Ubrania w Wielkiej Brytanii - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-12-14, 12:40   #31
Olaola
Zadomowienie

Dot.: Ubrania w Wielkiej Brytanii

Monika, nie ma za co, tak sobie weszłam na tę stronę La Senzy, żeby przejrzeć większe rozmiary dla Ciebie i przy okazji sama spędziłam na niej jakieś pół godziny mmmmm kocham bieliznę...

A ja muszę pracę na studia pisać i wysłać dziś mailem!!!
Proszę mnie bielizną nie kusić a przynajmniej nie dawać mi powodów do zerkania w jej stronę hehe.
Olaola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-14, 12:43   #32
Lovely_Girl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Olaola Pokaż wiadomość
A, w takim razie poproszę o stronę z butami innymi niż buty jak buty nie zrozum mnie źle, nie wykłócam się, każdemu podoba się co innego, tylko chcę zobaczyć, jakie to w takim razie te inne niż wszystkie

Ceny Kurta Geigera w wielu przypadkach to 80 funtów, nie 180.

Lovely co masz na myśli mówiąc "zazdroszczę Ci, że nie masz takiego problemu jak my"?
Ola wydaje mi sié ze zle odebralas moj post..
Napisalas wczesniej ze
Cytat:
firma Office moim zdaniem ma świetne kolekcje. Jeszcze wyższe ceny (na które niestety mnie nie stać, ale buty są rewelacyjnej jakości) to Kurt Geiger - cudowne projekty!!
Ja nie widze w tych kolekcjach niczego nadzwyczajnego... przewaznie co roku moda sié zmienia i w wiékszosci sklepów obuwie jest do siebie bardzo podobne stád stwierdzenie ze buty jak buty Ja równiez pisalam ze kazdemu podoba sie co innego-przeciez to normalne. Ja od zawsze mialam problem ze znalezieniem dla siebie butów które by mnie powalily na kolana. Kiedys nawet myslalam nad tym by sama czegos nie zaprojektowac, bo wiele pomyslów mialam w glowie i idác do sklepu szukalam czegos podobnego ale nie moglam znalesc. Byc moze
Cytat:
w wiekszosci przypadków ceny K G to 80 funtów
ale mi rzucilo sié w oczy 180 i 140. a z tym ze zazdroszcze...wiekszosc z dziewczyn które tu pisalay nie mogly znalesc butów dla siebie -sama napisalas:
Cytat:
Ja nie wiem, co Wy z tymi butami

wiec mozemy CI chyba pozazdroscic bo dla mnie przynajmniej szukanie butów jest bardzo uciázliwe
Pozdrawiam

EDIT: aha..i nie mowie ze nie mozna tu nic zlazlesc..owszem mozna,ale trzeba sie nachodzic... w sumie jak za wszystkim a zwlaszcza jak ktos jest wybredny tak jak ja ;-)

Edytowane przez Lovely_Girl
Czas edycji: 2007-12-14 o 12:44 Powód: dopisek
Lovely_Girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-14, 13:01   #33
Olaola
Zadomowienie

Lovely, nie odebrałam niczego źle, naprawdę nie chciałam się wykłócać , może mój post zabrzmiał trochę wojowniczo, przepraszam, nie miałam takiego zamiaru!

A co do nachodzenia się, to ja takie wrażenie mam zawsze w Polsce (w Londynie też czasem, ale dużo rzadziej): chodzę, chodzę i nic znaleźć nie mogę. Strasznie mnie męczą takie zakupy-niezakupy, człowiek się nastawia na coś albo zwyczajnie mu czegoś potrzeba i nie może znaleźć.

Co do wymyślenia sobie czegoś w głowie i niemożności dopasowania do tego rzeczy z półki sklepowej, to skąd ja to znam . To jest najgorsze! Gdy się wie dokładnie, czego się szuka i nagle nigdzie nic takiego nie ma
Stary 2007-12-14, 14:38   #34
monikao
Raczkowanie

Cytat:
Monika, nie ma za co, tak sobie weszłam na tę stronę La Senzy, żeby przejrzeć większe rozmiary dla Ciebie i przy okazji sama spędziłam na niej jakieś pół godziny mmmmm kocham bieliznę...

A ja muszę pracę na studia pisać i wysłać dziś mailem!!!
Proszę mnie bielizną nie kusić a przynajmniej nie dawać mi powodów do zerkania w jej stronę hehe.
naughty naughty Ola.

Tak z ciekawosci co studiujesz?
monikao jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-14, 15:11   #35
Olaola
Zadomowienie

Monika: antropologię. Cudowny kierunek, ale bardzo ciężki - no, ale cóż, "widziały gały, co brały", że tak posłużę się tym mało wyszukanym powiedzeniem . A esej właśnie skończyłam i wysłałam!! Teraz mogę bezkarnie przeglądać bieliznę
Stary 2007-12-14, 15:50   #36
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monikao Pokaż wiadomość
Jesli chodzi o buty, to nabardziej przeze mnie porzadane zwykle sprzedaje Faith- El Dantes.
http://www.faith.co.uk/productlist.a...language=en-GB

Bardzo ładne buty maja - wybrałam sobie jedne klapki , plus 2 pary ładnych bucikow na paseczku z obcasikiem - sliczne. Ciekawe czy ten sklep jest w oxordzie
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-14, 16:07   #37
olka_222
Zakorzenienie

o widzę że następny emigrantkowy wątek bedę okupowała

na kosmetykach było coś wspomniane o sukience z KRISP jej opis cyt: (...)niedroga, bo kosztuje jakies 25f chyba a fajna. Gora jest koszulowa <taka biala, klasyczna koszula> a dol -zwykla, prosta, czarna. Fajne polaczenie, niezly dekold i do tego jeszcze niezly pasek (...) czy wiecie cyz można ją gdzięś na necie zobaczyć ??

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-12-14, 16:23   #38
Olaola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
Bardzo ładne buty maja - wybrałam sobie jedne klapki , plus 2 pary ładnych bucikow na paseczku z obcasikiem - sliczne. Ciekawe czy ten sklep jest w oxordzie
Masz rację, świetne buty - szkoda, że wielu nie ma w moim rozmiarze
Stary 2007-12-14, 16:29   #39
anaiss
Raczkowanie

Ale super bielizna na stronce La Senzy, na pewno sobie cos kupie

anaiss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-14, 16:32   #40
Olaola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anaiss Pokaż wiadomość
Ale super bielizna na stronce La Senzy, na pewno sobie cos kupie
Ja też już się dorwałam do tej strony i wybrałam kilka rarytasów . Świetne projekty! Jest też sporo fajnych rzeczy przecenionych , ciekawe jak będzie po świętach? Czy przeceny pojawiają się też na stronach internetowych sklepów?
Stary 2007-12-14, 16:35   #41
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
Masz rację, świetne buty - szkoda, że wielu nie ma w moim rozmiarze

Ja mam fioła na punkcie butów i torebek . W Polsce mam ich dosc sporo.

Tu ledwo przyjechała od razu pojechałam do Londyny i co wróciłam z butami
Stary 2007-12-14, 17:02   #42
monikao
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość

Jest, a nawet dwa.
1. Faith in Debenhams
Magdalen Street
Oxford
OX1 3AA
01865 723 972

2. Faith Branch
Unit 8, The Westgate Centre
Oxford
OX1 1NU
01865 725728

Ale niestety nie wszedzie sa te fasony co w necie. Szczegolnie jesli chodzi o solo lub designers, a o ile pamietam niedlugo skoncza sie przeceny.

Cytat:
Monika: antropologię. Cudowny kierunek, ale bardzo ciężki - no, ale cóż, "widziały gały, co brały", że tak posłużę się tym mało wyszukanym powiedzeniem . A esej właśnie skończyłam i wysłałam!! Teraz mogę bezkarnie przeglądać bieliznę
Super, rzeczywiscie piekny kierunek. Sorki, ze wierce, studiujesz w Anglii czy w Polsce?
Stary 2007-12-14, 18:05   #43
Sysunia_d
Zakorzenienie

Dziekuje jutro bede w oxfordzie to napewno tam zagladne
Stary 2007-12-14, 18:16   #44
Olaola
Zadomowienie

Cytat:
Super, rzeczywiscie piekny kierunek. Sorki, ze wierce, studiujesz w Anglii czy w Polsce?
Nie ma problemu, mi wiercenie nie przeszkadza studiuję w Londynie, na Goldsmiths College (to część University of London). W zeszłym roku zrobiłam jeden rok Media Studies na London Metropolitan, ale rzuciłam to w cholerę - nie podobało mi się , złożyłam papiery na antropologię i dostałam się . Jest to jedna z najlepszych uczelni w Europie wykładająca ten kierunek - to świetnie, ale niestety oznacza to również, że trzeba włożyć w studiowanie naprawdę ogromny wysiłek i mnóstwo czasu. Ale mimo to uważam, że trafiłam świetnie

Zwłaszcza, że to już moje trzecie zaczęte studia - w Polsce robiłam edytorstwo i komunikację medialną w Krakowie i też zrezygnowałam. Na tym już mam zamiar zostać .
Stary 2007-12-14, 18:32   #45
Zmijka
Zakorzenienie

co do Faith, mam dwie pary butów, kupione rok temu 26 grudnia, wiec ceny były niższe.
Niestety balerinki które sobie kupiłam strasznie mnie obtarły, więc miałam je na nodze jeden raz może
Ogólnie to wole buty kupowac w Polsce.
Wiekszosc ciuchów tez mam z Polski, ciężko cos znaleść ciekawego w UK.
Wallis i Bay maja fajne ciuchy.
a torebki to w TK Maxie

a bielizne to ja zawsze w Mark & spancer kupuje

ale teraz spojrzałam na strone Lasenza, chyba musze sie tam wybrac :P:
Zmijka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-12-14, 20:13   #46
iwONKA595
Zadomowienie

ja rzadko kupuje w faith - ceny sa porazajace wiec wole nie wchodzic, tym bardziej ze ceny sa porazajace. co do bielizny to zakupuje w primarku, fajna i taniaostatnio kupilam piekny stanik cudnie lezy za 5 funtow.
Stary 2007-12-14, 20:23   #47
satine
Zadomowienie

Olaola zgadzam sie w wiekszosci z tym co piszesz, ALE nie 'sram' w swoje gniazdo i nie twierdze ze ludzie w Polsce szaro sie ubieraja- jedni tak drudzy nie - nie generalizuje. Moim zdaniem w Polsce panuja inne realia, inne sklepy, tok myslenia tez inny i o wiele mniejsza roznorodnosc kultur niz w Londynie. Wiele razy na ulicach mojego miasta widzialam super fajnie ubranych ludzi tak ze nie moglam wzroku oderwac,a inni szkoda gadac - tak samo jest tutaj w LDN. Kocham Londyn, zwlaszcza ta swobode w stylu ubierania (w Polsce bywa z tym roznie i wszyscy wiedza o czym mowie) , wyznawania pogladow poprzez ubior ale nie twierdze ze wszyscy wygladaja jak wyciagnieci z pokazow mody Bardzo lubie przejsc sie czasami na Camden Town, zrec chinskie albo indyjskie zarcie i ogladac przechodzacych ludzi

Co do La Senzy to ubustwiam ich bielizne, ceny niewygorwane ale zawsze czekam na ich wyprzedaze - w te wakacje oblowilam sie w sliczne koronkowe szorty (do wyboru do koloru) - 5 szt za 5 funtow - to taniej niz w Primarku a i jakosc lepsza. Bielizne maja porzadna, zadne gumki nie wychodza, bielizna dalej wyglada jak nowa pomimo prania w pralce, serio

satine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-14, 20:56   #48
Olaola
Zadomowienie

Satine - ja też nie "sram" w swoje gniazdo , po prostu mówię, co widzę w swoim mieście. Nie wiem, jak to wygląda tam, skąd Ty pochodzisz, w Bielsku widzę realia takie, a nie inne. I moja wypowiedź nie miała na celu porównywania małego polskiego miasteczka z Londynem na zasadzie: tu jest wielokulturowość, a tu jej nie ma, tu są takie sklepy, a tu nie. Jedyne, co miałam zamiar powiedzieć to: tu mi się podoba to i to, a tu mi się NIE podoba, bez patrzenia na powody takiego a nie innego stanu rzeczy. Nigdy nie powiedziałam, że WSZYSCY wyglądają tu jak wyjęci z pokazów mody.
Co do generalizowania, to cóż my innego możemy robić, jak nie generalizować? Wszystkie tematy typu "jak ubierają się ludzie w krajach, gdzie mieszkacie" itp są skazane na generalizację. Nie będę do każdej swojej wypowiedzi przecież dopisywać zdania: "ale oczywiście jest i wielu ludzi, którzy się tak NIE ubierają/tego nie jedzą/nie chodzą do klubów/nie piją w pubach/nie mają takich to a takich poglądów". To tylko niepotrzebnie zabiera przestrzeń .

La Senza jest boska . A czy nie wiesz coś o tych wyprzedażach internetowych, o które pytałam? Może wiesz, skoro mówisz, że często kupujesz tę bieliznę . Zastanawiam się, czy to, co już jest oznaczone jako wyprzedaż na ich stronie, to wszystko, czego można się spodziewać, czy czekać na coś więcej...

Pozdrawiam
Stary 2007-12-14, 21:56   #49
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwONKA595 Pokaż wiadomość
ja rzadko kupuje w faith - ceny sa porazajace wiec wole nie wchodzic, tym bardziej ze ceny sa porazajace. co do bielizny to zakupuje w primarku, fajna i taniaostatnio kupilam piekny stanik cudnie lezy za 5 funtow.

Ja ostatnio byłam w Primaku ale Londynskim patrzylam na bielizne ale akurat tam nie podobaly mi sie biustonosze . Prawie wszystkie byly za*** grube nie lubie takich. Widzialam za to kilka fajnych par majtek

Sweterki byly okropne jakby ze smietnika wyciagniete taka jakosc materialu.

Buty koszmarne

Jedynie skusilabym sie na jakas torebke.

Jutro zrobie nalot na Primaka w Oxf.... zobaczymy jakie tam ubrania maja- mam nadzieje ze ładniejsze
Stary 2007-12-14, 22:18   #50
AniaWila
BAN stały

ooooo fajny watek bede go traktowala jako pogotowie, bo widze, ze jestescie bardzo pomocne i zorientowane w temacie

zatem pierwsze haslo alarmowe - Dziewczyny potrzebuje czarnych butow na gwalt. Na wysokiej szpilce, z jakimis krysztalkami, gustownymi ozdobami. Moga zawierac srebrne elementy okazja- Sylwest licze na Was....
AniaWila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-14, 22:21   #51
anaiss
Raczkowanie

Czy w La Senza rowniez zaczynaja sie wyprzedaze od 26 grudnia tak jak w innych sklepach?

Upatrzylam na ich stronie internetowej pare cudeniek, ale troche boje sie kupic bo nie wiem czy trafie w moj rozmiar.

anaiss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-14, 22:31   #52
iwONKA595
Zadomowienie

Ania tymczasowo znalazlam takie jedne http://www.aldoshoes.com/eng/storeSe...=UK&colorid=94
drugie http://www.aldoshoes.com/eng/storeSe...=UK&colorid=94

trzecie http://www.faith.co.uk/productdetail...=en-GB&cid=101
Stary 2007-12-14, 22:48   #53
Olaola
Zadomowienie

Ania: nie powiedziałaś, czy mogą być sandałki, czy nie , więc podaję wszystko, co znalazłam:

http://www.office.co.uk/womens/offic...7/3788/10451/1

http://www.office.co.uk/womens/offic...7/4540/12265/1

http://www.office.co.uk/womens/offic...7/4432/11971/1

http://www.faith.co.uk/productdetail...=en-GB&cid=103

http://www.faith.co.uk/productdetail...=en-GB&cid=101

http://www.kurtgeiger.com/online-sho...vela-aggregate

Może coś Ci to pomoże . Buziak
Stary 2007-12-15, 10:08   #54
Lovely_Girl
Wtajemniczenie

Cytat:
Na dużych biustach się nie znam, bo sama takim nie grzeszę... ale zdaje mi się, że coś kiedyś czytałam o La Senzy? Ta firma ma chyba wybór większych rozmiarów. Kuknij tutaj: http://www.lasenza.co.uk/dd_bra.htm - mam nadzieję, że to Ci pomoże, Moniko!
Smiczná majá tá bielizne...ale czy majá jakis sklep oprucz internetowego?

Cytat:
Napisane przez olka_222 Pokaż wiadomość
o widzę że następny emigrantkowy wątek bedę okupowała

na kosmetykach było coś wspomniane o sukience z KRISP jej opis cyt: (...)niedroga, bo kosztuje jakies 25f chyba a fajna. Gora jest koszulowa <taka biala, klasyczna koszula> a dol -zwykla, prosta, czarna. Fajne polaczenie, niezly dekold i do tego jeszcze niezly pasek (...) czy wiecie cyz można ją gdzięś na necie zobaczyć ??
Ja nie widzialam w necie tej sukienki-moze Ania juz kupila i wkei zdjécie
Cytat:
Napisane przez AniaWila Pokaż wiadomość
ooooo fajny watek bede go traktowala jako pogotowie, bo widze, ze jestescie bardzo pomocne i zorientowane w temacie

zatem pierwsze haslo alarmowe - Dziewczyny potrzebuje czarnych butow na gwalt. Na wysokiej szpilce, z jakimis krysztalkami, gustownymi ozdobami. Moga zawierac srebrne elementy okazja- Sylwest licze na Was....
mmmm czy chodz Ci o cos takiego?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 43055-1192950305-2.jpg (18,0 KB, 15 załadowań)
Stary 2007-12-15, 14:56   #55
iwONKA595
Zadomowienie

Lovely_Girl pewnie ze La Senza ma swoj sklep i to nie jeden. wejdz na ich strone i u gory po prawej str masz store finder. wystarczy wpisac miasto albo post code i dowiesz sie czy jest jakis kolo ciebie
Stary 2007-12-15, 15:03   #56
Lovely_Girl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iwONKA595 Pokaż wiadomość
Lovely_Girl pewnie ze La Senza ma swoj sklep i to nie jeden. wejdz na ich strone i u gory po prawej str masz store finder. wystarczy wpisac miasto albo post code i dowiesz sie czy jest jakis kolo ciebie
przez te kolekcje poprostu nie zauwazylam dzieki
Stary 2007-12-15, 18:09   #57
styska
Rozeznanie

Witam, Co do zakupów to najbardziej, też mi przypadł sklep Jane Norman, Bay tam zawsze cos znajde dla siebie czasem H&M, ale widze, ze jakosc ubrac jest taka sobie. Ogolnie lubie Debenhama. Co do butów, lubie je kupowac w PL nie podobaja mi sie tutaj te okragle czuby albo te "ciapki" co sa tak wyciete,ze widac palce u nog.
Może bysmy sie wymienialy fajnymi centerami handlowymi w swoim miescie? Ja mieszkam w Londynie, lubie z reguły jeździć na Kingston, Sutton i Croydon. Za to nie nawidze jezdzic na Oxford Street. Tyle ludzie tam zawsze no i przez to nigdy tam chyba sobie nic nie kupilam, procz butów w sklepie Nike.
styska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-15, 20:21   #58
monikao
Raczkowanie

Cytat:
Nie ma problemu, mi wiercenie nie przeszkadza studiuję w Londynie, na Goldsmiths College (to część University of London). W zeszłym roku zrobiłam jeden rok Media Studies na London Metropolitan, ale rzuciłam to w cholerę - nie podobało mi się , złożyłam papiery na antropologię i dostałam się . Jest to jedna z najlepszych uczelni w Europie wykładająca ten kierunek - to świetnie, ale niestety oznacza to również, że trzeba włożyć w studiowanie naprawdę ogromny wysiłek i mnóstwo czasu. Ale mimo to uważam, że trafiłam świetnie

Zwłaszcza, że to już moje trzecie zaczęte studia - w Polsce robiłam edytorstwo i komunikację medialną w Krakowie i też zrezygnowałam. Na tym już mam zamiar zostać .
Rozbieznosc ogromna, ale wazne, ze w koncu znalazlas swoje miejsce i kochasz to co robisz, chyba nie ma nic wazniejszego jesli chodzi o nauke. Imponujace Ola. Naprawde. Z tego co zrozumialam ze wczesniejszych postow piszesz juz prace magisterska. Gratuluje i bede trzymac kciuki do konca.
Stary 2007-12-15, 20:38   #59
satine
Zadomowienie

Olaola prawde mowiac to nie kupuje w sklepie internetowym tylko w realu wiec nie mam pojecia czy beda jakies ogromne przeceny na stronie. Nienawidze kupowac ciuchow przez internet, lubie je tylko tam ogladac

Na sale w La senza radze czekac (nie wiem kiedy wyprzedaze zaczynaja sie w zimie) i byc czujnym bo jesli jest to mozna sie niezle oblowic za naprawde male pieniadze, wszytsko sie tez niestety szybko rozchodzi Dziewczyny a moze ktoras z was kupuje bielizne z Ann Summers - sklepy wygladaja ciekawie, ceny wieksze niz w La Senza ale czy warto ???

satine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-15, 20:43   #60
Olaola
Zadomowienie

Cytat:
Rozbieznosc ogromna, ale wazne, ze w koncu znalazlas swoje miejsce i kochasz to co robisz, chyba nie ma nic wazniejszego jesli chodzi o nauke. Imponujace Ola. Naprawde. Z tego co zrozumialam ze wczesniejszych postow piszesz juz prace magisterska. Gratuluje i bede trzymac kciuki do konca.
Moniko, niestety z tą pracą nie trafiłaś jako, że tyle razy zmieniałam studia, teraz jestem na pierwszym roku. Ta praca, którą miałam wysłać mailem, to zwyczajna praca semestralna. Ale trzymanie kciuków tak czy inaczej się przyda, jeśli masz ochotę potrzymać przez następne dwa i pół roku buziak
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości