiego w ich wykonaniu bardzo by mu odpowiadało... Ona nie wie co myśleć, ja tez nie. Nie jest to jedna z tych super ślicznych, normalna dziewczyna wyjątkowo miła, sympatyczna. Co sądzicie ? Ona mu się podoba ? Bo ogólnie to nie okazał tego wprost, ale ona ma ochotę, nie wiem tylko czy nie myśli o tym tak ze będą później razem. Nie wiem do końca czy zdaje sobie sprawę z tego co to oznacza, strasznie romantyczna. No i pyta mnie o zdanie ?! a ja nie wiem co robić ? odradzić ?
![]() |
#55 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jakieś późniejsze,ewentualne konsekwencje? Szanująca się kobieta nie pójdzie do łóżka z mężczyzną,bo on tego chce.
![]() |
![]() |
#57 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeżeli on mówi, że chodzi mu tylko o to, znaczy to, że...... chodzi mu tylko o to. Dosłownie. I tu nie ma znaczenia, czy ona jest super, czy super-hiper śliczna, a może wcale nie. Widocznie mu się podoba. Nie sądzę, żeby z tego coś się "urodziło". No i trzeba brać poprawkę, że może nie być jedyna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Zadomowienie
|
Albo uprawiaja wyzuty z uczuc, calkowicie wyuzdany seks.
Cytat:
![]() |
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ma ochote? niech sie z nim umawia na seks, ale po co Ciebie pyta? masz dac przyzwolenie? to jej zycie, i ona poniesie konsekwencje tego co zrobi. Czy ona mu sie podoba, pewnie tak, nie okazal tego wprost, tzn czego nie zrobil. Dal wyraznie znak, ze on nie chce niczego wiecej jak seksu, wiec po co ma cos okazywac, po co ma traktowac ja wyjatkowo, po co ma sie starac. Ile Wy macie lat? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
Hmmm... ja tam nikomu do sypialni zaglądać nie będę,jaki seks będą uprawiać-wyuzdany,czy nie.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:10.