![]() |
#32 |
Rozeznanie
|
Dot.: Jette Joop! Diorskin i parę drobiazgów:)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
interesuje mnie jette,znajdziesz cos u mnie?
wstepnie mogłabym zastanowic sie nad oddaniem Guerlain Allegoria 60/75ml
![]() |
#34 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Interesowałyby mnie Grosellina ... i w zasadzie chyba tylko ona, no może jeszcze Mandarin Basilic Pozostałe Allegorie nie należą do moich ulubionych pachnideł ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zadomowienie
|
jest to Aroma Allegoria,niedostepna w polsce-głowna nuta to własnie mandarynka
![]() |
#36 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jette Joop! to nie jest pachnidło, z którym chce się rozstac za wszelką cenę. Oddam je tylko w zamian za jakiegoś zapachowego pewniaka. Zbyt wiele nietrafionych zapachowych wymian za mną - prosze o zrozumienie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zadomowienie
|
Moze Wish Choparda za Jette?
![]()
![]() |
#38 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zadomowienie
|
Jasne
![]() pojemność - 75ml z ubytkiem 3 psików miejsce nabycia - allegro, 100% oryginal, u sprawdzonego sprzedawcy stan flakonika idealny kartonik testerowy, bo to tester ![]()
![]() |
#40 |
Zadomowienie
|
ja go używałam do twarzy, wg mnie nie ma takiej różnicy w składzie obu preparatów, który uniemożliwiałby używanie preparatu przeznaczonego do ciała na twarz. Śmiem wręcz twierdzić, że ten do ciała ma "ładniejszy skład", mniej zapychaczy itede.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Raczej nie zdecyduję się na wymianę ![]() Preferuję zapachy, które zostały nabyte w "zwykłych" perfumeriach ![]() Do pachnideł z Allegro jakoś nie mogę się przekonać, chociaż wiem, że mnóstwo Wizażanek tam właśnie dokonuje pachnących zakupów i jest z nich zadowolonych. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Chociaż z moich doświadczeń wynika, że preparaty przeznaczone stricte do pielęgnacji ciała = skóry grubszej, mniej uwarżliwionej, inaczej nawodnionej, inaczej chronionej przed wpływem czynników zewnętrznych, itd mogą sprawić różne (niekoniecznie miłe) niespodzianki w przypadku zastosowania ich na skórze twarzy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Rozeznanie
|
pięknie dziękuję za propozycję
![]() najpierw poczytam o tym preparacie, a poźniej ewentualnie pomyślimy o próbce i rewanżu za nią, gdyby nie doszło do wymiany ![]() przepraszam, że tak "wydziwiam", ale ostatnio skóra na mojej twarzy jest mocno kapryśna i łuszczy się nawet po PHA Neostraty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zadomowienie
|
no cóż, trudno
![]() perfumy są świeże i 100%oryginalne, ale skoro nie to dziekuje i pozdrawiam ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
mam jeszcze ta lokowke spiralna babyliss ktora Cie kiedys interesowała ![]()
![]() |
![]() |
#47 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
to naprawdę nie ja interesowałam się tą lokówką ![]() niedawno rozmawiałyśmy ze sobą na ten temat i już wtedy wyjaśniałam, że musiałam Ci się z kimś pomylić ![]() W życiu nie przyszłoby mi do głowy kręcenie włosów, moje własne są z natury dość mocno falowane i robię wszystkie, aby je prostować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Wtajemniczenie
|
Aniu cos u mnie za Filtr Avene? Bardzo by mi na nim zalezalo, mam tez sporo kosmetykow poza watkiem...zalezy czego szukasz?! np paletke Clinique z rozem i brazerem oraz blyszczykiem
Edit. takze cien nowy Bourjois w kolorze b ciemnego fioletu, wpadajacego grafit |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() masz sporo fantastycznych kosmetyków w swoim kramiku, ale ich wartość znacznie przewyższa wartość preparatu Avene, który "wpadł Ci w oko" u mnie ![]() No, może błyszczyk Burjois stanowiłby zamiennik o zbliżonej wartości, ale ja nie przepadam za błyszczykami w tonacji czerwieni, nawet jeśli krycie nie jest duże. Cień również odpada, jeśli grafit ma domieszkę fioletu lub śliwki ![]() Jeśli masz jeszcze jakieś drobiazgi poza wątkiem, to bardzo chętnie zapoznam się z ich listą. Przeprasza, że tak "kręcę nosem", ale z duzym trudnem pozbyłam się większości niepotrzebnych kosmetyków i obiecałam sobie, że zachowam niezłomna postawę i wstrzemięźliwość przy kolejnych wymianach ![]() Szukam w zasadzie tylko tego, co wymieniłam w poście inicjującym mój wątek. Jeśli mowa o drobiazgach, to zawsze chętnie przyjmę oryginalną miniaturkę zapachową (nieustannie - jak na razie bezowocnie ![]() Róże interesują mnie tylko jeśli dają bardzo, ale to baaaaardzo subtelny efekt. Mam bardzo jasną karnację i "swoje lata" ![]() ![]() Jeśli chodzi o brązer - ta sama uwaga ![]() Aha! Mam jeszcze pytanie: czy przesyłka do Ciebie byłaby zagraniczna, czy też co jakiś czas pojawiasz się w Polsce i wtedy finalizujesz wcześniej wynegocjowane transakcje? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Wtajemniczenie
|
Rozumiem Aniu, po pierwsze co do przesylki to raczej zagraniczna bo nie planuje zawitac do polski przez najblizsze pol roku gdzies ok. ale koszt to przy wzglednie lekkiej paczce 10-12 zl polecony priorytet wiec chyba nie az tak duzo!? ja i tak wiecej tu place za przesylki
![]() ![]() ![]() Oczywiscie nie naciskam Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() umówmy się zatem następująco: przejrzyj może raz jeszcze - tak "na spokojnie" - swoje kosmetyczne zasoby i gdybyś znalazła jakieś nie wymienione w twoim wątku drobiazgi, to napisz mi, co to jest. A ja zaglądając do perfumerii (zapewne jutro lub pojutrze) zwrócę uwage na błyszczyki/róże Bourjois. Tak czy owak jakoś na pewno sfinalizujemy wymianę ![]() Do czasu zakończenia negocjacji, zaznaczam w swoim kramiku rezerwację Filtra na Twoją rzecz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Wtajemniczenie
|
Witaj Aniu,
Co chwile mi net siada i juz robie ktores z kolei podejscie do tej wiadomosci...i sie rozpisuje wciaz od poczatku ![]() Tak wiec oto co mam jeszcze i moge Ci zaproponowac: Korektor Estee Lauder Double Wear 03 medium - zostala ok polowa..kupiony kilka miesiecy temu swiezy Peeling myjacy Clarins- zostalo ok 20% w sam raz na wyprobowanie http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=3157 Resztoweczka olejku na noc regulujacego do buzki Decleor Aroma White..na kilka wyprobowan lub w odleweczke do tej probeczki 2.5ml Clarins Lotus olejku do buzki i takze zostala mi polowa probeczki maseczki Decleor odzywczej do cery mieszanej, tlustej Clinique krem nawilzajacy ten zolty z serii 3-step do cery mieszanej jest go ok 20ml Cien Clinique Color Surge Frosted Bosom Mieszanke pudrow sypkich Estee Lauder i Chanel w pedzlu Sephory...mam z wymianki z Dorota-Coco- jasny kolor Moge Ci tez zrobic probeczke Neostrata Face Cream Plus AHA15 Clinique Repair Wear Lotion - kremik przeciwzmarszczkowyna noc do mieszanej tlustej cery...mam go jakies 7 miesiecy ale data produkcji to 08.2004 moge oddac Ci caly bo moim zdaniem jest swiezy i dobry tylko ze mi nie sluzy jak zreszta wiekszosc kremow Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
dziękuję za info ![]() wyglada jednak na to, że z pielęgnacja nam się nie uda ![]() mam skórę wrażliwą (okresowo nawet nadwrażliwą) i raczej idącą w kierunku suchej a Ty - jak widzę - dysponujesz preparatami adresowanymi raczej do dkóry mieszanej w kierunku tłustej bardzo dobrymi zresztą ![]() ja również uzywam tych marek: z Clinique linii Repairwear (świetny krem pod oczy) oraz Neostraty linii Bionic (niedawno miałam próbkę AHA10 i preparat podrażnił mnie straszliwie ![]() no, ale nie bede juz dłuzej off top'ować ![]() w tej sytuacji przyjdzie nam chyba skorzystac z Twojego wczorajszego pomysłu ![]() dzisiaj niestety nie miałam czasu na buszowanie po perfumeriach ![]() Aha! Mam 3 saszetki x 2 ml LRP Effaclar AI oraz 1 saszetkę x 2 ml LRP Effaclar H; wszystko z długim terminem przydatności (do 2010); mogę dorzucić do filtra, gdyby Ci się przydały ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Wtajemniczenie
|
Powiem szczerze ze jakos ubzduralam sobie ze masz tlusta cere
![]() ![]() no ale wiekszosc kosmetykow faktycnzie mam do swojej cery...takze czekam na wiesci a co do tych probeczek to chetnie..uzywam tych kosmetykow a probeczki chocby na wyjazdy sie przydadza ![]() Pozdrawiam, milego wieczorku ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Przyczajenie
|
może hantesis (profesjonalne do włosów) i cień estee lauder za diorskin? tylko nie wiem jak z tym kolorem diora..mam srednio ciemną karnację taką oliwkową...
![]() |
#57 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
jesli chodzi o HANTESIS, to nie znam tej marki, a wolałabym nie ryzykować z nieznanymi sobie preparatami ![]() Poza tym mam włosy niefarbowane, wiec linia Biocorall byłaby dla mnie równie nieodpowiednia, jak dla Ciebie ![]() Jeśli chodzi o cień EL, to mam pytanie: czy jest to cień pełnowymiarowy, czy też miniaturka? I czy na pewno poprawnie podałaś nazwę koloru? - nie moge go znaleźć na stronie EL ![]() Edytowane przez astronomiczna.ania Czas edycji: 2008-01-05 o 20:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Melduję się jutro ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Przyczajenie
|
pisze tak: Estee Lauder compact Disc EyeShadow wet/dry formula ces cośtam cośtam kolor 14-TWILIGHT 2,1 gr, nie wygląda mi to na próbke, ja ten cień dostałam i nie był kupiony w Polsce. nie mam pojęcia jak to z nim jest ale na pewno jest oryginalny, w granatowym pudełeczku. ma już z rok (ale był mało używany, delikatne wgłębienie, granatowe opakowanie, może już nie jest dostępny teraz?) co do hantesisa wizazanki na wątkach "włosowych" wypoiwadały się o nim super, na tych preparatach robi się profesjonalne maseczki i odbudowuje końcówki w salonach
![]() ![]()
![]() |
#60 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Udało mi się "zidentyfikować" oferowany przez Ciebie cień ![]() Niestety raczej sie na niego nie zdecyduję ![]() Produkcji cieni z linii Compact Disc zaprzestano ładnych parę lat temu, więc okres, kiedy cień będzie nadawał sie do użycia może być dość ograniczony ![]() Jeśli chodzi o biocorall, to - jak juz wspomniałam - nie mam włosów zniszczonych zabiegami chemicznymi ![]() Tak więc i na ten zestaw miniatur raczej nie dam sie skusić. Może kiedy indziej uda nam sie wymiana ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:12.