|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kto ma NAWILŻACZ/OCZYSZCZACZ POWIETRZA??
Ja również się zastanawiam nad nawilżaczem. Zależy mi też na funkcji aromaterapii
|
|
|
|
|
#32 |
|
majka420
|
Też się zastanawiam nad nawilżaczem powietrza ponieważ kiedy zaczyna się okres grzewczy zaczynam kichać i smarkać jak najęta.
Czy warto na próbę kupić jakiś najtańszy np taki http://allegro.pl/nawilzacz-powietrz...986957585.html ? |
|
|
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
Ja już prędzej myślę właśnie o oczyszczaczu powietrza. U nas są problemy z alergią, a teraz jeszcze smog, to by było jak znalazł. Jak na razie się orientowałam to Camry ma w dość przyzwoitej cenie, model CR 7960, a ogółem lubię ich produkty.
|
|
|
|
|
#34 |
|
BAN stały
|
Nawilżacz i oczyszczacz to dwa różne urządzenia, chociaż rzeczywiście można kupić oczyszczacz z dodatkową funkcją nawilżania, wtedy ma to urządzenie dodatkowy pojemnik na wodę. Sam oczyszczacz świetna sprawa przy alergiach, astmach czy teraz "modnym" smogu! poczytajcie sobie choćby tutaj xxx co my wdychamy szczególnie zimą
ja mam oczyszczacz już kilka lat ze względu na moją alergię ale teraz myślę nad zmianą na taki z nawilżaczem właśnie, chyba zdecyduję się na Sharp A50, dobrze wypada w testach i w nocnym trybie jest barrdzo cichy. Ma może ktoś ten model?
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2017-12-20 o 18:39 Powód: Link. |
|
|
|
|
#35 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
BAN stały
|
Nawilżacze i oczyszczacze do powietrza są teraz bardzo na czasie. Nic dziwnego, każdy stara się dbać o swoje zdrowie. Nawet w szkole muzycznej do której uczęszczam zainwestowali w tego typu urządzenia od xxx
Edytowane przez mary_poppins Czas edycji: 2018-01-27 o 19:16 Powód: reklama |
|
|
|
|
#37 |
|
BAN stały
|
Zbliża się kolejny sezon grzewczy, a u mnie na osiedlu już powoli zaczynają palić węglem i innymi odpadkami, które drażnią drogi oddechowe. Zastanawiam się nad możliwością zamontowania oczyszczacza powietrza, przynajmniej do pomieszczenia w którym śpię. Pytanie czy warto? Czy taki oczyszczacz jest drogi w użytkowaniu?
|
|
|
|
|
#38 | |
|
zielony stworek
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
BAN stały
|
U mnie w mieście jest podobnie, szczegolnie na osiedlach na których większość jest starszych domków. Które pala węglem. W zeszłym sezonie grzewczym wysłałam zapytanie do straży miejskiej czy coś z tym robią, a oni odpisali, ze dymy są głównie spowodowane złą jakością paliwa, a nie paleniem śmieciami. I z tym nic się raczej nie zrobi. Zastanawiałam się nawet nad kupieniem sobie maseczki na twarz, tak aby ją przykrywać na przykład szalikiem.
Wracając do tematu oczyszczaczy, polecam oczyszczacze Alfda, na przykład model ALR300 , ktory to posiada filtr cleanair. Oczyszczacz dla dość sporej przestrzeni bo aż 60 m2. Obroty wentylatora sa praktycznie niesłyszalne, jest bardzo cichy Daje radę zarówno latem kiedy pyli, jak równiez i zimą ( oczyszcza powietrze od smogu). |
|
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 46
Czy używa ktoś z Was nawilżacza powietrza?
|
|
|
#41 |
|
zielony stworek
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 46
|
|
|
|
|
#43 |
|
zielony stworek
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;86036746]
Na co zwracać uwagę przy zakupie ? Sypialnia ma tak z 15m2. Nie wiem czy te małe dadzą radę całą noc. |
|
|
|
|
#44 |
|
Konto usunięte
|
Nie doradzę, bo ja mam mały z Biedronki i daje radę na chwilę, w jednym pomieszczeniu. Puszczam go zimą, jak mocno grzejemy. Ale chciałabym coś, co robi mocniejszy dym jednak.
|
|
|
|
|
#45 |
|
zielony stworek
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;86036754]Nie doradzę, bo ja mam mały z Biedronki i daje radę na chwilę, w jednym pomieszczeniu. Puszczam go zimą, jak mocno grzejemy. Ale chciałabym coś, co robi mocniejszy dym jednak.[/QUOTE]
Tego się obawiałam, bo czytałam różne opinie na ceneo o tych małych wynalazkach.
|
|
|
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
I faktycznie Wam nawilżacz pomaga? Mam mega suche powietrze w mieszkaniu, kładziemy ręczniki na kaloryfery ale chwila moment i już nic nie czuć. Na dodatek mam azs i lekarz ostatnio zasugerował, że może warto by się zastanowić nad zakupem ale nie wiem czy wystarczy taki zwyczajny czy lepiej zainwestować w porządny..
|
|
|
#47 |
|
zielony stworek
|
Podobno nawilżacze wskazane przy kłopotach z oddychaniem i snem.
Te drogie to te wielkości klimatyzatorów
|
|
|
|
|
#48 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#49 |
|
Rozeznanie
|
Ja kupiłam nawilżacz, bo w bloku, w sezonie grzewczym wilgotność spada poniżej 30%, a wtedy pęka mi śluzówka w nosie. Poza tym mam malutkie dziecko.
Zależało mi żeby nie był ultradźwiękowy, bo mam również kota. W sumie kupiłam taki https://www.mediaexpert.pl/nawilzacz...cONw&gclsrc=ds W mieszkaniu ok.60 M2 daje radę spokojnie poprawić wilgotność w poszczególnych pomieszczeniach, jest cichy, para jest zimna, także nie da się oparzyć. Wody starcza na kilka godzin, w zależności od ustawionej mocy, jak zabraknie to sam się wyłącza. Można do środka wlać olejek eteryczny. Chwalę sobie ten zakup mimo, że jeszcze nie zaczęła się prawdziwą zima ;-) Wysłane z mojego Neffos X1 Lite przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#50 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
|
|
|
#51 |
|
Konto usunięte
|
Ja chyba niedługo załączę, bo mój Młody się dusi nad ranem :/
|
|
|
|
|
#52 |
|
Przyczajenie
|
Nawilżacz kupiłam jak młody miał bodajże pół roku. Miał ciągle katar, kaszlał i dopiero lekarka spytała jaką mamy wilgotność. Kupiliśmy termometr z higrometrem i się przeraziłam, bo wilgotność była na poziomie 27. No i 2 dni później mieliśmy już nawilżacz. Mam najzwyklejszy, bez żadnych bajerów i super się sprawdza ma filtr, co dla mnie było najważniejsze bo mamy mega twardą wodę. Fajnie wygląda, świeci na kolorowo, dziecku się podoba. Byliśmy na wakacjach u kuzynki, też miała nawilżacz tylko zapłaciła 3 razy więcej ode mnie bo miał sporo dodatkowych funkcji, ale w samym działaniu nie widziałam większej różnicy.
Edytowane przez kaledonia Czas edycji: 2018-12-15 o 19:32 Powód: link |
|
|
|
|
#53 |
|
Przyczajenie
|
My z mężem kupiliśmy oczyszczacz razem z nawilżaczem firmy Daikin Ururu. Mieszkamy w mieście, w którym co roku jest wysoki wskaźnik smogu. Nasi sąsiedzi mieli taki sprzęt już w ubiegłym roku, zainteresowało nas to, poczytałam opinie w internecie. Jest kilku producentów ale ze względu na dużą powierzchnię do oczyszczania i nawilżania (mieszkamy w domu) zdecydowalismy się na taki sam model co sąsiedzi, poza tym korzystnie wypada przy nim wieloletnia eksploatacja bo np. w tych formy Sharp dosyć drogie i trudno dostępne są filtry. po trzech miesiącach ciągłego używania mogę stwierdzić, że faktycznie dla mnie jest odczuwalna inna jakosc powietrza w domu, poza tym nasz młodszy syn, który miał przewlekły katar i chrypkę dwa tygodnie od momentu uruchomienia oczyszczacza nagle cudownie ozdrowiał
już nie ma kataru, jak ręką odjął. Nasz oczyszczacz ma tez funkcję nawilżania powietrza i w dniach, kiedy palimy w kominku drewnem w ciągu doby zużywany jest cały pojemnik na wodę (ok. 2l), a w dniach kiedy nie palimy taki pojemnik wystarcza na około 4 dni. Wniosek z tego taki, że palenie drewnem bardzo wysusza powietrze co na pewno nie pozostaje obojętne dla śluzówki. Niestety, powietrze w okolicy jest tak zanieczyszczone, że kiedy pierwszy raz czyściliśmy urządzenie (po około 2 tyg) to filtr, który przy zakładaniu był biały, okazał się czarny. Masakra czym oddychamy na co dzień.
|
|
|
|
|
#54 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam Philipsa, z funkcją nawilżania. Bardzo czuć różnice. Plusem dla mnie jest sterowanie z apki
dla kogoś to moze być zbędne ale ja lubię takie gadżety
|
|
|
|
|
#55 |
|
Przyczajenie
|
No to faktycznie przydatna funkcja bo możesz włączyć np. przed powrotem do domu. My mamy jedynie pilot w zestawie ale nie używamy.
|
|
|
|
|
#56 |
|
Przyczajenie
|
No ja mam sharpa, ekonomiczny, bardzo praktyczny, jest cichy i można włączyć go na noc. Mnie z moimi zatokami oddycha się dużo lepiej gdy ten oczyszczacz jest w domu.
Edytowane przez panikoledra Czas edycji: 2019-04-18 o 13:47 Powód: coś pokićkałam z modelem to już lepiej napiszę ogólnie żeby nie wprowadzać nikogo w błąd |
|
|
|
|
#57 |
|
Wtajemniczenie
|
Jaki nawilżacz powietrza kupić
Nigdy nie mialam, chcialabym do pokoju. Chcialabym aby miala funkcje jonizacji i aromoterapii. Tak do 80zl?
Przygladam najpopularniejsze na allegro i wygladaja calkiem fajnie (kosztuja 60-70zl). Podobno niektore modele bardzo slabo i nisko wyrzucaja te mgielke pary - chyba niezbyt dobrze nawilzaja takie :c Macie jakies sprawdzone? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#58 |
|
Raczkowanie
|
Oczyszczacz powietrza z nawilżaczem - 2 w 1
Myślę nad zakupem oczyszczacza powietrza z nawilżaczem, ale nie wiem jaki wybrać.
Czy macie takie urządzenie i czy jesteście zadowolone? Mam powierzchnię 80 m kw. i chciałabym dobrze oczyścić ale i nawilżyć powietrze. Zastanawiam się, czy to działa na tyle cicho, że można przy tym spać? I jeszcze jedno pytanie - czy użytkujecie to tylko w sezonie grzewczym czy cały rok? Edytowane przez traudi Czas edycji: 2021-02-01 o 11:41 |
|
|
|
|
#59 |
|
BAN stały
|
Czy takie jonizatory w praktyce cokolwiek dają?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:00.

ja mam oczyszczacz już kilka lat ze względu na moją alergię ale teraz myślę nad zmianą na taki z nawilżaczem właśnie, chyba zdecyduję się na Sharp A50, dobrze wypada w testach i w nocnym trybie jest barrdzo cichy. Ma może ktoś ten model?