![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Aktywna samotność
szajajaba, a co to jest egoztarium?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Co lubię sama- zakupy- czasami wolę tak- nikt nie pogania, nie czeka, nie marudzi.
Kino- czasami też lubię sama- zwłaszcza gdy spodziewam się filmu do przemyślenia i mam odpowiedni nastrój, celowo idę sama. Nie muszę wtedy zagajać rozmowy po wyjściu z kina, kiedy cała jeszcze przeżywam film. Ale luię też z kimś, kto podobnie odbiera jak ja. Do restauracji, na kawę- zdarzyło mi sie wybierać sama- ale to była bardziej przerwa np. w jakiś zakupach, niż samodzielna wyprawa. Nie wyobrażam sobie wyjścia gdzieś do klubu, do teatru- sama. To zdecydowanie też towarzyskie spotkanie. Tak samo wyjazd gdzieś za granicę- nie chciałabym jechać sama. Choć przez parę godzin uwielbiam się sama powłóczyć w obcym mieście. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Rozeznanie
|
Dopiero od niedawna zaczęłam sama chodzić na zakupy i to jest okej, w ogóle mi nie przeszkadza. Ale inne w/w wymienione miejsca to raczej nie, nie mogłabym się czuć dobrze sama np w kinie. Choć prędzej poszłabym samotnie do kina niż na jedzenie. Jakoś nie wyobrażam sobie sama siedzieć przy stoliku i coś tam szamać. Dziwnie. :P
![]() |
#34 |
Rozeznanie
|
Na zakupy od zawsze wolę chodzić sama, nie muszę się wtedy zatrzymywać przy stoiskach, które mnie nie interesują
![]() ![]() Jakiś czas temu odważyłam się też pójść sama na aerobik, choć było ciężko i miałam dużo obaw, ale później na luzie chodziłam przez rok sama. Natomiast kino, lodowisko, pub czy restauracja-nie ma mowy, żebym się ośmieliła. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zadomowienie
|
zakupy-tylko i wylacznie sama, jak jestem z kims nic nie kupie
kino- ciagle przede mna, chociaz chyba pojde w przyszlym tygodniu pub, klub- nie wyobrazam sobie kawa, jedzenie na miescie-owszem,chociaz wydaje mi sie, ze dziwnie sie na mnie ludzie patrza (chociaz jak ja patrze na innych "samotnikow" jakos mnie to nie razi ![]()
![]() |
#36 |
Rozeznanie
|
Ja nie jestem typem samotnika. Im więcej ludzi tym lepiej, na zakupach nigdy sama nie byłam, w kinie, pubie, klubie, też nie, w teatrze nigdy nie byłam.. na spacerze też nigdy sama..
kurde, musze się kiedyś gdzieś wybrać tylko i wyłacznie w swoim towarzystwie ...
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
na zakupy lubie sama, towarzystwo mnie dreczy
![]() Wszystkie inne miejsca z kims
![]() |
#38 |
Rozeznanie
|
Nigdy nie poszłabym sama do pubu lub klubu. Ale do kina jak najbardziej. Kiedyś chodziłam na samotne spacery, ale to jednak nie to samo co z kimś. Zakupy? Zazwyczaj wyciągam ze sobą TŻ, chociaż sama czasami też lubię połazic po sklepach. A jeśli bym się wybrała samotnie na łyżwy, to pewnie bym się tam zabiła
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
... choć nie Westwood
|
Na zakupy najbardziej lubię chodzić sama
![]() Ale żeby iść samej do klubu, pubu czy na łyżwy- zdecydowanie odpada. Nie czułabym się komfortowo. Chociaż czasem zdarza mi się zajść samej do McDonalds'a, ale to tylko wyjątek od reguły
![]() |
![]() |
#40 |
Rozeznanie
|
Na pewno zakupy - mogę i lubię chodzić sama, ale mimo wszystko jesli amm wybór zabieram mamę
![]() Jedzenia na mieście też mi się czasami zdarza, ale w miejscach takich jak np McDonald's, do jakieś restauracji na większy posiłek chyba bym się nie wybrała. Możliwe, że sama poszłabym do kina, ale to jeszcze przede mną. Może jakiś teatr coś w tym stylu też. W ogóle natomiast nie wyobrażam sobie iść samej do pubu czy klubu - bardzo dziwnie bym się czuła i pewnie uciekła zanim tam weszła. To mimo wszystko w naszej świadomości miejsca gdzie chodzi się samemu. Czasmi, oglądając jakiś film, marzy mi się pójść samej na drinka czy choćby na kawę - usiąść i jak we francuskiej kawiarence poczytac ksiązkę - szybko mi jednak rozsądek wraca bo pewnie wielu by się w Polsce w głowe popukało widząc kogoś takiego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
Na zakupy lubię chodzić sama, bo mogę spokojnie przymierzać itp. Najbardziej wkurzają mnie wypady z 3-4 koleżankami, kiedy nie możemy się dogadać, do którego sklepu wchodzimy.
Samotne wyjście do kina to też normalka, ale raczej na jakieś poważne, inteligentniejsze filmy ![]() Klub, czy inny lokal- nie byłam sama, wydaje mi się,że nie czułabym się swobodnie. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Samotnie lubię robić tylko zakupy
![]()
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
no ja wlasnie ostatnio mialam sytuacje, ze strasznie chcialam isc na lyzwy, ale nie mialam z kim, wszyscy zajeci , i co? nie poszlam;p
a w sumie ,.,,czemu nie ? moglabym podszolic swoja jazde;p
![]() |
#44 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I jeszcze mi się przypomniało, że jak kiedyś dawno temu chodziłam na siłownię, to wolałam bez znajomych i zawsze denerwowali mnie ludzie, którzy próbowali ze mną rozmawiac - po prostu mi to przeszkadzało w cwiczeniach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
heh no wlasnie
![]() ![]() ![]() ![]() tak to bym skoncentrowala sie na pocwiczeniu jezdzenia, ale stchorzylam ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Mrs Mrau
|
aktywna samotność-tak,tylko na zakupach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Wtajemniczenie
|
Podobnie jak większość - tylko zakupy, w innych miejscach wolę towarzystwo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
![]()
Ja osobiscie nie widze nic zlego,w pojsciu do kina czy gdzieś tak samej .Jeśli ktoś ma na to ochote to czemu nie??? ja raczej wolę chodzić z kimś bo jakoś raźniej i jest do kogo buźke otworzyć
![]() a jeśli chodzi o zakupy to jeśli idę z kimś jako "osoba towarzysząca" to nawet lubię gdy to nie ja wybieram, przymierzam ![]() ![]() ![]() a jeśli to ja mam sobie coś kupić to chyba bardziej wole sama <bo wtedy na spokojnie sobie pójde zobacze, no i czasem mam wrażenie nie zawsze ktos ma czas i sie musze spieszyć podejmujać decyzje:P tak jakoś mam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zadomowienie
|
Też tak mam, choć na zakupy też zwykle wolę w towarzystwie. Nie wyobrażam sobie natomiast iśc samemu do kina, teatru (bo lubię z kimś komentowac to, na co idę), tymbardziej do pubu. Samotne siedzenie przy piwie? Ee, to jakieś takie, zakrawające na desperację
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
Na zakupy wolę iść z kimś (ale to w sumie też zależy od kilku czynników).
Na spacer sama (mogę wtedy wszystko sobie przemyśleć i nie słyszę od nikogo: "Ej, słyszysz ?! Ile można mówić Ci to samo ! :/" Do kina i na koncert wolę iść z kimś. Generalnie i tak jestem od maluśkiego samotnicą i tak mi zostanie. Ja i muzyka... <3
![]() |
#52 |
Wtajemniczenie
|
Raz byłam sama w kinie, na Titanicu
![]() Nie spodobało mi się ![]() Wszędzie chodzę z TŻtem. Tylko sama na zakupy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
Samej to nie znaczy samotnie.. bo samej ze sobą można mieć czasem wystarczająco dobre towarzystwo albo poznać kogoś ciekawego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Uff.
![]() To co mi sie najbardziej rzucilo w oczy, to taki aspekt spoleczno-kulturowy, jaki sie przebija przez posty. Sporo pisania "bo nie wypada", "bo tam sie chodzi z kims" etc. To ewidetnie wskazuje nie tyle na czyjes potrzeby, ale jakies respektowanie norm danej spolecznosci. Ja nie mowie, ze to zle, ale widze, ze wlasnie tak to postrzegacie. Ja mam troche zmieniony punkt widzenia na sprawe, z racji trybu zycia, wchodzenia w rozne srodowiska, oraz nabytego sporego olewnictwa wobec kultowego "bo co ludzie powiedza", zawsze wtedy sobie zadaje pytanie, ale jacy ludzie, nazwiska prosze? ![]() Kina, teatry sa dla mnie. Puby, knajpy czy kaawiarnie po to, aby moc pogadac z ludzmi. I podkreslam w takiej kolejnosci, nie na odwrot. Jak jestem glodna to po prostu ide zjesc. Zazwyczaj nie sama, ale jak akurat nie ma towarzystwa, to sie tym zbytnio nie krepuje, goracy posilek jest wazny i zdrowie i komfort psychiczny jest dla mnie wazniejszy niz ktos komu sie to nie spodoba. Lubie towarzystwo innych ludzi, lubie towarzystwo swoje. Nie mam czegos takiego, ze pojscie samej gdzies daje mi poczucie bycie gorszej. Tzn moze inaczej - jezeli ktos w takim miejscu by mi dal cos takiego odczuc, to bym raczej uwazala, ze z obsluga lub ludzmi tam przychodzacymi jest nie tak. Ze widocznie brakuje im obycia. I sa malo nowoczesni. Zreszta tak brak nowoczesnosci nie jest jakos tam wielka wada, pod warunkiem, ze tego nie narzucaja innym. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zadomowienie
|
no nie....do kina smutno by mi bylo samej siedziec nawet na poczatku filmu jak sa reklamy
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
Nie lubię chodzić sama nigdzie.. poza zakupami. Jestem nieśmiała i wydaje mi sie, że wszyscy mnie obserwują, czuję się obco i nieswojo.
Lubie pobyć sama w domu ale w pubie nie- nudziłabym się sama... piwo to ja mogę pić samotnie w domu a w pubie chodzi o to by rozmawiać, bawić się. Nie chodzi o to co powiedzą inni bo mam to gdzieś ale źle się czuję sama w miejscach pełnych ludzi, czuję się pewniej gdy mam się do kogo odezwać. Poza tym ja ogólnie nie przepadam za miejscami typu restauracje, puby... nie lubie tylu obcych ludzi dookoła...wole być tylko w gronie znajomych.
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
Jak bylam singielka
![]() ![]()
![]() |
#58 |
Wtajemniczenie
|
Jedynie do centrum handlowego lubię chodzić sama, bo mało kto jest w stanie wytrzymać moje tempo łazenia po sklepach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
nigdy nie poszlabym do pubu/do klubu sama, jakos glupio bym sie czula.
natomiast w kinie raz bylam sama, bo uparlam sie na film, byl ostatni seans, a nikt nie chcial ze mna isc - bylo bardzo fajnie ![]() ![]()
![]() |
#60 | |
zielony stworek
|
Cytat:
![]() Nie widzę nic w tym złego.Często w kinie można spotkać singli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:33.