|
|
#31 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: zmniejszenie piersi
a ile kosztuje bez "wsparcia" NFZ??
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
z forów wynika, że ok 10-12 tys zł, mnie na pewno nie stać na taką operację
|
|
#33 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chociaż nie przeszkadza mi jego wielkość w życiu codziennym (nie bolą mnie plecy etc)
|
|
|
#34 |
|
Przyczajenie
|
Faktycznie wątek aktywny na kafeterii. Tam jest dużo dziewczyn i kobiet także
, które są i prze i po. Ja pewnie nie będę się starać o NFZ, bo moje piersi wielkościowo chyba się nie kwalifikują, zresztą nie chce ich jakoś bardzo radykalnie zmniejszyć (dużo mniejsze nie pasowałyby do mojej sylwetki) zależy mi głównie na pozbyciu się nadmiaru skóry i tzw. liftingu ... Poza tym trzeba (z tego co się orientuję) dość długo czekać (ok. roku-półtora). No i trzeba mieć zdecydowanie poważne zalecenia zdrowotne (zwyrodnienia, odparzenia etc.), a ja takowych nie posiadam.
|
|
|
|
|
#35 |
|
Raczkowanie
|
Kilka lat temu miałam rehabilitację kręgosłupa z powodu bólu, możliwe, że mam już pewne zmiany, bo ciągle garbię się, a moje piersi są dość ciężkie. Ostatnio mam z nim rzadko problemy, bo chodzę na basen
Wiem, że na refundację to trzeba czekać, ale jak już parę lat z takim biustem żyję to trochę więcej nie zrobi mi różnicy
|
|
#36 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() powodzenia
jest między nami gra, gra jak świat stara.... Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2013-09-11 o 16:17 Powód: link z cytatu |
|
|
|
|
|
#37 |
|
Przyczajenie
|
Witam dziewczyny
od lat mam problemy ze zbyt dużym biustem, kiedy byłam w gimnazjum myślałam już o pomniejszeniu. Miałam duże problemy z kręgosłupem i straszne bóle, również głowy przez co nawet trafiałam do szpitala.Kilka lat temu zaczęłam zdrowo się odżywiać i uprawiać sporty, mój biust zmniejszył się o 3 rozmiary, teraz noszę rozmiar 60H. Mam dobrze dobrany biustonosz i nie odczuwam już bólu, ale "problem" jednak został. Mam wysportowane, szczupłe ciało z którego jestem bardzo zadowolona ....oprócz biustu. Niestety po stracie wagi wisi i jest ciężki, mam też blokadę żeby wyjść na plaże, ubieram się w coraz bardziej obszerne ciuchy, nikt nie wie że pod tymi obszernymi ubraniami jest umięśnione zadbane ciało. Po tylu latach zdecydowałam się w końcu na operację którą mam za kilka tygodni!!!!!
|
|
|
|
|
#38 |
|
Rozeznanie
|
i jak się udała operacja?
|
|
#39 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja nigdy nie miałam problemu z kręgosłupem, nigdy się nie garbiłam a i staniki mam dobre więc, trzymam "fason". Teraz nie będę zmniejszać, może jak kiedyś urodzę dziecko i coś się z nimi stanie, ale na razie nie warto.
|
|
|
#40 | |
|
dryfuję słowami
|
Odp: Dot.: zmniejszenie piersi
Cytat:
Wcześniej nosiłam 75G. Teraz zależy od firmy 80HH, 85I, 80J... Przy wzroście 162cm, obwód biustu 116cm ![]() I nawet jeśli po karmieniu zmniejszą się, to już całkiem jak flaki będą wyglądać. Choć teraz też już tragedia jest. A dodam od siebie, że blizna to nic z rozstępami, które orają całą pierś. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#41 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: zmniejszenie piersi
Cytat:
Cytat:
Dużo przytyłaś w ciąży?? Po karmieniu kup sobie dobry miękki biustonosz i w nim śpij, krem ujędrniający do biustu, trochę poćwicz, zimne i ciepłe prysznice i powinno być lepiej. Tak robiła znajoma która nosiła przed ciążą 70 H i biust wrócił do dobrej formy.
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#42 | |
|
dryfuję słowami
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: zmniejszenie piersi
Cytat:
Teraz mam 116cm. I teraz noszę w zależności od firmy, I, HH, J... Różnie. Przed ciążą nosiłam miskę G, ale nie pamiętam jaki miałam obwód wtedy. Obwód mam teraz prawie 90, ale w ciąży i po ciąży trochę inaczej dobiera się staniki, bo po porodzie on powinien wrócić do poprzedniego. Większy jest przez brzuch. A wcześniej nosiłam 75G. Dobrany jest na pewno dobrze, bo chodzę do braffitterki i ona mi pomagała ![]() Przytyłam ok 8kg. Niestety w czasie karmienia też będę musiała spać w staniku. Nigdzie nie mogę dostać miękkich i bawełnianych. Wszystko z fiszbinami,a nie chcę kupować w ciemno,w internecie. A rozstępy są niby naturalne i ładne? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#43 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: zmniejszenie piersi
Cytat:
![]() Jeżeli chodzisz do brafiterki to ona powinna mieć na stanie miękkie staniki np dla amazonek. One nie mają drutów, dobrze trzymają biust (coś trochę jak sportowy), są dość wysoko zabudowane. Ja używałam go jako substytutu sportowego, myślę że do spania byłby ok.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:45.

Najbardziej aktywny temat jest na kafeterii, tutaj mało kto zainteresowany tematem 

chociaż nie przeszkadza mi jego wielkość w życiu codziennym (nie bolą mnie plecy etc)