Pomóżcie proszę! :( nie wiem co robić ... - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-01-18, 19:53   #31
princeska69
BAN stały

GG do princeska69 Send a message via Skype™ to princeska69
Dot.: Pomóżcie proszę! :( nie wiem co robić ...

wiesz jezeli on ma jakies problemy czy potrzebuje czasu a mu na Tobie zalezy to sie dogadacie, narazie ja bym byla dla niego taka jak on dla mnie (chyba za Ty cos zrobilas i to dlatego on taki jest?) no i jak sie juz dogadacie a on oczywiscie powie ze zrozumial ze jestes dla niego bardzo wazna to wtedy postaraj sie aby wasze wspolne chwile nie wygladaly za kazdym razem tak samo ani nie zaglaszcz go na smierc czy nie wymagaj zeby ciagle powtarzal ze jestes piekna i Cie kocha (choc to mile)
gorzej jezeli on na prawde potrzebuje powodu do rozstania, wtedy raczej nic juz nie zdzialasz ani Ty ani czas w ktorym on bedzie myslal.
princeska69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-18, 19:57   #32
kura25
Wtajemniczenie

Nie to ze ja mu coś zrobiłam...
Tylko, że on troche rozpamiętuje to, że gdy oblał egzamin na prawo jazdy to nie pocieszałam go. Ale wytłmaczyłam mu, że nie robiłam tego, bo nie chciałam go jeszcze bardziej dołowac. Ale widocznie, on wolałby jakbym jednak go pocieszała...

Ale przeprosiłam go za to...

Prosiaczek:
-Jak się pisze 'miłość'?
Puchatek:
-Tego się nie pisze.
To się czuje.

♥♥♥

kura25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-18, 20:00   #33
princeska69
BAN stały

GG do princeska69 Send a message via Skype™ to princeska69

rozumiem... moze potrzebowal wsparcia ale mysle ze nie zrobilas nic na tyle zlego aby od razu czul rutyne i musial myslec nad Waszym zwiazkiem. to ze go nie pocieszalas to poprostu temat ktory mozna obgadac a potem przytulic sie i zyc dalej... przynajmniej ja tak mysle
princeska69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-18, 20:02   #34
nutka85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez °Alchemia Pokaż wiadomość
Kolacje dla faceta powinno sie robic z okazji. Nie ma potrzeby uszczesliwiania go bez powodu, bo się przyzwyczai
Hmm.... Chyba się z tym nie zgodzę...
Jasne, że nie można przeginać, ale od czasu do czasu taka "niespodzianka" bez żadnej okazji na pewno będzie miłym urozmaiceniem...

Cytat:
Napisane przez Papiszynka Pokaż wiadomość
Alchemia Ty juz troszke chyba przeginasz w druga strone z kolei w zwiazku gdzie jest milosc powinno sie dawac wszystko z siebie a nie uwazac co by czasem nie byc za dobrym ...
Racja

Cytat:
Napisane przez olcik_07 Pokaż wiadomość
Zgadzam się z Alchemią - faceta nie można rozpieszczać bo poprostu sie znudzi i Cie zostawi
Chyba każdy z nas chciałby być co jakiś czas odrobinkę rozpieszczany, prawda?

Cytat:
facet ktory naprawde kocha nie znudzi sie kobieta bo jest dla niego za dobra
(...)
Albo takie robienie kolacji bez okazji, przyniesienie kwiatka - nie uwazam tego za bycie zbyt dobrym.
Popieram ...
Stary 2008-01-18, 20:05   #35
rambo
Zakorzenienie

GG do rambo Send a message via Skype™ to rambo

Cytat:
Napisane przez Afra86 Pokaż wiadomość
a ten, to jak ma studniowke to wlasnie moze wtedy bedzie przelom, mam nadzieje ze na dobre wyjdzie i ze odnowiscie do siebie milosc
studniowka to dobry pretekst aby przerwac milczenie itd

Poza tym dla mnie też rutyna w czteromiesięcznym w związku jest dość dziwna. Niech to nie będzie tak, że Ty go zabierasz gdzieś tam, robisz mu kolacje, piszesz listy miłosne... a on idzie tam razem z Tobą, zjada, czyta i dalej narzeka

_ _ _ _
Wątek na Intymne
Stary 2008-01-18, 20:06   #36
ainoh7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kura25 Pokaż wiadomość
chcialam po prostu tak bez okazji, zrobić coś innego, zeby było miło. Przecież cyba tak tez można? no ale niestety nie udało się, bo wolal byc w domu niż jak to mowil mialby to wszystko mowic od nowa i znow byloby to samo ...
akiedy zaczełas planowac ta kolacyjke? jak ci powiedział ze nudno czy jeszcze wczesniej?

według mnie facet ewidentnie chce z toba zakonczyc zwiazek. nie rozumiem po 4 miesiacach nuda???
nie chce cie dobijac ale jeszcze takie cos przyszło mi do głowy - ze on nie chce isc z toba na studniówke dlatego to teraz robi i ma inna kandydatke na ta impreze na oku...

sorry jezli cie zdołowałam ale tak to odbieram ...
i ksiązki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=186983

: D
ainoh7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-18, 20:26   #37
martinka_m
BAN stały

rutyna po 4 mc matko przeciez to najpiekniejszy czas dla zwiazku !

wydaje mi sie ze niestety, ale jemu przestaje zalezec
martinka_m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-18, 20:32   #38
kura25
Wtajemniczenie

Tylko najgorsze jest to, ze nie wiem czego on ode mnie oczekuje? Źle mu jest ... ja nawet o czyms takim jak rutyna w życiu nie pomyślałam

Prosiaczek:
-Jak się pisze 'miłość'?
Puchatek:
-Tego się nie pisze.
To się czuje.

♥♥♥

Stary 2008-01-18, 20:34   #39
martinka_m
BAN stały

moze po prostu dla niego to nie jest TO niestety tak czasem bywa
martinka_m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-18, 20:40   #40
kura25
Wtajemniczenie

ale dlaczego jeszcze kilka dni temu pisał mi jak bardzo i ogromnie mnie kocha, mówił mi to również...

Ja poczekam, nie bede sie odzywac i dam mu czas na przemyślenie, tak jak sam o tym mowil i prosil. Poczekam do niedzieli, zobaczymy czy sie odezwie.
Tym bardziej, ze jak wspomnial o tej rutynie, to poweidziałam mu, z eprzeciez bedziemy mogli sobie przed spotkaniem ustalic co bęzie dzisiaj wieczorem robić i razem cos sobie wymyśleć ciekawego na wieczor, zeby tak jak on to stwierdzil, nie bylo ciagle tak samo. A on na to odpowiedzial ... 'ze nie wie, ze musi to sobie przemyśleć, bo w tej chwili ta sprawa jest dla niego za swieza, zeby cokolowiek mowic, musi to sobie poukładac wszystko, zebysmy mogli potem dojsc do jakis wnioskow'

a moze po prostu dac sobie jeszcze jedną szansę?

Prosiaczek:
-Jak się pisze 'miłość'?
Puchatek:
-Tego się nie pisze.
To się czuje.

♥♥♥

Stary 2008-01-18, 20:41   #41
ainoh7
Rozeznanie

hmm on oczekuje kuro abys z nim skonczyła zeby nie było na niego...
i ksiązki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=186983

: D
ainoh7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-18, 20:49   #42
kura25
Wtajemniczenie

Nie no ... chyba nie, aż tak...

Prosiaczek:
-Jak się pisze 'miłość'?
Puchatek:
-Tego się nie pisze.
To się czuje.

♥♥♥

Stary 2008-01-18, 20:53   #43
Cathas
Wtajemniczenie

GG do Cathas

Cytat:
Napisane przez Afra86 Pokaż wiadomość
a co jesli milczymy juz z tydzien, a on sie jednak nie odzywa?
Wszystko zależy od sytuacji, jednak dla mnie tydzień to granica, po przekroczeniu której związek uznałabym za skończony i planowała sobie życie od nowa. Bez niego.
A jeśli odezwałby się potem, było "papa".
Ale to tylko moje zdanie stosowane tylko w mojej sytuacji.
Nie wiem, jaka jest Twoja, więc nie wiem, na ile i czy w ogóle pomogę...

Moja wymiana - Parfumerie Generale, L'Artisan, ETRO i inne!
Cathas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-18, 20:54   #44
wjolcia
Raczkowanie

Ja zgadzam się z kura, jak mój TŻ nie zdał prawka to też za dużo go nie pocieszałam, bo po co się rozczulać, faceci nie lubią jak się nad niemy płacze i głaszcze ich jak coś im się nie uda (chociaż jak ja nie zdałam to ciągle mu marudziłam a on mnie pocieszał i przytulał)... A więc rozumiem dlaczego tak postąpiłaś, a On nie powinnien mieć o to pretensji, skoro mu wytłumaczyłaś, że chciałaś dobrze.
A to "milczenie" da mu do zrozumienie, że jesteś dla niego ważna i co cennego może stracić prze swoje nie przemyślane gadanie... Wszystko sięułoży skoro oboje się kochacie

i żyli długo i szczęśliwie ... pozdrawiam
wjolcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-18, 21:05   #45
olcik_07
Zadomowienie

GG do olcik_07

Cytat:
facet ktory naprawde kocha nie znudzi sie kobieta bo jest dla niego za dobra chyba inaczej poprostu pojmujemy wyrazenie "Byc dobrym" ja nie pisze zeby faceta zaglaskac na smierc, zeby mowic do niego "oh misiu-pysiu" podczas gdy on nas wyzywa ale myslenie "dzis sie do niego nie odezwe, oleje go, nie mozna byc za dobrym" - dla mnie to troche chore Poprostu w zwiazkach z prawdziwego zdarzenia jak dla mnie nie ma prawa taka mysl "jestem za dobra" przejsc przez glowe. Albo takie robienie kolacji bez okazji, przyniesienie kwiatka - nie uwazam tego za bycie zbyt dobrym. A rutyna z byciem dobrym nie ma nic wspolnego, nie ma nic gorszego w zwiazku niz klotnie i olewnie siebie nawzajem...

nie chodziło mi oto że zachęcasz do tego zeby mówić do niego "misiu pysiu" i zagłaskac go na śmierć a poza tym ile razy były takie sytuacje, ze koleś był z kobietą przez 15 lat a potem, nagle spodobała mu sie inna;/
no i nie powiesz mi chyba ze on jej nie kochał? poprostu mu sie znudziła i poleciał na młodszą.prosty wniosek - z facetami króko i za morde wiem co mówie.
Stary 2008-01-18, 21:10   #46
Iamnotbeperfect
Raczkowanie

hmm.. ja jestem z Tż 2 lata ) ii też piszemy sobie smsy typu uz jestem, wrocilam, co robisz, w sumie zawsze piszemy smsy co chwile do siebie no chyba ze sie widzimy i jest to codziennie !! nawet jesli robimy to samo to mamy o czym gadac, wiadomo że czasem już nie chce się siedziec codziennie ze sobą bo gdzie czas na naszych znajomych.... ?? u Nas w sasadzie ejst tak że siedzimy zawsze razem nie w jakies grupie osob...ale wychodzi to z tego że każdy ma kogoś, prace, szkołe i nawet niema jak. Ale jestem z nim 2 lata i mogłabym robić z Nim to samo pzrez nastepne 2, 20,200 lat . Więc wydaje mi się że to koniec... ?? może nie tego oczekiwał.. ?? Ja bym się w sumie nie odzywała skoro go nudze, albo zrobiła coś czego jeszcze nie zrobiliście ?? hmmmm ja nie dawno poszłam z moim do kina dopiero jakos niebyło okazji;p głupota ale jednak wielkie urozmaicenie przynajmniej mielismy o czym rozmawiać;p
Stary 2008-01-18, 21:42   #47
Atka87
Zadomowienie

Ja też myślę, że to jest za krótki czas razem, żeby już czuć rutynę też pomyślałam, że może on chce się rozstać i jakoś tak kręci bo nie wie jak to inaczej rozegrać?

A może nigdy nie był w dłuższym związku niż właśnie kilka miesięcy i po prostu musi się odnaleźć w nowej sytuacji.

Daj mu trochę czasu, może wszystko się wyjaśni na dobre. Życzę powodzenia, trzymaj się

Atka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-18, 21:47   #48
Fifty50
Raczkowanie

Po pierwsze: 4 miesiące i już rutyna?? Szok. W moim związku coś podobnego (bo rutyna to za duże słowo) pojawiło się po około 2 latach dopiero
Po drugie: I co? On ma TOBIE za złe, że jest jak jest? Jak mu nie pasi, to niech sam ruszy głową i postara się to zmienić, a nie obwinia Ciebie!
Po trzecie: Z tego co piszesz wynika, że za dużo się kontaktujecie ze sobą. Gdzie tu miejsce na tęsknotę? Eski rano, że wstał, potem, ze zjadł obiad, potem, że idzie spać... Po co? Ja z moją TŻką mieszkamy 100metrów od siebie i wogóle do siebie nie piszemy (no prawie wogóle). Ale za to potrafimy dzięki temu za sobą zatęsknić
Zamiast się męczyć pogadajcie poważnie, powiedzcie sobie DOSłOWNIE wszystko co wam nie pasuje, wyrzućcie to z siebie, przemyślcie i zacznijcie od nowa. Przede wszystkim odpuściłbym sobie na waszym miejscu wszystko, co robicie "mechanicznie", to, co robicie "z przyzwyczajenia". Jeśli musicie do siebie piszcie, kiedy tęsknicie, a nie kiedy skończyliście robić daną czynność. Na moje oko za dużo jego w Twoim życiu i vice versa. Wiem, że tak bywa na początku, bo i u mnie było podobnie, ale na dłuższą metę to bywa męczące i może być mylnie postrzegane jako rutyna. Proponuję też zacząć robić zupełnie nowe rzeczy, znajdźcie jakąś wspólną pasję i poświęćcie się jej. Eksperymentujcie, wprowadźcie do swojego związku więcej elementów zaskoczenia... To tyle na chwilę obecną. Pozdrawiam i powodzenia życzę!

Fifty50 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-18, 22:00   #49
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Fifty50 Pokaż wiadomość
Po pierwsze: 4 miesiące i już rutyna?? Szok.
(...)
Zamiast się męczyć pogadajcie poważnie, powiedzcie sobie DOSłOWNIE wszystko co wam nie pasuje, wyrzućcie to z siebie, przemyślcie i zacznijcie od nowa. Przede wszystkim odpuściłbym sobie na waszym miejscu wszystko, co robicie "mechanicznie", to, co robicie "z przyzwyczajenia". Jeśli musicie do siebie piszcie, kiedy tęsknicie, a nie kiedy skończyliście robić daną czynność. Na moje oko za dużo jego w Twoim życiu i vice versa. Wiem, że tak bywa na początku, bo i u mnie było podobnie, ale na dłuższą metę to bywa męczące i może być mylnie postrzegane jako rutyna. Proponuję też zacząć robić zupełnie nowe rzeczy, znajdźcie jakąś wspólną pasję i poświęćcie się jej.
(...)
Zgadzam się z powyższym.

Cudowny avatar Fifty
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-18, 22:04   #50
wjolcia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Zgadzam się z powyższym.

Cudowny avatar Fifty
ja też się zgadzam
Stary 2008-01-18, 22:41   #51
olimpijjja
Raczkowanie

GG do olimpijjja Send a message via Skype™ to olimpijjja

Niestety ale z mojego doświadczenia wynika, że jak się przez dłuższy czas nie odzywa to poprostu mu nie zależy Rzadko zdarza się coś co nie pozwoliło mu dać znak życia. Ale czasem bywa też tak, że ma doła i potrzebuję chwili dla siebie (czyt. dla kumpli) a potem zatęskni i wraca jak gdyby nigdy nic.
Czytając wasze posty a propo tego jak się zachowywać wobec faceta przychodzi mi do głowy jedno - nie ma reguły. Miałam takie związki że olewałam faceta a on piał z zachwytu i takie, że potrafiłam zagłaskać a jemu było ciągle mało. Każdy jest inny i każdy lubi coś innego.
Niestety ale gdybając co masz zrobić będziesz się tylko zadręczać. Poczekaj aż się odezwie i poznasz więcej konkretów. Wtedy będziesz mogła działać.
A jeszcze odnośnie bycia dobrą dla faceta - trzeba być sobą. Jeżeli masz na to ochotę to nie udawaj kogos innego tylko rób po swojemu, żeby i Tobie było dobrze w związku.
pozdrawiam i trzymam kciuki (niedawno sama byłam w podobnej sytuacji)
Stary 2008-01-19, 09:10   #52
kura25
Wtajemniczenie

Wczoraj nie pisałam, on do mnie również nie ...
Ciekawe jak będzie dzisiaj. Jeśli do wieczora sie nie odezwie to co?

Po prostu ja sobie uswiadomiłam kilka rzeczy teraz na przyszłość, aby wszystko bylo lepiej. Starac się robić wspolnie ciekawsze rzeczy, wymyślać cos przed każdym spotkaniem, a co do SMSów to po prostu pisać tylko wtedy kiedy czujemy taką potrzebę, aby móc za sobą zatęsknić, a nie być ciągle uzwięzionym.
To są moje przemyślenia, jeśli o to chodzi. Przemyślałam sobie tak samo jak on miał to zrobić...
Tylko, że nie wiem co on sobie tam wymyślił.

Może mu to napisać? Na gg na kom. ? nie czekając na jego znak?

Prosiaczek:
-Jak się pisze 'miłość'?
Puchatek:
-Tego się nie pisze.
To się czuje.

♥♥♥

Stary 2008-01-19, 11:49   #53
kura25
Wtajemniczenie

czekam, aż się odezwie...

Prosiaczek:
-Jak się pisze 'miłość'?
Puchatek:
-Tego się nie pisze.
To się czuje.

♥♥♥

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-01-19, 12:05   #54
°Alchemia
Zadomowienie

Moze zamiast czekac zajmij sie czyms, chocby tv pooglądaj, pojdz sobie do sklepu, cokolwiek.
°Alchemia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-19, 12:05   #55
olcik_07
Zadomowienie

GG do olcik_07

świetne przemyślenia kuro
Stary 2008-01-19, 21:12   #56
kura25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olcik_07 Pokaż wiadomość
świetne przemyślenia kuro

Hehe, tylko co... mam czekać, aż on się odezwie? ...
Czy może mu to napisać... ?

Prosiaczek:
-Jak się pisze 'miłość'?
Puchatek:
-Tego się nie pisze.
To się czuje.

♥♥♥

Stary 2008-01-19, 21:16   #57
wjolcia
Raczkowanie

ja i mój Misiek piszemy ile tylko możemy nawet, krótkie i długie eski... A jesteśmy już długo razem... i jeszcze się sobą nieznudziliśmy... Twoje przemyślenia Kuro są jak najprawdziwsze, ale może pora pomyśleć, że to jednak nie to?
Stary 2008-01-19, 21:18   #58
kura25
Wtajemniczenie

a może mu to napisać... mimo tego, ze sie nie odzywa?

Prosiaczek:
-Jak się pisze 'miłość'?
Puchatek:
-Tego się nie pisze.
To się czuje.

♥♥♥

Stary 2008-01-19, 21:21   #59
wjolcia
Raczkowanie

może faktycznie spróbuj... napisz, że tęsknisz i że może warto sprubować jeszcze raz... Możesz nawet zaproponowac coś na jutro.. w końcu niedziela, można iść na spacer, aldo do kina albo na pizze...
Stary 2008-01-19, 21:24   #60
kura25
Wtajemniczenie

nie wiem... inni mi mówią, żebym tego nie robiła, zebym troche przetrzymała i się nie narzucała ... a mnie tak kusi, chce napisać ...

On mowil, ze musi sobie to wszystko przemyśleć (wczoraj tak mowil) wiec nie wiem czy powinnam napisac ...

Prosiaczek:
-Jak się pisze 'miłość'?
Puchatek:
-Tego się nie pisze.
To się czuje.

♥♥♥

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości