![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wirtualna rzeczywistość.
Backie, pisałam już o tym na forum a wiec w skrócie żeby znów nikogo nie zanudzać
![]() ![]() wcześniej na gg umówiliśmy się na tanie wino ![]() ![]() wiem,wiem byłam młoda, chciałam zapomnieć o byłym ![]() najgorsze, że ja na gg podkręcałam Tżta głupimi "małolatowymi" tekstami w stylu, że uwielbiam ostry seks i 69 ![]() ale przecież mogłam trafić na napalonego kolesia, który tekst z gg bierze na poważnie... no cóż- miałam szczęście ale nie radzę nikomu być tak lekkomyślnym ![]() Miało być napisane w skrócie ale nie wyszło ![]() co do prywatności w internecie... wiem, że jestem nierozsądna- na forum są moje fotki, piszę o swoim prywatnym życiu,seksie... w życiu realnym wręcz przeciwnie, jestem bardzo skryta... ![]() a o Naszej klasie słyszałam.. podobno ludzie tam się chwalą ile zarabiają itp.... okazja czyni złodzieja- tak to skomentowali w dzienniku...coś w tym jest ![]() a teraz idę "niby przypadkiem" zmienić avatarka z prawdziwej Chii na Chii rysunkową ![]() ![]()
![]() |
#32 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ami ![]() ![]() ![]() Pisz, pisz ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#33 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tyle, że ja pokazałam zdjęcie bardzo puszystej dziewczyny. No, nie powinnam, ale to był niezły sprawdzian, zwłaszcza, że urządziłam na gg wielki płacz, że pewnie teraz już nic nie czuje i nie chce sie spotkać, więc uległ i napisał, że nadal chce się spotkać i że fogle ciągle nic się nie zmieniło, a co myślał? xD Dowiedziałam się po dłuższym czasu: "O kurde, to sie wpakowałem do dziewczyny z takim wyglądem! No cholera, już nigdy więcej spotkań przez internet!!" I fogle strasznie żałował. Aż się ulitowałam i pokazałam swoje prawdziwe, które później mógł zautoryzować z mną, po spotkaniu. Ale zabawnie było. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
A wiem
![]() ![]() Zresztą po tym wątku każdy już się domyślił, że nie zamieściłabyś swojego zdjęcia w avie ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogólnie nasz związek dziwnie się zaczął byliśmy ze sobą blisko w sensie cielesnym.. a prawie nie rozmawialiśmy ze sobą bo ja nie patrzyłam mu w oczy i się wstydziłam, uprawialiśmy seks a wstydziliśmy się rozmawiać..tak gdzieś po roku dopiero poczułam się swobodnie i zaczełam na niego patrzeć...(ja jestem chyba dziwna)... zaczeliśmy wszystko odwrotnie niż większość par..... a teraz bardziej na temat: ogólnie wysyłanie obcej osobie swojej fotki też jest ryzykowne...a wiekszość "zarywaczy lasek na gg" czasem nawet nie zacznie rozmowy tylko "cześć,poklikamy.. masz może swoją fotkę?".. porażka ![]()
![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moim zdaniem, internet jest wspaniałym wynalazkiem pomagającym podtrzymywać znajomości. Zawierać też można, chociażby na forach tematycznych ![]() Jednak co do spotkań... byłabym bardzo ostrożna. Choć z jedną Wizażanką już się spotkałam w realu ![]()
![]() |
![]() |
#37 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Tej historii nigdy wcześniej nie czytałam, ale dobrze że trafiłaś na swojego przyszłego - jakby nie patrzeć - TŻ-ta, bo czasem słyszy się o przypadkach, w których nie ma happy endu. Ja w zasadzie też. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale masz pamięć ![]() Nawet wcześniej kilka razy napomykałam, że swojej fotencji już nie zamieszczę ![]() Cytat:
Co innego w avatarze, tu mogę zapodać fotkę 'z sieci' ![]() Ale przesłać komuś czyjeś zdjęcie, niby, że moje, to bez sensu.
![]() |
![]() |
#39 |
Rozeznanie
|
ja nie mam nic przecwko poznawaniu sie przez internet ale sama zdecydowanie preferuje poznawanie sie na zywo.
Znam 2 pary ktore poznaly sie w sieci i sa bardzo szczesliwi ze soba. "Poznali" (jesli moge uzyc takiego slowa) mniej wiecej najpierw swoje charaktery, zaprzyjaznili sie az doszlo do spotkania. Poznajemy kogos na zywo, z kim nie mielismy totalnie nigdy do czynienia,zupelnie nic nie wiemy o tej osobie, a rozmawiajac dluuzej z kims przez internet cos tam wiemy o usposobiedniu drugiego czlowieka - ale to oczywiscie nie regula, 50% na 50%.
![]() |
#40 |
Rozeznanie
|
Ja preferuję poznawanie najpierw przez internet - dopiero potem, gdy z kimś wymienię wiele maili i przegadam wiele godzin, decyduję się na przeniesienie znajomości do realu. Przyczyna? Jestem osobą bardzo nieśmiałą, mam niewiele kontaktów z ludźmi (właściwie gdyby nie internet, poznawałabym kogokolwiek tylko w pracy) i jest to dla mnie właściwie jedyny sposób na przełamanie się, by szczerze mówić o sobie. Zauważyłam, ze nieporównywalne łatwiej rozmawia mi się z kimś kogo nie widzę - zawsze najbardziej bałam się ludzkiego wzroku i możliwości dojrzenia w nim dezaprobaty. Nie mówiąc już o tym, że w sieci mam szansę na poznanie osób, które mogą do mnie pasować i których towarzystwo sama wybieram, a nie jedynie przypadkowych, które akurat znalazły się w moim otoczeniu. No i już tak mam, że sama do kogoś pierwsza nie podejdę i nie zagadam, a gdybym miała czekać na czyjąś inicjatywę, to też czekałabym do końca świata. Póki nie założyłam sobie łącza, miałam bardzo niewielu znajomych. Owszem, dobrze jest się potem spotykać w realu - stwierdzam, że coraz częściej drażni mnie klepanie w klawiaturę i wolę zamiast tego posłuchać czyjegoś głosu; ale na początku internet bardzo ułatwia sprawę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy idziesz na impreze to moze kogos poznasz, moze nie... musisz sie uczesac, ubrac, wymalowac... podczas gdy gg masz wlaczone kiedy akurat siedzisz w kapciach i dresie z maseczka na twarzy. Nikt Cie nie ocenia pod katem wygladu, jedynie czy dobrze sie 'klika' No i takich zagadujacych mozesz miec w ciagu dnia wielu i z ktoryms tam sie uda. Takie 'uda' przeradza sie w dluzsze gadki, fascynacje, prowadzi do spotkania. sposob poznania jak kazdy inny, latwiejszy i jakos dostepniejszy. Bo 'kliknac' do kogos pare slow przez net latwiej niz drazcym glosem prosto w twarz na imprezie. Jak ja preferowalam? obojetnie - poznawalam ludzi na imprezach, poznawalam przez internet ( z takimi samymi zainteresowaniami)... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Konto usunięte
|
Ja znam jedną taką parę.
Cytat:
Czy miałyście jakieś nieprzyjemne przygody związane z poznawaniem ludzi przez Internet? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zadomowienie
|
Ja tez poznalam mojego TZ przez internet dzieki portalowi randkowemu. A teraz troche mnie to przeraza... Ta latwosc nawiazywania kontaktow jaka daje portal ktory ma przypomniec znajomych ze szkolnych lat... i nie tylko niestety.
Mamy oboje juz troche lat i spora przeszlosc za soba ludzi ktorych kiedys znalismy i z ktorymi cos nas laczylo... Powiem szczerze ze boje sie tego portalu bo wiem ze mozna znalezc tam niemalze kazdego... np stara milosc. Nie wiem co mam o tym myslec... Denerwuje mnie zafascynowanie tym portalem ze strony mojego TZ i tyle... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Wtajemniczenie
|
no u mnie zadziałała nasza-klasa
![]() ![]() a poznawalismy sie juz w realu ![]() ![]() a poza tym mam mnostwo znajomych poznanych drogą internetowa i bardzo sobie to cenie, bo to naprawde swietni ludzie ![]()
![]() |
#45 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Znajomości internetowe dla mnie już raczej nie istnieją. Nie czuję potrzeby poznawania nowych osób, dzielenia się tak jakby cząstką mojego świata z kimś innym. Poznałam mnóstwo osób, ale to były takie znajomości dosyć luźne. Z dwoma osobami pozostał bardzo dobry kontakt, a poznaliśmy się 3 i 2 lata temu . Byłam małolatą, teraz inaczej podchodzę do tego typu spraw. Z jedną z tych osób spotykam się w miarę możliwości i jesteśmy bardzo dobrymi przyjaciółmi. Nie jest więc regułą, że w internecie same złe osoby przesiadują. Teraz jednak zdecydowanie wolę spotkania i poznawanie ludzi w rzeczywistości, bo takie klikanie na gg - preferuję tylko ze znajomymi i też rzadko, bo jakoś mnie to nie kręci. A po prostu nastały takie, a nie inne czasy. Ludzie oddalają się od siebie i sprowadzają uczucia do emotikonek. Smutne to, ale prawdziwe. A poznawanie drugiej połówki przez sieć staje się już codziennością
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Obaj zajęci. Obaj zostali na drugi rok w tej samej klasie. ![]() No co... mnie się tacy zupełnie grzeczni zawsze niespecjalnie podobali. ![]() Nie kontaktowałam się, bo uznałam że nie ma takiej potrzeby, ale rzeczywiście z uśmiechem ich wspominam. Inna kwestia. Mam kilku znajomych osobników płci męskiej zalogowanych na portalach randkowych. W tygodniu pracują i są w rozjazdach, a na weekendy umawiają się z kobietami na - nazwijmy to - intymne spotkania. Znam nawet jednego, któego w ten sposób umawiał kolega, z racji tego że zainteresowany nie miał na to czasu. Zdumiewa mnie ta liczba ... chętnych. Zero jakiegokolwiek wysiłku z każdej strony, wiadomo w jakim celu się spotykają, a rozmowy polegają głównie na ustalaniu szczegółów takiego spotkania. O poznawaniu się nie ma tu kompletnie mowy. I dlatego mam nieodparte wrażenie, że ludzi, których połączył Internet można podzielić na dwie grupy: szukających swojej drugiej połówki oraz szukających seksu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zadomowienie
|
owszem, przez Internet poznałam wielu nowych znajomych z całej POlski a w realu okazalo się, ze jest tylko lepiej.
powiem szczerze, że mi brakuje trochę tego starego modelu podrywania, o którym mówisz w pierwszym poście. liścików, telefonów. a teraz tylko gadu i net, chyba dlatego, ze tylko tam jesteśmy tacy odważni. no i może to trochę pójście na latwiznę, jak mówiła chii. na randkowym portalu byłam raz ale po bardzo niesmacznych wiadomościach od starszego pana na wózku (szukam utrzymanki) i totalnym niewypale z jednym kolesiem na żywo- podziękowałam. a TŻ zjawil się w realu- zdrowo i prawidłowo ![]()
![]() |
![]() |
#48 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Freso, nie łudzić się, niektórzy wiedzą o tobie więcej niż ci się wydaje [powiało grozą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale chyba nie mogą wiedzieć więcej niż sama tu napisałam ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread...przez+internet
![]() |
![]() |
#53 |
Konto usunięte
|
Dziękuję kiniaczeq!
![]() Nie chodziło mi dokładnie o miłość, ale o to czy Internet jako sposób na zawieranie nowych znajomości wypiera obecnie inne, bardziej tradycyjne metody. Dyskusja zaś idzie szerokim torem, również przy udziale off-topów. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:46.