![]() |
#31 |
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Mycie twarzy wodą?
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mycie twarzy wodą?
Mi się wydaje ze niektore kosmetyki moga wiecej zaszkodzić niz woda. Maja dlugie, rozne sklady i predzej to podrazni, uczuli, a ciezko potem wywnioskowac ktory konkretnie skladnik.
Woda oczywiscie tez u nie ktorych moze miec zly wplyw, mysle ze to kwestia indywidualna, a takze rodzaj wody moze miec znczenie. Zawsze mylam twarz wodą. Wczesniej mleczka, toniki i jakis zel drogeryjny. Porzucilam toniki, mleczka, zele do mycia. Teraz do zmywania makijazu sluzy mi olej, potem mydelko. I moja skora juz sie nie przetłuszcza. Koniec problemu ze świecącym się nosem, spływaniem makijażu. ![]()
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
nie wyobrażałam sobie mycia twarzy samym tonikiem, woda i żel musiały być! Ale mam suchą skórę i niedawno jakaś mojej mamy znajoma przyszła do nas na pokaz kosmetyków (nie będę robić reklamy, więc nie wspomnę nazwy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
To zależy od skóry i wody. Wierzę w to, że są osoby, których skóra będzie źle tolerować mycie bez wody i nie dla nich micele i mleczka.
Jeśli ktoś nie umie zrezygnować z wody, ale boi się, że jej kiepska jakość może źle działać na skórę, to też są wyjścia z tej sytuacji: przegotowywać, zaopatrzyć się w baniak wody źródlanej lub całkiem czystej, demineralizowanej. Po swojej skórze widzę, że szkodzi jej nie tyle sama woda, co jej zmiana podczas wyjazdów (ale u mnie też wszelkie stresy, zmęczenie, męczące podróże objawiają się pryszczami). Kontaktu wody z twarzą nie uniknę, nawet używając tylko micela Biodermy muszę przecież umyć włosy (codziennie) i wolę to robić pod prysznicem niż wisząc nad wanną (jak wiszę nad wanną to woda też mi zalewa czoło i policzki). W zasadzie to przeszłam już różne etapy oczyszczania twarzy: żele, micele, Aleppo. Z nich wszystkich chyba najgorzej spisywały się mocne żele i Aleppo, które podejrzewam o wysuszanie skóry i na pewno do niego nie wrócę. Teraz będę testować olejki myjące, może to pomoże mi zlikwidować suche skórki. Mam też ziołowy żel Fitomedu i nieodzowną Biodermę, najwyżej będę stosować różne kombinacje, jeśli skóra będzie za mało/za bardzo oczyszczona. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Konto usunięte
|
Przepraszam, jeśli tak to odczułaś, nie miałam tego na celu.
---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#37 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:20.