|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: jak długo czekałyście aż powie KOCHAM
Długo..ponad rok. Chociaż najpierw powiedział mi po 2 miesiącach znajomości, bo, jak to tłumaczył potem, "ja mu mówiłam i było mu głupio, więc też mówił"
![]() Za to kiedy usłyszałam to ponownie po roku, byłam taaaaka szczęśliwa , chociaż na początku nie byłam pewna, czy mówi prawdę. Ale po tym, co widzę teraz - mówi
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() od pierwszego wejrzenia to można się zauroczyć czy zakochać tzn. myśleć o danej osobie, idealizować ją ,mieć chęć zrobić dla niej wszystko... wiele osób myli to z miłością te szybsze bicie serca i motyle w brzuchu a to po prostu zakochanie a w dużej mierze po prostu chemia naszego organizmu. Zakochanie to nie jest to co miłość... gdy jesteśmy zakochani czyli zauroczeni mamy wyidealizowany obraz partnera i wydaje nam się, że bedziemy kochać zawsze,wszedzie i pomimo wszystko... prawdziwa miłość pojawia się dopiero po czasie- kiedy dostrzegamy wady partnera,kiedy się kłócimy albo mamy problemy a mimo to chcemy być z tą osobą- pomimo jej paru wad... kiedy nie kochamy za coś a pomimo czegoś. I kiedy nie robimy wszystkiego na ślepo oddając się bezgranicznie ale także umiemy czerpać ze związku - bo udany związek to nie tylko dawanie ani nie jest to tylko branie-to udana wymiana uczuć, obowiązków itp. zresztą to takie moje prywatne obserwacje, definiować miłości nie mam zamiaru bo to chyba niemożliwe.
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
ja uslyszalam po 8 miesiacach..i sama w tym czasie takze odpowiedzialam
(nie chcialabym sie dowiedziec "KOCHAM CIE" przez smsa ![]() Ale ja juz jakos mniej wiecej od wspolnego 5-7 miesiaca zaczelam sie zastanawiac i analizowac o czuje. czy to zakochanie czy to milosc
|
|
#34 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja i moj TZ poznalismy sie przez neta, a Kocham Cie uslyszalam na pierwszej randce... i jestesmy ze soba juz prawie 10 m-cy, mieszkamy razem od 5 i nigdy z nikim tak cudownie sie nie czulam. i TO JEST TO
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Gdybyś to pisała z kilkuletnim związkowym stażem, byłoby to bardziej wiarygodne. A tak...
|
|
#36 |
|
Zadomowienie
|
jak to dobrze, ze nie musze nikomu niczego udowadniac
ja w kazdym razie WIERZE, i jestem pewna mojego TZ. i zycze kazdemu takiego szalenstwa przy czym, zeby bylo jasne, nie zawsze jest slodko, zdarzaja sie sprzeczki, wychodza nasze wady. Ale i tak jest cudownie
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
Chwilo trwaj ^^
|
|
#38 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
?Bo wiesz,jeśli znaliście się długi to mógł być zakochany,znał CIę itp.Ale jeśli mówisz o tym "pierwszym wejrzeniu" jako o naprawde pierwszym to... ![]() Mi się zdarzyło zauroczenie od pierwszego wejrzenia...Niesamowita chemia i takie tam.Ale do miłości to daleko od takich rzeczy
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
Zadomowienie
|
ok, nie zabieram juz glosu, bo sama wczesniej nie wierzylam w takie cos, az mnie spotkalo
pozdrawiam Was cieplutko i trzymajcie kciuki![]()
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
po 3,5 miesiąca
w Murowańcu, zimą, dwa dni przed sylwestrem, przy gorącej herbacie z cytryną, po zejściu z gór do teraz pamiętam nawet w co byliśmy ubrani, tak mi się ta chwila wryła w pamięć |
|
|
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
Jak poznałam Tżta to też myślałam, że go kocham a raczej tak mi się wydawało i tak czułam w danym momencie ..dopiero z perspektywy czasu stwierdziłam, że na początku to nie była miłość tylko zauroczenie, teraz wiem po 2.5 roku, że go kocham i napewno jest to inne uczucie niż na początku- bardziej świadome- aleto czuję teraz, w danym momencie aczkowiek nie wiem czy za pare lat nie uznam tego za złudne uczucie i nikt z nas tego nie wie.
Dopiero na łożu śmierci bede mogła powiedzieć z dystansu co do kogo kiedykolwiek naprawde czułam i kto był miłością mojego życia. Na dzień dzisiejszy to Tż ale życie może się różnie potoczyć. Miłość to indywidualna sprawa ale radziłabym osobom które mówią, że kochają od pierwszego wejrzenia się zastanowić.. czy można kochać kogoś nie znając go? Co najwyżej można się tym kim zauroczyć- bo kochać kogoś to akceptować jego wady i zalety a przecież widząc kogoś pierwszy raz nie znamy go.. ale z drugiej strony po co rozważać czy to miłość czy zakochanie- jeśli jest miło i szczęśliwie razem to nie ma sensu się nad tym zastanawiać, ważne żeby być ze sobą i okazywać uczucie a nie je nazywać.
|
|
#42 |
|
Zadomowienie
|
a ja powiem tak: bylam z exem 7 lat prawie, bylam pewna, ze to milosc. Pewnie jakas byla. Ale on bardzo skutecznie mnie dolowal i dobijal. A z moim obecnym TZ... jest zupelnie inaczej. I wiem, ze to brzmi, jakby to pisala nastolatka przezywajaca swoja pierwsza milosc
ale widocznie zdarzaja sie takie przypadki jak moj tez opowiem Wam za rok, dwa, jak jest, co sie zmienilo i wtedy bedzie juz wiadomo, czy to jest milosc bo moim zdaniem jak najbardziej tak...![]() A znalismy sie przed spotkaniem ok 4 tyg, z tym, ze byly to same maile, ok 200 ich bylo. I naprawde jestem osoba trzezwo myslaca, dlugo sie bronilam przed tm stwierdzeniem, ale wiem, ze to jest Ten
|
|
#43 |
|
Zadomowienie
|
od momentu kiedy sie poznalismy 4 miesiace a jesli chodzi o zwiazek to jeszcze w nim nie bylismy i mi milosc wyznawal -bylo to na dyskotece podszedl do mnie wzial mnie do gory zaczol mna krecic i wykrzyczal ze nie mnie kocha
|
|
#44 |
|
Rozeznanie
|
moj chlopak powiedzial to ponad miesiac od momentu kiedy formalnym bylismy ze soba (spotykalismy sie juz troche wczesniej przed powiedzeniem sobie ze "chcemy byc razem")
Wydawalo mi sie to wiecznoscia chociaz to byly jakies 2 miesiace od czasu jak sie spotykalismy hmm ale widze ze to wcale nie bylo dlugo. Nie mowimy sobie tego za czesto ale jak juz powiemy to wiadomo ze jest to szczerze i takie miiiileee
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
dzis mija rok i nadal nic
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
|
#46 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podczas pierwszego spotkania TZ zapytał czy zostane jego żona, po 2 dniach powiedział ze kocha ....i nadal Kocha do szaleństwa ....swoja zone
|
|
|
#47 |
|
BAN stały
|
Ja czekam już 13 miesięcy i się jeszcze nie doczekałam
Chociaż ostatnio mi wysłał smsem serduszko, więc na swój sposób mi ciągle mówi.. Ale wiadomo, że wolałabym pełnym zdaniem
|
|
|
|
|
#48 |
|
Konto usunięte
|
hmmm... po 2 tygodniach, uwaza ze to milosc od peirwszego wejrzenia hehe
nie uwierzylam od razu, potrzebowalam czasu ale ciagle to ponawia, jest kochany
|
|
|
|
|
#49 |
|
Przyczajenie
|
ja usłyszałam słowo "kocham" po 4 miesiącach bycia razem
|
|
|
|
|
#50 |
|
BAN stały
|
MÓJ tż poweidział mi to po miesiący bycia razem
byliśmy jeszcze gówniarzami on 17 a ja 16 latek ;] heh :P jesteśmy do teraz razem :Pjuż prawie 4 lata razem
|
|
|
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie mija 8 miesięcy i też jeszcze czekam...
|
|
|
#52 |
|
Rozeznanie
|
powiedział po 2-3 mcach, przestał po ok. 2 latach
znamy sie trzy
|
|
#53 |
|
Wtajemniczenie
|
y juz ponad 3 ale nie przestał mi tego mówić. może nie często ale to słyszę. nawet dziasiaj mi to mówił jeszcze przed snem.
|
|
#54 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
Po kilku miesiącach, dokładnie nie pamiętam, w jakich okolicznościach. Ważne, że wciąż mi to okazuje przeszło ponad 7 lat
|
|
|
#56 |
|
Rozeznanie
|
ja to odbieram inaczej, czyny sie liczą, nie słowa, ja też nie mówię- co nie znaczy, że nie czuję
|
|
#57 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#58 |
|
Wtajemniczenie
|
tak ,tak ale miło czasem to usłyszeć.ja wiem te drobne gesty -tego mam pod dostatkiem i czuję że kocha ale jednak czasem potrzebuje to usłyszeć.
|
|
#59 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
czasem to nawet milo uslyszec ot tak poprostu, chociazby na dzien dobry.. z tego co piszesz juz okolo roku Ci tego nie wyznal.. kazdy jest inny..wiadome.. ale ja bym chyba w zyciu nie wytrzymala :/ to tylko moje zdanie
|
|
|
#60 |
|
BAN stały
|
Mój TŻ mi powiedział na drugiej randce. Znaliśmy się rok wirtualnie.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:47.

, chociaż na początku nie byłam pewna, czy mówi prawdę. Ale po tym, co widzę teraz - mówi 

?Bo wiesz,jeśli znaliście się długi to mógł być zakochany,znał CIę itp.![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Chociaż ostatnio mi wysłał smsem serduszko, więc na swój sposób mi ciągle mówi.. Ale wiadomo, że wolałabym pełnym zdaniem