|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 13latka a 16 letni mężczyzna... proszę o opinie!:*
prosze, powiedzcie ze to tylko prowokacja
|
|
|
|
|
#32 |
|
Rozeznanie
|
nie, to nie prowokacja. Kotis jest jedną z autorek bloga z poradami dla nastolatek, i to co zacytowała to prawdopodobnie autentyczny, nadesłany tam mail. http://dylematy--nastolaty.blog.onet.pl/
Miejmy nadzieję że Wasze odpowiedzi trafią do tamtej dziewczynki.
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
Chce cie zapytac co robicie razem?
tak serio ,czy jest cos co lubicie robic razem -nie calowac,dotykac itp !;-) ale czy macie jakies wspolne zainteresowanie? cokolwiek. czy robicie cos oddzielnie ,macie jakies kolka zainteresowan ,macie zajecia pozalekcyjne? niech przed sexem powstrzymuje was prokurator ,ciąza ! przerazona jestem bo w domu mam zaraz 8 latke . |
|
|
|
|
#34 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Jeśli czujesz, że to za wcześnie, to facet nie ma prawa Cię zmuszać i naciskać . Jesteś bardzo młoda i sama wiesz jak wiele przemawia przeciwko tak wczesnemu rozpoczynaniu współżycia. I masz w tym wszystkim rację - nie warto się spieszyć tak bardzo do seksu.Jak sobie pomyślę o tym, że sama dziewictwo straciłam w wieku 20 lat, a teraz czytam o palcówkach i minetkach oraz rozterkach seksualnych 13-latek, to robi mi się dziwnie...
|
|
|
|
|
#35 |
|
Raczkowanie
|
Nieeeee Rooob Tegoooo!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
Nie jesteś gotowa i bardzo dobrze Cię rozumiem
Ten chłopak- gdyby jemu na Tobie zależało to by Cię nie zmuszał, taka jest prawda. Bardzo dobrze robisz, że się nie zgadzasz. Ja sama rozpoczęłam współżycie bardzo wcześnie jednak sama tego chciałam i nikt mnie nie zmuszał. Jesteś młodziutka i te sprawy uważam, że powinnaś zostawić na później, korzystaj z życia i z tego, że jesteś młoda ![]() Sama wiesz, że jak to zrobisz to będziesz badzo żałować- lepiej poczekaj na kogoś kto doceni i uszanuje Twoją decyzję. Ten chłopak próbuje teraz doprowadzić do jednego, a jak mu się nie udą to może z Tobą zerwać- ale nie przejmuj się wtedy, będzie znaczyć że koles po prostu nie był Ciebie wart. Gdy poznasz odpowiednią osobę to sama będziesz wiedzieć, że z nią warto przeżyć swój pierwszy raz ![]() Trzymaj się
|
|
#37 |
|
BAN stały
|
lexie i cathas was to juz staruszkowie hahaha
![]() dawniej porzadny czlowiek w tym wieku nie wiedzial co to minetka i palcowka boze autorka sie nie odezwie chyba juz ![]() o bozeee patrzcie na to jaki zalozyla watek http://www.wizaz.pl/forum/showthread...96#post5987396 |
|
|
|
|
#38 |
|
Raczkowanie
|
poczekaj jeszcze kilka lat
|
|
#39 |
|
Zadomowienie
|
przeciez nikt nie mówi ze zaraz z brzuchem bedzie chodziła????
|
|
|
#40 |
|
Przyczajenie
|
x
Edytowane przez Diriana Czas edycji: 2009-03-30 o 18:21 |
|
|
|
|
#41 |
|
Zadomowienie
|
No, własnie... dla mnie to przerazajace. Zastanawiam sie, jakie beda moje dzieci, czy bede w stanie wpoic im to co w zyciu najwazniejsze jezeli bedzie mialo wkolo taki przyklad?
Mnie w takich sytuacjach najbardziej zatsanawia postawa rodzicow. W tym wypadku matka i corka rozmawiaja ze soba i to jest ogromny pozytyw tej sytuacji- choc ja bym swojej 15 letnej córce zdecdowanie radzila aby poczekala. Juz sie tyle nasluchalam o niezwykle dojrzalych 16 tolatkach dojrzalych do seksu,a tu granica znowu sie obniza. Ledwo pierwsza miesiaczke dostala a juz o pozycjach seksualnych dyskusja. SZOK. Czy na tym swiecie sa jeszcze jakiekowlwiek wartosci? Pamietam, ze sama niezle szalałam majac nascie lat, ale to co sie teraz dzieje przerasta niestety moja wyobraznie. |
|
|
|
|
#42 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#43 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
bardzo dziękuje za pomoc
|
|
|
|
|
|
#44 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#45 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Zawsze można postraszyć Policją.
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
Taaaak dokąd ten straszny świat zmierza.....
![]() "Nie pamięta wół jak cielęciem był"
|
|
#47 |
|
Raczkowanie
|
O nie wytrzymam
w tym wieku mieć takie problemy... Moja rada jest oczywista POCZEKAJ ... przynajmniej jeszcze parę lat, kiedy dojrzejesz do tego nie tylko fizycznie ale i emocjonalnie bo w tym momencie jesteś na to stanowczo za młoda... Z tego co piszesz śmie twierdzić, że twojemu chłopakowi niestety zależy tylko na seksie( jak sama napisałaś buzują w nim hormony) dlatego jeśli mu ulegniesz to może się okazać, że był z tobą tylko dla jednego a przez to możesz mieć uraz do mężczyzn już w swoim dalszym dorosłym już życiu... Mam nadzieje, że okażesz się na tyle dojrzała i podejmiesz dobrą - szczególnie dla Ciebie, decyzje! Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#48 |
|
Raczkowanie
|
Ja w tym wieku jeszcze w gume skakalam i na trzepaku glowa w dól wisialam
|
|
|
|
|
#49 |
|
Rozeznanie
|
i po co sie tak śpieszyć - jak kocha poczeka; jak nie - nie był wart. To coś na co warto czekac i nie warto sie śpieszyć. dzieci nie powinny robić takich rzeczy bo potem własnie dzieci maja dzieci, pomyśl o tym
pozdrawiam
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
i to ma byc argument zeby 13 latki uprawialy sex?
poza tym dasz jej to na pismie ? po pierwsze 13 to jeszcze dziecko i grozi prokurator po drugie wszelkie zagrozenia ciaza,choroby po trzecie dojrzalosc emocjonalna nie idzie w parzez z rowojem fizyczynm ,dziewczynka bedzie cierpiec okrutnie po tym ja chlopak ja zostawi za 2 miesiace ,bedzie sie zle czuja z tym co zrobila ,za rok okaze sie ze bedzie sie bala pojsc do ginekologa zeby mama sie nie dowiedzial ze nie jest dziewica,pytanie kolejne czy kiedykolwiek byla u ginekologa?zdrowe podejscie do lekarza swiadczy o dojrzalosci i gotowosci do wspolzycia i poniesienia wszelkiech konsekwencji tego dzialania. dziewczyny nie wstydza si e sypiac z chlopakami czesto i gesto ale do ginekologa czy po gumki sie wstydza pojsc i to ma byc gotowy umysl na sex i dorosle zycie? nie , to tylko hormony i cialo chce a umysl jest daleko z tylu . gdzie sa jej rodzice?czy wiedza co sie dzieje ?czy zdaja sobie sprawe z tego co sie moze stac ?czy moze przymykaja oczy i modla sie zeby tlyko brzuch nie wyskoczyl . wspolzycie 13 latki to przede wszytskim :ciaza i olbrzymie obciazenie psychiczne o ktorym zazwyczaj nikt nie mysli tylko boja sie o ciaze. i nie chodzi tylko o ten przypadek. |
|
|
|
|
#51 |
|
Zadomowienie
|
No a poza tym, tak na chlopski rozum: jakie mzoe byc zycie seksualne 16- lataka i 13- tki? Ciąza to tylko jeden z czarnych scenariuszy. Jakos mam watpliwosci, ze 16- latek zadba o to, by partnerka czula sie bezpiecnzie, ze bedzie cchial poznac jej potrzeby. I wdrugą strone: co mozoe wiedziec o swoich potrzebach 13- latka? Przeciez ona sama tych potrzeb nie zna: ani fizycznych ani emoconalnych bo one dopiero sie ksztaltuja i zaczynaja ujawniac. Ja uwazam,z e seks w takim wieku to wielka, ogromna krzywda dla tych dzieci. Buzujace hormony powinny byc znakiem stop dla rozpoczecia wspolzycia, bo jezeli facet ma ptrzeby i chce je wyladowac, to traktuje dziewczyne jak przedmiot. Ja juz troche wiecej bedzie wiedziala o siwecie to przekona sie, ze to nie milosc a wykorzystywanie, straci szacunek do siebie. i gdzie to beda robic? Miedzy jedna klasowką a drugą? przez 10 minut, bo akurat rodzice do sklepu wyjda? No, rzeczywiscie szalony komfort. Seks wymaga dojrzalosci emocjonalnej, pomijajac juz kwestie prawne itd ani ona dla niego kobieta, ani on dla niej mezczyzna.
|
|
|
|
|
#52 |
|
Zadomowienie
|
paula78, nie to nie jest zadne agrument
poprosty wszyscy zawsze wychodza z załozenia ze jak 13 lat to MUSI odrazu w ciązy chodzic.Nie mi oceniac czy jest na to gotowa czy nie wiec sie nie wypodiadam jako "matka teresa" wszystko wiedzaca.. ![]() Ja też uwazam ze to za wczesnie ja o takich rzeczach nie myslałam bedac w tym wieku.
|
|
|
#53 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
... ARMAGEDON
...Boże, co to za chłopaczysko :/ Strasznie współczuje Dziewczynce, powinna wywalić za drzwi tego kipiącego testosteronem CHŁOPASZKA, odrazu stawiam się w skórze jej Mamy (która naprawdę bardzo mądrze sie zachowuje) i aż kipie ze złości. KOCHANIE NIE WARTO! Edytowane przez hotmaui Czas edycji: 2007-12-13 o 15:22 |
|
|
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
hmm mądrze? Matka powiedziała, że za 2,3 lata bedzie chciała tego spróbować, więc bedzie miała 15,16 lat, to wciąż nie jest dobry wiek na seks
|
|
#55 | |
|
|
Cytat:
Ta Dziewczynka ma dylamat moralny "jak ja się będę czuła? co, gdy mnie zostawi? wtedy poczuje się wykorzystana...", potrafi przewidywać, zastanawia się nad konsekwencjami! - to skutek dobrego wychowania! |
|
|
|
|
|
#56 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mama jest świadoma tego że teraz świat idzie do przodu i 15latki myślą już o seksie. i zamiast przymykac na to oczy i udawać że nie wie że jej córka dorasta i może mieć chęć to zrobić - stawia czoło problemowi i odrazu z córką rozmawia. ma udawać że nie widzi tego że jej córka ma jakieś potrzeby? Przynajmniej jej córka nie będzie się musiała ukrywać, będzie dobrze poinformowana o zabezpieczeniu (czasem chłopak o tym nie pomyśli to przynajmniej mama ją nauczy co i jak) i nie będzie się musiała bać iść do ginekologa - żeby mama się nie dowiedziała. Szczerze mówiąc sama jej zazdroszcze takiej mamy, Mam nadzieję że mimo iż u mnie rozmowy na ten temat są tematem tabu, jako matka kiedyś będę potrafiła o tym rozmawiać z moją córką, bo uważam że to bardzo ważne. |
|
|
|
|
|
#57 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#58 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Takie sytuacje podsuwają mi właśnie takie pytanie - dokąd świat zmierza?
|
|
|
#59 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I gdzie dojrzałość seksualna? Jak patrzę na swych bratanków 12-13 lat, toż to jeszcze dzieci. Zabawkami się bawią! W klasy grają! Gdzie tu miejsce na sex? Dźizas! Przykład z liceum: siedzę na matematyce i przez ponad 2 godziny słucham, jak to moja klasowa koleżanka (miałyśmy 14 lat) całą kamasutrę już zdążyła przerobić. Czego to ona nie umie, czego nie robiła, itd... Po czym okazuje się, że dodatkowo przed 14 urodzinami usuneła ciążę (w którą zaszła z gościem lat 25). Nie wiem czym się tu chwalić! Chyba jedynie głupotą. Dziwią mnie tego typu komentarze i teksty. Cytat:
|
|
|
#60 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Potępiam takie zachowanie dzieciakow,którzy chcą się bawić w dorosłośc,a potem niechciana ciąża.Jak dla mnie to patologia.Zenua. ![]() Cytat:
Tak to jest jak się mysli mózgiem między nogami,a nie tym w głowie.
|
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Seks
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:40.

. Jesteś bardzo młoda i sama wiesz jak wiele przemawia przeciwko tak wczesnemu rozpoczynaniu współżycia. I masz w tym wszystkim rację - nie warto się spieszyć tak bardzo do seksu.![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

bardzo dziękuje za pomoc

...
Tak to jest jak się mysli mózgiem między nogami,a nie tym w głowie.