![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: polskie komedie
a pamietacie moze serial komediowy
uch zmiennicy, o tak sie nazywalo to ![]()
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
łe no jasne.
za każdym razem oglądam ![]() i ten ujarany wiecznie chłopak, co to go główna bohaterka zastępowała ![]() piękne ![]() i Krashan ![]() a ten Jacek to cały film przebimbał w jednych ciuchach ![]()
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
![]() dla mnie i tak hitem sa alternatywy, piekne ![]() mieli podobno robic wspolczesne alternatywy, mam nadzieje ,ze do tego nie dojdzie;p
![]() |
#35 |
Konto usunięte
|
zmienników nie lubię, ale alternatywy jak najbardziej.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Rozeznanie
|
dla mnie "seksmisja" wygrywa
![]() jesli chodzi o te nowosci.. np. "testosteron" ktory zostal wymieniony... lipa. W porownaniu do klasyki polskiej komedii to wspolczesne kino komediowe jest zenada. Staraja sie cos nakrecic ale to zalosne filmiki. Albo komedie romantyczne...boshe, co pojde do kina to porazka
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
jesli juz przy serialach jestesmy to...
inzynier karwowski ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Konto usunięte
|
O, tak.
![]() Anna Seniuk w roli Madzi jest fenomenalna. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Konto usunięte
|
no ba!
![]() kobieta pracująca żadnej pracy się nie boi. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zadomowienie
|
Ja dziś oglądałam na dvd "Poszukiwany , poszukiwana" i naprawdę troche się pośmiałam .
Z tych nowszych podobał mi się "Testosteron"
![]() |
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
z tych nowszych Ciało i Vinci
![]() ![]() ![]()
![]() |
#42 |
Wtajemniczenie
|
Mi się bardzo podobal Job a szczególnie pewien nauczyciel angielskiego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zadomowienie
|
A pamiętacie takie komedie jak:
- "Dziewczyny do wzięcia" - http://www.filmweb.pl/Dziewczyny+do+...e,Film,id=5307 - "Wniebowzięci" - http://www.astercity.net/~mirecki/wniebowzieci/ - "Hydrozagadka" - http://hydrozagadka.filmweb.pl/ - "Zezowate szczęście" - http://www.filmweb.pl/Film?id=11996 - "Jak rozpętałem drugą wojnę światową" - http://jak.rozpetalem.druga.wojne.swiatowa.filmweb.pl/. Oj sporo tego było ![]() Nie mam swojego ulubionego filmu. Ostatnio płakałam na "Poszukiwany, poszukiwana". Akcja na rowerku z cukrem, albo oświadczyny, albo mąż dyrektor oj.... lubię, bardzo lubię ![]() Zresztą, podpis też mam z polskiej komedyji ![]() Dzisiejsze polskie komedie to "...nuda, nic się nie dzieje, zero akcji..." ![]()
Demon odkaszlnął nerwowo (demony nie oddychają; jednakże dla każdej istoty inteligentnej, oddychającej czy nie, nadchodzą w życiu takie chwile, gdy odkasłuje nerwowo. Jedna z takich chwil nastała właśnie teraz, przynajmniej dla tego konkretnego demona).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Mrs Mrau
|
uwielbiam Kogel Mogel
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
_Ya, w starszych produkcjach tego gatunku często występowali niepowtarzalni aktorzy, poza tym zdarzało się, że filmy były odniesieniem do "tamtych" czasów, na które teraz jedni patrzą z rozrzewnieniem, drudzy z pobłażliwym uśmiechem, a jeszcze inni po prostu się śmieją. Innymi słowy komedie traktowały o polskiej rzeczywistości, która teraz nas cieszy. Dlatego między innymi je cenimy. ![]() Przypomniało mi się "Wyjście awaryjne." Oglądałyście? ![]() W nowszych.... ![]() Różnie to bywa. Ale kto wie, może kiedyś - dajmy na to - o Zakościelnym będzie się mówiło "fenomen tamtych czasów"? ![]() Co ja się tak tego biednego chłopaka uczepiłam? ![]() ![]() No i... Niektóre nowsze są całkiem w porządku. ![]() Śmieszą, a taką mają chyba spełniać rolę... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I nawet stworzyłam już taką podstawową komórkę społeczną ![]() Dykiel jest niesamowita w tym filmie, po prostu patrzysz godzinami i za każdym razem coś innego wyłapujesz. Szkoda jak teraz się pojawia na ekranie w jakim serialu albo reklamie myjąc stosy brudnych naczyń. Pamiętam jeszcze taki film, ale nie mogę sobie przypomnieć tytułu, co się o mieszkanie typ starał. Albo "Nie lubię poniedziałku"? Jak dobrze pamiętam z Włochem i panią w folii ![]() ![]() A z nowych w pamięci mi utkwił film "Wesele". Ciężko nazwać to komedią, bo człowiek sie śmieje przez łzy, no i "Dzień świra", ale tutaj 90% filmu stworzył sam Konrad ![]() Zaraz sobie jeszcze poprzypominam trochę filmów ![]() P.S. A pamiętacie "Co mi zrobisz jak mnie złapiesz?", albo "Rozmowy kontrolowane"? Ponoć Rozmowy, były drugą częścią Misia. P.S. A Dyzmę... Roman Wilhelmi był stworzony do ról drani, cwaniaków, podpier***y ![]() ![]()
Demon odkaszlnął nerwowo (demony nie oddychają; jednakże dla każdej istoty inteligentnej, oddychającej czy nie, nadchodzą w życiu takie chwile, gdy odkasłuje nerwowo. Jedna z takich chwil nastała właśnie teraz, przynajmniej dla tego konkretnego demona).
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() No, ale jakby nie patrzeć - racja. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
Uwielbiam Kogel Mogel
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Oooo, Komedia małżeńska też fajna
![]() Dziewczyny do wzięcia też lubię. za każdym razem oglądam ![]() "sibą sibąąąąąąąąąąąąąą, pieski małe dwa..." ![]()
![]() |
#50 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Z dedykacją ![]() Ja uwielbiam scenę z kremem sułtańskim i przed lustrem ![]() A "Komedii małżeńskiej" nie kojarzę... P.S. Znalazłam scenę przed lustrem ![]() http://pl.youtube.com/watch?v=ZTzr_N...eature=related A wiecie, że tylko Ewa Szykulska (blondynka) była aktorką w tej trócje; tamte artystki to amatorki ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
A jak mowa o serialach to... Miodowe Lata
"Biegnie biegnie renifer, przez Rosję i Estonię.." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#53 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ale. ![]() Ale są też perełki, i moim zdaniem to: 'poszukiwany-poszukiwana', 'alternatywy', 'nigdy w życiu' ,'kogiel mogiel'.... Jak to CAŁY? ![]() Podzielili na części i wkleili na youtube... ![]() ![]() Serio? ![]() ![]() Zainspirowałyście mnie, pooglądam sobie dziś 'nigdy w życiu' egzemplaż promocyjny zakupiony wraz z gazetą... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Wtajemniczenie
|
Ja dziś po raz setny poprzewijałam sobie "Nic śmiesznego"
![]() "Kogel Mogel" też muszę sobie odświeżyć ![]()
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
[1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;6134467]
Jak to CAŁY? ![]() Podzielili na części i wkleili na youtube... ![]() ![]() Serio? ![]() [/quote] ![]() Podzielony na chyba 10 cześci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
stare kultowe komedie są dobre, ale te obecne... no tak niebardzo, brak jakiegokolwiek poziomu. ostatnio lecialo w tv francuski numer i pieniadze to nie wszystko-jak dla mnie totalne dno. fabuła do kitu, ani to smieszne ani nic. wszedzie graja ci sami aktorzy że nie jestem w stanie zapamietac ktory film był o czym. jedynie podobał mi sie ostatnio testosteron w miare
![]() |
#57 |
Wtajemniczenie
|
zgadzam się, że ta sama ekipa aktorów potrafi przynudzić....
ale jednak nie ma to jak polskie komedie ![]() przejrzałam cały wątek i aż sobie "kogel mogel" musiałam obejrzeć ![]() p.s. ostatnio oglądałam "u Pana Boga w ogródku" i w gruncie rzeczy, było gorsze od "u Pana Boga za piecem", ale spodobało mi się, bo takie nietypowe no i aktorzy raczej nie spotykani w popierdółkach ekranowych ![]()
![]() |
![]() |
#58 |
Konto usunięte
|
[1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;6134467]
Jak to CAŁY? ![]() Podzielili na części i wkleili na youtube... ![]() [/quote] ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
o i tak tak "nie lubie poniedzialku " tez boskie
![]() zlapanie kobiety na pasach, lecacej po papier toaletowy, aby poilnowala synka policjanta ![]() ech a jak mysliscie czemu te "dawne" komedie, byly lepsze? ![]()
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
bo rzeczywistosc byla inna
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:35.