zmniejszenie piersi - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-01, 15:34   #31
AdHd1986
Rozeznanie

Dot.: zmniejszenie piersi

Cytat:
Napisane przez nomissn Pokaż wiadomość
A planujesz zmniejszać na NFZ czy sama płacisz za zabieg? Ja akurat jestem szczupła, bez wielkiego biustu byłabym chudzielcem Najbardziej aktywny temat jest na kafeterii, tutaj mało kto zainteresowany tematem
a ile kosztuje bez "wsparcia" NFZ??
Stary 2013-02-01, 20:31   #32
nomissn
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AdHd1986 Pokaż wiadomość
a ile kosztuje bez "wsparcia" NFZ??
z forów wynika, że ok 10-12 tys zł, mnie na pewno nie stać na taką operację
Stary 2013-02-01, 21:12   #33
AdHd1986
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nomissn Pokaż wiadomość
z forów wynika, że ok 10-12 tys zł, mnie na pewno nie stać na taką operację
no wiesz... płacisz podtatki to dlaczego NFZ nie miałby się "dorzucić". Ja też się zastanawiam nad zmniejszeniem bo mój biust to lekkie przegięcie chociaż nie przeszkadza mi jego wielkość w życiu codziennym (nie bolą mnie plecy etc)
Stary 2013-02-02, 13:55   #34
bronka82
Przyczajenie

Faktycznie wątek aktywny na kafeterii. Tam jest dużo dziewczyn i kobiet także , które są i prze i po.
Ja pewnie nie będę się starać o NFZ, bo moje piersi wielkościowo chyba się nie kwalifikują, zresztą nie chce ich jakoś bardzo radykalnie zmniejszyć (dużo mniejsze nie pasowałyby do mojej sylwetki) zależy mi głównie na pozbyciu się nadmiaru skóry i tzw. liftingu ... Poza tym trzeba (z tego co się orientuję) dość długo czekać (ok. roku-półtora). No i trzeba mieć zdecydowanie poważne zalecenia zdrowotne (zwyrodnienia, odparzenia etc.), a ja takowych nie posiadam.
bronka82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-02, 15:01   #35
nomissn
Raczkowanie

Kilka lat temu miałam rehabilitację kręgosłupa z powodu bólu, możliwe, że mam już pewne zmiany, bo ciągle garbię się, a moje piersi są dość ciężkie. Ostatnio mam z nim rzadko problemy, bo chodzę na basen Wiem, że na refundację to trzeba czekać, ale jak już parę lat z takim biustem żyję to trochę więcej nie zrobi mi różnicy
Stary 2013-02-04, 14:55   #36
AdHd1986
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez katrinka101 Pokaż wiadomość
Witam, Nazywam się Katarzyna Kopecka i jestem dziennikarką Telewizji TVN. Zbieram materiały na temat kobiet, które poddały się operacji plastycznej dobrowolnie i takie, które są lub były do nich nakłaniane przez mężczyzn. Chciałabym z tymi Paniami porozmawiać i zadać im kilka pytań. Proszę o pomoc.
xxx
haha mój mężczyzna jakby się dowiedział że chcę pomniejszyć to pewnie byłby wściekły
powodzenia

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2013-09-11 o 16:17 Powód: link z cytatu
AdHd1986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-29, 14:11   #37
miska1989
Przyczajenie

Witam dziewczyny od lat mam problemy ze zbyt dużym biustem, kiedy byłam w gimnazjum myślałam już o pomniejszeniu. Miałam duże problemy z kręgosłupem i straszne bóle, również głowy przez co nawet trafiałam do szpitala.
Kilka lat temu zaczęłam zdrowo się odżywiać i uprawiać sporty, mój biust zmniejszył się o 3 rozmiary, teraz noszę rozmiar 60H. Mam dobrze dobrany biustonosz i nie odczuwam już bólu, ale "problem" jednak został. Mam wysportowane, szczupłe ciało z którego jestem bardzo zadowolona ....oprócz biustu. Niestety po stracie wagi wisi i jest ciężki, mam też blokadę żeby wyjść na plaże, ubieram się w coraz bardziej obszerne ciuchy, nikt nie wie że pod tymi obszernymi ubraniami jest umięśnione zadbane ciało.
Po tylu latach zdecydowałam się w końcu na operację którą mam za kilka tygodni!!!!!
miska1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-27, 15:46   #38
AdHd1986
Rozeznanie

i jak się udała operacja?
Stary 2013-08-29, 22:04   #39
AdHd1986
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Cambel Pokaż wiadomość
Moja koleżanka miała robioną redukcje piersi i jest bardzo zadowolona z efektów tej operacji. Początkowo bała się blizn bo jedna z nich biegnie od sutka ku dołowi, a druga pod piersią ( kształtem przypomina kotwice), ale jak się wygoiły to nie żałowała, że zdecydowała się na zabieg bo blizny wyglądają bardzo estetycznie i z czasem przestała na nie zwracać uwagę. Teraz jest mega zadowolona, biuścik jest bardzo ładny i nie ma już problemów z kręgosłupem.
blizny nigdy nie wyglądają estetycznie Ja nigdy nie miałam problemu z kręgosłupem, nigdy się nie garbiłam a i staniki mam dobre więc, trzymam "fason". Teraz nie będę zmniejszać, może jak kiedyś urodzę dziecko i coś się z nimi stanie, ale na razie nie warto.
Stary 2013-09-08, 07:00   #40
inwersja
dryfuję słowami

Odp: Dot.: zmniejszenie piersi

Cytat:
Nie zgadzam się z komentarzem ze blizny nigdy nie wyglądają estetycznie. Właśnie sztuką jest wykonanie każdej operacji tak żeby blizny wyglądały estetycznie i nie raziły odbiorców. Gdyby było tak jak koleżanka wyżej mówiły nie byłoby także zabiegów korekcji blizn. Dlatego uważam, że blizny mogą szpecić lub nie powodować żadnych negatywnych odczuć kiedy się je ogląda i tak właśnie są blizny po pomniejszaniu piersi o ile zostały zrobione przez dobrego specjalistę.
Zgadzam się, a dodam, że jak ktoś tu na ciążę czeka to może się rozczarować. Mnie rozmiar wzrósł o jakieś 4-5 rozmiarów w ciąży. Jestem na końcówce ciąży, nie mogę normalnie funkcjonować, bo biust opada mi na brzuch i przygniata go i żebra,a to boli. A przede mną jeszcze laktacja,a to już w ogóle mnie przeraża.

Wcześniej nosiłam 75G. Teraz zależy od firmy 80HH, 85I, 80J...
Przy wzroście 162cm, obwód biustu 116cm
I nawet jeśli po karmieniu zmniejszą się, to już całkiem jak flaki będą wyglądać. Choć teraz też już tragedia jest. A dodam od siebie, że blizna to nic z rozstępami, które orają całą pierś.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-09-08, 08:11   #41
AdHd1986
Rozeznanie

Dot.: Odp: Dot.: zmniejszenie piersi

Cytat:
Nie zgadzam się z komentarzem ze blizny nigdy nie wyglądają estetycznie. Właśnie sztuką jest wykonanie każdej operacji tak żeby blizny wyglądały estetycznie i nie raziły odbiorców. Gdyby było tak jak koleżanka wyżej mówiły nie byłoby także zabiegów korekcji blizn. Dlatego uważam, że blizny mogą szpecić lub nie powodować żadnych negatywnych odczuć kiedy się je ogląda i tak właśnie są blizny po pomniejszaniu piersi o ile zostały zrobione przez dobrego specjalistę.
dla mnie blizny wyglądają brzydko, tak po prostu, są nienaturalne i brzydkie i nie ważne czy są "dobrze" zrobione.... po prostu są brzydkie i koniec.
Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Zgadzam się, a dodam, że jak ktoś tu na ciążę czeka to może się rozczarować. Mnie rozmiar wzrósł o jakieś 4-5 rozmiarów w ciąży. Jestem na końcówce ciąży, nie mogę normalnie funkcjonować, bo biust opada mi na brzuch i przygniata go i żebra,a to boli. A przede mną jeszcze laktacja,a to już w ogóle mnie przeraża.

Wcześniej nosiłam 75G. Teraz zależy od firmy 80HH, 85I, 80J...
Przy wzroście 162cm, obwód biustu 116cm
I nawet jeśli po karmieniu zmniejszą się, to już całkiem jak flaki będą wyglądać. Choć teraz też już tragedia jest. A dodam od siebie, że blizna to nic z rozstępami, które orają całą pierś.

sorry, że tak zapytam, ale przy 116cm nosisz miskę G? ja mam 113cm w biuście 69 cm pod i noszę miskę Ł.... masz dobrze dobrany biustonosz? bo wydaje mi się że chyba jednak nie do końca.
Dużo przytyłaś w ciąży??
Po karmieniu kup sobie dobry miękki biustonosz i w nim śpij, krem ujędrniający do biustu, trochę poćwicz, zimne i ciepłe prysznice i powinno być lepiej. Tak robiła znajoma która nosiła przed ciążą 70 H i biust wrócił do dobrej formy.
Stary 2013-09-08, 18:00   #42
inwersja
dryfuję słowami

Odp: Dot.: Odp: Dot.: zmniejszenie piersi

Cytat:
Napisane przez AdHd1986 Pokaż wiadomość
dla mnie blizny wyglądają brzydko, tak po prostu, są nienaturalne i brzydkie i nie ważne czy są "dobrze" zrobione.... po prostu są brzydkie i koniec.

sorry, że tak zapytam, ale przy 116cm nosisz miskę G? ja mam 113cm w biuście 69 cm pod i noszę miskę Ł.... masz dobrze dobrany biustonosz? bo wydaje mi się że chyba jednak nie do końca.
Dużo przytyłaś w ciąży??
Po karmieniu kup sobie dobry miękki biustonosz i w nim śpij, krem ujędrniający do biustu, trochę poćwicz, zimne i ciepłe prysznice i powinno być lepiej. Tak robiła znajoma która nosiła przed ciążą 70 H i biust wrócił do dobrej formy.
Nie, źle zrozumiałaś.
Teraz mam 116cm. I teraz noszę w zależności od firmy, I, HH, J... Różnie. Przed ciążą nosiłam miskę G, ale nie pamiętam jaki miałam obwód wtedy.
Obwód mam teraz prawie 90, ale w ciąży i po ciąży trochę inaczej dobiera się staniki, bo po porodzie on powinien wrócić do poprzedniego. Większy jest przez brzuch. A wcześniej nosiłam 75G.

Dobrany jest na pewno dobrze, bo chodzę do braffitterki i ona mi pomagała

Przytyłam ok 8kg.

Niestety w czasie karmienia też będę musiała spać w staniku. Nigdzie nie mogę dostać miękkich i bawełnianych. Wszystko z fiszbinami,a nie chcę kupować w ciemno,w internecie.

A rozstępy są niby naturalne i ładne?

Stary 2013-09-08, 22:46   #43
AdHd1986
Rozeznanie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: zmniejszenie piersi

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Nie, źle zrozumiałaś.
Teraz mam 116cm. I teraz noszę w zależności od firmy, I, HH, J... Różnie. Przed ciążą nosiłam miskę G, ale nie pamiętam jaki miałam obwód wtedy.
Obwód mam teraz prawie 90, ale w ciąży i po ciąży trochę inaczej dobiera się staniki, bo po porodzie on powinien wrócić do poprzedniego. Większy jest przez brzuch. A wcześniej nosiłam 75G.

Dobrany jest na pewno dobrze, bo chodzę do braffitterki i ona mi pomagała

Przytyłam ok 8kg.

Niestety w czasie karmienia też będę musiała spać w staniku. Nigdzie nie mogę dostać miękkich i bawełnianych. Wszystko z fiszbinami,a nie chcę kupować w ciemno,w internecie.

A rozstępy są niby naturalne i ładne?
Aha, fakt... nie doczytałam z tym rozmiarem
Jeżeli chodzisz do brafiterki to ona powinna mieć na stanie miękkie staniki np dla amazonek. One nie mają drutów, dobrze trzymają biust (coś trochę jak sportowy), są dość wysoko zabudowane. Ja używałam go jako substytutu sportowego, myślę że do spania byłby ok.

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości